Keresés

Részletes keresés

B767-2 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 58
Sziasztok! Lehet,h hallotátok már,de a biztonság kedvéért beírom:
A skyeurope 32 db 737-700ast vesz..addig is 4db 737-300ast álít forgalomba.A 700asokkal jól megszorongathatná a wizzairt..sőt!
Hajrá SKY!
ynys Creative Commons License 2005.06.29 0 0 57

T. mindenki,

én eddig kétszer utaztam a Sky Europe gépeivel.

Tavaly novemberben Rómába három óra késéssel indultunk, visszafelé talán fél órával később indult , de ezt behozta, a menetrend szerint itt voltunk Pesten.

Idén márciusban Londonba repültünk velük, pontosan indult, hazafelé viszont késett vagy két órát. (Ebben az volt kellemetlen, hogy eleve éjfélre ért volna ide.)

Ennek ellenére pozitív a véleményem, mert tiszta, jó gépekkel repültem, udvarias stewardessek szolgáltak ki, és a csomagjaimat is úgy kezelték, mint a nagyoknál.

Az, hogy nincs kaja vagy újság egy két órás úton, engem nem zavar, ha kell, viszek egy szendvicset magammal, a félliteres ásványvíz meg alapfelszerelés.

Igaz viszont, hogy a Malévnál is lehet olcsó jegyet kapni, ha időben ébred az ember. Én februárban vettem meg júliusra a jegyeket Athénba, és 48e HUf/főre jött ki kompletten plusz kaptam még egy ingyen repülőjegyet őszre mindegyik után.

Összegezve: Mindenkinek egyedileg kell eldöntenie, hogy mire érzékeny, mennyire tud előre tervezni, stb. Mindenesetre csatlakozáshoz csak maximum nagy rátartással (+1 éjszaka) ajánlom.

 

mona-lisa Creative Commons License 2005.06.22 0 0 56

Tudom mit jelent a csárter és tudom mik lehetnek az esetleges bezavaró tényezők!

Konkrét tapasztalatokra lettem volna kiváncsi. Azért köszi.

Előzmény: METYA (53)
vincere Creative Commons License 2005.06.22 0 0 55

Nem tudom, utaztál-e már Malévval... Én voltam úgy, h. kifelé a már a kifutón gyorsuló gépet leállították és feljöttek emberek a gépre és megszereltek valamit még indulás előtt, visszafelé meg egyszerűen nem indult el este a gép, mert nem tudták megszerelni, ezért mindenkinek (szerencsére volt VIP-kapcsolatunk, így minket Európa pár fővárosának érintésével hazavittek aznap) ott kellett aludnia Athénban... Én azóta nem repültem Malévval, nem is vágyom rá.

Szóval nem attól késik/rossz valami,mert fapados, mint ahogy nem is attól lesz jó egy légitársaság, h. nem az.

Előzmény: baxxter (51)
METYA Creative Commons License 2005.06.21 0 0 53

Na, akkor hadd szóljak kicsit közbe.

 

Egy járat késésénél igen sok tényező játszhat közbe. Lehet a légitársaság hibája ( elkésik a személyzet, meghibásodik a gép), lehet a repülőtér hibája (szűkös kapacitás, kiszolgáló-eszközök hiánya), ill. a légtér zsúfoltsága.

Emiatt elég nehéz megjósolni, hogy melyik gép fog esetleg késni.

 

A charter azt jelenti, hogy az utazási iroda kibérelte a gépet a légitársaságtól, és az utazási iroda adja el a helyeket. A felszolgált catering (kaja, pia) az utazási iroda által megrendelt lesz.

Létezik alapkaja, és van persze fullextrás is. Emiatt ne a légitársaságot szidjátok, mert ők csak fuvarozzák a kaját. Más gyártja, más rendeli meg, a stewi csak elédrakja a tálcát.

 

Az elsőször utazóknak ajánlom, hogy a gépen lehetőség szerint igyanak sokat. A levegő páratartalma lényegesen alacsonyabb, emiatt az ember fia szárazabbnak érzi a nyelvét-torkát, és nehezebben megy a nyelés.

A légnyomás-különbség a dobhártyán jelentkezik, amit sűrű nyeléssel lehet kiküszöbölni.

A profi utazóktól elnézést a pársoros útmutatóért. 

Előzmény: mona-lisa (52)
mona-lisa Creative Commons License 2005.06.16 0 0 52

Sziasztok!

Sky Europe csárterral fogok utazni Görögországba. Van tapasztalatotok hogy a csárterek is késnek? ill. mennyire tartják az előre kiadott időpntokat?

Olvastam a weboldalukon hogy a csárter jegyekben benne van a kaja (hidegtál kávé, viz), ez valóban így van?

üdv:

mona-lisa

baxxter Creative Commons License 2005.06.13 0 0 51
Sziasztok! Júni 28án utazok Splitbe a Skyeurope-al. Erre felé utazott már valaki velük? Mik a tapasztalatok? A késések függhetnek az uticéltól is nem? Amúgy ha ilyen lesúlytóak a vélemények róluk, hogyhogy még van aki velük utazik?
Sandorson Creative Commons License 2005.06.13 0 0 50
nem a vélemény elmondása a gond, hanem a szubjektív hamis általánosítások: írod: "a fapadosok sokkal kevésbé ügyfélbarátok, mint a nem-fapadosok " ---- ez így általánosítva természetesen nem igaz, a lényeg az ár-érték arány, az ügyfélbarátság ebben mérhető írod: "A SkyEurope gépei azért elég sz@rok" ----- ez így tömören leginkább egy buta kijelentés; ha valamelyik gép belseje nem tetszik, akkor az a te szubjektív véleményed, de nem általános igazság; ha a technikai kérdésekre utalsz, akkor támaszd alá a vélt igazadat valami kézzelfogható statisztikával; technikai probléma bármely társaságnál előfordulhat és elő is fordul
Előzmény: Gyáva Nyúl (48)
világutazó Creative Commons License 2005.06.13 0 0 49

pof!

 

a listámról pont kihagytam egy társaságot: www.aerlingus.com

ők repülnek pestről dublinba és úgy láttam, hogy repülnek a tengerentúlra is pár helyre. nem tudom mennyire számítanak fapadosnak, de ha van nagyon olcsó fapados, meg drágább, akkor ők a drágább kategóriába tartoznak (már ami a pest-dublin távot illeti). de nézd meg az oldalukat, hátha találsz valami kedvező ajánlatot!

Előzmény: pof (42)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2005.06.12 0 0 48
Cuki dolog, h megengeded, h saját véleményem legyen. Ami a "kiragadott és általánosító" példát illeti: nem tudom, mire gondolsz. Azt írtam le, ami velem történt, ahogy mások is. És az ócsárlástól szerintem igen messze vagyok. Nem azt írtam, h "sz@r SkyEurope", és "senki ne repüljön vele".
A magam részéről szeretek tájékozódni, mielőtt valamit megveszek. Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. A tájékozódásba beletartozhat mások tapasztalatainak a megismerése is. Ilyen szándékkal nyitottam ezt a topikot.
Előzmény: Sandorson (47)
Sandorson Creative Commons License 2005.06.12 0 0 47
A SkyEurope példa kiragadott és általánosító; náluk sem mindig voltak ilyen késések, ill. az új gépek érkezésével remélhetőleg nem is lesznek. A többi diszkonttársaságnál meg eleve nincsenek ilyen problémák. A Világutazó által leírtakkal egyetértek, csak javasolni tudom a diszkonttársaságokat azon utastársaknak, akiknek valamit is számít az ár-érték arány. Egyébként cuki dolog az ilyen ócsárlós topik-nyitás, persze véleménye mindenkinek lehet.
Előzmény: Gyáva Nyúl (46)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2005.06.12 0 0 46
egyetértünk. Én ezért nem megyek többet a büdös életben SkyEurope-pal. és ezért nem mondom, h te se menj - mindenki maga mérlegeli, h mit hajlandó beáldozni az olcsóságért/mennyit ér neki a kényelem.
Előzmény: passager (44)
vélemény Creative Commons License 2005.06.12 0 0 45

Pdf,

Ha végigolvasod a Pilóta fórumon a Low cost airlines és a Wizzair Airbus320 topicokat, rengeteg információt találsz. Én már több társaságot kipróbáltam, sokkal több pozítív tapasztalattal, mint negatívval. Tényleg valamit valamiért. Én úgy fogalmazom: Olcsó húsnak csak kicsit híg a leve. Számomra pozitívum, hogy fapados cégekkkel utazva nem kell kint tölteni a szombat éjszakát, és hogy nem kell ugyanonnan  és ugyanazzal a céggel utazni visszaúton. Pl. elmehetsz a Sky Europpal Velencébe, végignézheted Észak Olaszországot vonattal, majd a Wizz-zel visszarepülsz Milano- Bergamoból.A nem fapados cégeknél többnyire oda-vissza kell ugyanazon az útvonalon utazni és a szombat éjszakát kint kell tölteni, egyébként sokkal többe kerül.

Ha csökkenteni akarod a kockázatokat, tehetsz néhány óvintézkedést.

Ne foglalj aznapra továbbúti járatra.

Ha valami különleges eseményre utazol- koncert, focimeccs, esküvő stb- utazz el előző nap.

A a hazaérkezés utáni napra ne tervezz nagyon fontos programot- bírósági tárgyalás, vizsga stb.

passager Creative Commons License 2005.06.12 0 0 44
Az általad említett negatívumokra én azt mondom:valamit valamiért
Előzmény: Gyáva Nyúl (43)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2005.06.10 0 0 43
ugyan világutazót kérdezted, de remélem, én is válaszolhatok: nem, tengerentúlra nem repülnek. Vannak Amerikában is fapadosok, de azok szintén csak kontinensen belül.

amit még világutazó nem említett: a fapadosok sokkal kevésbé ügyfélbarátok, mint a nem-fapadosok (kivéve a Malév, mer' az nem fapados, aztán mégis szívás :) , na jó, csak viccelek). Szóval pl. jegyet visszaváltani nem lehet, átírni más nevére, más időpontra viszont (pénzért) igen. Ha lekésed a géped, nem raknak fel a következő járatra, hanem új jegyet kell venni - ez főleg a csatlakozásos járatoknál tud gáz lenni. Ugyanígy a poggyászodat sem teszik át ők más gépre, hanem ha továbbmész, fel kell venned és újból be kell csekkelni.
A SkyEurope gépei azért elég sz@rok, szóval a fapados érzés megvan, bár épp most vettek néhány új gépet, remélhetőleg ezzel a késéseket/gépek elromlását illetően is javul a helyzet. Ellenpélda: JetBlue az USÁ-ban, ami szintén fapados, mégis mindenkinek külön tévéje van. :)

Amitől még fapados: legtöbbször nincs paper ticket, csak a neten megvett jegy, amiből lényegében a foglalási számod kell tudnod, azzal tudsz becsekkelni. És sokszor kevesebb cuccot vihetsz magaddal, mint a nem-fapadosoknál.
Előzmény: pof (42)
pof Creative Commons License 2005.06.10 0 0 42
Köszi, olvastam én már róla, de igazán most meggyőztél, sztem bátran be lehet vállalni.
Tengerentúlra nem repülnek? Ugye?
Előzmény: világutazó (41)
világutazó Creative Commons License 2005.06.10 0 0 41

csak magyarul hangzik elég gázul, hogy fapados. hivatalos angol név ezekre a légitársaságokra: low cost airlines.

 

néhány jellemzőjük:

 

- minél hamarabb veszed meg a jegyüket annál olcsóbb - ez a jellemző, de előfordulhat, hogy tervezett indulásod előtt 2 héttel akcióznak és még így is olcsón jutsz jegyhez

- városok távolabbi (kintebb lévő) reptereire repülnek (nem mindenhol) - előfordulhat, hogy így a városba jutás kicsit hosszadalmas

- nincs ingyen kaja, ital a repülőn - van kiszolgálás, de fizetni kell érte külön

- belülről ugyanúgy néznek ki a repülők mint más társaságoknál - szóval nem fapadon utazol :o)

- ahogy ebből a topicból is kiderül, előfordulhatnak náluk késések - de ez nem fapados társaságokra is jellemző ((lehet, hogy nem ilyen mértékben, dehát ezek új cégek (skyeurope, wizzair), kevesebb géppel, viszont elég sok célponttal és rengeteg utassal, akik el akarnak jutni a kívánt desztinációikra!))

 

én ajánlani tudom őket. elég sokat kipróbáltam már európán belül.

 

a társaságok:

www.skyeurope.com

www.wizzair.com

www.easyjet.com

www.airberlin.com

www.norwegian.no

www.flysnowflake.com

www.jet2.com

www.germanwings.com

www.sterling.com

www.ryanair.com

www.eujet.com

www.myair.com

 

Előzmény: pof (40)
pof Creative Commons License 2005.06.10 0 0 40
Meséljétek el már nekem pontosan milyen az, hogy "fapados"?

Én még sosem utaztam ilyennel.
Köszi
_LaJoS_ Creative Commons License 2005.06.09 0 0 39
Halló Mindenki,

Utazásszervezési problémák miatt akad 2 db felesleges SkyEurope-os jegyünk BUDAPEST-NIZZA viszonylatban, június 25-ére!
Ára 30 eFt/db (illetékekkel) + az átírás költsége, amit mi vállalunk.

Minden megoldás érdekel!

Elérhetőség: lajos1 at index.hu
Beekaa Creative Commons License 2005.06.07 0 0 38

sziasztok!

 

nem tudok elmenni, így van egy eladó skyeurope jegyem Bp-barcelona-Bp júni 9 (csütürtök) oda és 16-a (csütörtök) vissza.

 

30/595 2915-n vagyok elérhető

 

zs

Noa Pearl Creative Commons License 2005.06.07 0 0 37
hm. azt hiszem ez meghaladja a "szivas" kategoria felso hatarat
Előzmény: dannion (36)
dannion Creative Commons License 2005.06.02 0 0 36
Most jöttem vissza Milánóból, a Wizz-el mentem, menet semmi gond nem volt és sajnos a Sky-al jöttem vissza. A következő történt: kedden hívtak a sky-tól hogy nincs elég hely a gépen nincs-e kedvem egy vagy két nappal később visszajönni. Mondtam, hogy nincs , erre azt válaszolták, hogy menjünk minél előbb ki a reptérre mert nem biztos, hogy lesz hely. 20.55 helyett 22.55 kor végre elindultunk és hajnali egykor szálltunk le Budapesten. Végül is sikerült felszállnunk a gépre, ami Pozsonyba ment és onnan repült tovább Budapestre, mivel összevonták a két járatot mivel kevés volt az utas. Ők persze arra hivatkoztak, hogy az egyik gép meghibásodott. Hát ennyit a Sky-ról, most utaztam velük először, nem túl pozitívak az élményeim.
csheni Creative Commons License 2005.06.01 0 0 35
A Sky El Partra, tehát Barcelona repterére és nem Gironába megy, mint a Wizz vagy a charterek.
Előzmény: Rangers10 (34)
Rangers10 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 34

Hi!

Nem tudjátok véletlenül, hogy Barcelonába menet Gironában vagy már az El Praton száll le a Sky?

Mert a Wizz Gironában (azért nem mind1 az az 50 km)

seagull7 Creative Commons License 2005.06.01 0 0 33

Sziasztok!

 

Most érkeztem Párizsból. A késésen kívül (oda-vissza 1 óra) csak jót mondhatok a Sky-ról. A stuvik aranyosak, a pilóta klasszul tájékoztat mindenről, ellátás euróért). Ez nem teljesen igaz Ferihegy 2B-re; az egyik emeleti kapu mellett várakoztunk, és a tervezett indulás után fél órával mondták csak be, hogy a földszinti 14-es kapunál lesz a check (akkor már szinte mindenki lent volt), egy kaputól egy időben indult a londoni Wizz is, jó kis magyaros tömegjelenetekkel...

A párizsi indulásnál sem mondtak egy mukkot sem a várható késésről, pontosan 1 órával indultunk később, viszont 10 percet lefaragtak a pilóták.

 

Üdv mindenkinek,

Seagull

vincere Creative Commons License 2005.06.01 0 0 32

Sziasztok,

 

Repülőjegy Amsterdamba eladó!


Sajnos nem tudok elmenni, ezért eladom a jegyemet.
SkyEurope, Budapest Ferihegy 2B - Amsterdam Schiphol. részletek:


oda - 2005. július 20. szerda 7.15 Bp-ről
vissza július 25. hétfő 20.40 Ams-ból

 

A jegy nagyon olcsó volt, 737 Ft/db, illetékekkel és a névátírással együtt 24,485 Ft (tehát ebben már minden benne van).

 

Eladom 23,000 Ft-ért!!!

 

(most ugyanezekre a járatokra 43 ezer fölött van a jegy, más fapados pedig nem nagyon repül Amsterdamba tudtommal.)

 

Várom az e-maileket a vincere@freemail.hu címre

Gyáva Nyúl Creative Commons License 2005.05.24 0 0 31
Na mi van, mindenki csak üzletelni jön ide?
Mi lenne, ha azok, akik itt boltolnak (akár mint vevők, akár mint eladók), az utazás után beszámolnának a tapasztalataikról? :) De most komolyan.
Előzmény: saperka (30)
saperka Creative Commons License 2005.05.23 0 0 30

Nos, kedves mindeki......sajna egy fővel kevesebben utazunk, így van egy darab eladó repjegyem  21 ezerért -ami alkudható :) -a következő paraméterekkel:

SkyEurope, oda (Budapest-Párizs): június 4, 7:00 , vissza: június 7. 20:30.

 

Akit érdekel, küldjön mailt az edithke@ citromail.hu-ra.

csimpok7 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 29
Mi az a barter jegy?
silver25: Londonba július közepére mennyi lenne a jegy?
Előzmény: Cyka (21)
szabadrepjegy Creative Commons License 2005.05.18 0 0 28

Sziasztok!

2 db Budapest - Dubrovnik - Budapest SkyEurope-os repjegy július 19-i indulással és július 30-i érkezéssel 47.000,-Ft-ért eladó. Sajnos nem engednek el szabira...:-((((

(Az aktuális foglalási ár ugyanerre a járatokra a mai napon 58.680,- Ft, ami az indulásig folyamatosan emelkedik.) Akit érdekel, kérem jelentkezzen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!