A minap megismerkedtem egy kedves teremtéssel, aki mint megtudtam, karizmatikus katolikus. És megtért. Ez utóbbi állítása egy kicsit furcsának tűnt nekem. Ugyanis tudomásom szerint a katolikában sok olyasmi van, amiből meg kéne térni. És akkor már, nem katolikus. Szóval bonyolult, nem tudom hová tenni.
Most akkor katolikus, vagy kerestrény? Vagy lehet a kettő egyszerre?
Egyik karizma sem intellektuális hanem az Égi akarat,erő,beszéd,bölcsesség,hit automatice KÖZVETITÉSE.
A karizma nem égi akarat, hanem kegyelem és nagyon is értelmi, ami rólad nem mondható el. Ilyen képzelőerővel akár a Marson tett sétádról is beszélhetnél, az pont annyira lenne valóságos, mint elképzelésed egy karizmáról.
Elég ilyen mocsokra egyszer elmenni,most "boldog" lehetsz, hogy a sátáné vagy!
Nem tudom ti milyen Bibliát olvastok, de az enyémben Jézus nem úgy adta át a Szentlelkét, hogy az apostolok jobb karját rángatta majd mellen vagy homlokon csapta őket és azok eldőltek mint egy zsák:-)))DD
Sőt, az első pünkösdkor amint rájuk szállt (áradt) a Szentlélek, akkor nem vágták be a szunyát és vágódtak a porba, sőt még statisztákat se béreltek, hogy elkapják őket hátulról, hanem azonnal elkezdték a jelenlévőknek Jézust hirdetni, amit mindenki megértett, nyelvjárásától függetlenül.
Évekig jártam a magyarhoni Jim Sanders gyógyitó alkalmaira,ahol az érintés hatására az emberek ELALUDTAK, kb 80 százalékuk . Senki sem ájult el és nem is "fetrengett" :))) Akadtak látványos gyógyulások is,persze nem sok , sőt kevés , de én különösebb ellenjavallatot nem tudok mondani.
Ez a videó spec. nem borzalmas, csak szokatlan. (Vannak sokkal vadabbak is). Nem kell lesátánozni, és nem kell isteníteni sem, mert ezek a jelenségek ember voltunk mélyéről származó egyetemes "igények" okán létezhetnek.
Önmagában nem elítélendő, és tévedés azt hinni, hogy katolikus körökben ilyen jelenségek ne fordulnának elő, vagy ne fordultak volna elő a múltban.
Ahogy az emberi társadalom és bolygónk egyre jobban halad egy általános kataklizma felé, még jobban fel elő fognak törni az ősi félelmek, az ősi pszichés jelenségek, minden vallásban és felekezetben.
Láttunk itt ( a vallásfórumon) már "karizmatikus" szufi jelenségeket, karizmatikus ortodox ördögűzést, stb. stb.
Mint keresztény nem akarok egyenlőség jelet tenni minden vallás közé, de démonizálni sem akarom őket...
"Hisszük, hogy az ember a földi élet után „közbülső állapotba” kerül, ahol meggyógyul sérüléseiből, és megtisztul a bűnök okozta szennyes állapotból. Fontosnak tartjuk, hogy imáinkkal segítsük elhunyt hozzátartozóink és testvéreink gyógyulását. " Ez egyszerűen nem igaz, mondhatni eretnekség. Ilyet és ehhez hasonlókat lehet olvasni a honlapon. Szvsz az újjászületés egyik "gyümölcse" :-), hogy az ember Isten Igéjéhez fog ragaszkodni , és nem mindenféle emberi tanításokhoz.