A topicot az A Year Like None Other c. fanficet angolul olvasók nyitották, hogy az eseményeket és lelküket kiönthessék egymásnak, anélkül, hogy a regényt magyarul olvasók örömét elrontanák a "poénok" lelövésével.
Villanyoltás után a tizenéves fiúk valami mást szoktak csinálni, de ahhoz nem kell társaság...
Draco valami olyasmit mondhatott volna, hogy: 'jó lenne, ha időnként nálunk töltenéd az estéidet, ott is vannak barátaid, például az a kislány, akinek kígyót adtál ajándékba'... kb ugyanazt jelenti, de kevésbé ciki...
>>>Szerintem a megoldás Luna és a csókterápia. (Voldi bemászik Harry fejébe, de a szeretetet nem tudja elviselni)<<<
Na ne, én ugyan soha nem voltam 17 éves kamaszfiú, de ez a 2 mondat nagyon kemény eufemizmusnak tűnik. Szerintem sokkal kevésbé magasröptű gondolatokat találna ott Voldi :D
Luna majd csak tovább csiszolja Harry különleges varázserejét, az ő segítségével rátalál majd személyisége transzcendens oldalára, és a párhuzamos dimenzió lényeivel is fel tudja majd venni a kapcsolatot.
Teve, szerintem semmi gond ezzel az együttalvósdival, egyrészt a 17 évesek még szeretnek villanyoltás után megbeszélni mindenféle titkot, másrészt Draco részéről gondolom némi politika is van benne: lássák a mardekárosok, hogy Harry nem változott, és Harry ismét fedezze fel, hoyg nem minden mardekáros gonosz. Ráadásul megint jelen van némi kis rivalizálás, "...engem szeret jobban...", szóval ezzel simán oda tud dörgölni Ron orra alá is. Több legyet egy csapásra.
Legjobb talán az lenne, ha maga a sötét nagyúr (igen, így: csupa kisbetűvel) mesélné el Harrynek hogy milyen szép volt a családi idill: Piton, Draco meg ő maga, az elmúlt évben.
___
Szerintem a megoldás Luna és a csókterápia.
(Voldi bemászik Harry fejébe, de a szeretetet nem tudja elviselni)
És mi a szaktudomány meglátása a terápiáról? 'Számos hasonló esetet tanulmányozva elmondhatjuk, hogy ilyenkor a beteget nem szabad tájékoztatni az elfelejtett eseményekről, de ha mégis, akkor csak a szerző által kiválasztott karakterek tehetik ezt meg...'
Meg Luna, ami nem lenne baj, ha a korábbi fejezetekben lett volna némi utalás arra, hogy van kettejük között interakció (gyk: nem, ez nem a dugás tudományos neve)...
De legalább nem kell tovább titkolózni a múlt évet illetően... én például egy percig sem tartottam meggyőzőnek, hogy az orvos ezt megtiltotta... sőt, arra sem emlékszem, hogy egyáltalán lenne érvényes diagnózis, hogy mi a baja... csak azt tudjuk, hogy nem a fizikai sérülés okozta retrográd amnézia, mert annak nincs ilyen élesen meghúzott határvonala, (és nem egy évre, hanem pár órára vagy napra terjed ki rendszerint)
Mintha egy kicsit olyan... hogy is mondjam... üresjárat lett volna... (kivéve azt a részt, hogy Harry aludjon-e a mardekárosokkal... az egy kicsit zavarbaejtő... mondjuk, ha tízévesek lennének, akkor többé-kevésbé oké lenne, hogy 'a testvérkém mellett akarok aludni', de itt majdnem felnőtt férfiakról van szó)
The thing about the amnesia is yeah -- that is a terrible thing to lose a hundred chapters of relationship building, but if you look at Year closely, you'll see that the foundations of their relationship were a bit unhealthy. Duckling syndrome --- Hermione had some good points which everybody brushed aside.
Na, elolvastam, nem volt rossz. Határozottan tetszett, hogy Harry valamikor, amikor nem figyeltünk, növesztett magának egy Columna vertebralist. Nagyon idegesítő volt az előző évben, hogy minden szarságot eltűrt Pitontól, mert jajj mi lesz, ha... na szerencsére ennek vége.
Mellesleg nekem nem volt bajom a fejezettel. Kicsit lassúcska, - elvégre karácsonykor nem a pörgés a lényeg! - de ezt már megszokhattuk az elmúlt pár (10-12) részben :) Nem a legsikerültebb, de annyira azért nem is rossz.
Még nem olvastam (család, munkahely és egyéb zavaró tényezők), de különben sem vagyok az a típus, aki tapintatosan tud megfogalmazni egy ilyesfajta kritikát... no meg Aspen is jobban szereti a 'hűdejó' szerű hozzászólásokat (naná, ki nem?!)
Aspen LJ válaszaiból mindenesetre azt szűrtem le, hogy Harry fejfájásainak köze van az amnéziát megelőző Piton/mumus/kviddics esethez (vagy legalábbis közel jár hozzá), így remélhetően a következő részben már talán elindul valami. Vagy talán csak megfordult a fejében, hogy nem ártana némi cselekvést vinni a történésekbe.
Szánalmasan rossz fejezet volt... szerintem, ha teljesen rosszra számítanék, akkor sem lennék megelégedve a pici jóval is. A mostani élete teljesen a történet kárára megy... *sóhajt*
Reméljük, NEM újabb pár hónap múlva tudjuk meg... *újabb sóhaj*
Hoppá, hol is tartottunk három hónappal ezelőtt? Ja igen, ott hogy karácsony van, Harry mísz, azután működésre bírják a tükröt, és Harry sssssssssszerelmi vallomást tessssssssssssz Pitonnak
A fő az, hogy működött... különben meg, Harry egy csomót rugózik azon, hogy Snape milyen rendes, hogy segíteni akar, hogy beszélhessen Siriusszal, annak ellenére utálja őt, és attól is félhet, hogy Sirius esetleg ellene beszélne... mi viszont már tudjuk, hogy nincs mitől félnie, hiszen az emúlt hónapokban már Sirius is beállt a 'az apádat, e drága jó apát, szeresd, tiszelt, imádd' táborba;)
Vagyis valami olyasmi, hogy beszél kigyóul, de a varázsigéket csak elolvassa kigyóul, ettől azok még nem fognak hatni (kb mintha én azt mondanám, hogy "csiribá"), de a varázsszertől CSAK kigyóul tud beszélni -> ergo gondolom gondolkodni is -> ergo átfordul a fejében a dolog, vagyis ha azt mondja, hogy csiribú, akkor az alvó mágiája felébred és a ráolvasás valóban varázsige lesz?
... vagyis, hogy Harry, aki már amúgy is beszél kígyóul, bevesz egy varázsszert, amitől képes lesz kígyóul beszélni, és ezzel képes lesz hozzáférni a sötét varázserejéhez, vagyis kontrollálni a tükröt...