Kezdőként inkább vegyek egy súlyzókészletet a Decathlonból, vagy járjak edzőterembe? Úgy számoltam, hogy egy súlyzókészlettel jobban jövök ki anyagilag, mint egy féléves bérlettel, ami kb. 6 x 8000 Ft vagy még több. A másik meg a pszichikai nyomás hiánya, otthon legalább senki sem látja a bénázásomat, nem néznek össze mögöttem gúnyosan, nem röhögnek ki. Sajnos ektomorf alkat vagyok (BMI = 20,3). Persze nem zártam ki a konditermet az életemből, csak így az elején hagynám ki. Szerintetek elérhető gyors fejlődés otthon? Jelenleg van egy húzódzkodóm, egy tolódzkodó állványom, most venném meg a súlyzókészletet.
Különben ha megfigyelted volna,akkor az előállít idézőjelben volt. De akkor lefordítom,hogy mit akartam mondani vele:18 évesen elég a bevitt kaja egy teljesen kezdőnek és max akkor vegyen tápkieget,ha már edz pár hónapja és megakadt a kezdeti fejlődésben.Így sem értesz egyet a mondandómmal?
Ezeket a szervezet a bevitt kajából állítja elő.Teljesen kezdőnek és főleg fiatal srácnak teljesen felesleges a táplálékkiegészítő.Majd ha már edz pár hónapig,utána gondolkozzon ilyeneken,kedves ismeretlenül is minősítő idegen...
Kiegészítés: de mellette enni is kell rendesen, önmagában tényleg nem fog sokat érni, ha mellette egésznap alig eszel. Étrendkiegészítő, ahogy a neve is mutatja.
Azoknak felesleges a tömegnövelő, akik szilárd kajában megeszik azt a mennyiséget, amit pl. a Jumbo tartalmaz. Te extra vékony vagy, ahogy írod és valószínűleg keveset is eszel, neked van a Jumbo kitalálva, ha nincs cukorbetegséged vagy inzulinrezisztenciád.
A tömegnövelő fehérjéből, szénhidrátból, cukorból áll, legfőképpen. Szerinted ezt a szervezet csak úgy előállítja, vagy mi ez a hülyeség? Inkább ne adj tanácsot, ha valamiről fogalmad nincs
Vagyis edzeni nem edzesz,de tömegnövelőd van?:)Tréningezz pár hónapig és ne szedj semmit,mert 18 évesen bőven elég az,amit a szervezeted "előállít".Valószínűleg a kajálásod sem a legjobb,arra is figyelj jobban oda. Ha 50 kilós vagy,akkor bármit ehetsz,csak sok legyen...:)Szerintem te is teljes test edzéseket csinálj,aztán meglátod.Ne sokat agyalj,hanem csináld,mert csodaprogram nincs.Nehéz alapgyakorlatok és fejlődni fogsz!Hajrá!:)
Eléggé kezdő vagyok ebben a témában, és kb senki hozzá értő ismerősöm nincsen aki tudna segíteni nekem, azért folyamodtam hogy ide írnék...
Világ életemben (pontosítok, mióta elkezdtem kamaszodni és nőni, stb) egy vékony szál gyerek voltam, jelenleg 18 éves vagyok. Arra az elhatározásra jutottam, hogy elkezdek valamit tenni magammal, ugyanis 180 centi vagyok, és 50 kiló konkrétan... viszont nem tudom hogy induljak el. Jumbo tömegnövelőm van itthon, arról is rengeteg olyan ember van aki azt mondja hogy tök felesleges, viszont van olyan aki azt mondja hogy szuper cucc. Hízni és izmosodni szeretnék, viszont semmi ötletem hogy hogyan kellene elindulni, hogyan kellene csinálnom, hogy eredményeket érhessek el. Itt ahol élek a kondik bezártak a járvány miatt...
Sziasztok! Olyan kérdésem volna, fociztam évekig de a térdem miatt le kellett állnom, ezek után gondoltam elkezdek felsőtestre súlyzós edzéseket csinálni. Olvasgattam már, hogy a nagy izmok 72 óra a kisebb izmok 24 óra pihenés után edzhetők újra. Tudnátok nekem egy tervet adni, hogy melyik nap melyik testrész edzhető? Válaszokat előre is köszönöm!
Fitneszversenyre készülő barátnőmnek, akinek mellesleg pajzsmirigygond miatt fogynia is kellett, olyan étrendet írtak elő, hogy délutántól már semmi ch, akkor sem, ha este edzett. Gyönyörűen lefogyott és felszedte az izmot. (Aztán elmaradt a fitneszverseny... :( )
A pajzsmirigyértékei is megjavultak!
Én abszolút arra látok inkább bizonyítékot, hogy nem az edzéshez, hanem a napszakhoz kell kötni a ch-bevitelt, és a nap elején kell bevinni. Ha délelőtt és délben már bevittél eleget, akkor nem kell az esti edzés után... igazából a fehérje a fontos. (De amúgy ha pont elfogytak a zero shake-jeim, akkor simán megiszom a másikat, amiben van 1 g cukor.)
Akkor előbb-utóbb lesz valami. Mondjuk én edzés után vinnék be CH-t, nem délelőtti meg délutáni szakaszra osztanám be a napot. De most ez eléggé tárgytalan, nem nagyon lehet menni edzeni sehová.
Azért felesleges körméretet nézni, mert amíg zsíros vagy te azt nem fogod tudni megállapítani, hogy bicepsz gyakorlatoktól nőtt a karod, vagy mert túl sok a kaja. Én az elmúlt 5 évben szerintem egy kezemen megtudom számolni, hogy mérlegen is hányszor álltam. Kezdőként heti 1x csekkolni jó támpont, de később teljesen felesleges, a tükör számít, ahogy előbb is írtam. Ilyen étrend mellett tuti nem zsírosodtál
A szokásos: reggelire nagyszemű zabkása cukormentesen, ebédre fehérje + lassú ch, délután marék mag vagy proteinszelet, stb, este saláta, hús/sajt, edzés után zero shake.
Napi ch kábé 120 g körül, kalória 1500-1700 között, edzésnapoktól függően.
Ha körméretet nézni értelmetlen, akkor a mérleget nézni miért értelmes? Pont hogy azt írják mindenütt, a mérleg a nagyon csalóka, hisz nem tudod, épp hogy áll a vízháztartásod.
Egyébként hetente állok kb. a mérlegre. De eddig csak egyre többet mutat. ;(
Viszont ha azt mondod, a párhetes gyarapodás még simán belefér, az megnyugtat. Ez volt az eredeti kérdésem is. Mert az összes cikk úgy fogalmaz, hogy az edzés utáni "első pár napban" normális a gyarapodás. Ezért nem tudom eldönteni, hogy ha 2 vagy 3 hete tart, az normális-e még.
Pár hét alatt ne várj csodát. Honnan veszed, hogy nem indult be a zsírégetés? Ahogy más is írta, mivel elkezdtél edzeni, attól is nőhetett a súlyod. Körméretet mérni nincs semmi értelme. Heti 1x érdemes ráállni a mérlegre ugyanabban az időpontban, de amúgy csak a tükör számít.
Írd le mi az étrended és hány kiló vagy. Csak úgy kíváncsiságképpen.
Edzés hatására megnövekszenek az izmok, de a zsír rögtön nem kezd el fogyni. Vagyis nagyobb izomsejtek, de még nem csökkenő zsírréteg = körméretnövekedés. Lesz eredmény, ne aggódj. Próbálkozz aerob mozgással, az zsírégető. Ha tudsz, (szoba)bringázni, vagy futni, akkor ott minimum a 20 perc, mert utána kezd beindulni a zsírégetés. Ha nincs erre lehetőséged, akkor a guggolás vagy a négyütemű fekvőtámasz lesz az, ami segít. Utóbbi is igen megterhelő, nekem azonban a guggolás vált be. Alapból is egy nehéz gyakorlat, ráadásul 25%-al gyorsítja az izomnövekedést, mert az egész testet igénybe veszi, és gyorsítja az anyagcserét. Fogyáshoz csinálj minél többet, súly első alkalommal nem is kell hozzá. A minél több alatt 3-500 ismétlésre gondolok, amit most otthon is meg tudsz csinálni, és elég hozzá egy partvisnyél is. Próbálkozz 5-10x 20 vagy 30 ismétléssel, meglepően nehéz lesz - de eredményes.
Sziasztok! Mennyi ideig normális az edzések elkezdése után az ideiglenes több kiló és nagyobb körméret?
Diétát is tartok. Semmi cukor, délutántól semmi szénhidrát, stb... de nem koplalok!
Teljesen el vagyok keseredve, mert már hetek óta csinálom ezt, és csak annyit látok, hogy nő és nő a combkörméretem, meg a mérlegen is a szám. Ma reggel már közel voltam hozzá, hogy elsírjam magam. ;(
Sziasztok! Szerintetek az ilyen gumi edzőkötéllel mennyire lehet elkezdeni az edzést?Ha eléggé erős a gumikötél ugyan azt a hatást tudjuk elérni mint súlyzókkal,tudja helyettesíteni?Néztem videókat róla ugyan olyan mozdulatsorokat lehet vele csinálni mint a súlyzókkal(kondigéppel).
Sziasztok! Szerintetek az ilyen gumi edzőkötéllel mennyire lehet elkezdeni az edzést?Ha eléggé erős a gumikötél ugyan azt a hatást tudjuk elérni mint súlyzókkal,tudja helyettesíteni?Néztem videókat róla ugyan olyan mozdulatsorokat lehet vele csinálni mint a súlyzókkal(kondigéppel).
Vidd lejjebb a kalóriát 1800-ra meg minimalizáld a szénhidrátot. Pl köretnek egyél görögsalátát vagy kertészsalátát. Akkor olvadni fog rólad.
De valami zsírégetőt is ehetnél mellé. Javaslom a Pyruvat + CLA -t, szerintem ez a két legjobb összetevő jelenleg a piacon. Kardiózásnak HIIT edzést csinálj. 30 mp sprint, 90 mp gyenge kocogás és ebből 10 kört. Ez nagyon felviszi a tesztoszteron szinted, ami segít majd szálkásodni és zsírt égetni.