Keresés

Részletes keresés

Émile Creative Commons License 2010.08.10 0 0 152

  Igaz régen volt a hozzászólás, de megjegyezném : manapság már elég jó minőségű horganyzott acéllemezeket gyártanak.

 

 

 Tény,  régen elég szar lemezeket csináltak. Akkoriban 20 -25 évet birtak ezek az anyagok - ma már  40 -et, kezeléssel akár 50 év is lehet  !!

Előzmény: istvan62 (139)
Émile Creative Commons License 2010.08.10 0 0 151

 Helló !

 A javításról !

 

  Ha a lemezek illesztésénél vált el a két anyag  - foltozással lehet javítani !

 

 

 A menet a következő :  vékony bádoglemezt kivágsz és  lemezcsavarokkal  a repedésre huzatod. A két lemez közé Gumiám vizszerelő tőmítő pasztát teszel jó bőségesen.

 

 Viszont ez valószinű csak  a horganyzott acéllemeznél járható, a tiszta horgany valószinű cserélni kell.

 

 én jó 20 éve egy forrasztott és elrepedt elszakadt vápát így javítottam. Azóta szuperál, nem engedi át a vizet.

Előzmény: Cyberslider (147)
Émile Creative Commons License 2010.08.10 0 0 150

 Hát az alu csatorna kitűnő. De nem elég a szilóval ragasztani  - szegecselni is kell !

 

 

 "bajom egy gyári csatornalezárással van."

 

 

 Akkor az selejtes darab !  Azt tényleg hegesztik.

 Anno én is sokat kinlódtam a bádogosokkal.

 Hiába tudtam nagyjából , hogy hogyan kell. A mesterek mentek a saját fejük után.

Előzmény: Kiss45 (149)
Kiss45 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 149
Kedves hozzáértők!

Tetőfelújításba kezdtünk, az ács végezte a bádogos munkát is. Sajnos hagytam magam rábeszélni az alumínium csatornára. Ezt már többszörösen megbántam. Egyik problémám az, hogy a kontyolt résznél rejtett csatorna készült., ami 3 méter hosszú. Sajnos csak 2 méteres csatorna darabok léteznek, ezért ott toldani kellett. Na de az alumíniumot hogyan lehet toldani? Talán valami sziloplaszt-al bekente a mester a csatlakozást, én nem tudhatom, de a pénteki esőben láttam, hogy a toldás tájékán erősen csepegett az eresz. Mondtam a szakinak, hogy nem jól csinálta meg, de ő csak annyit válaszolt, hogy az lehetetlen! Sajnos már a munkát kifizettem, pereskedni meg nem akarok, próbálom magam megjavítani. De mivel lehet az alumínium csatornát ragasztani? Forrasztani ugyebár nem lehet....
Másik bajom egy gyári csatornalezárással van. Ott is csepeg az eresz! Gyárilag vajon mivel zárják le a csatornák végeit? Vagy az is lehet, hogy a mester nem tette eléggé a tető széléhez a csatornát, és ezért csepeg a végeken?
Másik kérdés a cseppentő tálca. Én szerettem volna, ha felteszi, de ő kijelentette, hogy "minek az" , és nem tette fel. Tényleg nincs arra szükség?
JAMIE222 Creative Commons License 2010.06.24 0 0 148
Felteszem, hogy tiszta horganyból készült.
Én valami kenhető, festékszerű, gépjármű-alvázvédő szerű anyagot tudnék ideiglenesen elképzelni.Kérdés, meg tudod-e úgy tisztítani a felületet, hogy meg is tapadjon.
Inkább a sürgős cserét-javítást ajánlanám, ha a kasszád elbírja.
Előzmény: Cyberslider (147)
Cyberslider Creative Commons License 2010.06.23 0 0 147
Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok.. Sajnos a tetőnkön elrepedt az illesztéseknél a rejtett csatornában a bádog. Persze a kivitelezés sem valami fényes, pl. nem hagytak elég átfedést, stbstb van elég baj vele.....
Volt már javítva, de nem tökéletes (az épület kb. 15 éves) néha nagyobb esőknél sajnos átjut a réseken a víz, és ugye alul lassan de biztosan a fa borítást vágja haza.

Találtam a neten különféle bádogjavító anyagokat pl. wasserstop, "zsindelyragasztó", colozinc fémragasztó, ill. soudaband öntapadó tömítőszalag. Nekem ez utóbbi jön be így első ránézésre, ezt talán én is fel tudom a toldásoknál (3-4 van belőle) ragasztani, a legkissebb szélességű 7.5cm.

Van-e valakinek ezekkel a termékekkel tapasztalata, érdemes-e használni, hozza-e a kívánt eredményt? Jó tudom persze egy bádogos már mondta hogy ki kell cserélni az egészet :))) de ez most ilyen válságmegoldás lenne :))) Vélemény?
dumcsi7 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 146
Hello Mindenkinek!


Érdeklődni szeretnék ma vásároltam az ereszcsatorna tetejére ereszhálót, netlon márkájút. Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van vele? Pl: Mennyire szokott a lyukak közé berohadni a vizes falevél, a rögzítő fülek bírják a nagy szelet és tényleg valós az az infó hogy utána nem kell egyáltalán tisztítani a csatornát vagy csak ez is egy jó média szöveg??
Ezen a márkán kívül létezik jobb,olcsóbb, drágább ereszháló mert a neten nem találtam semmi mást??
A lomfogó kosárról vélemény valakinek van arra szükség ha fel téve a háló?
Előre is köszönöm a választ.
peter513 Creative Commons License 2010.06.16 0 1 145
Nem egyforma az ív két vége, csak első látásra tűnik annak. Az egyik felén belül van a korcolás, a másikon meg kívül, így épphogy belecsúszik az egyik a másikba.

A lefolyónál: A lefolyócső toldásánál kúpos fogóval kell kicsit "megtekerni" kb. 3-4 cm-enként az egyik cső végét, így bele fog menni a másikba. (Hullámos lesz...) Nem lesz túl szép, lehet, hogy érdemes feláldozni egy 2 m-es szálat a szűkített vége miatt. Én legalábbis felhasználtam a maradék csöveket íly módon toldva. (Más nem látja a különbséget, csak én.)

Amilyen árak vannak, és ahogy sok iparos dolgozik, érdemes nekiállni sk.
Tisztelet a kivételnek!

Az eresz toldásánál összeillesztettem a két "félhengert" kb. 8cm-t, széthúztam, bekentem szilóval, összetoltam, letöröltem a felesleget, majd oldalanként 3 popszegeccsel rögzítettem. 3-szögbe kell elhelyezni, akkor tart mindenhogy. (Ezt egy bádogos mondta.)
Mindezek előtt a vasakat tettem fel csavarral nem szöggel! (Elsőt, utolsót, a madzagot feszítették a konzervdobozba levő kavicsok...) 1,2 m-es vízmértékkel néztem az esést (az egyik felére szigszalaggal rögzítettem egy 5-ös csavart.)

Az esésre figyelj, minél nagyobb, annál jobban tisztul a csatorna. 4-5mm-t javasolnak méterenként, 5 mm 15 m-re 7,5 cm.

Amikor még tábla bádoglemezből készítették az egészet, a maradékból meg egy locsolókannát, ahhoz még kellett szaktudás. Akkoriban nem is mertem volna nekiállni.
Előzmény: --biki-- (141)
--biki-- Creative Commons License 2010.06.16 0 0 144
Köszönöm a segítséged!!!
JAMIE222 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 143
Valami ilyesmit keress,csak persze ne 6eft-ért....

http://www.halmos.hu/images/kerekfejfogojo.jpg
Előzmény: JAMIE222 (142)
JAMIE222 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 142
Szerezz be egy olyan fogót,amelynek kúpos-csőrös kialakítása van,azt hiszem villanyosok használnak ilyesmit.Ezzel lehet hullámosítani és ezzel szűkíteni a cső végét, így egymásba találnak majd a darabok.
De ha van egy rendesebb bádogos a környéken és van "zikniző"gépe,akkor ingyen is megcsinálja neked talán....
A fogóval azért gyakorolj kicsit valami csődarabon.
Előzmény: --biki-- (141)
--biki-- Creative Commons License 2010.06.16 0 0 141
Sziasztok! Az alábbiakban kérném hozzáértő segítségét: színezett alumínium ereszcsatorna lefolyó részét szerelem fel házilag (költségvetés nem enged mást), és az idomok illesztésénél akadt problémám. Az íves idom mindkét vége azonos méretű ezért nem tudom az egyenes részbe illeszteni. Szűkíteni kell? Hogy? Milyen szerszámmal? Köszönöm a segítséget.
peter513 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 140
Sokféle sziló van, arra figyelj, hogy bírja az időjárást. Szerintem nem nehéz felrakni a csatornát, a többiek leírták mire kell figyelni.
A lejtés minél nagyobb annál jobb, de hosszúoldalnál nagyon csúny lehet az eredmény. Én vágattam néhány lemezt és felcsavaroztam, hogy ne legyen feltűnő a csatora és a tető közti távolság. Így mindenhol arra, és annyit lejt, amennyit akartam.
Előzmény: peti0807 (135)
istvan62 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 139
Én kb 15 éve raktam fel az alu ereszcsatornámat, popszeg+szilo, egyenlőre semmi baja. A horganyzott lemezről viszont mindenkit lebeszélek. Csak egy vékony horgany bevonat van az acél lemez felületén, ami a hajlítás közben még nyűvődik is. Ezáltal könnyed kezd rozsdásodni. Még nagy márkából is láttam olyat ami felrakás után 1 hónappal már rozsda csíkos volt.
Előzmény: peti0807 (138)
peti0807 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 138
Köszönöm a válaszokat!
Beszéltem a tervezőmmel, ő azt mondta, hogy a sziloplaszt legfeljebb néhány évig bírja, aztán elkezd folyatni a csatorna. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat?
Egy bádogos, akivel beszéltem, persze azt mondja, hogy ne csináljam magam, mert nem fog menni. Nem tudom, hogy azért mondja-e, mert nekem akar jót, vagy azért, mert magának.
A szegecselésnél a bádog nem kezd el hamar rozsdásodni?
Előzmény: Dockworker (136)
NeomatiK Creative Commons License 2010.06.08 0 0 137
Nálam az alu ereszcsatornát valóban popszegecs + szilóval rakták össze. Horganyzottnál is alkalmazható szerintem. A lényeg, hogy ne folyjon ki a viz, ahol nem kéne, így aztán bármivel rögzíthető egymáshoz, ami ezt a kritériumot tudja.
Előzmény: peti0807 (135)
Dockworker Creative Commons License 2010.06.08 0 1 136

Olyankor az van ,hogy jönnek mindjárt a 60as években végzett bádogosok és kontár meg hasonlo szavakat kezdenek skandálni de én a mai napig igy rakom össze. Pusztán azért mert nem fizetik meg,h ott sósavazgassak meg forrasztgassak. Arra figyelj,h a csatornának az oldalába lődd a szegecset és ne az aljába és 5-8 cm átfedés legyen. Az átfedésről még annyit,hogy a toldásnál ügyelj a folyásirányra , a szilo még az összeillesztés előtt kerüljön fel és a belső felén nyisd csak a hajtást, a külsőbe csak simán bele tudod forgatni , igy nem látszik ,h mit barbárkodtál kezdő létedre. Nem egy nagy kunszt. Mivel kezdő vagy így a lefolyót a helyedben vízgyüjtővel oldanám meg mert a csonknál azért lehetnek galibák. Nem egy vészes történet csak ezekre figyelj;)

 

 

szerintem...

Előzmény: peti0807 (135)
peti0807 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 135
Üdv Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem. Nem vagyok bádogos, sem más építőipari szakmám nincs, csak némi időm és szűk költségvetésem az építkezéshez. Ezért azt fontolgatom, hogy az ereszcsatornát saját kezűleg raknám fel.
A tető bádogozásakor a bádogosok az ereszcsatorna tartó vasakat már felrakták, úgyhogy konkrétan csak maga a csatorna az, ami még hátra van. Natúr alumínium ereszcsatornát szeretnék, de még a horganyzottat sem vetettem el - a kedvezőbb ára miatt. Úgy tudom, hogy az alumínium ereszt popszegeccsel, meg sziloplaszttal szoktát egymáshoz rögzíteni, míg a horganyzottat forrasztják. Mennyire van ez kőbe vésve? Mi van akkor, ha én a horganyzottat popszegeccsel és sziloplaszttal rakom össze és tömítem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
peter513 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 134

Én a közeli "csavarboltban" vettem, ahol a környékbeli iparosok vásárolnak. Mondtam, hogy mire kell és adtak egyet a sok közül.

 

Bekentem sziloplaszttal, egymásba toltam a két csatornát, majd 3-3 popszegeccsel rögzítettem.

Előzmény: zaqwe29 (132)
kormi74 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 133
én Universal transparentet hasz náltam az összel és elég jól birja a gyürödést
Előzmény: zaqwe29 (132)
zaqwe29 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 132

Szeretnék érdeklődni, hogy bádog ereszcsatorna illesztéseit mivel lehetne újra összefogatni, mivel az utóbbi hetek jeges fagyos időjárása tönkretette, és gyakorlatilag az összes forrasztásnál ereszt. Kicserélni nem szeretném, mert anyagát tekintve jó állapotban van. Gondoltam esetleg a sziloplasztra, de nem tudom, hogy milyen típusút érdemes venni.

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.19 0 0 131
Nem, Modellezéshez kellene!
Előzmény: peter513 (130)
peter513 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 130

Nem bádogosmunkához lesz ugye?

Előzmény: Törölt nick (128)
NeomatiK Creative Commons License 2009.11.16 0 0 129
Talán a közeledben lévő bádogosokat kéne megkérdezni.
Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 128

Sziasztok!

Van itt aki dolgozik vörösrézzel?

Azért kérdezem, mert szükségem lenne rézre , akár rézhulladékra, de mivel nagyon drága nem akartam a boltban táblában megvenni!

Így ha valakinek lenne egy pár dm2 vörösreze és elfogadható árért odaadná az kérem írjon egy mail-t!

Előre is köszönöm!

Üdv!

peter513 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 127
Önreklám?
Előzmény: Adibadinho1 (126)
Adibadinho1 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 126
Sziasztok!

Vecsésen, a Fő úton a 210-be van egy kifejezetten jó árakkal dolgozó bádogos üzlet.

06-30/816-08-40
Adibadinho1 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 125
Sziasztok!

Akit érdekel:

Vecsésen, a Fő úton a 210-be van egy kifejezetten jó árakkal dolgozó bádogos, eresz-csatornás üzlet.

06-30/816-08-40
mihist4 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 123
Sziasztok!

Csatornafelrakás előtt állok.
Van bádogosoktól ajánlatom, de akit szerettem volna min. 2 hét múlva ér rá, így szerintem megpróbálkozok vele. A cseppentőlemezt is egyedül raktam fel.
A csatorna festett Alu lesz.

Van egy jó leírás is itt:
http://www.gsv.hu/uploads/tetofedok/rukki_ereszek.pdf

Ez a leírás először 2.5mm/m lejtésről, később ha jól értem 5mm/m lejtésről ír. Én maradok az utóbbinál.

Van néhány kérdésem:
1. Mennyire szokták a a függőereszeket összenyomni. (A függőereszek a vízszintes elemek!)

2. Minden toldást szoktak sziloplasztozni?

3. A hajlatbádogokat pl. vápáknál mivel szokták rögzíteni? Szög, vagy csavar?

4. A hajlatbádogok toldását is szokták sziloplasztozni?

5. A csatornatoldásokat kell szegecselni is?

Egyébként a bádogosok 900-1000Ft-ért dolgoznak, de van árrésük az anyagon is (a listaárból kapnak). Én ezt az árrést nem szeretném megfizetni!

MÁS:
A rovarhálókból szerintetek melyik a legjobb, legszebb megoldás:
1. Alu háló a kantlécen kívül.
2. Műanyag háló a kantlécen kívül.
3. Műanyag háló a kantlécen belül.

Remélem értitek.

peter513 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 122

Második próba.

Új szolgáltató, állítólag gyorsabb Internetelérés...

 

ketto

 

egy

harom

A kesbé látványos megoldást választottam, belülre ragasztottam kis lemezdarabokat, melyek elterelik a vizet a nyílástól, így nem tud a víz ráfröcsögni a falra. (Az utolsó képen kettő látszik a négyből.) Érdemes többféle vízhozamnál ellenőrizni.

Mivel a kinyíló ajtó alja (vége) nem ér a lefolyócső túlsó végéhez tökéletesen, ezért

a maradék kb 1 mm-en meglepően sok víz megy tovább. Az eső 50-80 %-át lehet ezzel a vízlopóval hordóba tölteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!