sziasztok!
nyitnék egy topicot erről a számomra kedves vonalon járó villanyosról.
a határ útig jártam a suliba menet, és az Örs-ig ha az osztály megnézte a Vásárvárost.Ezzel járt apám,anyám munkába.
Sokan úgy jellemzik, a munkások villamosa,mivel anno sok gyárnál volt megállója.
Szerintem ide a cseh villamos is elég lett volna, valahogy nem tudtam megszokni a hannoveri csodát.Továbbá sajnálom, hogy kinyújtották végállomását a mexikói útra.
Szóval, akinek van valami emléke, feeling-je a régi 13-as villamosról, és a mostani 3-asról, ne tartsa vissza!
(és kérek nullázást is:)
Szerintem az alapprobléma az, hogy a 70-es évek óta (a metróépítések "áldásos" következményeként) nemigen beszélhetünk Bp-en felszíni kötöttpályás hálózatról. Az Örs összekötése már előrelépést jelentett e tekintetben, de rengeteg még a megoldandó feladat, hogy rendesen, az igényekkel összhangban lehessen szervezni a bp-i tömegközlekedést (a teljesség igénye nélkül, és persze szubjektíven: 17-19, 14-47/49 összekötések, Rákóczi úti vonal visszaépítése, 1-es áthozatala Budára, esetleg abból kiágazó vonal Budafok felé, stb., stb.) Ezzel együtt én is azt mondom, egy ilyen hosszú vonalon nem szükséges minden villamosnak végigmenni. Viszont nem is szétvagdosni kell, hanem elágazó járatokkal sűríteni/más irányokat kiszolgálni.
A város két végét nem azért kötik össze, mert olyan sokan utaznak a két végállomás között, hanem azért, mert a két pont közötti területen jelntkező egyéni utazási igények nagy részben párhuzamosak. Konkrétan: senki nem utazik a Mexikói úttól a Gubacsiig, de sokan mennek pl a Mexikóiról a Bosnyákra, Örsre, Kőbányára, stb, a felsorolt területek között, és onnan a Határ út felé, úgyanígy visszafelé. Ugyanez a gondolatmenet alkalmazható az éjszakai járatokra, melyekre burokoltan utaltál (Pesthidegkút-Rákospalota, Békásmegyer-Pesterzsébet, stb.).
Pont ez a szemlélet az, ami hiányzik a BKV-ből. Minek kell két járat egy vonalban, ha egy is megoldja? És miért kell ezt az intermodális csomópont szemléletet erőltetni? Az emberek sokkal jobban járnak, ha nem kell átszállniuk. A 3-ast hol kéne félbevágni szerinted?
Én a 62est el tudnám képzelni a Közterület fenntartóig mint betétjárat. Egy 3A sztem felesleges lenne így is amikor elénk megy a 28as elég lassan tudunk haladni.
Én minden hétköznap reggel 3asal járok suliba Egressy-FKF között. Általában le tudok ülni és örülök annak hogy össz lett kötve az Örs. Legalább nem kell átszállnom.
A legforgalmasabb szakasz talán az Örs-Ecseri rész.
Máshol (pl. Csehország) városon átmenő viszonylatok vannak! Elindul a város egyik végéből, átmegy a központon, és a város másik végén van a végállomása.
Nem engem szólítottál meg, de azért válaszolok: ilyen hosszú vonalnál azért elkelne egy betétjárat (vagy kettő). Bár nem tudom, melyik a legforgalmasabb szakasza, ritkán járok arrafelé.
jól látom,hogy most bkv vezetői a 'minnél hosszabb a járat-vonal annál frankóbb' jelmondattal kelnek-fekszenek??
nem hinném hogy ez olyan jó.most az nekik a főcél, hogy budapest két legtávolabbi pontját kösség össze bármi áron.csak nehogy visszafele sűljön el a dolog...
A 3-asnak a Gubacsi úton van normális hosszú tartózkodása és úgy tudom minden második körben műszaki, ez nem biztos. A másik: Az Örsön jó az az összekötés ahogy van (én rendszeresen használom Mexikói út-Élessarok viszonylatban) de üzemi szempontból is kell, ha ez nem lenne, amióta használhatatlanok a 67-es 44-es vágányai, ez az egyetlen pont ami Zugló kocsiszínt és környékét összeköti a külvilággal ;) ez pedig elég fontos nem? Képzeld mi lenne ha a selejt Uv-kat nem tudnák elvinni szétvégni:))))
Nem értem, mi bajotok van vele. Szerintem jó ez így. A vezetőknek több pihi kell, mindegyik vá.-n vécé, büfé, stb., és akkor senkinek nem lenne semmi baja vele. Ha megveszi a BKV a 24 tevét, akkor 10 megy dél-pestre (42, 52), a maradékot be lehetne zúdítani a 3-asra, és kész. Amúgy meg ha az Örsön vágnák el, akor az lenne a baj, mert x+1 embernek át kéne szállnia. Ha pl. a Mázsa téren, az megint baj lenne. Ha kivinnék a Határ úthoz, annak már megint nem lenne semmi értelme.
A most átvariált éjszakai járatok között van olyan ami bőven többet megy egy óránál... és egyikben sincs budi. igaz tegnap hajnalban a 973-ason volt egy jólöltözött "úriember" akit ez teljesen hidegen hagyott....
sziasztok! nyitnék egy topicot erről a számomra kedves vonalon járó villanyosról. a határ útig jártam a suliba menet, és az Örs-ig ha az osztály megnézte a Vásárvárost.Ezzel járt apám,anyám munkába. Sokan úgy jellemzik, a munkások villamosa,mivel anno sok gyárnál volt megállója. Szerintem ide a cseh villamos is elég lett volna, valahogy nem tudtam megszokni a hannoveri csodát.Továbbá sajnálom, hogy kinyújtották végállomását a mexikói útra.
Szóval, akinek van valami emléke, feeling-je a régi 13-as villamosról, és a mostani 3-asról, ne tartsa vissza!