Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3

Sajnos, mint minden egyéb ebben az országban, ez is elhúzódott, mert belefolyt a politika. Mindegy, ezt hagyjuk, jobb későn, mint soha.

 

Szerintem sok előnnyel jár a dolog főleg az utas számára. Először is kényelmes, egy jeggyel lehet hosszú távolságokat, különböző társaságok járatain utazni, nem kell minden egyes eszközön újra jegyet érvényesíteni, pénztárnál sorban állni, a bérlettel is ugyan ez a helyzet.   

 

A tagvállalatok részére az elszámolás bonyolultabb lesz, de - többek között - ez az egyik legjobb módszer arra, hogy a közösségi közlekedésre csábítsák az utasokat az egyéni helyett. Nem hiába él ez a rendszer Európa nyugati felén néhány évtizede, de már Prágában is hosszú ideje. Igaz, ott még csak a város területén.

 

Megjegyzem, hogy a prágai szövetséggel egyetemben, ez még csak fél megoldás, mivel nem terjed ki a régióra. Hogy az mikor lesz, még eléggé ködbe vész.

 

Van még egy negatívuma a mostani terveknek: dícsérendő, hogy a BKV rögtön a legkorszerűbb csipkártyás jegyrendszerrel kívánja támogatni a szövetséget, a rendszer átadása után a legkorszerűbb lenne Európában, de ez hallatlanul költséges. Sokkal olcsóbb lenne átvenni az osztrák/német papír alapú jegyrendszert. Az árkülönbségből pedig a jármúparkot lehetne frissíteni, mely szintén igen fontos eszköze a csábításnak. Ezzel a teljes szövetség - értsd a régió bekapcsolását is - sokkal hamarabb létre jöhetne.

 

Egyenlőre ennyi jutott az eszembe.

Előzmény: Conscience (-)
Conscience Creative Commons License 2005.06.10 0 0 2
aha
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1
Akk0r f0g érni valamit, ha 0 f0rint lesz a jegy:-)
Előzmény: Conscience (-)
Conscience Creative Commons License 2005.06.09 0 0 0
Tehát ?
Előzmény: Conscience (-)
Conscience Creative Commons License 2005.06.09 0 0 topiknyitó

Sokat foglalkoztam diplomamunkám témájaként a Budapesti Közlekedési Szövetség várható hatásaival. Szívesen olvasnám el más közlekedésről saját véleménnyel rendelkező nem csak szakemberek véleményét. Mit várnak tőle ? Hogyan érheti el célját ? Mit kellene másként csinálni ? Mi lehet a jövő ? stb.

C.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!