Keresés

Részletes keresés

vörösbáró Creative Commons License 2004.11.03 0 0 99

Kedves barátom Zsepi!
Alulmúltad önmagadat, és elvakultságodban még csak észre sem veszed...:)
A nickváltás nem azon okból történt amire te gondolsz, csupán az ilyen ostoba módon egyirányú személyiségektől kívántam a másik nickemet óvni, amivel valóban komoly emberekkel valóban komoly vitákat lehet folytatni...

Na Isten veled!:)

Előzmény: pzsé (98)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 98
Kedves vörösbáró! Nem is csodálkozom azon, hogy minden baromságodra új és új álnevekre van szükséged, hisz egy-kettő hiteledet veszted. Ezennel felkérek minden valódi sopronit, hogy nyugodtan írja meg, hány erdélyi kapott öröklakást Sopron belvárosában ingyen az önkormányzattól és kimondottan azért, mert erdélyi. Tényleg tudni szeretném, hisz jócskán meglepődnék ezen. Látom, a szavazás fáj neked a legjobban, nos: Tudom, hogy főnököd, Kovács elvtárs kinyilatkoztatásként megmondta nektek, hogy minden határon túli jobboldali, de hol van ennek a bizonyítéka? Másrészt a mai rendszer sem zárja ki azt, hogy valakit látszólag befogadjanak egy lakcímre, kérvényezze az állampolgárságot, magyarként könnyített eljárással egy-két, de minden esetre néhány év alatt megkapja és magyar állampolgárként idejárjon szavazni. Csakhogy nem életszerű. Csak az ilyen önelégült, minden mást lenéző alak képzeli el, hogy ő és a piti kis ügyei jelentik a világ dolgainak csimborasszóját. Azt hiszed, hogy az a magyar aki a saját "valódi" lakóhelye ügyeiben sem vesz részt (ld. az említett magyar választói kedvet Erdélyben és a Délvidéken, de a Felvidéken sem jobb!) az majd több száz kilométert utazgat csak azért, vagy a te általad kedvelt majmok ellen szavazzon? És még mindig nem válaszoltál arra, hogy akkor ez az "adófizető=szavazó" egyenlet miért ne legyen érvényes a magyarországiakra is? Amúgy jellemző, hogy csak az egyszólamú vitát tudod te és elvbarátaid elviselni!
Előzmény: vörösbáró (96)
Big-B Creative Commons License 2004.11.03 0 0 97
A Fidesz 4 éve alatt is felmerült a kettős állampolgárság kérdése. Az akkori miniszterelnök sem támogatta. A mostani sem.

Így a fujjok közé teheted a másik két pártot is.
Előzmény: zöldász (87)
vörösbáró Creative Commons License 2004.11.03 0 0 96

Kedves kis Papírzsepi! Csak pár szóban válaszolok, mert nagyon hiányoltál. Tudod - vagy nem? - vannak akik napközben a munkájukkal foglalkoznak és nem a te széplelkű hozzászólásaidat böngészik.

Tehát tényszerűen: a vidéki kisváros amiről írtam Sopron. Ha érdekel kérdezz meg soproniakat, hogy hogy is volt ez az erdélyi betelepültekkel. Aztán várom a hamut a fejedre meg a szőrcsuhát...

A másik: "hangsúlyozom: a kettős állampolgároknak csak elméletileg van szavazati joguk! Valódi szavazati joga még annak a csak magyar állampolgárnak sincs, akinek valamilyen okból nincs állandó lakcíme!)." Éppen ez az amit ti kicsinyem most olyan sikamlós módon próbáltok háttérben tartani! Igen, annak van szavazati joga akinek van állandó lakcíme itthon. Azaz nem annak aki itt lakik és dolgozik, ide fizeti az adóját stb... Nem. Annak akinek VAN ÁLLANDÓ LAKCÍME, és ennekokán szerepel a választói névjegyzékben. Na innentől copyzhatod a korábbi véleményemet: ez az egész cirkusz nem más részetekről mint egy kis szavazóbázis kiegészítés, nem törődve annak esetleges gazdasági  vagy egyéb káros politikai következményeivel.

Ami pedig a csúsztatásokat illeti, azok éppen a te mondandódban voltak túlsúlyban. Vitatkozni nem szeretnék veled, nem vagyunk közös hullámhosszon egy vitához, anyázásokba meg nem akarok belemenni. Azt azért mosolyogva olvastam milyen kétségbeesetten keresgéltél, hiszen valóban nagy munka lehetett azt a "tartalmas" hozzászólást összehozni, és ilyenkor azért alázó dolog, ha még választ sem kap az ember... Megértelek, de a fóbiáid kiélésére más terep való... Na Isten veled picinyem, most fröcsizhetsz tovább, ezt a nicket direkt erre találtam ki...:) 

Előzmény: pzsé (74)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 95
Mit hajtogattok folyamatosan hazugságokat? Éppen arról van szó, hogy ne kelljen azért Magyarországra költözni, hogy valaki meg- (sok esetben vissza-) kaphassa a magyar állampolgárságot.
Előzmény: soltika (90)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 94

Köpködjél csak kedves nyugodtan...

Sőt hánnyál is... ha ez könnyít rajtad.... első az egésssség!!!!

:(

 

Mást úgy sem tudtok...

Mikor tehettetek volna valamit akkor NEM TETTÉTEK MEG!!!! ÁLSÁGOSAK VAGYTOK! BESZÉLNI KÖNNYŰ!!!

 

Csak most lett olyan fontos??? Akkor miért nem volt fontos... akkor még nem tudhatták a dátumot sem, hogy mikor csatlakozhatnak az EU-hoz, még reménytelenebb volt!!!!!!! Még népszavazás sem kellet volna hozzá:))))))))))

Majmok...

 

Előzmény: zöldász (87)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 93
Tévedni emberi dolog! Ismétlem, szerintem nem itt a helye megvitatni a romániai választások és pártok ügyét, de akkor lássuk. Ilyen az élet, míg a FIDESZ-ből néppárt lett, addig a Merevdeszkából (ha már a névtorzításoknál tartunk!) maffiózó-párt. Mert még csak azt sem mondhatnám, hogy baloldali. Néhány személy magánvállalkozása, melyhez kell párszázezer szavazat négyévente. Ennyi! Az pedig, hogy az RMDSZ miért pont a néppártok közé sorolódott, az annak volt az eredménye, hogy akkoriban Markóékat Magyarországon csak Antall József és némiképp az MDF támogatta. Az MSZP és az SZDSZ már akkor is javában internácizott! És hiába ismételgetitek imamalomként: nem a FIDESZ tehet a szerbiai választási eredményekért! Amúgy a savas esőért sem! Áruld el kérlek, hogy: 1. Mi érdeke lenne? 2. Miként tudná megtenni? Mielőtt az összeesküvés elméleteddel állnál elő, vedd figyelembe a tényeket. A szerbiai, illetve a vajdasági választásokon a magyar szavazók töredéke (kb. egyharmada, legfeljebb fele) ment el szavazni!. Tehát, ahhoz, hogy a FIDESZ ebben szerepet játsszon, a választók kétharmadát kellett volna meggyőznie, hogy ne menjen el szavazni. Röhej! Most mondom, mielőtt itt mindenki a FIDESZ-t hibáztassa azért, mert Markóék esetleg kiesnek a parlamentből. A helyhatósági választásokon a mintegy 1-1,2 milliónyi magyar szavazóból csak valamivel több mint ötszázezer ment el szavazni. Ha elhisszük az RMDSZ közvéleménykutatását, mely szerint az MPSZ-re a magyarok kb 5%-a szavaz (a fenti adat szerint 50-60ezer) és elhisszük a Nagy-Románia Párttal szövetkező Kiss Kálmánnak, hogy ő elvisz 20-30ezer székely szavazatot, az RMDSZ-nek akkor is simán be kellene jutnia a parlamentbe (jelenlegi számítások szerint, ehhez kb. 500.000 szavazatra lenne szüksége), mert az említett két párt nem visz el többet 100.000 szavazatnál. Úgy hogy, ha kiesik az RMDSZ, az kizárólag a saját hibája.
Előzmény: soltika (88)
mamami Creative Commons License 2004.11.03 0 0 92
Kis fogalomzavar:óriási különbség van egy ugandai,egy izraeli,többegy magyar LETELEPEDÉSE (mkavállalás,adófizetés,stb) és az áp tömeges osztogatása között,ami csak kötelezettségkkel járna.Még nem érett erre a gazdaság,"MÉG NEM IDŐSZERŰ"(elméxel?millen igaza vót)
Előzmény: zöldász (87)
qncogi Creative Commons License 2004.11.03 0 0 91

A szokásos hazugság. Az orbáni érában mit is tettek, hogy megkönnyítsék az állampolgárság megadását? Ja, hogy semmit. Pedig azt kellene most is. Idejönnek, letelepednek, dolgoznak, adóznak - állampolgárságot kapnak. Esetleg könnyített feltételekkel.

A többi ostoba dumád meg lefety.

Előzmény: zöldász (87)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 90

Hi, gondolom az ugandaiak itt tolonganak a határon.

Ha szabad kérdeznem akkor te hány magyart fogadtál be mondjuk a lakásodra?

Vagy te is csak megélhetési hazzafi vagy?

Előzmény: zöldász (87)
tvonitu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 89
Lehet, hogy az okozza a magyarnak a legtöbb kárt, aki "nemzeti" álcában tetszeleg... Ha nagyon megpiszkálnánk az ügyeket, könnyen lehet h. a fidesznek kellene távoznia a parlamentből!!??
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 88

Hi, hát Contantinescut én ezidáig liberálisnak ismertem, mondjuk volt ő párttitkár is az egyik román egyetemen:-)))

Bajnak éppen nem baj, csak ezidáig pont a Fityiszesek reklamáltak a románokkal való összejátszás miatt. Most meg ők akarják kibuktatni a Néppárti RMDSZ-t.

Ja, az RMDSZ már akkor tagja volt a Néppártnak amikor a Fityisz még liberális mezekben focizott.

Szerbiában valahogy sikeredett is megfúrniuk a magyarok parlamenti részvételét, talán egy képviselő ha némi vita után bejutott. Akkor az önkormányzati csúfságról már nem is beszéltem.

Hi, kucsmát én meg nem hordok, az ukránoknál is a Viktor győzött úgyhogy szerintem nyugodtan bevállalhatod:-)))

Előzmény: lajhárfék (83)
zöldász Creative Commons License 2004.11.03 0 0 87

Hát mi a fenére lenne képes biztatni Gyurcsány, ha nem magyarellenességre.

Azért van ahelyén, hogy ilyeneket tegyen.

 

Érdekes módon még egy ugandai vagy izraeli magyarországi letelepedése ellen nem tiltakozott, csak a magyaroktól van herótja.

 

Fúj Mszp, fúj Szdsz.

 

 

Előzmény: naakkormivan (1)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 86
Sejtettem, hogy soltika egy méretes félreértés áldozata, csak kíváncsi voltam, így van-e. Én nem nagyon támogatom az AP-listán indulást sem, de azért nem mutogatok ujjal sem rájuk. Persze, ezt nem itt kell megvitatni. Érdekes, vörösbáró, hogy eltűnt! Világos, ha érvelni kell és nem uszítani, az már nehezebb.
Előzmény: lajhárfék (83)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 85

:)

Túlságosan értékes az a "cérna" vigyázz rá!:)

Tudod azok az "igazi-nagy-nemzetmentő (csak tudnám kitől kell megmenteni???) magyarok" kiabálnak a legjobban akik kivül rekedtek a nagy ház falán...:)))Ezt még ma sem értik, hogy s mint történt dehát annál jobban acsarkodnak..

Hadd kiabáljanak, egyre rekedtebbek lesznek...:)))))

Üdv. U.

Előzmény: perelek (84)
perelek Creative Commons License 2004.11.03 0 0 84

Tökéletesen egyetértek Veled. (csak néha már elszakad a cérna a nagymagyaroktól. )

üdv.

perelek

Előzmény: Uránusz (82)
lajhárfék Creative Commons License 2004.11.03 0 0 83

Az AP nem liberális, hanem kereszténydemokrata, továbbá az egyetlen román párt, amely szorgalmazza a történelmi tájegységeken alapuló regionalizációt és a kisebb egységek autonómiáját. Még kiderül, hogy az MPSZ egyszerre törekszik a románsággal való együttműködésre, meg az autonómiára? Románok a magyar autonómiáért, hú kovácsolódik a magyarellenes koalíció! :0))

Enache, a nagy magyarfaló :-))

 

A szoclib kit favorizál UA-ban? Kinek a listáján? Választási visszaéléssel :0(

A kucsmát a szemedre toltad? :-)

Előzmény: soltika (77)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 82

Nyugi kedves jó Perelek :)

Nem ér ennyit az egész, nehogy már felhúzd magad idegileg...:)

Ne is figyelj rájuk.... Te is tudod, hogy magyar vagy, én is tudom magamról,sőt nagyon -nagyon sokan tudják magukról hogy igazi magyarok, és nem pénzért politikai-haszonért stb. stb. magyarok. Sőt mindig is magyarok voltunk és maradunk!

Ennyi! Le kell őket eccerüen .......... á még azt se!!! Meg sem kell hallgatni őket!!!

Egyetértesz?

:)

Üdv. U.

Előzmény: perelek (81)
perelek Creative Commons License 2004.11.03 0 0 81
ÉN nem döntöm el ki a magyar és ki a magyarabb, nincs is szándékomban és nem is volt.  De más se mondja meg, hogy ki a magyar. Unalmas, hogy néhányan itt kijelölték magukat magyarnak oztán meg nemmagyarozzák az általuk nem kedvelteket. Marhára tetszik Dobos Attila szépen diszidált kis feleségével, most meg orrba-szába magyarozik. A szarban nem volt jó a haza, most meg már Ő osztja az észt. Az ilyenek legalább kussolnának, de nem majd ők kijelölik, hogy ki a magyar.
Előzmény: perelek (75)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 80

Hi, amúgy jó a nicked.

Én is pzs vagyok, de ha kell akkor még pzsp is:-)))

Előzmény: pzsé (78)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 79

Csak halkan súgom meg, de ne reklámozd. Az ottani Fityiszesek indulnak román liberális listán, de ők tuliképpen nem is magyarok, legalábbis azt mondta a Szász Jenő néhány hónapja valami 400 éves dokumentre hivatkozva:-)))

Hi, van olyan magát székelynek valló szervezet is amelyik a Nagy Románia pártot támogatja:-)))

 

Előzmény: pzsé (78)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 78
Miért, ki indul a liberális párt listáján?
Előzmény: soltika (77)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 77
Hi, én meg tudom hogy ki indul Romániában a Liberális párt listáján, pszt!, ezt nem szabad reklámozni, mert még zokon veszik a piros-fehér-zöld alsógatyás  fanok:-)))
Előzmény: lajhárfék (72)
lajhárfék Creative Commons License 2004.11.03 0 0 76
Ez szép volt, szerintem mindenki maga dönti el, magyar-e, de teszerinted te döntöd el, ki a magyar, szóval pörgesd meg újra a kerepelődet magadnak, hadd szóljon :-9
Előzmény: perelek (75)
perelek Creative Commons License 2004.11.03 0 0 75
Tudod miért kerültek be a parlamentbe? Mert Ők is magyarok. Rohadtul elege van az embereknek, hogy néhány begőzölt mondja meg, hogy ki a magyar. Nehogy már a sok barom fogja kijelölni a magyarokat. Mitől magyarok Ők? Attól, hogy tökig piros-fehér-zöldben járnak? Ettől ők még nem magyarok. Elmehetnek a 3,14-be, mert rohadtul nem érdekel senkit. Az eldiszidált szerencsétlenek hazajönnek és féltéglával verik a mellüket, hogy milyen baromi nagy magyarok. Na ennyi, és lehet vergődni, lehet magyarozni, de attól még Ti nem lesztek magyarok, egyálalán, csak szerencsétlen megvezetett birkák, akiknek mások mondják meg, hogy ki a magyar.
Előzmény: cybulka (73)
pzsé Creative Commons License 2004.11.03 0 0 74
Kedves vörösbáró! Ez a válasz szólhatott volna bármelyik itt ellenzőként megszólalónak, de azt hiszem, hogy ami a megideologizált tudatlanságot illeti, te jeleníted meg a legjobban ezt a kört. Az még rendjén is lenne, ha valaki a tények ismerete nélkül beleszól egy vitába, de miért kell össze-vissza hazudozni is? Áruld el már kérlek, hol is van ez: "Ismerek egy vidéki kisvárost, ahol nem szült túl jó vért az, amikor az Erdélyből menekült székelyek ingyen kaptak lakásokat az önkormányzattól mert szegénymenekültek voltak, ma pedig Mercédeszeken szaladgálnak...". Ezt még meg is erősítetted: "Igen. Mert amikor odakerültek akkor ingyen kaptak valamennyien nagyméretű belvárosi lakást, míg a város egyéb lakosai soha ilyen kedvező helyzetbe nem kerültek. Az erdélyieknek munkájával semmi bajuk, csak tudod nem mindegy, hogy 60-80.000 Ft albérletet kell havonta fizetned, vagy semmit, mert ők INGYEN kaptak NEM bérlakást hanem tulajdont!" Melyik városról van szó, hány emberről, mikor, milyen körülmények között? Mert különben az egész csak náci-kommunista uszítás. Ami a szavazásos és "szociális hálósos" handabandázásodat illeti, ezek nem csak tudatlanságról, hanem egyenesen politikai hülyeségről tanúskodnak. Hogy ne maradj így, elárulom neked, hogy a "szociális háló"-ban akkor részesülsz, ha itt van béred, itt fizetsz adót és járulékokat, vagy valaki megteszi helyetted. Egészségügyi biztosításban ezek nélkül is részesülhetsz, ha havonta befizeted az egészségügyi járulékodat. Ha nem, akkor felkötheted magad! (Ez csak azért írtam, hogy végre legyen "valódi" okod a pánikkeltésre! Ebben úgyis van már gyakorlatotok!) Ami a szavazást illeti: 1. Talán nem a saját gyakorlataitokból kellene kiindulni, nevezetesen, hogy kocsival szállítjátok a szavazóitokat az urnákhoz! Ez a bejelentős ügy pedig egyenesen röhejes. 2. De még ha így is lenne! Mostantól az EP- és ha jól tudom, a helyi szavazásokon részt vehetnek majd az EU-polgárok. Áruld el már kérlek, mennyivel elfogadhatóbb, hogy egy görög döntsön magyar ügyekben, mint egy kárpátaljai magyar a magyar (közvetve, vagy közvetlenül őt is érintő) ügyekben? De lássuk sorban! Kettős állampolgárságra jelenleg is mód van. Egyrészt azért mert számos ország ezt lehetővé teszi, másrészt azért, mert ezt - hacsak az a kettős állampolgár azt el nem árulja a kettős állampolgárságot tiltó állam hatóságainak - nem lehet ellenőrizni. (Pl.: Moldova Köztársaság hosszú ideig tiltotta a kettős állampolgárságot, ennek ellenére jelenleg egyes becslések szerint, mintegy egymillióan rendelkeznek román állampolgársággal!) Az eddigi gyakorlat és a tervezet között az a különbség, hogy míg a jelenlegi gyakorlat a - figyelem! - szülőföld elhagyására, ismétlem: elhagyására serkent, a tervezet megoldás ezt szükségtelenné teszi. Magyarán, hogy a "vörösbáró"-félék is megértsék: az amitől annyira rettegnek, nevezetesen, hogy többmillió "román", "szlovák", "ukrán" és stb. "" elözönli majd "szeretett" hazáját és elhappolja előle a munkahelyet (szeretném tudni, hány ilyen esetről tudtok) az pont a jelenlegi rendszerrel valósul meg. Vörösbáró, azt írod: "Az erdélyiek már most közölték, hogy csak akkor vennék fel a magyar állampolgárságot is, ha át is települnének rögtön, mert odakint akkora retorzió várna rájuk, hogy nem maradhatnának... Dettó a vajdaságiak és az ukrajnaiak is..." Mikor és ki közölte ezt, külön neked, vagy a sajtóban? Erdélyből én eddig csak kevés "hivatalos" véleményt olvastam. Ha jól emlékszem, Takács ügyvezető elnök úr "böffentett" egy ilyesmit, de hát ő mindig a gazdik véleményét szajkózza. Önálló gondolata utoljára akkor volt, amikor az óvodában belegyömöszölte a spenótot a hajasbaba fejébe. A vajdasági és kárpátaljai politikusok támogatják (ez utóbbiak közül lehet, hogy a maffiózó Gajdos nem, bár nem olvastam tőle véleményt erről!). A felvidékiek sem nagyon szólaltak meg, főleg úgy nem, ahogy azt te, vörösbáró sugallod. Az alanyi jogon (vissza)járó magyar állampolgárság nem járna akkora kiadással, mint amekkorával ti itt riogattok, egy jelentős része ennek amúgy is megtérülne az eljárási díjakból, okmánybélyegek árából, hivatalos iratok árából stb. Ha a ti merkantilista gondolkodásmódotokat használnám, azt mondhatnám, hogy a magyar közigazgatás számára egy újabb 2-3 milliós potenciális piac nyílna meg. Jogok: Mint írtam, mind a szociális, mind a szavazati jog csak elméletileg jár együtt az állampolgársággal. Ezek "aktív" joggá válásához egy sor olyan tényező szükséges még, melyek teljesülése esetén már semmi sem különböztetné meg a "születési" állampolgárt az "alanyi jogú" állampolgártól (magyarországi adófizetés, állandó lakcím stb.) (hangsúlyozom: a kettős állampolgároknak csak elméletileg van szavazati joguk! Valódi szavazati joga még annak a csak magyar állampolgárnak sincs, akinek valamilyen okból nincs állandó lakcíme!). Ez esetben akkor, miért lennének azonos jogaik? Apropó, ha már az adófizetés és a szavazati jog kapcsolatánál tartunk, melyet a balliberálisok oly gyakran lobogtatnak meg véres kardként a fejük fölött. Ez miért nem érvényes Magyarországon is? Magyarán, csak az szavazzon, aki adót fizet, aki nem, annak ácsi! Na, ugye?
Előzmény: vörösbáró (43)
cybulka Creative Commons License 2004.11.03 0 0 73
Be sem szabadott volna kerülnie egynek sem !
lajhárfék Creative Commons License 2004.11.03 0 0 72
Nem is tudom ki parolázgat a SMER-rel :0))))
Előzmény: soltika (71)
soltika Creative Commons License 2004.11.03 0 0 71

Azért alakulgat ám Szlovákiában is egy magyarellenes koalíció.

A hazai nacionalistáink azt hiszik hogy máshol nincsenek hasonló pártok vagy alakulatok.

Előzmény: Uránusz (68)
Uránusz Creative Commons License 2004.11.03 0 0 70

off/

összeisgyött végre!

Rájöttek a fijjúg,hogy nem lesz az jó nekik hosszú távon sok szavazót veszíthetnek..

Éppen nemrégen nyitott a témában GLÁSZLÓ egy nagyon jo kis topikot."Áttörés vagy rugalmas visszavonulás címen. Érdemes belenézned.:)

Üdv. U.

 

on/

Előzmény: malaclopo (69)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!