Keresés

Részletes keresés

exlexman Creative Commons License 2001.11.24 0 0 42
Udvozletem, a kedves erdeklodoknek!

Igen jol latod! A MAV illetekesei altal uzelemtetese soran megelegelt Pongracz uti hajlektalan szallo 12 vasuti kocsija utan - bovebben az alabbi topicban: ...es vajon ki segit a hajlektalanokon? - 6 millio forint meg AFA osszeget kernek 1 evre a hajlektalan szallast mukodteto alapitvanytol, visszamenolegesen is !

Arra gondoltam, hogy ezen TOPIK altal osszegyujtom azokat a helyeket ahol elhagyatott vasuti kocsik alnak, azt terkepre teszem, es elkuldom a MAV illetekeseinek, hogy legyen meg hol sarcolniuk a hajlektalanoktol! Gondoltam, vallalkozas elenkito hatas, meg sok adot is megsprolnek, ami bevetel altal, talan a szolgaltatas - hmmm. elnezest ha minosegi jelzot adtam azert a mocsokert amit nekunk adnak a jegy araert - szinvonaltalansagain emelni tudnanak.

Mindezt teszem azert mert az Allami Vasuti Tarsasag bevetelei a kormany penztarcajat noveli, de ugyan igy -amirol mindenki megfeledkezett, csokkenti, a sok elhagyatott, es pusztulasra varo vasuti kocsi, amit nehol valoban hajlektalanok laknak. Bar a vasut bevetelei nem jelennenek meg a hajlektalanokat segito szocialis tarca beveteleiben, de legalabb kulso segitseget adhatunk a szocialis erzekenyseget hangoztato hivatali embereknek, elosegitve munkajukat ezzel is nehogy erdemtelen telefonalasokkal, idot es faradtsagot nem kimelve keresnek a hajletalan szallaskent szolgalo vonatokat, igy sem a cipojuk nem sarozodik, sem a ruhajuk nem lesz izzadtsag szagu, es meg az allami koltsegvetest sem ritkitjak a felesleges rohangalas koltsegeivel!

Jutka Creative Commons License 2001.01.31 0 0 41
melyik képújságról van szó??? megnéztem, nem találtam sem a Volán, sem a MALÉV emailcímét,csak telefonszámokat, az a MÁVINFORMnál is van!
Előzmény: djkalo (40)
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 40
Látom te mindenre csak másodszorra....sokadszorra reflektálsz. Bocs csak eléggé felháboritott a dolog. Szóval ok....a képújság nem az övéké. De nem is a voláné, nem a Malévé és nem a Maharté mégis ők fent vannak. Kössön a Matáv is üzletet. Sőt a Matávis fent van egy infotelefon erejéig.

Na és az emil....arra mit mondassz????

Jutka Creative Commons License 2001.01.31 0 0 39
a MÁVnak nem informatikaosztálya van, hanem kftje,amely megcsinálta a menetrendet,általában amelyik jól működik,technikai hiba pedig mindenhol előfordul,a képújságot viszont nem ők üzemeltetik:-////
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 38
Te sem olvasol, mert én meg arról beszélek, hogy a MÁV miért nem képes SAJÁT MAGA.....végre csinálni is vmit és nem csak az árakat emelni az égbe, és bunkó paraszt jegykezelőket a nyakunkra küldeni, akik ha megbirságolnak, teljes árut fizettetnek a 33% felett, holott 19 éves vagyok, és ezt csak későn vettem észre. Ráadásul, ha nem sikerül jegyet vennem azért mert a jegypénztárosok beszélgetnek, és épphogy elérem a vonatot, szint úgy pótdijjat kell fizetnem. Holott nem mindegy, hogy a kalauznak fizetek vagy a kis öreg csontnak 450 Ft-ot.
Szóval legyen már szives és vegyen annyi fáradtságot a kib*szott MÁV és csináljon saját Menetrendet.....vegyen fel embereket, és ne másra bizza a piszkos munkát. Legyen a Mávnak is mint a Bkvnak egy informatikai osztálya, vagy vmi hasonló, ahol a webes cuccokat elkészítik. Ha pedig másra bizta ezt, akkor viselje el a megérdemelt lecseszést. És hangsúlyozom, a képújságon miért nincs fent ill. miért nincs emil???

Ami az időpontot illeti, kössz de már tudom az indulást.

Jutka Creative Commons License 2001.01.31 0 0 37
Te csak írsz,nem olvasol?!:-/
már írtam, hogy nem a MÁV, hanem a mávinformatika kft üzemelteti az elvirát, most műszaki hiba miatt nem elérhető,dolgoznak rajta, ha nagyon sürgős a menetrend, 1 emilt írj nekem és segítek!
Előzmény: djkalo (36)
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 36
Hát kié????????
Akkor viszont csak egyet mondhatok. A ROMÁN VASÚTI TÁRSASÁG mégis csak jobb bizonyos dolgokban a magyarnál. Nekik legalább rendes "beirom az adatokat kidobja az vonat indulását" hp-jük van. Nevetséges, hogy nem tudnak egy saját Menetrendet késziteni weben.
Jutka Creative Commons License 2001.01.31 0 0 35
helpdesk@mavinformatika.hu,ide írhatsz
nem a MÁV-é az elvira!
Előzmény: djkalo (34)
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 34
Nem az Elender.
De mondom nem ez az egyetlenegy problémám.
Teletexten miért nincs, holott a Volán és a Malév na meg a Mahart is fent van.
ÉS MI AZ HOGY NINCS EMIL IRÁSI LEHETŐSÉG A HP-n???????
johnnybravo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 33
Ma én is felhívtam a Máv Információt. Ő kapcsolta azt a srácot aki értett hozzá. Aszondta nála nincs gond. Nem az Elender az internetszolgáltatód ?
Lehet hogy nem a Máv a hibás...
Előzmény: djkalo (31)
Jutka Creative Commons License 2001.01.31 0 0 32
Az elvirát a mávinformatika üzemelteti,javítják a hibát, ami miatt nem lehet megnézni a menetrendet.
461-54-00 a MÁV közp. információja, ha nem tudod felhívni, írj egy emailt nekem!
Előzmény: djkalo (28)
djkalo Creative Commons License 2001.01.31 0 0 31
Zsolt bocs de nem értem ezt a linket minek tetted be.........
Én is ezt néztem. Az Elvirát...mi mást..........de ha egyszer nem jött be.
Berényi Zsolt Creative Commons License 2001.01.30 0 0 30
Nem tudom, hogy kell linket beszúrni és, hogy aktuális-e még:
http://elvira.mavinformatika.hu

Üdv
BZs

Előzmény: djkalo (28)
windermere Creative Commons License 2001.01.30 0 0 29
A MÁV egy nagy 0!
Előzmény: djkalo (28)
djkalo Creative Commons License 2001.01.30 0 0 28
Holnap SZEGED-re kellene leutaznom, így hát gondoltam megnézem a neten a MENETRENDET. Elmegyek a MÁV oldalára, rá klikkelek a Menetrendre, és kiirja Access denied. Azaz hogy belépés megtagadva, holott ez nem vmi jelszós cucc. Ez még semmi felmegyek a Teletextre...ill megnézem a teletextben a KÖZLEKEDÉS rovatban. Semmi. Csak az információs telefon. Köszönöm szépen! Úgy látszik külön szövetség a Matávval......
Ezek után gondoltam a MÁV oldalon található kereső segit. A f*szt. Kiirja, hogy ez az oldal fejelsztés alatt. Hát elképesztő, hogy ma Magyarországon, az ilyen nagy cégek rosszabb honlappa rendelkeznek, mint a magánemberek, holott nekik kellett volna először elkésziteni a honlapjukat, még úgy 4-5 évvel ezelőtt. Nem maradt más választásom levelet akartam irni. Már bocsánat de milyen oldal az az oldal, ahol nincs E-mail küldési lehetőség. Vagy pedig baromira el van rejtve...........Úgyhogy fel vagyok háborodva, hogy még csak a kapcsolattartást sem segitik elő a kis emberek és a CÉG között.

döbrögi Creative Commons License 2000.12.19 0 0 27
Hát, parciális trükkök vannak.
Érdemes tudni az adott vonal pénztárral nem rendelkező megállóhelyeinek a nevét. Ha jön a kaller, kérhetsz jegyet az imént elhagyott állomástól. Esetleg 33%-ost, ha fiatalabbnak nézel ki, mint 26. Feltételezem, hogy nem vagy már diák, különben mi szükséged volna a trükkökre. Ott a feles igazolvány, ami jó esetben 75-ös is lehet. Illetve már csak 67,5-ös.
Újabb trükk, ha mégis diák vagy és van rokonod arrafele, ahova sokat jársz, hitesd el az iskolával és a MÁV-val, hogy nála laksz, és kérj 67,5%-ost arra a vonalra. Nekem ez anno (1992) nagyon bejött. Persze akkor még 75-s volt a kedvezmény.

döb

ZedIzDead Creative Commons License 2000.12.19 0 0 26
"Ha italt akarsz kapni egy vogontól, akkor a legegyszerűbb, ha ledugod az ujjadat a torkán."

[ZedIzDead]
0

Előzmény: Pacci (25)
Pacci Creative Commons License 2000.12.18 0 0 25
CSaó

Én csak annyit akarok kérdezni, hogy tudtok -e olyan trükköt amivel olcsóbban tudok MÁV-val utazni. De ha nem tudtok akkor bocs hogy élek. Én csak a wc-s trükköt ismerem.

Pacci

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.20 0 0 24
Azért én kevés olyan embert ismerek, aki az efféle marhavagon-fílingre bukik...
Télleg katasztrófa a vasúti közlekedés java része.

[ZedIzDead]

Előzmény: realdoko (23)
realdoko Creative Commons License 2000.10.20 0 0 23
De legalább van filingje.
gekmage Creative Commons License 2000.10.20 0 0 22
A vasúti közlekedés ma
-t sem ér!
Előzmény: gekmage (21)
gekmage Creative Commons License 2000.10.20 0 0 21
Ma reggel úgy 250 km-t utaztam oda privát ügyben...majd most este
vissza, fél órája értem haza...

A teljes áru jegyet nyugodtan kiszámolhatjátok 2.osztályosra véve
szimpla gyorsvonat..
Odafele csak 20-25 percet késett...Kuka nem volt a fülkében,
viszont se-ki se-be alapon nem lehetett menni semerre, mivel hosszú
tömött sorokban állt a nép a folyosón (~ergo zsúfolt karám)
...
Vissza:
Már indulásnál nem volt hely, éppen el tudtam egyet csípni némi szerencsével...majdnem végig állt a sor...A folyosón világítás nulla!
Kuka nincs...A kalauz zseblámpával közlekedik a folyosón, hogy
orra ne bukjon (páran felbuktak, mert nem látták a guruló szemetet...
(üresüveg, kólásdoboz, stb...)...A fülkében (szintén 8/8 az arány)
a világítás gyérről indul, majd a haladás idejével arányosan csökken
a vége felé már teljesen sötét van a fülkében is..fűtés no..
Késés 30-35 perc!!

Ez a Vasút Ma Magyarországon 2000-ben a rendszerváltás után 10 évvel...
A jegyára több mint 4000 Ft oda-vissza...
A havi fizetésem 40.000 Ft...

Ennyi!!
Jelentés vége, írattározásra átadva!

micu Creative Commons License 2000.02.12 0 0 18
Én télire mindig le szoktam tenni az autót, és csak tavasszal veszem elő, de a sztrájk hatására muszály volt elővenni, és ami azt illeti most már október végéig maradni is fog az autó. Sokkal kényelmesebb, még ha drágább is. Egyébként nem csak a sztrájk a gond a vasútnál, probléma még az esetenkénti fél-egyórás késés, a negyedórás sorbanállás a jegyekért (mindig annyi ablak van nyitva, hogy negyedóráig tartson, ha nincs elég utas ehhez, akkor bezárják az ablakokat), a kosz, a zsúfoltság (néha még állóhely sincs tisztességes), a rapszodikus fűtés (télen nincs, nyáron volt már hogy volt), hogy a nyugat felé menő vonatok még csak-csak valahogy kinéznek, de a Miskolc felé tartó szerelvények mindig lepusztultak. Ráadásul ha kocsival megyek, nem kell még keresztülcaplatnom a városon a pályaudvartól a lakásomig.

Üdv:Micu

GAndi Creative Commons License 2000.02.10 0 0 17
Nekem is elegem van az idióta MÁV-ból, de sajnos muszáj vonattal jönnöm/mennem a
koleszba/ ból, mert másképpen nagyon sokáig tartana. Most persze nem jár az
1etlen jó vonatom , szóval apámnak kell eljönnie értem
Mi lenne, ha ezentúl nem vásárolnék jegyet?
MrPete Creative Commons License 2000.02.07 0 0 16
en is, szivesen, de milyen alternativak vannak? Csak a volan?
bluckx Creative Commons License 2000.02.07 0 0 15
Magam reszerol mar legalabb 2 eve nem utaztam vonattal. Az IC baromi draga, ha osszeszamolom, kettonknek erdemesebb (olcsobb) kocsival hazamenni, meg ha autopalya dijat fizetek, akkor is!!! A tobbi vonat meg tragikus allapotokat vezet elo. Kosz, disznool, sotet borszin, piaszag, sok ido. Hogy ebbol hogy lesz EU-konform vasut?
Tamska Creative Commons License 2000.02.07 0 0 13
ok, én 0 szor fogok vonatozni. ;-)

sztrájkolok: nem vagyok hajlandó vonattal utazni.

maDsuN Creative Commons License 2000.02.07 0 0 12
Na, reményeim szerint ilyen topic még nincs.. legalábbis a kereső azt mondta ..

Kb ma lett tele a faxom a MÁV összes ökörségével.
Nagy kunszt nem bemenni dolgozni annak aki nem akar. Nagy kunszt sztájkolni. Emberkék hányan keresnek itt 100E Ft alatt ??
NNo javaslom gyerekek, hogy bojkottáljuk a MÁV-ot. Ez persze azoknak nem szól, akik máshogy nem bírják megoldani a melóba, vagy suliba járást. :))
Meg lehet oldani hogy nem mászkálunk vonattal, amíg nem feltétlenül szükséges ugye ??

PLÍZ NE UTAZZUNK VONATTAL !!!

fikázásokat, meg hasonlókat szabad hanyagolni, akinek nem teccik, az nyisson egy MÁV szimpatizáns topicot. .. :)

KOKOMA Creative Commons License 2000.02.06 0 0 11
"Két embert gyilkoltak meg a sztrájkoló szakszervezetek a Máv-nál."
Ezzel 100%-os teljesitményt,noveltek vörös Gaskóék,mert előző évben csak az igagatót ölték meg,Köztársaság téri felbújtásra.
Dolgozni kell,nem sztrájkolni.Rúgja ki őket a vezetés és vonják meg a szakszervezetek pénzügyi támogatását./800 milliót kapnak a disznók./
popi Creative Commons License 2000.02.05 0 0 10
Szerintem a MÁV arra számít, hogy most a szakszervezetek megsajnálják őket és abbahagyják a sztrájkot. No ezért azért nem kellett volna megölni 2 embert.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!