Sínek, amiken a vonatok gurulnak...
Ide várjuk azokat a képeket melyek a sínekkel kapcsolatosak. Humor, sínek gyártási évszámának fotói, rossz sínheggesztés, fura váltó stb...
A gyakorlat szempontjából - nyilvánvaló korlátozások mellett - megfelelhet. Ha minden igaz akkor a JHMD (760mm) sem alakította át a lengyel eredetű 750-es FAUR mozdonyait.
Nyilván nem esik be a vágány közé, mégis különbséget tesznek. Én is úgy tudtam, hogy még Kárpátalján is 750 a nyomtáv, mivel semmi hiteles adatot nem tudok a próbapályáról (csak amit láttam), ezért írtam inkább mindkét számot, hogy helytálló legyen. Egyébként a 762-ből ugyanúgy lett 760, mint az 1524-ből 1520.
A 750/760 téma is érdekes. Ha jól tudom ezt a pályát éppen az '50-es évek elején építették meg, amikor első ízben készültek 750-es gőzösök (Kv4). Bár előtte és utána is sokkal jellemzőbb volt a 760-as jármű (hazai mellett boszniai szállítások).
A váltó keresztezési csúcsai vélhetően 760-asok, de körülötte a folyóvágányok 1000-esek, ráadásul a másik oldalról. Mikor építhették át? A korábban linkelt Kv4-004-es gőzös 1950-ben épült, alatta még a 760-as vágány látszik.
Ismerem de ez még önmagában sokat nem mondana, mert ezeknek mindenképpen normál kerékpárokon kellett eljutniuk Csapig, tehát még akár az is lehetne alatta.
Amiből én mégis az 1524-et látom megbizonyosodni, az az hogy a két legszélső között 1668 (esetleg 1676) mm lehet. Balról a második a jobb szélsőtől 1435mm-re, bal szélsőtől a jobbról a második pedig 1524mm-re lehet. Balról a harmadik és jobbról a második között pedig 1000 mm esélyes. De a képen is látszik hogy a sínszálakat legalább egyszer átszögelték és nem is feltétlenül teljes hosszban.