Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1236
másodpercmutató nélküli, és a dobozát megtartom.
de nem hiszem, hogy ki lehet lépni úgy, hogy visszakapd a teljes befizetésedet, mert a nagy része el lett költve alkatrészekre.
Előzmény: nihao2 (1231)
APT Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1235

Nézd, ha így látod, most szállj ki belőle, mert te valamit nagyon félreértesz. A projectnek alapvetően az a problémája - hogy nincs gazdája. Rendőrségi feljelentést is teljesen hiábavalóan próbálnál tenni - ugyanis nincs ki ellen. Egyszerűen nem fogsz találni senkit, aki azt mondta volna, hogy ő márpedig ezt intézi, és ezért felelősséget vállal. Aki pedig valamiért pénzt vett fel, költött - az azt, amiért azt megkapta, teljesítette is, maradéktalanul. Ami még nincs megcsinálva - az nincs kifizetve sem... Ez egy hobbiprojekt, amelynek néhány tagja amikor ráér és tud, akkor tesz valamit az ügy haladása érdekében - a többség, köztük te is, meg csak szimplán nézik ezt, és várják az eredményt.

Nincs fizikálisan megbízott vezető, felelős - és nem is lesz, pont azért, mert a szó szerint semmiért (nem tudjuk, nincs miből honorálni a projectben tevőlegesen részt vevők munkáját) nem fogja valaki a nyakába venni azt, hogy egy hozzád hasonló türelmetlen még fel is jelentgeti...

Amikor ebbe belekezdtünk, igenis benne volt annak is a potenciális lehetősége, hogy eljutunk valameddig, veszünk ezt-azt, ráköltünk, aztán végül belebukunk, és nem készül el semmi. Úgy tűnik, ettől nem kell tartani - de bizony tökölődés az van, a határidők rendre összedőlnek - mégis, az órák csaknem fele már elkészült, és ahogy elnézem a dolgot, szerintem 2-3 éven belül el fog végül az összes készülni.

Ez a project ezt tudja és pont. Sárga is, kicsi is, savanyú is - de a miénk, és vegye már mindenki tudomásul, hogy azért ilyen, mert ilyenné tettük. Ha neked nagyon nem tetszik - a kezedbe is veheted a szervezést, elkezdhetsz naponta a nyakára járni a mestereknek, szervezni a logisztikát, utána járni annak, mi, hol, kinél akadt el - tessék, csináld..!!.. Pont ugyanannyi jogod-okod-lehetőséged van erre neked, mind nekem, potyorónak, vagy bárki másnak - aki valamit tett is konkrétan az ügyért...

 

Fogd már fel, hogy tulajdonképpen önköltségi, voltaképpen félig-meddig szívességi alapon dolgozik az órákon a P.Kiss is, valójában nem üzleti alapon csinálta meg a tokokat az ötvös sem - mert akkor ez az óra nem 50eFt-ba, hanem mondjuk 150eFt-ba került volna... Ilyen feltételek mellett viszont nem nagyon tudunk követelőzni. Megtehetjük, de akkor tényleg az lesz a vége, hogy elénk tolják az asztalon az alkatrészhalmazt azzal, hogy elnézést, de ez esetben tessék, itt van, oldjuk meg...

 

Ha kibírtuk eddig - most már bírjuk ki, már biztos, hogy a nehezén túl vagyunk...

Előzmény: nihao2 (1234)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1234

Nem véletlenül írtam provokatív egyszerűséggel, mert szerettem volna leírva látni a szikár tényeket....

Egy biztos: még egy kicsit türelmes leszek, aztán , ha -szokás szerint - nem történik semmi, akkor: 1. azonnal elmegyek P.Kisshez és elkérem az összes alkatrészt , tokot , miegymást. 2. ha bármilyen akadályba ütközöm , megindítom a szükséges jogi lépéseket. Elegem van ebből a tökölödésből, hazudozásból , ami 10 ! éve kíséri ezt a projektet ! Mint minden ebben az országban ezek szerint ez is így működik : ha nem állsz ki a jogaidért a szádba szarnak. Nem mondhatjátok , hogy nem voltam türelmes és kellően idealista, bízva abba , hogy van néhány ember , akiket összeköt az érdeklődésük és megvalósítanak közösen egy olyan dolgot , ami egyedülálló kezdeményezés. A tagok lelkesedésével és naiv idealizmusával sztem most sincs baj, csak sajnos a kivitelezést elvállaló szakemberek mérték rosszul fel a dolgot , de ez nem jogosít fel senkit a végtelenné nyújtható határidőre. Ilyet szerintem egyikőnk sem engedhet meg magának akár a verseny szférában , akár a non profit szférában dolgozik !

Summa summárum : részemről néhány hetet adok még az ígért min. 6 ( arról volt szó , hogy 6-7 óra elkészülését ígérte P. Kiss ) óra átadásának.

Üdvözlettel: Nihao

APT Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1233

A sorsolgatósdival talán várjuk meg, hogy legyenek készen végre órák, és tudjuk azt is, hogy mennyi.... Itt most láthatóan nincsenek számon kérhető határidők, megpróbálhatjuk erőltetni, de úgysem fog menni - ezt szeritnem már ezerszer megrágtuk...

Majd mikor P.Kiss jelzi, hogy készen van x óra - akkor kezdjünk el a sorsolós kupaktanáccsal foglalkozni...

 

 

Ami meg a kiszállást illeti: megbeszéltünk már a múltkori összejövetelen is, itt ezen a fórumon is leírtuk már, hogy gyakorlatilag nincs lehetőség kiszállni a projectből, mivel a befizetett pénzeket már elköltöttük. Megvettük rajta az ezüstöt, a szerkezeteket, kifizettük a nyers tokok leöntését - amik el is készültek - csak egy aránylag kis fennmaradó rész maradt "elvarratlanul". A pénzét innen valaki kivenni csak úgy tudja, ha vagy eladja az elkészült óráját, vagy talál valakit, aki átveszi a helyét a projectben, és neki kifizeti az általa már befizetett összeget. Másképpen nem, maga a project ezt visszafizetni nem tudja - lévén a pénz zöme már egyszerűen nincs meg, pontosabban már materializálódott alkatrészekben, félkész fődarabokban. Ha valaki megveszi-átveszi egy MMII társ már kész óráját, attól még ő ott marad a várólistán a sajátjával.

jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1232
Szerintem ez kizárt, ugyanis a tagtarsak penze benne fekszik az alkatreszekben es a tokokban. Az A Bárótól visszakapott 120 ezer ft talan arra elég, hogy a mester tovabbi hat órát összerakjon.
Előzmény: nihao2 (1231)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1231

Nohát ettől féltem, de érthető . Kismásodperces az óra ? Stipistop ! Nekem egy plussz tizest megér , hogy lezárjam az ügyet ! 50e meg kifizet fekvőrendőr kartárs az alapból .

Potyoro , akkor kereslek majd . Fekvőrendőrt kérem készítse elő a pénzem ! (No, Erre kíváncsi leszek ! :-) )

Ettől függetlenül : találkozó 04.26 péntek Lurdy? Ha P.Kiss el tudna jönni ...

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.17 0 0 1230

Pontosan.

De ha kéred, 60 ezerért elviheted az órámat.

Nekem ennyibe került.

 

 

Előzmény: Henok (1229)
Henok Creative Commons License 2013.04.16 0 0 1229

"Köszönöm a megtisztelő szavakat, de passzív állapotba helyeztem magamat. :-)"

Végülis érthető, az órád már zsebben, minek kínlódnál még itt a balekokkal :)


Előzmény: Törölt nick (1228)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 1228

Köszönöm a megtisztelő szavakat, de passzív állapotba helyeztem magamat. :-)

 

 

Előzmény: nihao2 (1227)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 1227

Sorstársak !

 

Szóval akkor mikor legyen a találkozó sorsolással egybekötve ? APT mester , esetleg megkérdeznéd P.Kiss mestert, mikor jó Neki és hány db. órát hoz ?

Potyoro , mint szervezőbizottsági tag aktív még ? Ő nagy tudora volt a találkozó szervezésnek ! üdv : Nihao

Henok Creative Commons License 2013.04.14 0 0 1226

Szerintem  a találkozón sorsoljunk, azért az áttekinthetőbb...

CDBV Creative Commons License 2013.04.13 0 0 1225

Én meg azt mondom, hogy előre kéne kisorsolni az órákat,  mert a kisorsolt emberek már látják a fényt az alagút végén és jobban motíválva vannak, hogy toszogassák  presszionálják a Mestert.

Előzmény: jazzcool1,2 (1221)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 1224

Péter , nagyon köszönöm -minden várakozó nevében - ha a Mestert presszionálod. Nyilván más úgy , ha folyamatosan viszel Neki munkákat, megvan a kontinuitás...

A másik vonalon másik Pétert ( fekvőrendőr ) is tudnád motiválni valamivel, hogy frissítse a listát és vegye figyelembe a hónapokkal ezelőtt küldött leveleimet ? ( akkor bemásoltam a kb. 3 éve lezajlott levelezésünket, amiben jlezetm Neki, hogy kiegészítettem a befizetést 50eFt-ra, akkor ígérte átírja, csak pont nyári szabin volt. Na azóta nem történt meg a frisssítés. )

 

a sorsolás időpontjára, helyére javaslat ? Sztem jó a Lurdy , nyugis, jól megközelíthető, parkoló stb...

jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1222

bocs, igaz, Mechanikus v Fekvőrendőr tudja erre a választ :-)

Előzmény: APT (1220)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1221

szerintem ahogy elkészült egy újabb adag, utána kéne kitűzni a sorsolás/átadás időpontját. 

Előzmény: nihao2 (1217)
APT Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1220

Tőlem hiába is kérdezed, nem én vezetem a nyilvántartást...

Előzmény: jazzcool1,2 (1219)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1219

köszi, ez így klassz lenne. egyébként még hányan várnak órára (akik befizették az 50 ezret)? 

Előzmény: APT (1216)
APT Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1218

Teljesen igazad van, én is így gondolom. Hiszem, ha látom. De P.Kiss a tapasztalatom szerint korrekt és alapjában véve megbízható - csak lassú, és a határidőkkel van folyton zavarban... Persze, ez is éppen elég, de azért én már ismerem őt vagy 15 éve, és amit elvállalt, megígért - azt végül azért mindig tényleg megcsinálta. Nem mondom, volt rá példa, hogy az ígért egy hónap helyett egy év alatt, de megcsinálta... :-)))

 

Mivel vannak nála teljesen más vonalon is saját számlapjaim, egyebeim, így a közeljövőben azért fogok vele kontaktálni sűrűbben, ígérem, mindig rákérdezek, és ha készen lesznek az órák, rögtön jelzem. Akkor meg majd a belőlünk álló nagytiszteletű grémium kitalálja, mit csináljon... :-)))

 

Nehéz így, hogy nincs igazán gazdája és felelőse a dolognak, de azért nem teljesen reménytelen. Csak simán lassú.

Előzmény: nihao2 (1217)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1217

Péter, köszi a taszajgatást, de akkor hiszem el , ha ott vagyok a találkozón, ahol közösen kisorsoljuk a 6db órát ! :-)

Le kellene fixálni a találkozó időpontját és helyszínét , ahová P.Kiss mester elhozza a 6+ órát és a jelenlévők - akik fekvőrendőr aktuális, frissített listáján ellenőrizve - között kisorsoljuk az órákat. Időpont és helyszín ? 04.19. péntek , Lurdy Alexandra kávézó karzat ? Ez a javaslatom , várom szíves véleményeteket !

üdv : Nihao

APT Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1216

Beszéltem ma P.Kissel. Azt mondta, hogy a tokok körül volt valamilyen tohuvabohu, ami miatt nem haladt, de most megint készül egyszerre több is, és úgy tervezi, hogy még ebben a hónapban át akar adni egyszerre több, mint mondta, 5-6-7 darab körüli számban órát.

Ha ez bejön, akkor nagyjából haladunk is időarányosan, csak lássuk végre...

 

Bocsi, ennyit tudtam "intézni", több ráhatásom nincs, de ha ez teljesül, akkor nincs semmi gond.

Előzmény: jazzcool1,2 (1214)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1215

Én mindenesetre nyomatékosan kérem fekvőrendőrt , hogy a szükséges igazolást adja ki nicknévre és polgári névre egyaránt !

Ezzel felkeresem P.Kiss mestert és elkérem az alkatrészeket .

jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1214
Jaja, P. Kiss akkor megígérte, hogy most már végig viszi a projektet. Várjuk meg APT-t, ő talán többet tud, de szerintem barki besétálhat a mester üzletébe, és akkor talán okosabb lesz, hogy miért áll megint a projekt, illetve mikor lesznek kész a további órák.
Előzmény: Alpári Gnác (1213)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.04.12 0 0 1213

Az ugye a baj, hogy az utolsó állapot szerint már januárban el kellett volna készülnie 2 órának.

A találkozón P. Kiss havi 2 órára tett ígéretet, most április, ezek szerint 8 óra kellene, hogy készen legyen, de az a januári 2 sincs meg.

 

Úgy tűnt, hogy beindul, de nem így lett.

 

Most mi lesz?

Előzmény: jazzcool1,2 (1212)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 1212

várj egy picit, szerintem van valamennyi bejött pénze a projektnak, amiből jó néhány óra összerakását lehet finanszírozni. és szerintem már nincs sok aktív tag, (aktív, aki befizette az 50-et) aki órára vár.

Előzmény: nihao2 (1209)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.04.11 0 0 1211

És ha nem titok, mi a szándékod?

El akarod kérni az alkatrészeket?

Előzmény: nihao2 (1209)
CDBV Creative Commons License 2013.04.11 0 0 1210

Csak egy javaslat: elvileg már lehet tudni, hogy kik azok a tagok, akik még egyáltalán elérhetőek a projektben.

Szerintem most kéne kisorsolni (nem utólag, az óra elkészülte után), hogy ki kap a következő 3 órából, így a leendő tulajdonosok egy kicsit jobban motiválva vannak. Pl.  hetente egy telefont meg lehetne ereszteni P Kiss felé és szembesíteni az előző heti ígéretével. Egy idő után felgyorsulnának az események...

Mivel  a Mester idővel mindig el van úszva,  szerintem mindig azon dolgozik, ahonnan a legnagyobb a "nyomás" hat felé.

Előzmény: nihao2 (1209)
nihao2 Creative Commons License 2013.04.11 0 0 1209

Tisztelt Tagtársak !

Újabb 3 hónap telt el minden hír nélkül.

Kérek egy igazolást minden ( 50eFt) befizetésemről , mellyel el tudok menni P.Kiss úrhoz.

Gyors visszajelzéseteket és intézkedéseteket előre is köszönöm !

Sajnálom, hogy fél év sem volt elegendő a korrekt befizetési lista közzétételére... :-(

Tényleg úgy tűnik, hogy a legaktívabb tagok, miután megkapták az óráikat - megjegyzem nem érdemtelenül - teljesen magára hagyták a projektet.

10 év türelmes várakozás után azt hiszem Nekem itt a vége.

 

Üdvözlettel: Nihao

Zeno40 Creative Commons License 2013.01.24 0 0 1208

Csak röviden: én is így jártam. 50-et fizettem, még nem került módosításra a korábbi 40 helyett.

 

Előzmény: tsaszy (1207)
tsaszy Creative Commons License 2013.01.23 0 0 1207

Kedves Tagtársak !

 

Csatlakoznék Passionata problémafelvetéséhez , azaz jómagam is befizettem már vagy két éve a teljes összeget , az utolsó részletet fekvőrendőr visszaigazolta, ám a táblázatban még mindig 40e befizetéssel vagyok feltüntetve. Sajnos többszöri mailjeimre sem jött válasz mechanikustól illetve fekvőrendőrtől.

Kérném, mint a maroknyi fantaszta egyike - akik még valami csoda folytán - bíznak abban , hogy valamikor MMII lesz a karjukon, hogy maradék reményemet se vegyék el azzal, hogy az így is csak elvi táblázaton nem a valóságnak megfelelő adatokat tüntetik fel ...

Egy örök bizakodó : Nihao

APT Creative Commons License 2013.01.18 0 0 1206

Gondolom, de mivel semmiféle rálátásom sincs a project számlájára, így én még annyit sem tudok, mint te... Feltételezem, valamiért a táblázatba nem lett átvezetve, de mivel Fekvőrendőr nagyon pedánsan kezeli a számlát, így ott minden rendben kell, hogy legyen. Viszont ő a neten nem túl aktív, így az ott kért dolgokra lehet némi holtidő.

Előzmény: Passionata (1205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!