Minden, ami amerikai vasút. Társaságok, vonalak, gőzösök, dízelek, kocsik, még amerikai stílusú modellezés is, meg amit föl sem soroltam, szóval minden...
Meglepne ha a KCS reszvenyesek elallnanak a CP ajanlatatol.
Ezzel a ket kanadai vasut teljesen transkontinentalis lesz haromszogben Mexikoba is, az amerikai cegek maradnak elvagva keletrol s nyugatrol a Mississippiig.
Nem mintha számítana, de én egyáltalán nem bánom! :-) A KCS szinte az utolsó régi vasút, ami még nem "mega" és nem valami 4/5/6nd-hand gépeket üzemeltető cég.
Az amerikai szarazfoldi kozlekedesert felelos kormanyzati testulet megtiltotta a CN ajanlatat a KCS megvetelere.
Penteken kiderul hogy a KCS reszvenyesek elfogadjak-e a CP ajanlatat.
Ezzel az is kiderult hogy tovabbi felvasarlasokat is megtiltanak a jovoben. A cikk szerint bebetonozodik az orszaguti fuvarozas gazdasagi folenye a vasuttal szemben:
Inkabb ugy mondanam a project fovallalkozoja a Sumitomo aki lerendezi a kocsik forgalomba allitasat a Caltrainnek es a a az Amtrak Midwestnek (mivel eredetileg japan szerelvenyeket akartak). A Siemens ebben helyettesitett alvallalkozoja a Sumitomonak. Azt nem irjak hogy ki a bunos az olomert.
A mult honapban megjelentek cikkek arrol hogy a probak soran megmertek hogy a mosdok vize tullepte a megengedett olomtartalmat. Ezert a beszallitot blamaljak (Sumitomo) es addig nincs kifizetes es engedely amig ez nincs kijavitva:
Segítséget kérek abban, hogy anno valamelyik Modell Railroad újságban láttam egy hirdetést egy tengelyfészek tágító szerkezetről, ami úgy működik mint egy fúró. Be kell helyezni a tengely helyére, párszor megforgatni, és ami addig szorult kerékpár, az utána sokkal szabadabban forog. Ezt keresem, csak sajnos nekem az újságaim költözés miatt el vannak pakolva, nem tudok hozzájuk férni.
Tud valaki ezzel kapcsolatos honlapot, ahonnan rendelni lehetne?
Világvasutai 2021. első félévének hírei: vasutak beszállnak önvezető autók fejlesztésébe, hidrogénhajtású tehervonati mozdony és motorvonat, busz és villamos kombinált jármű, és a hóeltakarítás képei.