Jelenleg nincs hivatalos szükségmenetrend, a Rekawinkel felé való kerülő minimum +20 perc a meghirdetett menetrendhez képest, ehhez jön még az egyvágányú szakaszokon az esetleges keresztre várás és az állomási túltartózkodás a rengeteg utas miatt. 20 perc minimum, de inkább a 30-40 perc az átlagos, de sajnos a fordulók miatt vannak bőven 60 felett késő vonatok is.
Van. 30-60 perc között szór a késés. Van hogy Salzburgban 30 perc fölötti késéssel fordul, ilyenkor a 60 perc simán megvan Bécsig.
Ha az átszállásra legalább 60 percet hagysz, akkor talán jó lehetsz. Helyjegyekkel nem kell vacakolni az osztrák részen, most dupla Railjet megy amikor tud, azon már azért el lehet férni. Meg van hogy nem is lehet foglalni csomó vonatra. Az osztrákoknál a vonathoz kötést is feloldották. Ha Magyarország felé jössz, a csatlakozás bukása miatt a magyar kaller is kénytelen elfogadni, hogy nem a kijelölt vonattal jössz be de megteheted azt is, hogy Salzburg felől annyival korábban jössz.
Van információja arról valakinek, hogy szükség menetrendbe ami Bécs és Salzburg között van érvénybe mennyire pontosak a vonatok? Átszállások miatt kérdezem. Előre is köszönöm a válaszokat
.. mindaketten elkötelezettek vagyunk, hogy 2 óra alá szorítsuk a menetidőt BP és Bécs kizött a személyszállító vonatoknál. Most már két pár Railjet vonat....
... közlekedik Hegyeshalomban megállás nélkül...
Szép manipuláció. Az egybites nézőknek csak annyi marad meg, hogy két pár vonat már két óra alatt...
Az igazsaág pedig: 2 óra alatt eljut Hegyeshalomig és áthalad.
tudomásulvettük, hogy nem a vasút fejlesztése, hanem a témában a hangulat fejlesztése a feladata. Arra a jelek szerint alkalmas lehet.
A svájci vasutakhoz volna szükségem egy olyan e-mailcímre ahol kérésemet elolvassa vki és tudnak segíteni egy vis major visszatériítési ügyben, köszönöm.
Sziasztok! Min múlik az, hogy hálókocsiban fürdőszobás vagy mosdós fülkét kapok-e? Online vettem a jegyet, és nem láttam választási lehetőséget (odaúton ilyen volt, visszaúton olyan, és azért nem mindegy).
Würzburg elég nagy kerülő, Nürnbergben érdemes átszállni (Bécs-Passau-Nürnberg-Erfurt-Berlin). 11:13-as bécsi indulással van egy órád átszállni Nürnbergben, az elég kell, hogy legyen. Ha lekésed, a jegy jó a következő vonatra is, de helyed nem biztos, hogy lesz.
A helyjegyet a bahn.de-n érdemesebb venni átszállásos utazásra, ők azok, akik nem vonatonként számítják - 5,20 EUR akkor is, ha egy vonattal mégy és akkor is, ha hárommal.
Prágából Pestre amúgy a CD szinte mindig olcsóbb (néha harmadával is), mint a MÁV és a Múj Vlak appban a grafikus helyfoglalás is sima liba. Az más kérdés, hogy tényleg az a kocsi jön-e, mint amire foglalsz (főleg a ZSSK-s szerelvényeknél fordul elő, hogy termes helyett fülkés jön, ami f@sza, mert 22-vel kevesebb hely van benne....)
Prágából Budapestre próbáltam jegyet venni egy 2 héttel későbbi vonatra, 2 főre, grafikus helyfoglalással. Az eleve vicces, hogy ha 2 főre veszem egybe, jóval drágább, mintha külön-külön vennénk meg a kettőt.
Na mindegy, megpróbáltam, eljutottam a grafikus foglalásig, hozta is szépen a kocsit, na akkor ezek szerint nemzetközire is működik már. Természetesen a hely kiválasztása és a Tovább gomb megnyomása után hibát dobott "Sikertelen helyfoglalás" néven. Megpróbáltam úgy, hogy csak egy darab jegyet veszek magamnak, úgy sikeres volt. Oké, akkor próbáljuk meg külön-külön, hátha úgy jobb lesz, útitársat felhívtam telefonon, próbáljuk meg egymás mellé venni gyorsan, nehogy befoglalja valaki. Egyikünknek sikeres volt, máskunknak sikertelen. Azt mondanom sem kell, hogy természetesen minden egyes alkalommal a Vissza gombbal visszadobott teljesen a kezdőfelületre, adhattam meg újra az utazás alapadatait. Ezután észrevettük, hogy időközben a kiszemelt hely egyikét már befoglalták, mindegy, próbáljuk meg egy másikra. Ugyanez a folyamat vagy hatszor lezajlódott, egyikünknek sikeres, másikunknak sikertelen helyfoglalás, és azt vettük észre, hogy az általunk kiszemelt helyek mindig befoglalásra kerülnek. Egy kicsit idegeskedtem rajta, hogy mi a franc van ezzel a két héttel későbbi vonattal, hogy ennyire veszik rá a jegyeket, de már rögtön gyanús volt nekem az egész, mert ilyen nincs. Többször is kiléptem, kitöröltem az előzményeket, sütiket, újra beléptem és még mindig foglaltra hozta a helyeket, lassan szinte az összes normális 1. osztályú hely elfogyott az adott kocsiban.
40 perc baszakodás után vettünk a Regiojetre két jegyet, menetirány szerinti megfelelő ülőhelyet kiválasztva, olcsóbban, néhány kattintással 2-3 perc alatt. Egy órával később direkt visszamentem a mávos felületre, és azt láttam, hogy természetesen a kiszemelt helyekközül egyik sem volt lefoglalva. Igen, az idióta rendszerük foglaltra hozta azokat a helyeket, amikre amúgy sikertelen foglalást dobott, és egyébként is rég töröltük már az adott tételt a kosárból meg mindenhonnan, kitöröltük a böngészősütiket...stb.
Leírjam, hogy mit gondolok erről a cégről meg a senkiházi informatikusairól, vagy ki tdujátok találni magatoktól is? Inkább nem írom le, mert pillanatok alatt kimoderálnák, pedig jó lenne ha maradna ez az érdekes kis történet. Továbbra sem értem, hogy mi a francért kell nekem a fizetésem felét ezekre a kutyaütő ingyenélőkre adóként befizetnem.
Kettő percnél valóban biztos többet lehet nyerni, hiszen ma menetrend szerint 3 percet áll. Az is igaz, hogy van tartalék a mai menetrendben. De kifejezetten a hegyesi megállás kihagyása révén szerintem 5-7 percnél többet nem lehet nyerni. (Szerintem az sem lebecsülendő, sok kicsiből jöhet csak össze nagyobb csökkenés.) A tartalékok felemésztésével persze lehet többet nyerni, (bár 15-20-at szerintem azzal sem, és tartaléknak kellene maradnia), de nem az volt az eredeti kérdés.
A magyar oldalon rendbe tett pálya talán soha nem hangzott még ennyire valószerűtlenül.
A másik oldalon meg az osztrák ütemre várja a vonatot. Neki az semmi előnye nincs hogy többet áll Bécsben a vonat. Viszont a magyaroktól örökölhető késéseket ismerik, és a statisztikájukban sokkal jobban mutat, ha nem késik ennyit a csoda.
Az pedig tényleg így van, hogy mindent borít a késő vonat, csomó állomáson pók van, ami mind borul. Kétórás ütemnél különösen fájdalmasan.
Abban igazad van, hogy Wbf - He között elég sok tartalékidő van a menetrendben, de nem véletlenül... Ha borul a ravatal, akkor az Ausztriában végig beborít mindent, sőt, a korridoron a németeknél is.
Csak éppen nem két percet lehet hozni a menetidőn. Amennyiben nincs késés és a forgalom is közrejátszik Mosonmagyaróváron tizenkét perccel korábban megáll a páratlan vonat. A 261-nek nem egyszer sikerült még azelőtt áthaladni Hegyeshalomban, hogy az órás ütemből kivett személyvonatot elindították volna. A pontos páros Jetek is sokszor várakozni kényszerülnek Parndorf és Parndorf Ort előtt, hogy a pozsonyi REX elmehessen előtte. Rendszeresen utazom a haladós Railjetekkel és én látom bennük a potenciált, hogy nem csak 2-2 percet lehet nyerni egy-egy megálló elhagyásával, hanem erre szabott menetrenddel és magyar oldalon is rendbe tett pályával akár 15-20 percet is.