Az eddig újraszámolt szavazókörök ötödében kellett módosítani a jegyzőkönyvet azután, hogy a szavazatszámláló bizottságok újraszámolták a december 5-i népszavazáson leadott voksokat"
Azért ez nem a szimpla tévedés kategóriája...
Ez egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy az összes többiben összesen találnának még 200 olyan kört, ahol rosszul számoltak, de az is benne van a pakliban, hogy ötezer ilyet találnak. Akkor meg még akár az eredményesség is összejöhet. Na, milyen ötletet adtam? Még most sem kedveltél meg?!
Mi derül ki abból amit mondtam? Nem állítanám, hogy értetted, amit írtam.
Én arról a 200 körről beszélek, amiben volt eltérés. Az összeg ugye kb +120 Igen -150 Nem
Amint írtam, ez öszejöhetett a következőképpen:
Egyik 100 szavazókörben összesen +100 Nem -200 Igen
Másik 100 szavazókörben öszesen +320 Igen -250 Nem
Ez szavazókörönként néhány szavazat eltérés az eredetihez.
Nem azt mondom, hogy így volt, hanem azt, hogy nem feltétlenül úgy történt, hogy mindenhol az Igenek száma nőtt, hiszen csak a változások összegét ismerjük.
(Ha ezt az 1080 szavazókörös mintavételt kivetítjük a teljes 10000 szavazókörre, akkor a most mért 20 %-os hiba azt jelenti, hogy a tízezer szavazókörből 2000-ben rosszul számolták meg a szavazatokat.)
Na végre, hosszú idő után az első nem személyeskedő hozzászólás.:)
A feltételezésed viszont nem korrelál azzal a szlogennel, hogy csak egy-két helyen történt hiba, mert az említett példád esetében tömeges félreszámlálás történt.
Tehát: vagy kitartotok amellett, hogy
a., csak egy-egy hiba volt (és akkor a tévedések mindegyike az IGEN-ek kárára történt, ami viszont nem lehet véletlenszerű), vagy
b., a 200 szavazókörbben nem egy-egy, hanem tömeges számolási hiba történt, aminek az eredője nem okoz lényeges különbséget a végeredményben.
Nem tudom a románok kitől védték Horthyt, de ezt nagyon elcseszték. A románnak a Horthy még ma is egyenlő az ördöggel. Igaz nemcsak nekik. Meg én eredetileg nem is háborúról beszéltem, hanem a topik témájához szóltam hozzá, mondván, hogy jelenleg ez egy következmények nélküli ország, hogy jöttek ide az "úszóedzők"?
Ja, valszeg így van. Miután megvan a szavazás eredménye, logikus módon egy nem fanatikus ballib szavazatszámláló szarik arra, hogy egy db szavazatot érvénytelenből igenre változtassanak.
arrol nem beszelve, h a "tendenciozus elteres a nem-ek javara" (ami, probaljuk felidezni rohoges nelkul, annyit tesz, h 1100-bol* 200 korzetben modositottak a vegosszeget, kb 120-szal tobb igent es 150-nel kevesebb nemet szamoltak, ez kb annyit jelent, h az "elcsalt" korzetek 3/4-eben eggyel kevesebb szavazolapot minositettek most nemnek, es vmivel tobb mint feleben eggyel tobbet igennek, az elozo szamolashoz kepest) valszleg abbol ered, h a fidesz es az mvsz reszerol ezeken a helyeken ilyen torres meg or kan tipusu arcok vannak, akik kepesek egyetlen vitathato ervenyessegu szavazaton is rugozni, a tobbiek meg inkabb rajuk hagytak, h hazamehessenek vegre.
* ne felejtsuk el azt se, h ebben az 1100 korzetben az eredeti felvetes szerint megcsereltek a szavazatokat, ami ujraszamolva korzetenkent kb +100 igent es -100 nemet kene, h jelentsen, osszessegeben tehat +110000 igent es -110000 nemet. ehhez kepest van most nekunk +120 igen es -150 nem. az evszazad csalasa.
Már ne haragudj, de fogalmad nem lehet arról, hogy hogyan oszlott el az eltérés a szavazókörök között, csak a végeredményt látod. Ez összejöhetett úgy, hogy 100 szavazókörben mondjuk 100zal nőtt a nemek száma és 200zal csökkent az igeneké, míg 100 szavazókörben 250nel csökkent a nemek száma és 300zal nőtt az igeneké.