Keresés

Részletes keresés

tmariko Creative Commons License 2011.03.08 0 0 585

Kedves Aranyhal - és Mindenki!

 

 

  Köszönöm a "szíves látást"-)))

 

Visszolvastam valamennyit. Most elég kevés időm van, így csak pár szót...

 

   Ez a kalória számolgatás nagyon sok időt elvehet tőletek. Folyton a táblázatokat böngészni, méricskélni, számolgatni. Mennyi időtök megy el erre?

 

  Én valamikor azzal a módszerrel, amit most ajánlok nektek 6 hét alatt éhezés nélkül simán lefogytam 10 kg-ot. Joggal kérdezhetitek, hogyha tudom hogyan kell, miért is nem fogytam le még? Hát igen... Ezért is jöttem ide, hogy segítsetek - segítsünk egymásnak!

 

  Ezzel a módszerrel simán ledobhatóak a kilók, nagyon egyszerű - és nem kell kalóriát számolni sem.

 

Ezt a módszert úgy hívják: TESTKONTROLL. 

Egy ameriaki házapár dolgozta, illetve kísérletezte ki, illetve fejlesztette tovább a természetes higiáénia módszerét - közel 30 évvel ezelőtt.

 

Most mennem kell.

Később jövök!

 

Szép napot!

Előzmény: aranyhal32 (570)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.07 0 0 584

romesz te féri vagy nő vagy ?

 

Én már fogytam le 35 kilót, igaz abban volt egy 3,5 kg-os gyerek is :-) de akkor se koplaltam. Nem ettem édességet meg vajat, margarint. Viszont sokat jártam futni és úszni. Sose birtam a koplalást, továbbá nem vagyok hajlandó egyoldalúan táplálkozni. csodaizékben meg nem hiszek . A visszahizás igen lassan történt, ezért se tünt fel. Persze bosszantott, de teljesne külön kellett volna főznöm magamnak és ez családanyaként nehéz.

 

A futás remek lenne. nagyon hiányzik. Tizenévesne atletizáltam , irigykedve nézem a Margitszigeten a futókat.

 

Lehet hoznom kéne munkába egy mérleget ? Ettem narancsot meg egy banánt, de nem tudom a banán súlyát. Illetve héjastul 27 dkg, de meghámozva nem tudom... A narancsot kb tudom, otthon megmértem egy hámozottat 15 dkg volt.

Előzmény: romesz (583)
romesz Creative Commons License 2011.03.07 0 0 583

A minusz 10 is nagyon jo mar, sokkal konnyebb lett a mozgas.

Most mar egyenesen elvezet, arrol nem is szolva, hogy mas egeszsegugyi problemam is megszunt azota.

 

en sem vettem eszre, hogy szedtem fel a felesleges zsirt, de mikor mar 100korul jartam nem tudtam vele mitcsinalni.

Vegre sikeult megtalalnom a megoldast es az bizonya mozgas volt a kaloria szamlalassal karoltve.

Előzmény: zsuzsa (582)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.07 0 0 582

-20 az már sokat számit. folyton arra gondolok, hogy amikro én felmegyek a negyedik emeletre, az olyna mintha 25 kg-os cementeszsákot cipelnék :-) te meg már letetted a zsákot.

 

nem is emlékszem mikor hiztam meg... volt jópár év, amikor annyira sok volt a  meló otthon a gyerekekkel meg amunkahelyemen is, hogy kialvatlanság ellen is csak ettem meg kávéztam , de mérlegre állni se volt időm :-(  még csak nem is tudok haragudni magamra.

Előzmény: romesz (581)
romesz Creative Commons License 2011.03.07 0 0 581

En is 105kilorol kezdtem es eloszor hasonlo panaszaim voltak nekem is. Derek es boka fajdalom (sajnos a bokam most sem tokeletes)

A stabiliti labdammal erositettem meg a derekam es mikor cirka 10 kilot leadtam eltudtam kezdeni gyalogolni mert nem terhelt az extra suly.

Jelenleg 80kilo korul van a sulyom, +-1-2 kilo mindig.

De ezt a megfelelo etkezes mar kordaban tartja es tenyleg mindent eszunk, semmi sem tilos, csak megfelelo adakokat ezekbol is.

Persze nem vagyunk tul szigoruak magunkkal ha pl svedasztalos bufebe megyunk, ott bizony vegig kostolgatjuk a menut :)

Aztan masnap intenziv mozgassal dolgozzuk le a kaloriakat.

Előzmény: zsuzsa (580)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.07 0 0 580

Persze, megyek úszni. Abból tudok viszonylag sokat és jól. Meg esetleg majd tornázom, de abból se birok az elején sokat, a franc se akar derék meg térdfájást. Biciklizéshez nekem még hideg van, Esetleg kutyával gyors séta, csak az sose folyamatos, mert folyton meg kell állnunk füvet szagolgatni meg pisilni ( mármint ő szagolgat meg pisil :-)

Előzmény: romesz (579)
romesz Creative Commons License 2011.03.07 0 0 579

Probald meg mozgassal megemelni a napi alapanyagcsered es akkor mindjart konnyebb lesz az eleted.

Ha napi 1700 kaloriat eszel akkor szinten tartod magad, ennel kevesebbet viszont nem szabad enni, mert ennyire van szuksege a szervezetednek.

Előzmény: zsuzsa (578)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.07 0 0 578

huh.. ráálltam a mérlegre. Durva... 102 kg.... kb ötöt hiztam egy hónap alatt, amig influenzából ki meg vissza haldokoltam. Napi kb 4 l mézes tea meg sokat ettem, mert nem szereti a gyomrom a szalicilátokat.

 

Tavaly nyáron, lakásfelújitás ( rohadt sokat cipeltem, festettem dolgoztam )  után 94 voltam, de a csempe és csemperagasztó cipelést negyedikre inkább nem javasolnám kardiofittnessként, mert fájt tőle a derekam.

 

Próbálom nézni a helyzet pozitiv oldalát, nekem az alapanyagcserém 1733 kcal, abba nagyon sok finom kaja fér.  1 kg narancs az csak 400 kcal.

aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 577

Én is úgy vagyok ezzel, mint romesz, nem iszom bolti gyümölcslét. Inkább víz, ásványvíz és tea fogy. Viszont a paradicsomlét imádom, a Siós ízlik a legjobban ( persze a saját házim után:-)))  ), ebben nincs cukor, sem pedig tartósítószer, a kalóriatartalma pedig 16 kcal/ 1 dl.

 

A recepteket pedig azért raktam fel, hogy mások is hasznát vegyék;-)

Előzmény: zsuzsa (573)
aagica Creative Commons License 2011.03.05 0 0 576

Ha már Aldiba mész, van egy viszonylag olcsó (299 Ft körül) 100%-os alma- és körtelevük, azt vedd meg. Rá van írva, hogy nem sűrítményből, hanem gyümölcsből préselt, ritka az ilyen, mint a fehér holló.Teljesen más az íze, mint az általában kapható leveknek.

Narancslénél nem tudom, melyikre gondolsz, a hűtőpultban van narancs- és vérnarancslé, az frissen préselt, úgy 500 Ft körüli áron, mást nem tudok. 

Az összes többi ott kapható gyümölcslé olyan, mint bármely más boltban, sűrítményből vizezett.

Előzmény: zsuzsa (573)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 575

Igazad van. Holnap végigolvasom mi van ráirva  a dobozokra. A nagyja biztos cukrozott vacak :-( Ha találok valami normálisat, akkor veszek, ha nem akkor marad a gyümölcs + vizivás. vagy tea.

Előzmény: romesz (574)
romesz Creative Commons License 2011.03.05 0 0 574

En pl mar nem iszom, illetve csak ritkan az uzletben kaphato gyumolcs leveket. Pontosan azert mert nem tudom pontosan, hogy mi van benne es raadasul eleg magas a kaloria tartalmuk, de az is leginkabb cukorbol. De a szukseges rost pl mar nincs benne. Akkor mar inkabb iszok vizet es eszek gyumolcsot. Annak pontosan tudom a kaloriajat.

Előzmény: zsuzsa (573)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 573

ja még az eszembe jutott, hogy az gyümölcslé-gyártók gecik :-(

 

gyerek vette egy doboz őszibaracklét, fennen hirdeti, hogy valódi gyümölcs ize stb de az nincs ráirva, hogy pontosan mennyi és milyen  cukor van benne. Az igen, hogy mennyi szénhidrát, de az ugye lehet összetett szénhidrát is pl cellulóz, növényi rost is amit nem tud lebontani a szervezet meg lehet hat kanál kristálycukor. Mondom a gyereknek, ebben a doboz őszilében annyi kalória van, mint egy tábla 86 %-os étcsokiban... Dühös lett :-(

 

Elmegyek holnap az ALDI-ba, állitólag van egy viszonylag olcsó 100%-os narancslevük, cukor nélkül.

zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 572

már kimásoltam őket :-))))

 

( lusta vagyok és kihazsnálom, hogy nem nekem kell számolgatni :-)))

Előzmény: aranyhal32 (571)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 571

Régen kosárlabdáztam, aerobicoztam és konditerembe is jártam súlyzós edzésre. Ezek persze időven mind abbamaradtak:-))

 

Most az aerobicot akarom újra elkezdeni és a súlyzós edzéseket. Ahogy tegnap is írtam, találtam egy nagyon szórakoztató óratípust, a zumbát. Ez latin tánclépésekkel egybekötött, koreografált aerobic óra, latinos zenével ( pl. Shakira ) Nem nagyon kedvelem ugyanis a mostani aerobic trendet, hogy majdnem egy helyben csak húzogatjuk a térdünket meg emelgetjük a sarkunkat 225-ször, azután ugyanezt a másik lábbal. Ez a zumba viszont nagyon biztatónak tűnik:-)) Kedden és csütörtökön van óra ott, ami nekem munkába menet útba is esik, és időben is megfelel, úgyhogy elvileg jövő kedden ki is próbálom. És akkor próbára teszem a friss pulzus- és kalóriaszámláló órámat is!

 

Egyébként ha visszaolvasol 3-4 oldalt, raktam fel jópár receptet kalóriaértékekkel együtt.

 

Ha gyógytornász vagy ( a barátnőm is az:-))  ), akkor sokkal könnyebb dolgod van, ideális mozgásformát tudsz magadnak választani!

Előzmény: zsuzsa (568)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 570

Kedves Marikó!

 

Örömmel üdvözlünk közöttünk!

 

Ha visszaolvasol 2-3 oldalt, láthatod, hogy én magam is azon próbálkozom, hogy fogyókúrázó társakra találjak, olyanokra, akik ésszerűen, egészségesen, életmódváltással akarnak lefogyni, így hát nagyon örülök neked, és remélem, hogy csatlakozol hozzám és zsuzsához, hogy együtt, egymást biztatva tudjunk lefogyni:-))) Mi sem szeretjük a csodásnak kikiáltott szereket, bogyókat, viszont hiszünk abban, hogy ésszerűen étkezve és mozgással elérhetjük a célunkat.

 

Elárulod még nekünk, hogy hány éves vagy és milyen magas? Voltál-e korábban normál súlyban, vagy mindig is túlsúlyos voltál? És persze mi az a módszer, életmódváltás, amit te szeretnél kipróbálni?

Előzmény: tmariko (566)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 569

Ezt felirom, köszi. Nekem egyelőre kockás papiron vannak az eddig kipróbált receptek, ahogy a www.kcal.hu-ról kimásoltam, majd beirom excelbe, hogy könnyebben tudjam módositani.

Előzmény: aranyhal32 (567)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.05 0 0 568

Nem is kérdeztem, te mit mozogsz ?

 

Nekem csak úszni van kedvem :-(   Mivel fiatalkoromban ( 50 kg 170 cm...)  atletizáltam, futni is szeretek, de az izületeim nem tolerálják a túlsúllyal futást, néhány éve elkezdtem futni, mert jólesett, jó minőségü rekortán pályán és olyan sarokcsont-achilles fájdalmam lett, hogy hónapokig nem birtam mezitláb járni, reggelente meg kb fél órát sántikáltam.  Tornázni szeretek ( eredetileg gyógytornász vagyok, értek is hozzá, mi az ami nekem egészséges és nem okoz sérülést ) de max 15-20 perchez van kedvem. Múltkor  a gyerekkel elmentünk a decathlonba és ott voltak kipróbálható sportszerek. Ráálltam egy rollerre és fél órát rollereztem - jól nézhettem ki Big Mac Anyu vigyororgva száguldozik :-))) kinéztem a neten egy viszonylag olcsó felnőtt rollert, gyerekeim röhögnek rjatam és engem is aggazst kicist, nem visznek-e be elmeosztályra ha ezzel nekiindulok a környéken. Azt se tudom mennyi kalóriát fogyaszt. A fenekemben rendesen volt izomláz a rugózástól és elfáradtam tőle.

Előzmény: aranyhal32 (564)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 567

163 cm és 32 éves vagyok. "Csúcsformámban" 58 kg voltam, nem túl vékony, de a sok sporttól izmos és csinos. Persze azóta eltelt 8-10 év, de szeretnék a régihez közeli formába kerülni.

 

Igen, ezért mondtam, hogy a levesek nagyon jók ( persze ha nem tejszínes, és nincs tele füstölt csülökkel:-))  ), telítenek, mégis kevés bennük a kalória. Én most már kezdek ráérezni, hogy mennyi az annyi, de még most is méregetek és számolok.

Ma pl. rakott zöldbabot készítettem. Viszonylag sok hússal és kevés zöldbabbal, hogy férjem is hajlandó legyen enni belőle:-))

Az alábbi volt a recept:

 

87 dkg zöldbab (ez 2 db 7 dl üvegben eltett zöldbab, lé nélkül)  348 kcal

30 dkg hagyma                                                                             117

2 dkg étolaj                                                                                  180

66 dkg darált sertés comb                                                            880

20 dkg rizs (megfőzve 60 dkg lesz)                                              690

7 dkg reszelt sajt a tetejére                                                         259

fűszerek                                                                                        ---

______________________________________________________________

Összesen 244 dkg rakott zöldbab                                              2.474 kcal

10 dkg = 101 kcal ( 1 adag kb. 30-40 dkg)

Ehhez lehet még egy kis tejfölt is rakni a tányéron, és készen is van az ebéd. Persze lejjebb lehet vinni a kalóriatartalmat, ha kevesebb rizs-hús van benne és több zöldbab:-))

 

És most végre megmértem a rizst: szárazon 20 dkg-ból főve lett 60 dkg, biztosan ugyanez az arány párolásnál is, csak ott a pici olajat hozzá kell adni a kalóriához.

Egyébként ugyanigy kb. 3-szorosára dagad súlyban a száraztészta is, tehát 10 dkg-ból lesz durván 30 dkg főve.  

Előzmény: zsuzsa (565)
tmariko Creative Commons License 2011.03.05 0 0 566

Kedves Mindenki!

 

Én Tátrai Mária vagyok, új itt a fórumon. Fogynom kell, igen sokat - ez vonzott ide hozzátok. 

 

Magam részéről nem vagyok híve egyeztlen fogyókúrás tablettának vagy egyéb készítménynek sem. Egyszerűen nem bízom meg bennük. Elhiszem, hogy le lehet tőlük fogyni, de ki tudja mi egyebet csinálnak még a szervezetünkkel?

 

 

  Én 140 kg-os vagyok - és ha sürgősen nem változtatok - nem fogyok le, tartok tőle, hogy kinyúvadok.  Mivel hullámzó depresszióban is szenvedek, ez nem egyszerű feladat. Bizton tudom, hogy eljött a pillanat - már alig bírom el saját magam-(((

 

  Abban a reményben írok ide, hogy hátha lesz valaki (k), aki csatlakozna (nának) hozzám súlyvesztés ügyben, akivel (akikkel) tudnánk tartani egymásban a lelket.

 

  Tudom, hogyan lehet úgy sok-sok kilót elveszíteni, hogy nem kell kalóriákat számolni, nem kell éhezni, s tablettákat sem szedni, mi több - még ebből-abból a betegségből meg is lehet gyógyulni tőle...

 

Szívesen megosztom veletek, ha valakit érdekel.

 

Amit ajánlok, nem fogyókúra. A fogyókúra jellemzője a jojó efektus. Kilók-le-fel.

Ez sokkal inkább életmód változás-változtatás...

 

Nem kell megijedni, ehhez nem kell semmi különös - úgyanúgy élelmiszereket kell beszerezni,mint eddig.

 

Várom a választ!

 

Szép hétvégét!

 

Marikó

 

 

zsuzsa Creative Commons License 2011.03.04 0 0 565

Ne is mondd... leesett az állam, amikor kiszámoltam mennyi kalória van pl a tegnapi levesben ( zöldborsó, répa, petrezselyem, kis csirkehús stb ) aztán kiszámoltam újra, gondoltam biztos valamit elirtam, nem lehet ennyire kevés. Fura, hogy ennyire nem tudom megitélni, egy nagy adag kaja mennyi energia.

 

Milyen magas vagy ?  Nagyon örvendeznék 77 kg-nak. Holnap megmérem.. de szerintem jóval 90 felett. Ráadásul az elmúlt pár hétben leteritett a betegség, mellette melóznom is kellett és literszám ittam a mézes teát zéró mozgás mellett.

 

Én 171 cm-hez 60 kg voltam a második gyerek után visszafogyva, de akkor sokat sportoltam. Egész addig jól néztem ki, amig a gyerekek nem kezdtek sportolni , hurcolni kellett őket edzésre meg akkor még mindenhova, mert kisiskolások voltak. Stresszesebb munkám lett és nulla időm magamra ( egyedül vagyok velük ) a fáradtságra eszem.Igy telt el 8-9 év...tavaly csináltattam egy komplex kardiológiai terheléses vizsgálatot és azt mondták dagadt vagyok és edzetlen, de "még" egészséges. Kb a klimaxig védenek a hormonok, de ha nem változtatok az életmódomon, akkor nem lezs gondja velem a nyugdijbiztositónak :-(

Előzmény: aranyhal32 (564)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 564

Nem szoktam kínait főzni, mert bár szeretem, a párom sem a rizst, sem a párolt zöldséget nem eszi meg:-((

A neten találtam neked:

szójaszósz 66 kcal/100 gr

étkezési keményítő 344 kcal/100 gr

gyömbér 61 kcal/100 gr

a chili gyakorlatilag szárított paprika, a paprikának pedig nagyon alacsony a kalóriatartalma, így gyakorlatilag elhanyagolható mint ahogy a gyömbér is olyan kicsi mennyiségben, amennyi kell egy ilyen kajába. A keményítővel érdemes számolni és a szójaszósszal.

 

Ami a húslevest illeti: azért nem találtad, mert a lezsírozott húsleves gyakorlatilag víz némi ízanyaggal, ami 0 kcal. Csak a vele evett főtt zöldséget kell kalóriaként számításba venni. Ezért is jók a levesek, teliítenek, ízük is van, de alacsony a kalóriatartalmuk. Húsos csontokból én is szoktam egy kis csontlevest főzni, sok zöldséggel, sokszor ez a vacsorám: laktat, imádom és alig van benne kalória. Régebben egy részét én is mindig elraktam a fagyasztóba mint alaplét, de mostanában, hogy fogyózom, mindig elfogy:-)) 

 

Egyébként ma reggel 77,2 kg voltam. Ez összesen majdnem 7 kg mínusz. A múlt héten (szombati mérlegelés szerint) nem volt fogyásom, mert sokat dolgoztam a kertben és az izomlázam tudatta velem, hogy a szervezetem átállt izomépítésre. Azóta azonban lement megint 0,6 kg.  Jövő héten elkezdem az aerobicot ( a zumbát néztem ki, amit feltétlenül ki akarok próbálni) és a súlyzós edzéseket is. Kíváncsi vagyok, hogy átmenetileg megáll-e a fogyásom emiatt.

 

Remélem, hogy te is ügyes leszel és egymást biztatva, közösen fogunk tudni fogyni:-)))

 

 

Előzmény: zsuzsa (562)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.03 0 0 563

ja és még egy kérdés ( bocs, hogy igy kihasznállak :-)))  szoktam húsos csirkecsontból,karajcsontból stb alaplét főzni, amit ilyenolyna leveskenél, mártásoknál  használok. Szerinted azt hány kalóriával számoljam? ha feltételezzük, hogy lehütve leszedtem róla a zsirt, tehát zsirtalan. Számoljam decinként 50 kalóriával? nem találtam rá adatot, csak csontleves van zöldségekkel.

Előzmény: aranyhal32 (561)
zsuzsa Creative Commons License 2011.03.03 0 0 562

Szoktál kinait főzni ? Tegnap szenvedtem, mert a gyerek jött megkérdezni, mennyi energia van abban amit főztem.

ezeket meg tudtam számolni:

35 dkg sovány sertéshús

40 dkg brokkoli

10 dkg hagyma

szezamolaj, olaj

 

ezt nem :

szójaszósz

chili

reszelt friss gyömbér

1,5 dl száraz fehérbor

étkezési keményitő

 

a keményitőt végül lisztnek számoltam, a borral meg nem tudtam mit kezdeni, mert abból az alkohol elpárolog főzés közben.

Igy aztán abban maradtam, hoyg kb 220 kcal egy adag....és anynira nem lehet hizlaló, hiszen ritkán látni kövér kinait :-))))

 

lassan kimászom az influenzából, már össze van készitve az úszócucc, hétfőtől indul a kalóriaszámolás+mozgás.

 

A kisebbik lányom majd egy hét múlva méri meg magát, mennyit hatott az egyhavi kemény meló. Őt inkább a derékbősége érdekli, mert a súlya az nem sok.

Előzmény: aranyhal32 (561)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 561

Akkor valóban nehéz lehet ennyi igényt kielégítve főzni!

Egyébként babot nyugodtan ehetsz, nagyon jó fehérjeforrás, csak persze nem füstölt szalonnával vagy zsírral elkészítve:-)) Én salátába is szoktam tenni, ilyenkor konzerv babot használok.

zsuzsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 560

Kajakozik. Neki 176 centihez minimum 72 kg-nak kell lennie,  elemzéseket csinálnak az edzettségükről, évente többször. Ha 72 kg alá megy, akkor az izmait kezdené bontani. Az viszont biztos, hogy napi 1-2 edzés mellett egy sportoló minőség/mennyiség terén is egész mást eszik mint egy átlagos nem fizikai munkát végző. Iszonyatos fehérjeigényük van , bár  nehezen emészthető dolgokat nem szeret enni. Persze megértem, nem jó chilis babot büfögve edzeni :-) viszont én már megdöglöm egy tányér chilis babért és nem sportolva meghizom ha keméyn fizikai munkához való ételeket eszem .

 

Igen, a  töltött gombára számoltam ki. A héten még számolgatok, jövő héttől kezdem majd újra az uszodába járást, addigra remélem össze tudok állitani egy hétre étrendet magamnak. Kimásoltam a te receptjeidet is, köszi szépen.

Előzmény: aranyhal32 (559)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 559

Gondolom, hogy a 73 kcal/gomba az elkészített, megtöltött gombára vonatkozik. A fűszernövények kalóriatartalma minimális, gyakorlatilag nem kell számolni velük ( kivéve fokhagyma, ha nagyobb mennyiségben használjuk).

A rizs kalóriatartalma szárazon: hántolt, fényezetté 345 kcal/10 dkg, hántolatlan, fényezetlené 360 kcal/10 dkg. Még nem mértem le, hogy mennyi lesz ez megpárolva, de mivel kétszeres mennyiségű vízzel kell párolni, amit fel is vesz, szerintem reális az általad írt kalóriatartalom.

Érdekes, hogy a barnarizs kalóriatartalma magasabb, ez azonban ne riasszon el, egészségesebb, és lassabban felszívódó szénhidrát, mint a hántolatlan rizs, ezért inkább azt egyetek.

Mit sportol a lányod, ha nem titok?

Előzmény: zsuzsa (558)
zsuzsa Creative Commons License 2011.02.28 0 0 558

Meg kell majd mérnem magam, bevallom nem mérleget, hanem ruhaméretet nézek, de most már ráállok és előszedem a szabócentit is.

 

Jó lett a juhtúróval-túróval-sonkával töltött gomba. találtam oldlat, ami az alapanyagokból összeszámolja és aszerint kb  73 kcal egy gomba ( nagyobbacska) Egyedül a kapor kaloriatartalmát nem találtam meg, de gondolom nem számottevő. A párolt rizst is sokáoig kerestem, az szerinted jó, hogy 130 kcal / 110 kcal tiz deka párolt fehér / barna rizs ?

 

csirkemellet is sütöttem zacskóban, előtte utána mérlegelés meg kiszámoltam mennyi  a csőben sült karfiol kalóriatartalma. Bár egy tepsire számoltam ki, ezért abban maradtunk majd megcsinaljuk és megnézzük az kb hány adag.

 

Most már hárman számolgatunk, a magas vékony lányom, én aki dagadt vagyok meg a versenysportoló másik lányom, akit évente többször mérnek, terhelési tesztelnek, testtömegelemeznek és analizálnak. Ő szokás szerint felszedett 5-6 kg-t télen, de most elmegy edzőtáborba . Neki meg azt számolták ki, hogy nem fogyhat 72 kg alá, mert akkor már izomszövetei kezdenek leépülni. Tehát hárman háromfélét kell együnk, bár az alapanyagok lehetnek ugyanazok, sőt az ételek is, de egész más mennyiségben.

Előzmény: aranyhal32 (557)
aranyhal32 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 557

Minél idősebb és minél "kövérebb" az ember, annál több az alapanyagcsere során elégetett kalória. Ezért is fogynak könnyebben ( legalábbis az elején ) a nagyon túlsúlyos emberek. Teljesen normálisnak tartom neked a 2200 kcal-át ( bár nem tudom pontosan, hogy hány éves vagy és hány kiló). Ez azt jelenti, hogy napi 500 kcal deficittel ( tehát napi 1700 kcal bevitellel) is kb. heti 0,5 kilót fogynál, bár inkább jobb lenne a napi 1500 kcal. Ha nagyon elszánt vagy, mehet a napi 1300 vagy 1200 is, de az 1500 kcal-ba is már elég sok minden belefér. Ha ezt párosítod egy kis mozgással ( akár csak sétával, vagy gombászással egybekötött túrával), máris megnövelted a fogyókúra hatékonyságát!

 

Egyébként én is az ésszerű fogyókúra híve vagyok, nem szeretem a "sztárdiétákat". Egészséges alapanyagokból, mértékkel de finomakat enni: számomra ez a hosszú távon is tartható diéta. És csak az vezethet sikerre, amit nem 90, 30 vagy 14 napig kell csinálni, hanem egész életen át tartható. Nem véletlenül mondják szinte az összes diétánál, hogy csak meghatározott ideig folytatható, és utána szünetet kell tartani ( persze ekkor vissza is jön minden leadott kiló:-(((  )Mi másért kellene szüneteltetni, ha nem azért, mert káros az egészségre? Akkor meg mi értelme? 

 

A juhtúrót szerintem meg nyugodtan keverheted egy kis sovány túróval, vagy sovány tejföllel, esetleg joghurttal, biztosan finom lesz úgy is, hiszen a juhtúrónak erős íze van! Egyébként jó étvágyat hozzá!:-))

Előzmény: zsuzsa (555)
zsuzsa Creative Commons License 2011.02.27 0 0 556

lányom ricottát szokott kenni a kenyérre ( http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=3 )

 

sajnos én vajat ennék vajjal... de már halálfélelmem van :-( mármint félek a stroke-tól, infarktustól.  Még szülések után is visszafogytam sporttal 36-os méretbe, de amikortól a gyerekeket kellett mindne nap edzésre hurcolni + egyre több munka, stressz lett az életembe, a sport abbamaradt és maradt az evés ha fáradt voltam és tiz év alatt 46-os méretre hiztam :-.((((((

Előzmény: aranyhal32 (553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!