Hogy az elsőre is legyen legalább valami közelítés: ránézésre hölgymál (Hieracium). Határozáshoz használható részletek nem látszanak; a tippelt nemzetség egyébként is nehezen határozható, ráadásul előszeretettel keverednek egymással. Szóval kicsi az esély, hogy valaki erre pontosabbat mondjon.
nem vagyok hozzáértő, de csak hogy felélesszük ezt a topikot is: a második kakukkszegfű.
Nórától kaptam én is választ anno, most már direkt telepítem/hagyom magot hozni, ebben a szárazságban egy hálás, igénytelen növény, jó egy vadvirágos kertbe
Jó ideje nincs ezen a fórumon élet, de megpróbálom, hátha erre jár valaki hozzáértő, és azonosítja ezt a két virágzó növényt, amelyet tegnap a Tiszaigari Arorétumban fotóztam. A sárga virágból virágszőnyeg van nem csak az arborétumban, hanem szerte a környéken. A bíbor színű virágú, elfekvő növényből viszont a parkban is csak ezt az egy példányt láttam.
Üdv! Még mindig remélem, hogy valaki tudja azonosítani a két vízi növényt, amelyeket a Kőrös-Maros Nemzeti Parkban az Ecsegi-pusztán fotóztam. Előre is köszönettel várom!
Ez nem valami sás inkább? Nem sok részlet látszik rajta, fajt biztos, hogy nem tudok mondani. Mondjuk ha tényleg sás, akkor valószínűleg közeli képek alapján se, az egy sötét terület...
Azért gondoltam, hogy pozdor és nem zsombor :) a kis sárga virág, mert nagyon hasonló rajzot láttunk egy ottani ismertető táblán. De nem vagyok én biztos még így sem a saját azonosításomban, ezért kértem a segítséget.
Kotyogj bele bátran, legfeljebb gyakrabban benézek ide.
A megfejtésed nagyon logikus, erre nem gondoltam, pedig sejthettem volna más növények kapcsán.
A zsomborra eddig azt találtam, hogy biológiában a sárga virágú növényekre mondták valamiért, tovább nem kutakodtam, mert rengeteg sárga virágú növényről tudok, de még nem hallottam, hogy bármelyiket is zsombornak hívták volna.
Csak dicsekvésből: A mi kis, valahogy idehurcolt magból kelt hegyi juharunk három évvel ezelőtt ilyen volt. Most már nehéz fotózni, mert igen magasra nőtt rövid idő alatt.