Keresés

Részletes keresés

mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92452

Tehát (szakértőséged hiányából következően) nem tudod megítélni a táplálékkiegészítő termékünkről, túl van-e árazva, vagy nincs.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92451)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92451

Hiszek a szakértőknek, mivel én nem étrek hozzá.

Előzmény: mixturapektorálisz (92450)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92450

Ebből következően az árukkal sem vagy tisztában és nem tudod, miként és mennyivel befolyásolja a termék árát az egyes össztevők termékben való jelenléte, mennyisége, egymással összefüggésük, egymásra való hatásuk, csomagolási és tárolási technológiájuk, stb.

Így van?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92448)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92449

Ezek azonban mind absztrakt fogalmak. Ezek eleve nem a valóságot írják le, hanem kitalált dolgokat. Lásd "kör": a természetben egy darab kör sincs.

Absztrakciók esetében könnyű 100 %-osan pontosnak lenni.

Előzmény: zuu1232 (92447)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92448

Igen, nagyjából így van.

Előzmény: mixturapektorálisz (92446)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -1 2 92447

"Nem. Ritkaság, hogy egy definíció 100 %-os." 

Íme néhány ilyen "ritkaság". Mondj rájuk speciális esetet, melyek nem férnek bele valami miatt.

Kör: Azoknak a pontoknak a halmaza, amelyek egy adott ponttól (a középponttól) azonos távolságra vannak egy síkon.

ErőAz a fizikai mennyiség, amely egy test mozgásállapotának (sebességének) vagy alakjának megváltoztatására képes.

Háromszög: Olyan síkidom, amely három oldalból és három szögből áll.

Páros szám: Olyan egész szám, amely osztható 2-vel maradék nélkül.

Tömeg: Egy test tehetetlenségének mértéke, amely a benne lévő anyag mennyiségét reprezentálja.

Nulla: Az a szám, amely egy számhoz hozzáadva nem változtatja meg annak értékét.

Molekula: Olyan részecske, amely két vagy több atomból áll, amelyek kémiai kötéssel kapcsolódnak össze, és egyedi fizikai és kémiai tulajdonságokkal rendelkezik.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92445)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -3 0 92446

Ebből következően fogalmad sincs, melyik hatóanyag mit csinál és együtt mit csinálnak, főleg nem az adott dózisban, ahogyan az előállításuk és kezelésük technológiájával sem vagy tisztában.

Jól értem?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92444)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -10 0 92445

Nem. Ritkaság, hogy egy definíció 100 %-os.

Előzmény: zuu1232 (92443)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -10 0 92444

Nem vagyok.

Előzmény: mixturapektorálisz (92442)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -2 0 92443

"mindig vannak speciális esetek, melyek nem férnek bele valami miatt az általánosba." 

-"A filozófiában, logikában, és általában a tudományokban, a definíció avagy meghatározás szót ennél szűkebb értelemben használjuk, a felhasznált szakkifejezések és fogalmak tudományos igényű meghatározását értjük definíción." 

-"definíció (főnév) Egy fogalom pontos leírása; [...] pontos magyarázata más szavakkal;" 

A definíciónak pont az a lényege, hogy le tudjon fedni minden speciális esetet. Különben nem használható.

De ha te nem fogadod el a definíció általános meg határozását, az a te dolgod. Én csak segíteni próbáltam.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92440)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -2 0 92442

Max: szakértő vagy a hatóanyagok terén?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92441)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -10 0 92441

Igen, átverés kell, hogy valaki elhiggye: az mlm-ek termékei csodaszerek.

Előzmény: mixturapektorálisz (92439)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -10 0 92440

A lényeg: mindig vannak speciális esetek, melyek nem férnek bele valami miatt az általánosba.

Előzmény: zuu1232 (92438)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92439

NEKED elég. Aki ért hozzá, annak nem.

Értelmes ember elismeri, hogy valószínűleg nem véletlen rakta össze a terméket úgy a cég, ahogy. Mert ott értenek hozzá a kutatók, te meg nem.

Nem csak úgy beletettek valamit, mert jól mutat a listán.

Vagy netán "szakértőnek" nyilvánítod magad ebben is...?

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92435)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -1 0 92438

definíció (főnév) Egy fogalom pontos leírása; fogalom vagy szó alapvető tartalmának, ismertetőjegyeinek könnyen érthető, rövid, lényegre törő, pontos magyarázata más szavakkal;

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Defin%C3%ADci%C3%B3

Definíciónak nevezzük általában egy fogalomnak vagy egy jel (például egy nyelvi kifejezés) jelentésének meghatározását. A filozófiában, logikában, és általában a tudományokban, a definíció avagy meghatározás szót ennél szűkebb értelemben használjuk, a felhasznált szakkifejezések és fogalmak tudományos igényű meghatározását értjük definíción.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Defin%C3%ADci%C3%B3

Ezt így elfogadod?

Definíciónak nevezzük általában egy fogalomnak vagy egy jel (például egy nyelvi kifejezésjelentésének meghatározását. A filozófiábanlogikában, és általában a tudományokban, a definíció avagy meghatározás szót ennél szűkebb értelemben használjuk, a felhasznált szakkifejezések és fogalmak tudományos igényű meghatározását értjük definíción.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92437)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92437

De, értem.

Te nem érted.

A definíció az általánost veszi alapul, nem a sajátosat.

Lásd: általánosítás, a tudomány egyik alapelve.

Előzmény: zuu1232 (92436)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -1 0 92436

"Folyamatosan meg akarod erőszakolni a józan észt és a szavak bevett jelentését." 

én most jövök rá, hogy te tényleg nem érted a "definíció" szó jelentését (sem). 

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92430)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92435

De, elég. 

Ez egy kereskedelmi vitaminkészítmény, nem egyedi tervezésű gyógymód.

Előzmény: mixturapektorálisz (92434)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92434

Nem elég a "nagyjából". Nem tudod, melyik össztevő milyen fontosságú, pláne a többivel EGYÜTT milyen hatást fejt ki és mennyi az előállítási/beszerzési/feldolgozási ára. Csak egy buta embernek nem számítanak ezek, max. Csak egy tudatlan és logikátlan embernek elég a "hasonló", mikor árat hasonlít össze.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92433)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -8 0 92433

Nagyjából ugyanaz, ez elegendő. 

Előzmény: mixturapektorálisz (92432)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92432

Blablabla.

Még ha a te "étkezési szempontjaidat" vesszük alapul akkor sem ugyanaz, mint egy másik termék.

Egy táplálékkiegészítő termék akkor "UGYANAZ", ha pontosan azok az összetevői mint egy másiknak és ugyanannyi van belőlük, mint egy másikban.

Majd ha ilyet találsz, szólj és hasonlítsuk össze az árát a miénkkel. Addig NEM UGYANAZ, bármenyire is próbálod kimagyarázni (két gyógyszernél sem elég a "hasonlóak", ugye). Mivel nem értesz hozzá, fogalmad sincs, melyik összetevő mennyit tesz az árához (nem beszélve a gyártási folyamatairól). Nem véletlen mondtam, hogy összeállíthatod más cégek termékeiből is, de semmi nem hiányozhat belőle és ugyannyi legyen benne az összetevőiből.

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92429)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92431

Egyszer volt ilyen esetem. De itt mindig segít autizmusom, képes vagyok eleve nem figyelembe venni a metakommunikácót (hiszen sokszor meg se értem):

- Csatlakozz, mert óriási gazdagság lesz belőle.

- Megvárom, míg te gazdag leszel, aztán szólsz nekem, s én is belépek.

- Dehát akkor már késő lesz: lemaradsz örökre.

- Vállalom ezt a kockázatot.

S az illető biztonsági őr volt, akkor is, s évekkel később is. (Én is az voltam 3 hónapig, akkor akart beszervezni.) S ma már nem biztonsági őr, ma tényleg jobb az életszínvonala: feljavította angol nyelvtudását, s elment ügyintézőnek egy bankba, már valami kisfőnök is azóta. S persze nem foglalkozik semmilyen mlm-mel.

Előzmény: Mutual Friend (92426)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92430

Te futsz bele folyton.

Folyamatosan meg akarod erőszakolni a józan észt és a szavak bevett jelentését.

Előzmény: zuu1232 (92425)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92429

Szempont kérdése.

A szó szoros értelmében semmi se ugyanaz. De sok esetben az "ugyanaz" szó jelentése "hasonló".

Lásd, két rizsszem. Étkezési szemszögből ugyanaz, de mikroszkópos vizsgálat szemszögéből nem.

Előzmény: mixturapektorálisz (92423)
max val bircaman szeredőc Creative Commons License 4 napja -9 0 92428

Na és? Ha valamit vettél 10 millióért, míg jelenleg csak 8 millióért tudod eladni, akkor az hasznot hoz neked? Ugye nem?

Előzmény: zuu1232 (92422)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -1 0 92427

"Már ne haragud de..." 

Nem haragszom. Mindenkinek joga van előítéletesnek lenni. 

Mondjuk azt nem értem, hogy mi köze az előítéleted kinyilatkoztatásának ahhoz, amiről épp beszélgettünk: 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168580372&t=9123617

De ha már itt vagy, nyugodtan kifejtheted!

Előzmény: Mutual Friend (92426)
Mutual Friend Creative Commons License 4 napja -2 0 92426

:)

Már ne haragud de IRl el sem jutnánk odáig hogy felmerüljön bármi bukfenc, ha tudom az előéletedet. Ha nem akkor megkérdezem, vagy egyszerűen lerí rólatok.

Rádnézek, tudom ki mi volttál korábban es ez maximálisan meghatározza a hozzádállásomat.

Tudod mennyi tupperes, flps,net21es és hasonló senkiházi náció próbálta már előadni azt amin évek óta vitatkoztok?

Tudod mennyi életutat látok elindulva a hatalmas tervektől, az elborult szidalmazáson átívelő lenézésen keresztül, most meg az auchan pénztárosságig?

Már én nem megy oda a cuccommal, nehogy megmélyebbre sülyedjen az önömaga előállított mocskában.

Előzmény: zuu1232 (92425)
zuu1232 Creative Commons License 4 napja -1 0 92425

ja, biztosan lesz itt minden. Harmadjára fut bele ugyanabba a logikai bukfencbe, de nyilván még így sem fogja elismerni.

És gondolom a többiek sem hátrálnak ki mögüle, pedig még MLM sincs benne.... Csak a szokásos.

Én lezárom ezt a témát, ezentúl elég lesz ezt a linket  bemásolni a szakértői hozzászólásai alá, hogy mindenki el tudja dönteni, mennyire veszi komolyan a mondatait. 

Előzmény: mixturapektorálisz (92424)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92424

Én már várom a szép lilaöltönyös ai képeket. Ebből már több is fog generálódni, nem lesz elég csak egy, terelésnek :DDD

Előzmény: zuu1232 (92422)
mixturapektorálisz Creative Commons License 4 napja -1 0 92423

Ezt mondtad:

"De, hasonlít. Sőt, ugyanaz."

Hátha így meglátod.

Az ugyanaz szó az "ugyanazt" jelenti. NEM LEHET csak "hasonló" és nem lehet "Elég ha hasonló."

És ennek semmi köze az mlm-ez, vagy bármilyen termékhez. Ennek LOGIKÁHOZ van köze, amiből bizony hiányt szenvedsz.

Úgyhogy hajrá, magyarázd csak ki, változtasd csak meg, amit már leírtál. Sok sikert! :DD

Előzmény: max val bircaman szeredőc (92420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!