Mi lenne, ha lenne egy olyan fórum, ahol megoszthatnánk egymással a tapasztalatainkat, a különböző anyagokat amiket több/kevesebb sikerrel használtunk, és tarthatnánk sorstársainkkal a kapcsolatot.
Ha érdekel, itt a helyed!
Ha kiskora óta tanulja és félévkor 4-es lett, illetve nem ia nagyon érdekli, akkor sehogyse akard vele megszerettetni és nyugodj bele,hogy nem lesz se angol nyelvész, se nyelvtanár, se fordító. Van ilyen.
Segítsetek! Angolt tanítok ált. isk. felsőben. Nyelvi estet szeretnék tartani, de nincs sok ötletem, mit lehetne előadni. Ötletek??? Jelenet, dal, vers, tánc? Köszi!
Szia, sztem te itt most egyszerre több dolgot kérdezel. Most az a baj, hogy nem szereti eléggé a nyelvet, vagy az, hogy nem beszéli? Utóbbi miatt nem aggódnék, ha 15 éves, akkor valszeg most kezdte a középiskolát, ebből még akármi is lehet, egyy 15 éves gyerektől, aki eddig csak a suliban találkozott az idegen nyelvvel heti pár órában, semmiképp nem várnám el, hogy folyékonyan beszéljen. Ha jó suliba került, jó tanárhoz, és legalább heti 4-6 órában tanulja a nyelvet, és persze "jó hozott anyagból dolgozik" van esély rá, hogy rendesen megtanuljon, akkor is, ha nem kap extrát, feltéve, hogy neki is van hozzá kedve/motivációja. Ehhez nem rossz ötlet pl. a nyelvtábor, de én is azt mondom, a profi, hozzáértő nyelvtanárt semmi sem pótolja, ő viszont sok mindent tud pótolni (kivéve persze az anyanyelvi környezetet, de az más tészta).
Sziasztok.Szeretném a tanácsotokat kérni.Most szeretnék elkezdeni angolul tanulni.Milyen nyelvkönyvet ajánlotok?Mi a véleményetek a Cambridge angol nyelvoktató kezdő cimű nyelvkönyvről?
Hogyan kedveltessem meg a 15 éves gyerekemmel az angol nyelvet? Vigyem tanfolyamra iskolán kívül? Vigyem nyelvtáborba? Csereprogramra nincs pénzem... Szeretném, ha magától ráérezne az angol ízére. Kiskora óta tanulja, most félévkor négyes lett, de attól még nem beszélni a nyelvet...
Szerinted csak az a vicc, amikor nagy dék, meg zárójelek vannak a szövegben? Kapaszkodj meg! Én is viccnek szántam, szmájli nélkül, mert az nem szeretem.