Na szóval, a topic lényege az lenne, hogy különböző (labdarúgó, jégkorong, kosárlabda, röplabda, kézilabda, rugby, stb...) egyesületek címerei bemutatásra kerüljenek, esztétikai értékükről véleményt tudjunk alkotni.
Sajnos nincs meg ennél nagyobb formátumban. Egyébként gratulálok a címergyűjteményhez. Egyébként a paprikavörös Szeged FC jelvényt egy szerencsés kutakodásnak köszönhetően én találtam a neten, egy osztrák jelvénygyűjtő honlapján.
Csak az érdekesség kedvéért egy piros-fekete SZEOL jelvény. Sajnos nincs meg jobb minőségben!
Megvan ez esetleg kicsit nagyobb felbontásban? Mert ha igen akkor elkérném, és feltenném a honlapra, ha nem gond. Vagy ha van bármely egyéb szegedi címered... :)
Ha a fenőtt csapatra gondolsz (aminek már Szeged LK a neve), akkor azt tudom mondani, hogy a hagyományos, kék-fehér-fekete színű, diszkoszvetős címert használják.
ITT láthatsz pár ilyen hagyományos szegedi címert.
Az 1901 (1903)-ban alapított Kassai Athlétikai Club az 1939-40-es szezont töltötte el a magyar élvonalban, amikor a visszatért Felvidék képviselőjeként az NBI-be osztották be. A klubnak nagyon érdekes sorsa volt: 1918-ban Csehszlovákiában átnevezik Spart Kosice-ra, majd '38-tól újra Kassai Ac. 1945-től újra Csehszlovákiában szereple és az '50-es évektől a Klet Szlovákiai Gépgyár (VSS) patronáltja. Később szereple ZTS, VSZ néven, majd '92-től 1.FC Kosice néven még a Bajnokok Ligáját is megjárja. 2005-től MSK Kosice néven szerepel...
Talán innen lehetett az ihlet! Avenir Beggen Luxembourg (1915-ös alapítású, sokszoros luxemburgi bajnok és kupagyőztes)
Egyébként köszönöm az SZVSE zászlót! Te Csongrádban otthon vagy, vadászok egy Hódmezővásárhelyi címerre! Van valami neked onnan? (Metripond SE vagy bármi más)
Gondolom senkinek sem kell az egylethez magyarázatot fűznöm. Annál érdekesebb a jelvény, amely az MTK még a profi korszak előtti történetéből származik, rajta az egyesület hivatalos jelmondata.
Hát nem tudom.A SZVSE pályán játszottunk jó egy évig(FK 1899 Szeged), de nem rémlik, hogy ott lett volna bármilyen címer is kirakva. Ha minden igaz, kedden megyek egy ismerősömhöz kiszászlókat fotózni, a papája gyüjtötte jópár évtizeden át, sanszos, hogy ott lesz neki a gyüjteményben Vasutas háromszögzászló.Gondoljatok bele, a papa szegedi létére Vasas szurkoló volt(brrr),és ugye a SZVSE is piros-kék,szóval jártak rendesen meccsre .
Ezekre a kiszászlókra csak mostanában kaptam rá,de nem gyüjtöm, csak fotózom a kuriózumokat.A konkrét zászlók a derekegyházi öltözőben vannak kiaggatva.Ahogy az évszámok mutatják jó 50 éves darabok, csakúgy, mint az ottani épület is.Na persze, azóta takarítás sem volt.
Látom, hogy szegedi dolgokban igencsak otthon vagy! Régóta vadászok már egy Szegedi VSE címerre. tudnál benne esetleg segíteni? Előre is köszi! Ja és a zászlók nagyon tetszettek, ezek igazi, megismételhetetlen relikviák!