Ahogy láttam erről a városról nincs topic.
Mivel az utóbbi időben egyre felkapottabb lesz, remélem leszünk páran akik írnak ide és lesznek páran (velem együtt) akik olvasnak itt hasznos dolgokat!!
Szerintem most még ne vedd meg a repülőjegyet, ettől biztos, hogy lesznek olcsóbb jegyek, most nagyon fenn vannak a jegyárak. Általában utazás előtt 2-3 hónappal szoktak markánsabban lejjebb menni a jegyárak, a megmaradt jegyeiket akkor megpróbálják olcsóbban értékesíteni a fapadosok.
Szerintem reálisan 40 ezer Ft körül lehet a jegyár oda-vissza ha később vásárolsz, jelenleg 70 ezer körül kínálja júliusra a Wizzair.
Én anno Moszkvába vonattal mentem 2011-ben, nagy buli volt, de a 34 óra utazás a vonaton eléggé lefárasztott :D Akkor még közlekedett a közvetlen Tisza expressz, most mindenképpen át kell szállni, ami még növeli a menetidőt. De egy életre szóló élmény az biztos. :) Akkor diákként nem zavart a hosszú menetidő, időnk volt, mint a tenger, most viszont már a kevés éves szabikeret miatt inkább a repülőt választanám :)
Alternatív opció, amin elgondolkodtam, a Ryanairrel elrepülni Finnországba, Lappeenranta-ba, és onnan buszozni át Pétervárra. Visszefelé pedig közvetlenül repülni Szentpétervárról Wizzairrel Bp-re. Csak nem tudom, az ingyenes E-vízum működik-e így, hogy oda és vissza más közlekedési eszközzel lépsz be és hagyod el Ororszországot. Erről valakinek van valamilyen tapasztalata esteleg?
Ki melyik légitársaságot részesíti előnybe? Esetleg van itt olyan aki nem repülővel menne/ megy hanem pl vonattal, busszal. Tudom, hogy úgy baromi hosszú lenne az út, na de a kalandvágy ugye:-)
Most kezdem el szervezni én is az utunkat olyan augusztus vége vagy szeptember végi indulással, egyenlőre repülőt nézem, de szerintetek érdemes már most megvenni a repjegyet?
Válaszotokat előre is köszönöm:-)
Lesznek még kérdéseim úgy érzem, de valahol el kell kezdeni.
sziasztok ! az A4 -es kinyomtatott E vizumot engedélyezett össze lehet hajtani ,vagy érdemes A4 -es irattartóban vinni ??? ( lehet buta kérdés,de nem szeretnék emiatt elvérezni )
A Finnországi átbuszozás nem kirándulás, hanem hazatérés. Lappeenranta-ból indul a repülő hazafelé. Az átkelőhely szerepel az elfogadott határállomások között. Ezzel nem is volt gondom, (leszámítva a jegyvásárlás "nemzetségnév" kérdését). A Novgorod volt kicsit homályos számomra. A nagykövetség pedig az internetre küld infóért. Sajnálattal ugyan , de letettem róla, amúgy is zsúfolt lett volna a nap. Helyette egy rövidebb kirándulás érik a Ladoga tóhoz
Én biztos nem vállalnám be az e-vízummal a finnországi átbuszozást sem, és a novgorodi másik járásba buszozást sem. Ehhez szerintem többszöri belépésre érvényes hagyományos vízumra van szükség. Egyrészt az e-vizum csak egyszeri belépést engedélyez Oroszországba, másrészt a határátkelési mód és helyek konkrétan fel vannak sorolva, nem lehet akárhol belépni. A novgorodi dolog sem veszélytelen, mert bárhol, bármikor igazoltathatnak, és mivel oda nem érvényes a leningrádi járásra érvényes e-vizum, nagyon nagy bajod lehet belőle. Én azt javaslom, saját érdekedben mindenképp érdeklődj a nagykövetségen, vagy a konzulátuson.
Igen, mármint az eredeti felbontású képet 2463*3167 1788 DPI, mert amit a barátnőmről készített és először küldött, azt nem fogadta el az oldal. A saját képnél eleve azt küldték, gondolom rutinosabbak voltak.
Ketten utazunk. Egyikünk nyugdíjas. A dolgozói kérdésre az ő kérelmére "nem" választ adtam. Nálam még kacifántosabb , mert "igen" volt a válaszom, de mivel nincs munkahelyem, a saját címemet és telefonszámomat adtam meg, de nem volt gond eggyikkel sem. Gond nélkül megadták a vízumot
Sziasztok. Január 31.-én készülünk egy rövid 2 éjszakás kirándulásra. Eddigi tapasztalat. Az e-vizum nagyon megdolgoztatott, mert az Istennek sem fogadta el a fényképe(k)et. Vagy a háttérrel volt gondja, úgy hogy tuti fehér hátteret alkottam, vagy túl közeli képet reklamált. Kénytelen voltam beugrani a Blahán egy profi fényképészhez. Azt már gond nélkül bevette. Ugyanezt eljátszottuk a barátnőmmel is. Bár először neki a profi képet sem fogadta el. Kénytelenek voltunk elkérni az eredeti felbontást.A vízum 3 nap alatt érkezett meg. A 3. nap átbuszozunk Finnországba és itt a buszjeggyel gyűlt meg a bajom. Kér egy nemzetség nevet (patronymic) melyet mi nem használunk ugye, de nem engedett tovább enélkül, oda a személynevemet írtam jobb híján. Bár azért kivánsi lennék jó csináltam vajon ? Illetve lenne még egy kérdésem. Lemennék Novgorodba, de az már nem a Leningrádi járás. Közuton akadhat e ebből gond (busz) ?
"Egy balett előadást mindenképpen látni kell Szentpéterváron"
Ez azért nem olyan egyszerű. Nyáron Szentpéterváron esténként egyszerre ugyan több helyen is megy pl a Hat gyúk tava és a Diótörő, de rendkivűl küllönböző minőségű előadásban. Ráadásul az Ermitázs szinház szinpada rendkívül kicsi, én azt egyáltalán nem ajánlanám.
Van viszont egy balett, amit mindenképen Szentpéterváron javaslok megnézni, az pedig a Mihail Semjákin által szinpadra vitt Diótörő a Mariinszkij szinházban. Ezzel csak egy gond van, hogy általában csak újév táján játszák. ( DVD-n nálunk is kapható). Ez az előadás valami csoda. Az általam látott többi Diótörő meg sem közelíti.