Keresés

Részletes keresés

malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4421

Hölgyek,urak,semmi ujat nem tudtunk meg...sok évtized óta fakezű elsőtisztek kerül nek kapitányi székbe,cessna 152 tanult párszáz órás-sogor,koma-kerül jobb egybe nagyvasra...

 

Ha fakezű és a sógor kerül egy járatra,na akkor szokott baj lenni.

 

Miért a stuviknál lenne ez másképp?

Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4420
Gittegylet,
Ha igy látod, miért is akarsz ennél a cégnél dolgozni???!!
Egyébként azt még megérteném, ha szomorú és elkeseredett lennél, de az hogy fröcsögsz és vádaskodsz már nem tetszik! :(( pláne nem jössz ki jól belőle, ha előző nap meg még igencsak itt akartál dolgozni!!
Az élet minden területén folyamatosan megmérettetünk és van, hogy olyankor bukunk el, amikor azt hisszük jók voltunk, avagy forditva miénk egy olyan csata, amit már veszni láttunk. Tanulj belőle és lépj tovább!
Előzmény: Magyar Gittegylet (4416)
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4419
shawasdy

Mintha a szivembol beszelnel es a szammal szolnal !!! Teljesen egyet ertek Veled !!! :)
Erdekes,h ez a hozzaszolas nem lett kitorolve ( kedves felugyelo elvtars :P )
Előzmény: shawasdy (4417)
Magyar Gittegylet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4418
Nem savanyú a szőlő,csak maga az eljárás undorító,de utoljára.
shawasdy Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4417

Gittecske!

 

Miért nem irod/mondod ezt személyesen neki el?? Ha már itt netországban emlegetsz név szerint három embert is. Ja, akkor vállalni kellene a neved és az arcod?? Így valóban sokkal korrektebb, hitelesebb.

Más. Ha nekem egy osztályról, vállalatról ez a véleményem, akkor tuti hogy eszembe sem jut visszamenni. Csábithatnának akárhogy.

Nem akarlak megbántani, de ennek a kirohanásnak inkább olyan "savanyú a szőlő" íze van.

Előzmény: Magyar Gittegylet (4416)
Magyar Gittegylet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 4416
Köszönet a tegnapi-részmunkaidőre visszahívott stuvik-felvételiztetése és az egész Muki féle gittegylet eljárásához.Gusztustalan,maszovletes,Mukis,Fehérvári Gézás.
Semmi sem változott,maradt minden ugyanolyan bratyizós,a régi időket felidéző eljárás.Ha előre el volt döntve,hogy kiket fognaknak felvenni,akkor a többieket minek rángatták oda ezek a szerencsétlenek?Nyilván,így nem lehet rájuk fogni,hogy minden előre le volt vajazva.Úgy mint ahogy a havi műsorok készítése Konkoly Krisztián hatásköre,néhányan bizony kiváló utakat kapnak,a többiek pedig az alját,ami alig fizet.Természetesen Krisztián megkapja érte a neki járót,Damaszkuszból és a többi és a többi.Ez nem tűnik fel Muki?Ha Malév,akkor asszociálunk a sok nyugdíjas,visszahívott stuvi foglalkoztatására,akik életunt pofával,undorral dolgozva képviselik a nagy Malévet és Magyarországot a fedélzeten,miközben az agilis fiatal,aki ezt szívvel-lélekkel csinálná, nem kap munkát?!
Egy szónak is száz a vége,jó lenne ha egyszer rend lenne,Muki és holdudvara nélkül,és korrekt módon.



Köszönjük szépen Muki és társai,jólesett!!!!

Jet Leg Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4415
Most kicsit +világosodtam , mintha a 40W -s izzó energiaitalt nyelt volna.Számszakilag ezt anno nem pakoltam össze. Az említett "család","összetartás" feelinget mindig is lehetett érezni :-)
csirke :-))
Előzmény: Rusty Halo (4414)
Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4414
Mentségükre legyen mondva a végén már tényleg nagyon aránytalan volt az elosztás.. egyre kevesebb emberkének volt CRJ-s szakszója viszont ők szinte kivétel nélkül olyan utakat kaptak - azaz rövid duplákat, rövid éjszakát. Ezek után cserélni is egyre nehezebben tudsz, hiszen csak CRJ szakszós jöhet szóba..
Előzmény: Rusty Halo (4413)
Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4413
Szerintem nem volt egyöntetűen negativ vélemény a cégnél a CRJ-ről, sőt legalább annyian imádták, mint ahányan nem kedvelték a masinát :)) a történet lényege, hogy volt egy MAX-os időszak, amikor kedvezőbb jutatás járt a CRJ-n repülő kollégáknak (hozzáteszem jogosan), mintegy kompenzálva a kevesebb repült órával járó - jellemzően CRJ-s - utakat (MUC, ZAG). Ez volt a Canadair Jet fénykora:))
Akik ezen kezdetk el repülni, szerették.. mert mint mondják külön kis család voltak:)

Aztán mint minden jónak, ennek is vége szakadt, a MAX-ot (Malév Express) felszámolták, a plusz juttatást utanként elvették, maradtak a rövid utak, és az egyre többet meghibásodó gépek.. (de ez már másik téma)
És persze még mindig nem azoknak a kollégáknak volt bajuk, akik eddig is repülték.. hanem aki ezután kerültek a tipusra.. és ezáltal kicsit megváltozott a repült idő - szolgálati idő arányuk :((

Most minden vélemény nyilvánitás nélkül, egy példa, ha pl repülsz egy MUC-ZAG duplát (CRJ), szolgálati időben ugyanannyi - sőt több, mint pl egy LGW(737) viszont az első kevesebb mint 4 óra repült idő :( a második pedig inkább többet :)

De szerintem tudod te ezt :))
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.19 0 0 4412
Megmondja nekem valaki ,h a Malév-nél a CRJ miért volt fikázva folyamatosan ? Én azért nem szerettem mert kicsi és mindenbe bevertem mindenemet ,de ez nagyon szubjektív! Ettől eltekintve egy rém egyszerű ,szerethető repcsi...szerintem :)
Őszintén most konkrét érveket várok !!! Nem csak afféle : " CSAK"...
köszi :D
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 4411
Hehe :):)

Nocsak!
Ilyet a pilótáknak miért nem kell?!?!?! :D
Előzmény: Jet Leg (4410)
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4410
A pontos szoveg :

- Coffee , Tea or Me :D
Előzmény: Ebi26 (4409)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 4409
Jet és Rusty! :)

Sehol sem könnyű, mindenhol vannak nehézségek. Minden munkának vannak árnyoldali. Egy irodában ülni napi 8 órában (ezt csináltam több mint 3 évig) semmivel sem monotonabb, mint repülni.

Most ezt akarom és mivel nem félek a kihívásoktól el is fogom érni!!!! :D:D

Mit is kell mondani?!?! Már gyakorlom!!! Have a nice flight! ;D
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.16 0 0 4408
Ebi :)
Nem szeretném szét OFFolni a Topic-t ! Attól ,h elkeseredett vagy még nem kell mindet szőröstül - bőröstül kiforgatni, nem mindig a radikális megoldás a jó !
Mindenhol vannak "Nagy" emberek mindenhol mondanak okos dolgokat és ez érvényes mind két oldalra is !! Van aki "ezen" kapja fel a vizet van aki "azon"
Azt NE feledd el ,h stewy-nak lenni nem olyan mint a "Filmeken".Jól hangzik ,h voltam ATHénban , igen ott volt 35 percet és látta 49-es állóhelyet. Jól hangzik ,h volt Párizsban ,de az a 45 perc arra sem elég ,h a Terminálba bemenj ,mert épp mással vagy elfoglalva és a Eiffel tornyot sem látod ,mert épp akkor kérdezed meg az Utitól mit kér inni és nincs időd kinézni azon az ablakon.Nem túl vidám este 9kor landolni, bevergődni a Szállodába , reggel 6kor kelni ,mert 7:30kor jelenésed van az Utik előtt és Őket baromira nem érdekli milyen kedved van.Őket az foglalkoztatja,h nekik jó kedvük legyen.
Ha pedig már külföldön vagy és nem tetszik onnan nehéz a visszaút.Ne indulatból változtass ,hanem mert biztos vagy benne , előrelépsz vele !
Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.15 0 0 4407
Kedves Ebi,

Én azt hiszem megértem amiről Jet beszél :))
Az hogy itthon eleged van mindenből és úgy érzed nincs elismerés, megbecsülés - megfeneklett az életed - valóban nagy baj. DE!! Van az úgy hogy kint sem találunk választ a kérdéseinkre.. Persze lehet máshol jobban keresnek vagy szebben élnek az emberek, ez a része rendben is volna. De, soha ne a csalódás vagy az elkeseredés vezzesen, ne azért menj el mert itthon nem jó. Azért utazz vagy költözz másik országba mert érdekel és kihivásnak találod, tetszik a nyelv vagy az adott kultúra. Ha lendületet kapsz tőle és új erőt - akkor vágj bele!!! Mert úgy van értelme - más különben a 'probléma' elkisér magával :(

Egyébként a stuvi - szakma jó választásnak tűnik számodra, sokat kell adni, de sokat is kapsz cserébe :)))

Ne hari, hogy belekotnyeleskedtem.. ez persze csak egy vélemény és az enyém.. csak hát pont egyidősek vagyunk .. és megértem amiről beszélsz :))))

Sok sikert a nyelvtanuláshoz (is). És feltétlen irj, hogy miújság!!



Ebi26 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 4406

Jet

 

Én nem szeretnék itt élni tovább

Mindenhol csak a rosszat kapom, hiába akarok mindent megtenni az országért

(nem csalok, nem lopok. tanultam, van diplomám, egy percig sem élösködtem senkin.)

látom, hogy minden rendes ember a megélhetésért küzd

anyukák nem tudnak visszamenni dolgozni

nyelveket beszélő több diplomás szakemberek, nem találnak munkát

 

szóval irány külföld :D:D

 

amíg még menni tudok, hisz a "nagy" ember is megmondta volt: "ha nem tetszik, el lehet menni!!!"

 

 

 

 

Előzmény: Jet Leg (4404)
shawasdy Creative Commons License 2009.05.15 0 0 4405
Képujságon irták, Malaysiában megöltek egy 28 éves magyar, de a Britishnél repülő stewardot. Valaki tud valamit?
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4404
Ebi
Nem unalmasak a kérdések még mások számára sem :)
Sajnálom,h több Légitársaság nem jut az eszembe...Esetleg még a British A. ? ( bár erről a többiek többet tudnának mondani )
OFF: Ahhoz,h eldöntsd külföldön fogsz lakni magadban kell tisztázni rengeteg dolgot.Majd aztán ezeket a dolgokat a szeretteiddel kell mérlegelni ! Egy város, ország teljesen más megvilágítást kap onnantól kezdve,h nem csak 4 napig maradsz ott ,hanem esetleg egy hónapig sem látsz Túró Rudit a boltban.... :)
Előzőleg nem akartalak letámadni! Bátor vagy ,h nem maradsz otthon! :D
ON
Előzmény: Ebi26 (4400)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4403

:)

 

Köszi szépen a választ.

 

Előzmény: shawasdy (4402)
shawasdy Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4402

A külföldről öregedtem ki, ugy gondolom, ha már van egy két lurkó itthon, akkor már nem ugrál annyira az ember.

A repülésből magából nem lehet kiöregedni, azt épp nyugdijig is lehet művelni. Sajna nincs nagy lehetőség a váltásra még cégen belül sem.

Oktató lehetsz, már huszonévesen is, az nincs korhoz kötve. De ők is repülnek, csak kevesebbet mert irodáznak is mellette.

Előzmény: Ebi26 (4397)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4401

Köszönöm a linket!

 

Már jártam itt :)

Előzmény: zahnstein (4398)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4400

Jet!

 

Én csak azt írtam le amit gondolok!

Nyilván fogalmam sincs az egészről. :)

Ezért vagyok itt és teszem fel a számotokra unalamas kérdéseimet!!

:D:D

 

Nem tudok németül.

Előzmény: Jet Leg (4399)
Jet Leg Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4399

Ebi

Szerintem amig nem laksz kulfoldon nem erezheted at milyen is kint lenni.Ha majd ott leszel megtudod..Mindegy mennyi diplomad van es mekkora az  elettapasztalatod.Otthon elmesz egy fagyishoz es kersz pisztaciat,eperrel probald ezt meg egy olyan helyet ahol semmit nem ertesz ,de ez ervenyes a fodraszra is! Egyszerueln nem tudod elkepzelni,mert eszedbe sem jut,h ez problema lehet...

En ugy tudom az Air Berlin-nel keresnek mindig embereket.Fiatal ,"jofej" csapat,nemet tudas kell hozza. Air Europa spanyolul kell tudnod ,de 6 honapos szerzodest kapsz...

Előzmény: Ebi26 (4391)
zahnstein Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4398
Ha emirates, akkor
http://www.utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=16&file=1055245909
Előzmény: Ebi26 (4397)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4397
:)

Mikor "öregszik" ki valaki? 35 évesen?

Én 29 vagyok. Persze, ha már belevágok akkor tovább is szeretnék fejlődni.
Gondolom tréner vagy hasonló is lehet az ember, ha már a Cabin Crew-hoz túl koros! :D
Előzmény: shawasdy (4396)
shawasdy Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4396

Tévedek!

Szóval külföldhöz nem tudok hozzászólni, abból én már kiöregedtem:) De ha most lennék annyi, mint Te, tuti belevágnék.

Malévnál tényleg leépitettek, bár ahogy hallom épp kevés az ember, de ezt megoldották avval, hogy akit kitettek most visszaveszik. Gondolom nyárra, aztán ősszel megint épitenek, évtizedek óta ez megy.

Tényleg ne a válságtól tedd függővé, ha van kedved akkor vágj bele. Én egy percet nem bántam meg, nagyon szerettem csinálni. Ha minden igaz, januártól megint csinálom, persze ha addig nem épitenek le:)

Előzmény: Ebi26 (4395)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4395
Hehe :D:D
persze, ha erre téved valaki!
Előzmény: Rusty Halo (4393)
Ebi26 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4394
szerintem a válogatás szubjektív :)
Előzmény: Rusty Halo (4392)
Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4393
Az, hogy van munka és élettapasztalatod, hidd el - csak előnyödre válhat :))

De átadom a szót a kollégáknak, hátha más más véleményen van :))))
Előzmény: Ebi26 (4391)
Rusty Halo Creative Commons License 2009.05.14 0 0 4392
Én csak egy valakiről hallottam, hogy sikerült neki, de nem elsőre :))



Előzmény: Ebi26 (4391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!