....úgyhogy marad mindösszesen kettő, ami végig tud közlekedni a vonalon.
Azért ez meglepő mert én már 2 hete is láttam 1-t, 2-t, 3-t, és 5-t is mind Szegeden és Vásárhelyen is. Ma is ezek forognak a két városban és között is. És a nagyvasúton jutnak el a városokba.....
"Eddig hat darab Stadler Citylinket szállított le a svájci cég aspanyolországi gyárból, amiből információink szerint jelenleg kettő különböző hibák miatt nem hadrafogható, kettő pedig szintén technikai okokból nem mehet ki a nagyvasútra, úgyhogy marad mindösszesen kettő, ami végig tud közlekedni a vonalon. Azt nem tudjuk, hogy a további járművekből mennyi érkezik meg az indulásig, de az eddigi tempót elnézve legfeljebb egy példányra lehet számítani november végéig."
Kedves fórumozók, tudna valaki segíteni nekem műszaki adatokkal? A MÁV-nál futó 4 részes flirtekről szeretnék megtudni néhány olyan adatot, amiket elős körben nem tudtam csak úgy fellelni gyártói prosikban, meg interneten.., ... nagy szükség lenne egy jó kis sebesség-vonóerő diagramra, illetve jó lenne mégtudnom ar menetellenálásra, ív-ellenállásra (nem is tudom hoyg ez-e a szabatos magyar szakszó rá) vonatkó értékeit... előre is rettentően köszi!
Más, ha stabilan tartózkodsz valahol, meg más, ha szaladgál ki-be az ember.
Az szerintem elég defektes dolog, hogy pulcsis időt csinál valaki a klímával, és melegítőben ücsörög 19 fokban.
Meg, szóval alkatomból fakadóan nem tudok azonosulni a rozmárklubbal, és azt sem nagyon tudom tolerálni, hogy az izzadósak nyekergése miatt nekem a nyaramból 3-4 hét krónikus arcüreggyulladással telik. Mert a bután használt klíma miatt sajnos azzal telik.
Van otthon is klímám, nem szeretem a hőséget, de nyáron "rövidgyatya-póló" időben a 24-25 fok teljesen oké. Annál hidegebb minek?
Amúgy munkahelyeken is örök harc ez a klímapártiak ("ha már van, legyen rendesen hűvös 20 fok") és a klímarinyások között ("jaj, megfázom, mert csak 22 fok van"). Eldönthetetlen meccs. :D
Ezt a 6-7-8 fokos max különbség baromságot én se értem, ki találta ki. Ha kint van 38 fok, akkor baromira ki vagyunk segítve, ha bent csinálunk 30 fokot. Köszi szépen. :D
A régebbi szériára gondolsz, ugye? Mert 21-ben is jönnek/jöttek a Westbahnra.
Számunkra ezek megbízhatósága érdekes...Elsőre úgy értettem:az ideiek sokkal hanyagabbul lettek összerakva.
A winterthurban beüzemeltek svájci szerelésűek lehetnek. Amikor megjött az első NPV és próbára ment, emlékszem az egyik első hozzászólásra:"muzsikál, mint egy csendes őrült".
... Azután a Gysev már elég sokat szívott a lengyel csodákkal, de most úgy tűnik: van még lejjebb is. (Dunai Zoltán annak idején egy kicsit rám is pirított, hogy minden telephelyen azonos minőség készül.) Akkor izgulhatunk a spanyol Vasvillák miatt is?
A mostani szériánk nagyon hamar bejelentkezik az Emigen. Hátha ezeket most jobban rakták össze a fehéroroszok...😄 Azt is el tudom képzelni, hogy volt valami reklamáció is. Nem hinném, hogy a konstrukció vagy a beépített alkatrészek okozzák a galibát. Kiforrt konstrukció. Vagy tévedek?