Leírás:
Igen, 3 gyerek, meg akkor is, ha tobben szemoldokuket huzigaljak, amikor meglatnak bennunket, vagy a pincer majdnem elejti a talcajat,a "sok" gyerek lattan, vagy amikor a mela undor ul ki a meno karrierista nocik arcara.Szamtalan sok esetet lehetne sorolni, sajnos meg mindig a "nyulak" effektus jut az emberek eszebe, ha kettonel tobb gyereke van vkinek.
S Nektek, akiknek szinten 3, vagy meg tobb van, hogyan oldjatok meg a mindennapokat? Isi-ovi-boli-edzes-kulon ora?? Nagyi, vagy potnagyi??
Egyaltalan, hogyan birjatok a napi nyuzsit a faradsagot, veszodseget, s az ezzel egyutt jaro mindennapi triplazott oromot??
bnőméknek is Grand Scenic van- de már járt párszor szervízben...különböző gondok miatt, mi toyotánk még egyszer sem...
illetve ismerni kéne férjem előéletét a Renaultok,Peugeotok kapcsán...hát volt egy olyan teherautó amit elloptak (Renault) és örültek neki,mert annyi gond volt már vele folyton...aztán 1nap múlva meglett,mert aki ellopta is lerohadt vele :D...szóval ő akkor megfogadta,hogy francia csodát sohasemtöbbet semennyi pénzért :)-amúgy pénznyelőnek hívták az összes francia kocsijukat
hát nekünk 6ülés mindig nyitva kell legyen,mert 4gyerkő lesz-max jobbelső üres-vagy nem :)
a dieselek javításáról mi is ue-t halljuk,olvassuk...csak ugye a nagyobb (Galaxy) kategóriában 99% diesel már...persze szeretnénk mi is benzineset kifogni,hátha..őszig még nézelődünk
a két autó meg azért nem játszhat nálunk pl,mert én vagyok 80%ban a gyerekekkel...nekem 4gyereket is ugyanúgy biztonságosan be kell tudni kötni,mint 2őt...első ülésre még egy arabig rakhatok csecsemőt (amíg ugye a hordozóban van,sőt nekem jobb is ha ott van) de eléri a 9-10kgot-vagy kilóg a lába...akkor hátra kell tudjam kötni,és a hátsó sorom így is fullos a meglévő 3al
2 autót meg még én sem tudok elvezetni :D-pedig sokkal olcsóbb lenne két olocsóbb kategóriás kocsi... ;)
nekünk Smax van, (4gyerek), sztem teljesen oké, csomagtér nem óriási ha minden ülés ki van nyitva, de azért babakocsi meg némi cucc simán befér. Nyaraláshoz tetőbox:).
Hát mert nem az új árral kell számolni ;) De, szerintem, az autó sohasem a megtérül kategória, egyszerűen egy kényelmi luxus. Hosszan tudom amúgy indokolni, miért jó/kell és hát kétségtelnül megkönnyíti az életünk; de megtérülni sohasem fog ;)
Nekünk 2006-os Grand Scenicünk van. Másfél éve vettük 1,8-ért, Dinamique Plus (vagy hogy kell írni) felszereltség, ebben már van azért elég sokminden a fűthető visszapillantótükörtől az esőérzékelős ablaktörlőn át a mittomén miig:) Annyi volt a trükk, hogy benzines. Diesel simán 6-700.000 Ft-tal drágább ugyanilyen felszereltséggel, ráadásul egy használt modernebb dieselnél már zsebbenyúlós javítások is lehetnek (porlasztócsúcsok, turbófelújítás, ilyesmi). 1,6-os beninessel büntet ugyanez a kocsi, dinamikája kb. egy lovaskocsiéval vetekedhet (1500 kg), de evvel a 2.0-ás benzinessel teljesen jól elmegy 8 liter körüli fogyasztással. Dieselből ehet kb. 6-ot, jópár év lenne, mire ledolgozná. (eredetileg mi is bele akartuk tenni a gázszettet, de ugye jövőre emelik az adóját - hogy mennének a francba).
Csomagtér 7 üléssel nincs. Viszont: hányszor megy az ember 7 üléssel? Mi nagyon ritkán, max. a strandra. Az esetek kb. 80%-ában öten használjuk, a maradékban vagy kevesebben, vagy max. anyu jön velünk. Annak az egy ülésnek a helyén meg elég sokminden elfér. Nyaraláshoz meg kell bérelni tetőboxot.
Ha rendes hátsó üléssor kell, az már eggyel magasabb kategória: Galaxy, stb. Viszont azokhoz már tényleg dieselmotor kell, meg némi bátorság.
Logan más kategória. Próbáltam. Akinek fontos az új autó, de nincs sok pénze, annak tényleg jó, de nem egészen egy líga valóban egy C-maxxal vagy egy Versoval. Amúgy mivel ősrégi technika, ezért elég megbízható is, plusz az alkatrészárai is olcsóbbak jóval - de mi szeretünk autózni:)
hát igazság szerint azért a chrysler, meg a galaxy azért elég pofásak tudnak ám lenni :) :)
nem "doboz" az...és felszereltségben is elég komolyak...tehát nema fullfapad-tényleg családosokra tervezve minden
Mazda MPV ből nincs fiatalabb mint 2006- a mi autónk 2007es...nem szeretnénk öregebbre váltani-mert nem 2-3évre tervezünk autót venni...és sajnos ebből az idősebb is drágább...
szóval azt mondhatom,hogy eléggé fogynak a lehetőségek,és valamiért 1-2 típus marad ár/érték arányban normális helyen-használhatónak mondható belső térrel,csomagtérrel
apuval kiszámoltuk,hogy mennyi idő alatt térülne meg egy hybrid-de ahhoz jóval többet kéne használnunk az autót km tekintetben,mint most-mármint,hogy a benzinen spórolás megtérüljön az ártöbbletben...mi nem megyünk évi 20e km-t...márpedig ahhoz jóval többet kéne menni :(
Hát igen, 2+ feletti motorral vannak többnyire és elégé dobozok azok, amik ráadásul elég tágasak.
Mazda MPV?
(A Prius+ 7 személyes, a 3-s sorában már teljes értékű ülései vannak, viszont ha az utolsó 2 használatban, akkor csomagtér nincs, plusz az ott ülők kapdikálhatnak ki lőréseken; az ára meg brutális.)
nem rossz...csak kb semmi csomagtartója 7ülésnél (mondjuk nekünk csak 6kellene)
és az az évjárat amikben gondolkozunk semmivel sem olcsóbb...én úgy látom,hogy azért a 6-7személyesek között a 2007nél fiatalabb autók,amikben van néminemű normális felszereltség...hát nem adják 2,5millió alatt na...
dízelből van kínálat-benzines felejtős...és ekkora autókban már itt van a 2000c3-es motor...akárhogy is,az nem fog 4-5literrel elmuzsikálni-pláne nem városi használatban :(:(
sajna nincs összehasonlítási alapom...ezek a nagyobb böszmék azért már nagy motorral vannak (valaminek el kell vinni a cuccot)...miénkben most az 1,6os motor beharap 7-8-9et attól függ hol használjuk...
tény,hogy képtelenség versenybe szállni egy hybriddel-de abból meg nincs ekkora férőhelyszámú :(
ez egy örök téma. :-) nálunk 3 gyerek + minimum 1 nagypapával súlyosbított a helyzet, ha utazunk. Eddig Versonk volt, most váltottunk egy Renault Grand Scenicre. Rengeteget keresgéltünk, olvastunk, megnéztünk, de végül arra jutottunk, h ha utazunk, bármlyen 7üléseshez kell a tetőbox. :-)
Esetleg ami olcsóbb, a Nissan Evalia (szigorúan a magasabb felszereltséggel, anélkül elég fapados), de ez még elég új típus, nincs belőle használt. Mikrobusz szerű, de személyautós, hát nem egy fullos Ford, de az ára sem annyi. :-)
hát azért rákerestem használtauton is...a 2008asok tény,hogy már 1,5 körül vannak,de ahogy nézem a "full extra" ennél a típusnál egészen mást takar,mint egy full extra akár egy fordnál,akár egy openél...
digit klímát pl egyikben sem találtam,még a 3,7 millásban sem :(...sem tempomat,sem egyéb "nyalánkságok"...nem azért mert az ember telhetetlen :)...
és arányaiban egy használt dacia is ugyanúgy veszít az újkori árából...ahogy nézem...
köszi a véleményt...csak "sajnos" úgy vagyunk vele,hogy autó és autó között van különbség...
a dacia se nem tetszik,se nem bízunk benne...új korában sem...férjemnek ugyan teherautóból volt pár renault csoport beli,de többet volt szerlőnél,minthogy nem :(
mint ahogy lakás és lakás között is van különbség...egy fullextrás panelt is nehéz eladni egy nem fullextrás ámbár korszerűbb újépítésű lakással szemben,így a két típusnál is úgy érzem hasonló lehet a különbség...árban hasonlítanak,de vhogy ha már árban megállt az ember,hogy x összeget szán rá...akkor a minőségibbet keresi...szerintem
mi a toyotánkat 7.éve használjuk,soha semmi gond nem volt vele...remélem 2,5-3év múlva te ue-t tudod elmondani a daciaról...bár meg lennék picit lepődve :)
bár egyelőre még a kombi corollánk sincs eladva-hirdetve sem még- és mivel szalonból hoztuk el,hát nem a 30%át bukjuk el vele...sajnos :( de ez van...átlag állapotú szerintem,átlag használattal 118e van épp benne...
Egy kicsit én is belekotyogok, bár nem valószinű hogy tetszeni fog...
Nekünk Dacia MCV-nkvan. Ez full xtrásan 7üléssel 1,6os benzines motorral kb 3,1millióért elhozható, amennyiért egy 5-6éves galaxy, a különbség a fenntartsában van. A benzinest azért javaslom, mert beletudod tenni az LPG-t kb 200000ért és a fogyasztása úgy kb 1700-1900/100km. olajcsere szűrővel NEM SZALONBAN hanem maszek szerelőnél 7-8ezer forint, fékek cseréje kb ugyanennyi. Alkatrész hozzá lévén hogy régi renault bárhol kapsz és igen jó áron.5év alatt max 30%ot veszit az árából, de használati értéke felbecsülhetetlen, eladni viszont napok alatt eltudod mert a használt daciára jóval nagyobb a kereslet mint a kínálat. Egy galaxyn 5év alatt még mindig elbukod a 45-70%át attól függ... és eladni sem olyan egyszerű. Egy használt galaxy már előtte is gyerekekkel harcolt vagy munkás autóvolt, ehhez képest az új kocsi szagát meg sem említem. Nem leszel vele az ut királya de 150ig teljesen vállalható utazótempot biztosit, a csomagtartóban hely van és a hátsó két ülés felnőtt embernek is kényelmes. Úgy vélem ennél racionálisabb döntés nincs. Én boldogan használom 3,5éve :) Most is ilyet vennék, ezért mertem felhozni.
neeeem, nálunk a férjem a Ford S-Maxnál olvasott olyat anno, h kopaszodó apukák sportos álma, vagy valami hasonló, utána végre belement, h olyanunk legyen :-)) nagyon bevált. mondjuk nálunk 3 gyerekkel ritkán kellenek a hátsó plusz ülések, így el is férünk simán.
Igen, tudom, de a régi avensis versokat azért még nem zúzták be, tudtommal :)) Nekem szívem csücske a verso, bár nálunk csak második autóként jöhet szóba, de úgy nagyon, erős versenyben van a qashqai2-vel.
aszondta az uram (nekünk corolla verso van), hogy most az az új izé a toyotánál, hogy nem így van, hogy avensis verso, meg corolla verso, hanem csak így verso oszt ennyi.
Szerintem Avensis Verso, kb. egy méretkategória a Sharan, Galaxy, Alhambra típusokkal, nekünk sharan van, 4 gyerek, 6 üléssel csomagtartó eléggé hümmhümm, úgyhogy hosszabb utazáshoz a maximega méretű síbox a megoldás :)
van toyota corolla versoból is 7személyes,meg avensis versoból is
de ez a kényszer 7üléses megoldás nem lehet opció hosszú távon...ha a hátsó két ülés is nyitva,meg is szűnt a csomagtartó...utazni akkor hogyan-nameg nekem nem is nyugalom,hogy a gyerekhátsósor kb a kaszninál van már...egy apróbb kocc és nincs a gyerek mögött semmilyen tér,ami azért fogná az ütközést is-ha pl vm barom belénk száll hátulról...pl...nameg,hogy egy sporttáska,babakocsi se férjen el-ennyire nem vagyunk márkahűek na :)
itt az utcánkban szokott állni egy avensis verso 7személyes...múltkor belekukkoltam...hát kb semmi csomagtér
márpedig ha az ember elmegy vhová 3-4 gyerekkel,oda biztos kell csomag :D
Hali, bocs, hogy belepof, így másfél gyerekkel, meg egy apró Yarissal, de épp ma láttam egy 7 üléses Toyota Verso nevezetűt. Hogy Mo-n is lehet-e kapni, nem tudom, meg hogy megfelelne-e nektek egyáltalán árban, méretben, stb., csak gondoltam, hátha nem is tudsz róla, hogy van ilyen.