"Erdész barátunk meséli a következő "megrázó" történetet: Téli családos vadásztalálkozót tartottak még a hatvanas években. Szabadtűzön főzték bográcsban a férfiak a halászlét, közben jókat iszogattak. Az asszonyok meg bent a házban főzték a belevaló tésztát. Általában a férfiak szeretik az erősebb ízeket, a nők pedig a szolidabbakat. így aztán némi cselhez kell folyamodniuk, hogy valahogy belecsempészhessék a méregerős cseresznyepaprikát (mifelénk hosszúkás, oltári erős, kutyapöcsünek, vagy macskapöcsünek nevezett paprika a divatos). A mi Feri bátyánk is így tett. Otthon a konyhában egy papírszalvétába csomagolta a "mérget", majd gyorsan zsebrevágta, még mielőtt a felesége észrevette volna. A bográcsnál pedig odasettenkedett, hirtelen, de elegáns mozdulattal belezuttyantotta a paprikát a halászlébe, majd az immáron üres papírszalvétát visszahelyezte a pufajka zsebébe. Úgy látszik, hogy ezt többen megcsinálhatták, mert nagyon jó, de méregerős lett a halászlé. Szinte csak a férfiak ettek belôle, annyira erős lett. Este még iszogattak, aztán mindenki nyugovóra tért a vadászházban. Éjjel, vagy inkább hajnalban Feri bácsira rájött a hasmenés, elkezdett dolgozni a paprika. Felkapta a pufajkáját és kirohant a kis vadászház mögé. Elvégezte dolgát, majd eszébe jutott, hogy ki kéne valamivel törölni. A pufajka zsebében kutatva megörült a papírszalvétának és kitörölte vele, hogy siethessen be a meleg vadászházba. Ekkor hallatszott az a bizonyos ordítás, amelyre nem csak a vendégek riadtak fel, hanem valószínüleg az erdő összes vadja is. Fájdalmának csillapítására a legkézenfekvőbb megoldást találta ki: beleült a hóba ...."
A (64)-es hozzászólásban beidézett felvétel a Magyar Televízió közszolgálati, nyilvános adásáról készült. Sapienti sat.
Az, hogy Muity Mihály bajai lakos 2000. augusztus 1-én magánszemélyként regisztrálta a bajai-halszle.hu domainnevet, csak egy súlyos önértékelési zavarral küszködő, magát omnipotensnek képzelő személy beteg fantáziájában jelenti azt, hogy bajai halászléről ezentúl csak ő, vagy az ő engedélyét-beleegyezését bíró személy beszélhet bármely fórumon vagy médiában.
A fentiekkel semmilyen formában nem kívánok a továbbiakban foglalkozni, sem itt, sem máshol.
2. Én, mint a topic nyitója ezennel kijelentem, hogy semmi ellenvetésem nincs, ha ebben a topicban ("Bajai halászlé") alkalomszerűen bármiféle más ételről beszélünk.
Szerencséd,hogy önkéntesnek jelentkeztél kedves mamics.!Igy neked én megbocs.Má ha nekem kell eztet elboronállni.bár ahogy elnézem a hóhelyzetet van mi miatt elvinned a balhét.A havat nem tudnád esetleg elvinni innen oda a térre?Utálom a hólapátolást.Ami meg a hallét illeti nem fogok ám hal nélkül maradni szombaton .A megbeszélt időpontba begyújtom a gázégőt és 3/4 óra múlva szürcsölöm a drága(szószerint)nedűt.Hehe.
Nemtom ki a fa..szról beszéltek,te ez nem a hallé topik?Ha még emlékxik valaki erre.Vagy valami kódolt anyázás folyik itten?Mer akkó ok csak akkó nem hallé.Kapis?:))))