Keresés

Részletes keresés

Pulykavirsli2 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 17781

Tud valaki infót? Elkezdték lebontani a LIDO camping házait?

kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.07.04 0 0 17780

A projekt keretében felújítják a Sió csatorna műtárgyait és szükség szerint a déli parti védműveket és vízelvezető rendszereket is.  http://inforadio.hu/belfold/2017/07/03/oriasi_atalakulas_a_balatonnal/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Előzmény: kata31wiederkehr (17777)
Tomi-FTC Creative Commons License 2017.07.04 0 0 17779

Sziasztok!

Júli 8. szombat éjszakára lehetőleg Zamárdiban, vagy egy-két településsel arrébb nincs véletlen valakinél szállás lehetőség? Apartman, lakás, szoba. Ketten mennénk barátnőmmel.

Köszönöm!

Porkő Creative Commons License 2017.07.02 0 0 17778

Üdv a kedves topiklakóknak !

Nagy örömmel tölt el, hogy ismét életet leheltetek a kedves, tetszhalott társalgásba !

Kicsit belterjes talán, de volt már ilyen :)

Külön kézszorítás kempingez-nek akit egy másik, számomra igen kedves topikon is látok (Solex). 

Jó nyarat, kellemes Szemest mindenkinek !

kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.07.02 0 0 17777
bocskay Creative Commons License 2017.06.25 0 0 17776

Üdv a Zamat fagyizó mellett  kell keresni nyitva van 

Előzmény: MikiTech (17775)
MikiTech Creative Commons License 2017.06.25 0 0 17775

Üdv, Hal-Álommal mi történt? Megnyit újra?

kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.24 0 1 17774

Már megbocsáss,akkor szaputam volna,ha részletezem a történteket és helyzeteket. Nem tettem meg. Amit kijelentettél viszont heyre kellett tennem a recepció munkáját tisztelve,mert nagyon kedvesek és emberségesek ám,neked is helyet szorítva!(Nem akartam reagálni,de itt erről van szó,hogy bizony ez a kemping a fekvésével és a hozzátok is állásával egy megtartandó értéke a településnek szerintem! A konfliktusoka is ők kezelték..Pl mikor a hajnali 3 kor a mélynyomót próbálgató Opeles társaságot. Az magánügy,hogy én is balhéztam velük a kocsiból kihúzva a gyereket az éjszaka közepén.Másnap távozniuk kellett,pedig egy éente visszajáró társaság volt addig,akik nem gondoltak arra,hogy másik egész szezonban is évente járnak vissza.

Bizony itt a recepcióról beszélünk,semmi másról. Ami nekem fontos része volt ennek a kempingnek,aminek nincs párja a Baaltonon,a vasútállomással szemben elhelyezkedve,de még sem a vasít mellett,hála a focipályának.

Előzmény: Kempingez (17773)
Kempingez Creative Commons License 2017.06.24 0 0 17773

De igen értem, viszont nem tartom helyénvalónak azt, hogy egy nyílt fórumon szapuljon valaki egy már magát megvédeni nem tudó, eltávozott embertársunkat. Részben mert nem illő, másrészt mire jó ez neked? Mérgezed vele saját magad. Nem vagyok kompetens eldönteni hogy állításod igaz, vagy nem. De nincs jelentősége sem. A vélt, vagy legyenek azok valós sérelmek jobb azt ilyenkor már elfelejteni, félretenni.

 

 

 

Előzmény: kata31wiederkehr (17772)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.20 0 0 17772

Nem érted.A recepció adta a helyed, más nem is engedhetett volna oda.Miklós nem volt benne semmiben,csak kibérelt magának szezonálisan egy részt.Ezértt is előfordulhatott,hogy nem volt hely bármikor. Ezt kitárgyaltuk.

 

Itt egyetértek.A kempingezés pont abban tér al az apartmannbérléstől,hogy a kicso és a benne lévő homi a felszerelés része.Mi volt ,mikor a vihar közepén menekültünk át az autóba(kisbusz),mert féltünk,hogy ránk esnek a fák ágai. Én sem mentem volna soha olyan kempingbe ahol a kocsit kint kell hagynom,ha más nem azért mert el is lophatják.

Előzmény: Kempingez (17771)
Kempingez Creative Commons License 2017.06.20 0 0 17771

A lényeg az volt hogy legyen helyünk, különben mehettünk volna tovább, egy  másik kempinget keresni. Amit gondolom te sem szivesen tennél főleg szerelvénnyel. Egyébként is a Lidó volt a kedvenc helyünk, és eleve oda indultunk, közel 300 kilométer levezetése után, örül az ember hogy ha kiszálhat az autóból. Nem azt firtatja hogy ki miért akar segíteni. Eleve tudtuk már előző évekről, hogy valamiképpen benne van Miklós a kemping bizniszben. Miért lett volna az nekem jobb, ha a recepciós elküld hogy nincs hely? 

Másrészt, ha csak mint üdülővendég segített volna, az még inkább értékelendő.

Akkora sérelem nem érheti az embert, hogy egy már eltávozott, magát megvédeni nem képes embert, szubjektív okok miatt negatívan tüntessen fel a nagy nyilvánosság előtt. Ennek semmi értelme, szerintem. 

A Lidó jövője most itt a tét, és azon több ezer ember, nyaralása  aki visszajáró vendég volt évről évere sőt évtizedeken átívelve. 

 

Más, olyan kempingbe ahol az autóm nem lehet néhány méteren belül a lakókocsim, vagy főleg a sátramtól nem is mennék. Nem mert féltem, de részét képezi a "táboromnak",  ne kelljen már minden cuccot kipakolnom belőlle. Vagy ha kell valami, kilométert gyalogolni érte. Eleve ha kifizetem a parcellát, akkor annak az árában, és a funkciójában benne van az, hogy ott lehet az autóm. 

 

 

Előzmény: kata31wiederkehr (17767)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.19 0 0 17770

Én szerettem a sátor mellett parkolni a Lidoban.Kényemesebben lehetett használni a holmit és egyszerűbben. Pár mebrnek lehet gördeszka pálya,meg tenisz,de ezekhez a gyerekem soha ne fért volna hozzá. A fizetős tenisz meg így sem működik igazán az aluljárótól nem messze. De lehet tenni bármit,igaz a focipályán sem fociztak állandóan.Mi a kutyával futkostunk ott,mert ugye a strandra tilos bevinni,de még sem akrtuk otthon hagyni kutyapanzióban még pár nem szemesi kempingezést így megspórolva..

Előzmény: Pulykavirsli2 (17768)
Törölt sick Creative Commons License 2017.06.19 0 0 17769

 

MÁV-ot nem lehetne valakinek megfékeznie, hogy a 75 napos szezont ne vágja már haza a jelenleg is tartó építkezései által keltett zajjal, kosszal, bűzzel?

 

Mit nem bírtak megépíteni 2015. és 2016. szeptemberétől júniusig?

 

A kínaiak ennyi idő alatt mágnesvasútat visznek fel 4000m-re, ezek a nyomorultak meg itt barkácsolnak két éve, és még hol a vége?

Pulykavirsli2 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 17768

Mit lehetne oda tenni?

Sínek mellé lehet tenni zajvédő falat, aztán elé lehet tenni wc-ket, mosdókat, raktárakat, aztán az elé lehet tenni teniszpályát, kisebb kézilabda méretű pályát ahol focizhatnak, gördeszkapályát, aztán parkolót a kemping vendégeinek. Például. Ne csak sátorhelyekkel, bungalóval, hanem tartalommal is töltsük meg. De ez csak pár gondolat. Ilyenek a jó kempingek. Én ezeket szerettem.

kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17767

Természetesen meg van a tapasztalatom.Már eleve,hogy ő szorít helyet nem kerek,hszen csak egy vendég volt,mint bárki más.Velem nem volt nagy hangja,mert az első mondatnál jeleztem,hogy a recepciónál jelezze a véleményét,nem vagyok rá vevő.Azért mikor nem tudott a németekkel kommunikálni,sokszor megkeresett,de nem óhajtottam az élete részávé váln,eben kimerült a kontaktusunk helyesen.

 

Mindenképpe több költőpénz a településnek a hetente cserélődő turnusok nem spórolos vendégrétege,az esetleges apartmanok háztartást is vezető tulajdonosaihoz képest,akik a megtakarításaikat egész szezonra osszák be,vagy hetente frissen felpakolva érkeznek meg a városokból!

Előzmény: Kempingez (17764)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17766

Persze luxus,de te vendégként vágynál a sinek mellé:Akor mi legyen üzletek?...mert a Nessie bár megnyitása előtti kor tömegét a két ABC egy hentes egy zöldséges.egy fagyizó éskét étterem is elláttamíf a Vénhalász megtette a népnek.Ja igen a Tetves pataknál is volt egy büfé..Most meg sír minedenki,hogy nem éri meg a bolt..  Én sem azért iserem és szerettem a Lidót,mert a vasút mellé tették,hanem mert távol volt tőle és még is központban,ami ritkaság..volt.

Előzmény: Pulykavirsli2 (17765)
Pulykavirsli2 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17765

Miért? Más kempigek és szállodák is vannak a vasút mellett, a Balatonnál is, és bárhol a világon. A sín közelében nem feltétlenül kell sátorhelyet kialakítani, lehet más is.

Viszont úgy gondolom, luxus ha a focipálya az egyik legértékesebb Balaton közeli területen van.

Előzmény: kata31wiederkehr (17761)
Kempingez Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17764

Igen pontosan erről van szó, a kemping a helyi vállalkozásoknak jelentős forgalamat biztosít. Ha lakópark, vagy akár egy luxus szálloda épülne a helyén, ez megszűnne vagy jelentéktelen töredékére zsugorodna. Az a néhány tucat tulaj, vagy vendég nem generálna nagy forgalmat, a Kishalászban, vagy a Bárka sörözőben, és sehol máshol.  Mi ha lakókocsival voltunk, akkor sem főzőcskéztünk mert eleve rövid az az egy hét, és kell az asszonynak is a pihenő. De egyébként, az alapanyag beszerzés is a helyi üzletek forgalmát növeli. Mi is reméljük hogy  Szemesé lesz a Lidó, és nem változik a funkciója. 

 

Valóban volt rá példa hogy intézkedett Miklós a rend érdekében, éjszaka kellős közepén folyamatosan űvöltöző illető miatt, bulizós fiatal társaság volt. Reggel a rendőröknek kellett kipaterolni a renitens társaságot. Amit egyáltalán nem bántunk, mert a mi szomszédságunkban voltak a sátraik. Ez úgy 2013-ban lehetett, üres lakókocsi parcella nem volt, és a mosdó előtt tudott Miklós helyet szorítani nekünk, nem egy ideális hely volt de örültünk hogy ez is volt. Nem tudok előre helyet foglalni, mert mindíg csak a lehetséges indulás előtt 4-5 nappal dől el az időpont. 

Nem vitának szántam, biztos más volt a tapasztalatod.

Mi rövid időkre voltunk, így nem láthattunk bele a dolgokba. Talán jobb is ez így, mivel szereti az ember a nyaralást tökéletesnek tudni, és nem belefolyni ilyen dolgokba. 

Még téli képeket sem szeretek Szemesről nézegetni, mert nekem az emlékeimben a varázslatos öröknyárként él. 

Igazából erre a fórumra is a Lidó miatt regisztráltam, amikor még  a település vezetősége szivesebben látta volna az SCD rémálmát megvalósulni, a luxus szállodát. 

Előzmény: kata31wiederkehr (17763)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17763

Na pont ez az.A kemping minden látógatóját a 40 nyarára hivatkozva igyekezett irányítani önkéntesrendőrként,nagy hangon.Nem kell ezt itt elkezdenünk szerintem,a jövő már nem érinti őt. A kedvező fekvés ritka,mint a Lidónál, remélem megszerzi a település.Akkor jöhet a vita,hogy mit tesznek vele.

A kemping nem csak sátorhely bevétel,hanem a helyi vűllalkozások forgalmának egy jelentős része.

Előzmény: Kempingez (17762)
Kempingez Creative Commons License 2017.06.18 0 0 17762

Mi ugyan nem tartoztunk a "szezonosok" közzé, de rendes, segítőkész embernek ismertük Miklóst. Megdöbbentünk a halálának hírén, amikor J. Feritől értesültünk. Mi  nyaranta, csak egy bő hétre szoktunk eljutni Szemesre, bár látásból sok kempingezőt ismerünk, de névről csak néhányat. Amikor Szemesnek még nem kellett Lidó, Miklós akkor is kiállt a kemping megmaradása mellett. Most erre írhatod hogy érdekelt volt benne, igen de ez nem csak anyagi volt, több mint 40 nyarat töltött a Lidóban, ez nem kis kötődést is jelent. Mi is a három évtized alatt nagyon megkedveltük Szemest, ha megérkeztünk olyan érzés volt, mint amikor hosszú idő után hazaérkezik az ember. Itt ismerték meg a gyerekeink is a Balatont, akik azóta már felnőttek. 

 

Előzmény: kata31wiederkehr (17760)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17761

A vasút mellett minőségi kemping??..háát. A Hattyúban meg árnyék nincs és saját part...nem volt riválisa ez egyértelmű!

Előzmény: Pulykavirsli2 (17756)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17760

A portáltól jobbra voltak a Kun Miki telepített sátrai..Végül is az üzemeltetőnek jó,ha valaki egész szezonra leköt egy helyet..Kun Mikivel meg értelmes ember nem állt le,de béke poraira.

Előzmény: Kempingez (17758)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17759

A harmadik fél??..Aki eltűntette az elővételi jogot,de már visszakerüt a per nyomán!

 

A 80-as évek.Azért telítettebb volt,mint a többi szemesi camping.Csak nem tudm a kukákat miért a fogadóterületre hozták hátulról a sarokból..

Előzmény: Kempingez (17755)
Kempingez Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17758

Egyértelmű hogy ráférne a felújítás a kempingre, csak ne azért jöjjenek a buldózerek hogy lakópark nőjjön ki a helyén. 

Valóban retro a kemping, lehet hogy nem is nyolcvanas hanem korábbi az állapot. Én 1989-ben voltam ott először kempingezni, korábban csak kivűlről láttam. Az utóbbi évtized gazdátlansága nyilván meglátszik, de ki akart volna egy halálra ítélt kempingbe invesztálni? A nagyon  szükséges javítások, azért el lettek végezve. De azt csak külső szemlélő vélheti, hogy ezért kevesebben látogatták volna a kempinget. A központi elhelyezkedése, és a saját strandja, teszi vonzóvá. Az utóbbi évtizedben már örültünk ha kaptunk helyet, nem hogy válogathattunk volna benne mint régebben. Szóval volt ott vendég rendesen, igaz a telepített kiadó lakókocsik, és főleg a portától balra lévő telepített sátrak rengeteg helyet elfoglaltak. 

A focipálya hozzácsatolása nagy dobás volna, rengeteg plusz sátor, és lakókocsi elférne a területen. De ha sikerülne megszerezni az önkormányzatnak, a jelenlegi területen is sikereket érhetne el, addig is amíg a bővítés nem készülne el. 

Előzmény: Pulykavirsli2 (17756)
Boros Gyula Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17757
Pulykavirsli2 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17756

Én remélem jönnek a buldózerek... az a kemping tiszta 80-as évek. Csináljanak egy normális, mai kornak megfelelő kempinget, akár a focipálya bedarálásával, és akkor beszélhetünk minőségi fejlesztésről, emelkedő ifa bevételekről...

Kempingez Creative Commons License 2017.06.17 0 0 17755

Most ki a "harmadik fél"? Nekem ez kusza. Az elővásárlási jog, sem véletlen lett eltüntetve. Mi a valószínűsíthető kimenetel, "jóhiszeműleg"jöhetnek a buldózerek? 

Előzmény: kata31wiederkehr (17752)
Eriel :) Creative Commons License 2017.06.15 0 0 17754

Ó. Ez új nekem. Bűnügy? Nahát. Akkor az évek... :(

Előzmény: kata31wiederkehr (17752)
kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.13 0 0 17753

..dolog..A per fél éve sem fut még

kata31wiederkehr Creative Commons License 2017.06.13 0 0 17752

Két dolod van..A per mint minden a bíróságoknak hála nem megy gyorsan..a nyár ott szabadság,tehát idén biztos nem lesz Lido. másik pedig bűnügy,hisz lekerült a tullapról valahogy az elővételi jog és bejegyezték a vevőt.Ráadásul jóhiszemű vevőtől nem lehet semmit elvenni(harmadik fél),tehát a bűnügy érinti a pert és azt ki kell várni..szerintem.

Előzmény: Kempingez (17750)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!