És azt hogy csináljam, mármint a virtuális memó bővítést. Na most a winfosban avagy a játékban,avagy a marson? Végülis hol? Ez nem mindegy azért mert nem mindenki csúcsgéppel dolgozik.És nekik is röfögni fog a progi akkor meg hagyják a francba,.Kevés ám a fanatikus. Egyébként meglesznek az életrajzok a tábornokoknál?Az nagyon nagyon jó lenne. Én élvezem a takikai csatákat,de ha behal az nem jó.
Out of memory uzenet eseten noveld meg a virtualis memoria meretet. Ajanlott 1 GB.
Azert eszi a memoriat, mert 2000 animacio van a jatekban (ebbol egyszerre 600-800) a memoriaban. 1848-nal osszesen se volt 100.
Lesz javitocsomag, ami a hibajavitasokon kivul tovabbfejlesztett mesterseges intelligenciat, emailes multiplayert es egyeb ujitasokat fog tartalmazni.
A kézikönyv szerint számít a hátbatámadás. Hát eddig én se sok hasznát vettem. Bezzeg ha nekem jönnek,na az számít! A kézikönyv valami 100 oldalú képzeletbeli kockát emleget.Hogy ez alapján dobálgatja ki a sikert.Az nem világos hogy ez igaz e a taktikai harcra is.Mondjuk a kézikönyv sokmindenben nem világos.Nekem kicsit úgy tünik mintha az 1848-ét újitották volna fel. Sebaj vegyük ezt úgy mint azt a tesztverziót ami legalább játszható is.) Én igazán nem akarom bántani a fejlesztőket,meg minden tiszteletem az övék,de azért ............................
De pl áll szembe az én és az ő gyalogsága. Sikerül a lovasságomat az ő gyalogsága hátába cserkésznem, közben szemből lövöldözöm őket. Szerinted ilyenkor mi a valószinűbb az én lovasaim futnak meg vagy az ő gyalogosai?
Tényleg nem mindenki tudja hogy milyen gépem van,mert van olyan topic amibe nem is írok..) Ide viszont igen,és ITT le is írtam,tessék figyelni!:) Meg azt is hogy mindent kilövök amit csak lehet,nehogy a PL érzékeny lelkületébe gázoljon.(de hogy mér az titok, mert grafikailag nem akkora szám,de ezt is írtam már)
Lovasság gyenge,igen úgy emléxem hogy éppen Te kampányoltál ez ügyben a fejlesztőknél,mert hogy a 48-ban milyen erősek a lovasüteges lovasdandárok(a kedvenceim ugyi).Hárt sikerült:( A 48 sokkal pörgösebb mint ez a tetverészés.Az ember azért játszik hogy élvezze,ha nem lenne a taktikai csata, már hagytam volna a francba az egészet.
Várostrom. Na most akkor a huszárokhoz rakjam az ütegeket vagy a gyalogos csapat is alkalmas erre az üteggel? Nehéz üteg(de azzal a falat is lelövöm idővel itt meg a lerohanásról lenne szó) vagy jó a tábori üteg is? meg ilyenek. Elég sok a homályos pont, amihez hiába is nézem a kézikönyvet.
Én is tudom hogy neked milyen géped van:) Na azzal már megy normálisan kár hogy nem ezt írja a kézikönyv,idézem:
Rendszerkövetelmények
Minimum konfiguráció Ajánlott konfiguráció
500 Mhz processzor 1 GHz processzor 256 MB RAM 512 MB RAM 32MB-os vidókártya 64MB-os videókártya Hangkártya Hangkártya CD-ROM meghajtó CD-ROM meghajtó 1024x768 felbontásra 1024x768 felbontásra képes megjelenítő képes megjelenítő Windows 98/2000/XP Windows XP
Mint írtam volt megnézném hogy megy e a minimumon,mert nem menne. Nekem csak a vidikártyám tér el az ajánlott konfigtól,(32K-s de geofoce 2 nem is gagyi darab)de a proci 10%-al gyorsabb is,mégis röfög a game.
Ja a teljes kurucon én is gondolkodom,de azt csak is taktikai csatákkal szabad,hát nem 2 perc lessz.Kinek van annyi ideje, főleg ha folyton kiakad? Bár felfedeztem hogy a kiakadt csata vége állapot is visszatölthető a cskörvége.sav-al,így legalább nem kell elkezdeni a csatást kört előlről,micsoda öröm. Egyelőre még próbajátéknak a legelsőt nyűvöm a kuruccal azt ami 1703-al kezdődik.
Várostrom kérdés: Létezik hogy tisztán lovassággal meg lehet rohanni az erődített várost? Nekem engedte,de csak automata lejátszás van, le is nyomott mint a bélyeget pedig 2K Ocskai huszárral próbáltam.
Mert kiéheztetééssel meg lövögetéssel majd 1945-re lehet bevenni az erősségeket mert annyi van mint a nyű.Anélkül meg kizárt a totális győzelem.
"vajon mekkora bevétele lenne egy csak magyar vonatkozású játéknak a magyar piacon?"
Olyan eszméletlen előnyt szerintem nem jelentene.. meg hátrányt sem nagyon. Bár a PL-ről már nem derül ki milyen bevételt (;ĐĐ) hozott volna, de szerinted sokat számít, hogy mellesleg amerikai csaták is vannak benne?
(Erősen magyar vonatkozású az IL2 Sturmovik második része is (2 vh. repszim) mert több magyar hadjárat, magyar rádiózás és persze eredeti magyar festésű gépek is vannak benne (ez egy hadsereg az 5 kiemeltből) az egész dunántúli hadszíntérrel együtt (sajnos az érdemi domborzatot és építészetet leszámítva, bezzeg Berlin..), s bár oké, igazi rep. szim amit kevesen hajlandóak elsajátítani, de a magyar vonatkozás szerintem itt is csak módjával nyert pluszt a magyar nyelvű kiadás ellenére is. Ha teljesen ráfeküdne mondjuk Magyarországra?.. hmm, volna néhány réteg akinek ez nagyon tetszene, de én nem számítanék túl sokra.)
Emberek nem lenne f@sza hálózatban nyomni egyszer, mondjuk nemtom netes szervere hogy van kiépítva gamenek dhe sztem nagyon király lenne. Aki akar jáccani az maj' szóljon össze lehetne hozni pár jó war-t.
Hát figyu váltsunk mélt és beszéljük meg a továbbiakat.,megköszönöm a segítséged.az enyém publikus.De majd szólj ha,mert ritkán nézem.
Na ma is elszált out of memorival ez a csoda.Aztán még jön a hibajelzés hogy ilyen meg ilyen adresson gond van.Ilyenkor visszajön a bal panel de a játéktér az nem.És megint csata után,és ez most ne is volt bonyi csata. Amíg naponta csak 1X teszi ezt addig se jó,kezd tele lenni a hócipőm.
off:
Tényleg nem bonyolult (nyelvszempontól), megtanulsz 10 szót (mivel ikonok is vanak fölöttük ez még könnyebb, de azokat is elég) és kész.
Van narrátor is, de mivel minden csata elején ugyanolyan sorrendben mutatja be a kamerával a dolgokat, ehhez is össz. 2-3 kulcsszót elég megismerni.
Az ötödiket nem tudom vállalni (;Đ), de a többiben benne vagyok.
fél-off:
Mivel taktikai játék... igen, a taktikára van kihegyezve, de elég erősen:) Az 576 értékelései nekem mindig furcsák voltak, mindenesetre a szimulációkat lehúzó embereket (sztem nem volt egy eltitkolt dolog, hogy ez annak készült) sosem értettem igazán.. ha nem érdekel különösebben a téma, akkor a szim. sem nagypn tetszhet... a szim. "hivatalosan" akkor rossz, ha nem töreksizk eléggé a valósághűségre, vagy pl nem lehet rendesen kezelni.
Ugyanez vonatkozik a tábornok problémájára, bár igaz, akárminek is szánták ezt a csodálatot, a szimuláció azért nem nagyon jött össze egyesek szerint. Egyébként a játék nem anyanyelvi keresztneveket használ?
off Nézd én ezt örömmel elhiszem,de saját kútfőből nem biztos hogy nekiugranék. De ha mégis akkor 1. kellene a progi. 2. a Gurus cikk bár az túrót se ér, bárén lehet az 576 KByte-os cikket olvastam , azt szürtem le abból anno hogy felejtős. 3. az XP-s patch 4. valami emiles, vagy online kommunikáció arra az esetre ha elakadok. 5. elszánás.Már félig meg vagyok győzve, én is nagy straégiai játék fan vagyok,de ez gondolom már kiderült.
P.S jól sejtem hogy akkor ez a taktikai részre van kihegyezve? Mert akkor nyerő!
on Na elolvastam végig a kézikönyvet. ezt egy kissé túlzásnak érzem, la "– Ha a tábornok más nemzetiségű mint az általa vezetett ezred nemzetisége, akkor a a tábornok bónuszai nem hatnak erre az egységre" Miután a tábornokokhoz elfelejtettek életrajzot írni a készítők nekem a neve alapján kéne kitalálnom hogy ki fia borja? Ez nem mindig egyértelmű azért.
Egy kevés angol tudással gyorsan át lehet látni és logikus is.
Vannak különböző formációk, azokat kell használni (vonal/dupla vonal/oszlop stb). Adhatsz utasitás a dandárnak, ezrednek külön is (tüzelj folyamatosan/vonulj elöre/hátrálj/roham stb).
Maradjunk annyiban, hogy a csata (taktika csata) a Gettysburgban és Fields of Glory-ban fényévekkel jobb mint a PL-ben. Pedig a FOG elfért 1 v 2 floppyn.
Szép kisérlet, de csak fanatikusoknak vagy mazohistáknak.
Na aGurus cikk írja hogy bonyi.Ha angol nyelvű a gém akkor felejtős.Még a PL is bonyi(itt ott túlbonyi most eszem a kézikönyvet,hát egy kissé elvetették a sulykot a készítők) pedig magyarul van,de hogy én még küzdjek az angollal meg szótárazzak egy stratégiai játékban,na köszönöm.