Azért jó lenne, ha Janics Natasa visszacsengetné azt a pénzt, amit a magyar adófizetőktől kapott. Remélem a 35 éves kora után nem kapja majd meg az olimpiai járadékot, mert méltatlanná vált rá. Tartsák el a szerbek, ha annyira szerb akar lenni.
A mezőny nagy része előbb-utóbb veszít, különben mindenki aranyérmes lenne. Úgyhogy azért annyira nem könnyű nyerni.
De én is aláírom, hogy könnyebb egy paralimpiai érem, mint egy olimpiai, csak hát ezzel az erővel egy vívó arany is könnyebb, mint egy úszó, viszont nehezebb, mint egy lövész... (Miből nyert bronzot az az arab herceg?)
Szerintem meg a mozgássérültek ilyen nagy mértékű támogatásával a valódi olimpikonok támogatása aránytalan. Láttam már pár paralimpiai versenyt. Nem túl nehéz nyerni bennük. Abben sem vagyok biztos, hogy szegényebb országokban (Afrika, volt Szovjetunió) nem csonkolják-e direkt magukat a közepes képességű sportolók amivel a paralimpiai mezőnyben már bőven győzhetnek.
Ez erős túlzás, van sportértéke. Meg bárki megrokkanhat közülünk, úgyhogy én a magam részéről támogatom a dolgot. Csupán annyit mondok, hogy a paralimpiai arany nem ér annyit, mint az olimpiai arany. De azóta gondolkodtam a kérdésen, és úgy vagyok vele, hogy igaziból jobb helyen vannak azok a milliók Sors Tamásnál, mint akármelyik politikus pereputtyánál. Nem háborodok fel rajta, hogy csak kb. kétharmadát kapják az olimpiai győzteseknek, de azt se kifogásolnám túlságosan, ha ugyanannyit kapnának.
Az viszont tény, hogy nem nagyon kíváncsiak rá az emberek (én se igazán, bár Sors Tamás egyik döntőjét speciel láttam), amiből következőleg egy csomó dolog (országimázs, stb.) sokkal kevésbé következik belőle, mint egy rendes olimpiai aranyéremből. Viszont sportolásra buzdítják példájukkal a mozgássérülteket, akiknek éppen annyira (ha nem jobban) kell sportolniuk, mint egészséges embertársaiknak.
Nem az övét osztják,k hanem a felkészítő edzők, pszichológus, nevelő edző is kap valamennyit (és gondolom Éva után 17 milla jár a teamnek, de azt már nekik kell arányosan szétdobni)
Hát azok az 50 perces esti összefoglalók az m2-n meg másnap napközben az m1-en tényleg jól elfoglalták a képernyőt... legegyszerűbb lenne, ha a homokba dugnád a fejed, úgy nem állna fenn a veszélye, hogy meglátod őket.
Igen, szóval sokan rettentő soknak tartották a 35milliót, de akkor ezek szerint eleve csak a 40%-a marad a sportolónál. A többin meg mehet a marakodás.