Keresés

Részletes keresés

sutyi83 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 1607

Kedves VladTepes, meg kell mondjam, nagyon szeretem a részletes válaszaidat, sokat lehet belőlük tanulni, köszönöm! :) A reggeli kakesz volt fehér és folyós, a többit megfelelőnek találtam, úgyhogy akkor minden oké vele. Vettem gyászbogár lárvát, csipázza ( lefejeztem ahogy tanácsoltad ) :) Megevett egy marék lisztkukacot, szépiát reszeltem a reszelt tojásra, csirkemájat sajnos nem kaptam de beszerzem neki mindenképpen. Paradicsomot is megpróbálom. A banánt nem ette meg, de majd megkínálom vele még, hátha.., most főzöm a rizst, nyomatok rá egy tojást. Ja a facen nem tudom hogy kell nickre keresni, legalábbis nem sikerült, majd még próbálkozom.

VladTepes Creative Commons License 2013.06.17 0 0 1606

Ürülék > egyben tartalmazza a vizeletet és székletet > vizelet rész a fehér folyós, + efy pici sűrűbb fehér rész ; az ürelék pedig a sötétebb színű, zselés, vagy annál valamivel szilárdabb állagú rész.
Ha madár nagyon kivan ürülve kajailag (fiókánál ideális reggeli állapot, reggeli első etetés előtt ez a jó ürülék) akkor csak fehéret pottyan, azaz csak vizelet van. Azaz ez normális, de jelzi, hogy éhes, kell bele haja.
Ha ürülék rész zöldes, teljesen folyó, esetleg a vizeletrésszel teljesen keveredetten folyós, az nem jó, azt mutatja, valami hiányzik a megfelelő etetésből, avagy élősködők, paraziták vannak az emésztőrendszerben, esetleg egyéb fertőzésben szenved a madár, ami emésztőrendszert érint. Mivel itt sok a változó, így nem boncolnám a témát tovább, inkább az javaslom, hogy ha ilyen az ürülék, ha esetleg felszáradáskor (pl papíron) zöldes perem alakul ki), akkor adjunk a madárnak (itt most nagytestű madárról, azaz varjúféléről beszélek!!!) pár csepp fokhagymaolajat, vagy zúzott fokhagymát (elkeverve valamivel, ami fincsi, pl husival, hogy le is nyelje), de ha van odahaza ledarált medvehagyma az is kiváló, sőt jobb, mint a fokhagyma), avagy oregano-t. Utóbbi talán a legkönnyebben beadható és leghatékonyabb > sima közértben zacsis oregano fűszer (darált) azt bele kell keverni kajába, (vagy beleforgatni bele). Ezt kúra szerűen, pár napig kell alkalmazni (fokhamát is).
Varjúfélének igen gyors az emésztése, így az okozhat gyors változásokat az ürülékben > pl a dolmányosok igen szeretik a paradicsomot (eddig minden fióka két csőrre zabálta), itt ha önkiszolgálnak, azaz sokat esznek, akkor 15 perc múlva kint is van a túlvégén a paradicsom, értelemszerűen hasmenéses állagban... de ez átmeneti (tekintsük "tisztulásnak", szerintem kb ezért is eszik). Máj (csirkemáj) etetése igen jó, tele van hasznos dolgokkal, de itt is mérték kell - ha zt látni, hogy hígul nagyon az ürülék, akkor kell 1-2 nap szünet.

Képen levő csókára > kb 0,5-1 óránként be kéne zabálnia, ami azt jelent, hogy 1-1 alkalommal kb egy evőkanálnyi kaja bele kéne menjen. Nálunk levő varnyúkülök tegnap eltolt egy komplett kacsanyakat, kb 1,5 decis edénnyi (nyers) hal aprólékot, 1/3 banánt, + kb 1 deci lisztkukacot + 20 csótányt.  Azaz össz kb 200g kaját (ez tollnövesztős, erősödős, repülni tanulós időben kell ennyi), jellemzően kalkuláld úgy, hogy mérd meg a madarad, és naponta legalább a tömege 1/3-át meg kéne egye, de jobb ilyen korban, ha 1/2-nyit eszik, vagy többet :-). Ja, kondi javításhoz > irány hentes (piac) és venni csirkenyesedéket, bőrt.... ha zsíros, az a jó :-), ez mehet neki minden etetéskor 1-1 jó kiadós falat. Kell a zsír :-)

Előzmény: sutyi83 (1605)
sutyi83 Creative Commons License 2013.06.17 0 0 1605

Jelentem a torkában nincsenek foltok, viszont ma reggelre megint híg a kaki, és fehér, illetve szerintem ez a madárka keveset eszik. kb 4 kajagalacsin, és mellé kb 5 lisztkukac, aztán úgy csinál mint aki már valami mást enne. Ordít, de kiköpi a kaját. Ma rákérdezek az állatorvosnál az ivermectinre meg a patikában a kálcium-foszforikumra.

otyopunyo Creative Commons License 2013.06.16 0 0 1604

A kálciumfoszforikum nem homeopátiás cucc, hanem igazi "anyag" - hogy a homeopátia hat-e madarakra (vajon a madarak hisznek-e benne?), az kétséges :) Hogy a csontfejlődést segíti-e az akárminek ikszmilliószoros hígítása, az is...

Hajrá a csókaneveléshez!

Előzmény: sutyi83 (1603)
sutyi83 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 1603

Az a baj hogy amelyik vad madarat meg lehet fogni azzal már valami nem stimmel. Megfogadom a tanácsokat, lecsekkolom a gigáját :) Viszont az ürüléke elég híg volt még tegnap, ma már nem, és nem is büdös. Gyászbogár lárva sajna nem volt az állatkereskedésben, örültem, hogy lisztkukac volt ( nem túl nagy városban lakunk ) de azt úgyis tenyésztem neki. A tücsöknél paráztam kicsit, hogy nehogy "erős" legyen neki, de nem volt gond. Egyébként igen, elég gyatra állapotban hoztam fel, és a soványsága és a gyengesége volt leginkább az a két ok amiért felcincáltam az utcáról. A káciumfoszforikum homeopátiás cucc? Mert homeos szert akart ajánlani a néni.. szóval azt tudtam volna venni :)

VladTepes Creative Commons License 2013.06.16 0 0 1602

Email megvan, fotókat nagyobban megnézve igen, Ádámnak volt igaza - zurira csóka.
Viszont elég gyatrán néz ki, ránézésre is sovány, tolla is elég romos.

Kukkants már bele  atorkába, nem látsz-e fehéres foltokat a nyálkahártyán, illetve nom savanykás szagűan büdös (és túl folyós) az ürüléke. - Utóbbi időben több Trichomonas fertőzött (ettől fejlődésben lemaradt) madár is került hozzán (csapadékos időjárás elősegíti a terjedését).
Gyógyszerrel kezelhető, sőt "népi gyógymódként" a galambászok is az oregano-s kezelést ajánlják (vagy oregano olja - vízben, vagy porított oregano (fűszerpor) kajába kevereve)
Osztán, ha belefér költségvetésbe igen hasznos lenne a Calo-pet paszta, ami egyfajta turbótáp (eredetileg legyengült, műtétből lábadozó kutyáknak készült), ami segít a kondiját helyrehozni. (patikában kálciumfoszforikumot kérj, a foszfát az más móka :-), de ha nem klapsz - vegyél állatos boltban szépiát, azt reszeld le porba, pontosan olyan jó (ugynaz van benne kb))
Csóka az én tapasztalatom szerint is rovarevőbb, mint egy varnyú, gyászbogár lárva (etetés előtt fejezd e) igan jó kaja, eszik, mint kacsa a nokedlit :-)
Tojásból mehetne nyers (abban több a hasznosítható anyag, mint a főttben), ahogy Ádám írta, pl főtt rizsen, vagy abba (tojásba) mártogatott husidarabbal, stb.
Majd ivermectin-es kezelés sem ártana neki, segít a belső és külső élősködők ellen.

Ha kérdés van, szólj, de Ádám (Tanuló) is sokat tud segíteni, csókázott atavyl is eleget, hogy képben legyen a lelkivilágukkal. Enegm könnyebben érsz el az FB-n, mint itt, ugyanazan a nicken vagyok ott is fellelhető. :-) (de email is jó persze)

Előzmény: sutyi83 (1601)
sutyi83 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1601

Szóval csóka, ám legyen, nézegettem is, hogy nem "elég" szürke, de gondoltam biztos túl kicsi még :) A lisztkukacot meg a tücsköt nagyon szereti, a főtt tojást is. A csirkemellet viszont nem. Kiköpi. Elmentem a gyógyszertárba kálcium-foszfátért, mert azt olvastam, hogy az jó kis csonterősítő, de nem lehetett kapni. Hétfőn megyek másikba hátha.. VladTepes, írtam Neked reggel mailt, abban ott vannak nagyobban a képek.

tanuló13454545 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1600

Szia,

 

Igen, biztos vagyok benne hogy csóka. Most az enyém is hasonló korú egyébként, és szakasztott ilyen.

Előzmény: VladTepes (1599)
VladTepes Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1599

Ádám, biztos vagy benne? Nekem a szemből fotón eléggé csókás (bár ott ios túl tollas az "orra"), de a profil képen túl nyúlánk a feje, inkább varjúra hajazó. Kérdezem csak, nem lehet vetési? vagy kormos?  (telefonról nézem, aztán sokat nem látok a képből)

Egyébként etetésileg meg tökmindegy, felsoroltak zömmel egy kalapba esnek etetésileg.

 

Előzmény: tanuló13454545 (1597)
tanuló13454545 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1598

(Nálam van egy sorstársa egyébként)

tanuló13454545 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1597

Szia,

 

Ő egy csóka, nem dolmányos varjú.

 

Pontos korát nem tudom megmondani, olyan 3 hetes lehet.

 

Amit írt Otyo az jó, adhatsz még csirkeszívet, marhaszívet, tücsköket lisztkukacot, a túrós keveréket, nyers tojással leöntött főtt rizst stb

 

 

Előzmény: sutyi83 (1596)
sutyi83 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1596

Sziasztok, íme a kis varjú. Mennyi idős lehet?

sutyi83 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 1595

Köszönöm szépen, el is kezdem olvasgatni a topicot :) Holnap hozok róla képet ( ha túléli az éjszakát ).

otyopunyo Creative Commons License 2013.06.14 0 0 1594

Szia!

Apróra vágott nyers csirkemáj, péppé klopfolt csirkenyak jobb, mint a macsekkaja, amúgy a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9122252   (Hazai madarak tartása) topicban sok szó esik a varnyúetetés tudományáról.

(Nálunk is lakik éppen kis dolmányos.)

Előzmény: sutyi83 (1593)
sutyi83 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 1593

Sziasztok, a tavalyi sikeres gerle fióka felnevelése után most egy kis dolmányost hozott elém a sors :) Nézegetem a fórumot, keresem a hsz-eket, de ha valaki írna pár sort róla mit adjak neki enni annak örülnék. Veszek neki túrót, és főtt tojást, konzerv macskakaja is van itthon. Remélem ezek jók lesznek neki.

Rambóka Creative Commons License 2013.06.10 0 0 1592

Sziasztok!

 

Látom a front megtette hatását....... :(

 

Adtam a fiókáknak inni is. De ez sem mentette meg őket. :(

A zöldi kölyök egyébként a liszkukacokból kipaszírozta a levet és a külső kitinvázat otthagyta.

 

 

Más téma:

Az normális, hogy Madárkova vedlik?

Semmi nem látszik rajta, csak takarításnál elhúztuk a szekrényt, amin a kalitkája van és bődületes mennyiségű toll volt mögötte. Evezők és pihék vegyesen. Mondjuk pihéket már tegnap is láttam szállni, de nem gondoltam, hogy ennyi tollát elhagyta már.

 

Egyébként jól van, talán már gömbölyödik egy kicsit.

Az a borzasztó trauma érte, hogy kicseréltem az ülőrúdjait/ágait másikakra. Fél napig csak a rácson közlekedett, mire rájött, hogy nem eszi meg a faág. :)

 

 

NEM vitaindító kérdésem:

A fiókákról maradt lisztkukacot nekiadjam-e Madárkovának, vagy inkább fagyasszam le?

VladTepes Creative Commons License 2013.06.06 0 0 1591

No, ezt most olvastam - lásd Lili, Ladybee is mit ír, ő is tapasztalatból (no meg tenyésztői tapasztaltból is) beszél.

Előzmény: Ladybee (1581)
VladTepes Creative Commons License 2013.06.06 0 0 1590

Lili, ne csináld már, mi nem érthető azon, amit írtam? Ne legyenek már szövegértési gondjaid. :-)


megismétlem ""Ha egy rovarevőt normálisan, rovarral etetünk, akkor nem igényel mellé külön itatást."

A rovarhoz nem adja szülő nyálát, ellenben nem kevés folyadékot tartalmaz maga a rovar.
Pót kajáknál (le se merem írni, mire gondolok LOL) persze kell itatni.

No meg mondjuk fióka ürüléke pontosan megmutatja, kell-e plusz folyadék, vagy sem, elégséges a bevitel, vagy sem... :-D"

 

Rigó >> a giliszta kb 80% folyadék, 20% szarazanyag, vagy még több a folyadék aránya. Hernyófélék dettó. De gyászbogár lárva is hasonló.
Normális rovar irgalmatlan mennyiségű folyadékot tartalmaz - ezért kell, mint a terrarisztikában - a rovart jól tartani (lé és vitamindús táplálék, stb), mert az már félsiker az etetésben.
Vzbe mártani adott estebn hasznos - ezért írtam, hogy ürülék az irényjelző, megmutatja, kell-e plusz folyadék, vagy sem.
A csapvizzel való direk titatástól ellenben A./félrenyelhet, B/megfostosodhat. egyik sem túl hasznos.

----
nem tudom, mit háborogsz azon, amit írtam, hogy „a veréb a fiókáit szinte üzemtisztán rovarral neveli fel”, amikor te ugyanazt írod le, csak más szavakkal: "Házi veréb táplálkozás: A fiókák 36% növényi, 64% állati táplálékot kapnak." :-D :-D
A 64% az egyrészt elég bőséges hányad (2/3), azaz eleve megfelel a "szinte üzemtisztán"-nak, másrészt Rékasi azt nem írt itt (pedig a valóság ez), hogy az összetétel az IDŐvel változik.... azaz 0-14 map közt kb teljesen rovart, kap, majd 14-21/28nap közt átáll a fióka a rovarról a zömmel növényi kajára. Azaz amikor már nagy, akkor vált.

És ezt igazolja az idézeted folytatása, a FELNŐTT egyedek vizsgálata > ahol 390ből/357nél (azaz 91%-nál) találtak növényi táplálkozást.... azaz picinek rovart eszik, utána vegyeset, aztán felnőttként már rovart.

---
Rigóra visszatérve, meg egyéb fiókájukat etető madarakra.
Én tenyésztek, tartok jónéhány fajt - ergo igencsak testközelből látom, mit csinálnak, mivel etetnek..., hogyan. Tudom mit írok, mondok, és miért. (ráadásul lásd fentebb, pont azt, amit te olvastál, csak másként fogalmaztam meg :-))

Előzmény: lili888 (1578)
VladTepes Creative Commons License 2013.06.06 0 0 1589

Jópárat, csak én neverem a nyálam vele, mint te, mert a mentés mentésről szól, nem pedig szereplésről.

És ne kóstolgass, leginkább ne is szólj hozzám :-D

Előzmény: ot1019 (1575)
Ladybee Creative Commons License 2013.06.05 0 0 1588

Csak az "öreg példány gyomortartalmának vizsgálatával" nem értettem egyet, mint  bizonyíték arra, hogy a kisebbeket vegyes koszton nevelik. A verebek(is) a rajzó levéltetűvel és molyok hernyóival kezdenek etetni, majd rátérnek a darabosabb kajákra, meg amihez könnyen hozájutnak. Nálam most a cinegék, csuszkák minden nap kikopácsolnak egy tenyérnyi here lépet, viszik a fehér lárvákat a fiaiknak.  

Előzmény: lili888 (1587)
lili888 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 1587

Akkor most már végképp nem értem, miért írtad nekem, h nem jó válasz. Az öreg példányok előtti részben, odaírtam a fiókákat is. „A fiókák 36% növényi, 64% állati táplálékot kapnak. /Rékási 1987/” Az érthetőség kedvéért folytattam az öreg példányokkal.
A másik pedig, amire reagáltam, hogy ne adjon mellé vizet.
Ezzel nem értettem egyet. Én is neveltem már verebet, itattam rendesen. Rovarral és keverékkel etettem.
Amire ki szerettem volna térni, hogy ég és föld az a rovar, ami a természetből fogsz és amit a boltokban kapsz. Amikor hazahozok egy doboz lisztkukacot, kiszáradt, vedlett, összeaszalódott, alig élő példányok tömkelege, aminek a negyede már nem él.
Egyéb rovarok fele szinte hasonlóképpen élettelen. Na, most ha hirtelen helyzet van és én robogok ételért, felszolgálva ezen alultáplált, kiszáradt egyedeket és nem teszek rá vizet…hát nem tudom….
A hozzászólásomat így értettem. A másik, hogy nem csak a tollasodásig nevelünk!

Előzmény: Ladybee (1584)
corvi01 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 1586

A veréb talán az urbanizálódása miatt, de eléggé széles-skálás mindenevő lett. Fő táplálékuk persze a növényi származékok, de rendkívűl nyitottak az új élelmek és forrásaik felderítésére (szinte mint a varjak..). Az összes gyorsétterem, cukrázda, szupermarket...körül ott lebzselnek, lopkodják folyamatosan a kutya, macska kajákat, miközben rájárnak az etetőkre. Kora tavasztól rajzások idején módszeresen vadásznak a cserbogarakra, gabonabogarakra, klf. hernyókra, molyokra...E közben persze cipelik magukkar akkorra már anyányi fiaikat, hogy Ők is ezt tanúlják. A fióka nevelések idején viszont pontosan betartanak egy forgatókönyvet, s zseniális ösztönnel és időérzékkel is kiszámítják, hogy mikor miből és mennyit a kölköknek. Ez szerintem minden madárra igaz kell hogy legyen! Ezért tartottam baromságnak (én) is anno az MME-nek azt a féligazságát, hogy ugye ne etessünk tél után madarakat, mert szegény akkor, csak azt fogja hordani nekik és attól döglik meg!? ;-) Na neeee! Ekkora hülyének nézik a madarkat?

Pár éven keresztűl cinegéket figyeltem a későtavaszi és koranyári költési időszakban tanyánkon, miközben több helyre különféle anyagokat: napraforgót, diót, lisztkukacot, ételmaradékot(reszelt sajt leveses husos maradékok stb.) raktunk ki. Volt egy időszak amikor, szinte egyikhez sem nyúltak, mert a szomszédságban lévő jópár fenyőről-tujáról hordtak valamilyen aprórovart, s először a lisztkukacot fedezték fel a dióval felváltva, majd képesek voltak rájárni az asztalunkra akár reggelizés közben s onnan lopkodtak ami nekik tetszett :) , majd az ételmaradékok voltak képben és legkésőbb a szotyit látogatták! E közben persze a zöldik, meg a mezei verebek a szotyit és hántolt búzát burkolták.

Szóval nem vettem észre, hogy elmebetegek lennének, sőt! :))

otyopunyo Creative Commons License 2013.06.04 0 0 1585

Hetente legalább egyszer járok a Nyugati pályaudvaron. Ott tavasszal azt vettük észre, hogy a beérkezett mozdonyokról verebek csipegetik, szedegetik az odacsapódott rovarokat. Hogy miért teszik, rejtély volt számomra, míg meg nem tudtam, hogy a veréb is rovarokkal eteti a fiókáit :)

Ladybee Creative Commons License 2013.06.04 0 0 1584

Így van, a nagyobb, kirepülés előtt álló fiókáknak már vegyes kosztot adnak, ami épp könnyen hozzáférhető. Nálam a maradék papagájkaja a sláger.  Ahogy a seregély  a másodköltésnek bőven visz cseresznyét is.

Előzmény: ot1019 (1583)
ot1019 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 1583

Nem kötekedésből írom, csak meg szeretném osztani az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat. Az biztos, hogy napos, pár napos fókát itatás nélkül lehetetlenség felnevelni, mert hiába a legjobb kaja, egyszerűen megaszalódik, elsorvad. Nagyobb korukban már elég naponta párszor leitatni őket pipettából. Az persze más, ha az ember tudja neki biztosítani a darázslárvát, méhlárvát, hernyót, meg ehhez hasonlókat, mert azokban valóban annyira sok a nedvesség, hogy mellettük nem kell itatni. Egyébként a feketerigós videón is jól látszik, hogy amikor osztja szét a kaját az öreg madár, csak úgy nyúlik a nyál a szájából. A fecske pl. a torokzacskójában hozza a táplálékot a fészekhez. Ha apróbb rovarokat fog, akkor abból a nyálával egy labdát formáz a torokzacskóban és ez így egy falat, ha vmi nagyobbat fog, az is benne van a szájában félig-meddig. Ezen kívül tv-ben láttam egy közeli felvételen, hogy konkrétan vizet vitt a fiókáknak. Én ezt a nyálas dolgot úgy szoktam utánozni, hogy apró, kopasz fiókák esetén minden egyes rovart vízbe mártok, mielőtt odaadom nekik. Ilyenkor ez az itatás. Az ürülékük továbbra is kemény szokott maradni, ebből gondolom, hogy szükségük van rá. Ha már olyan nagyok, hogy közvetlenül itathatók, akkor sokszor van olyan, hogyha vizes csipeszt, vagy vízcseppett teszek a szájukba, akkor erőteljesen kérni kezdenek, hibába vannak egyébként jóllakva.

 

Régen kiskoromban elég sokat verebeztem, így ott is megfigyeltem jópár dolgot. A mezei erőteljesebben rovarevő, mint a házi, de abban mindkettő megegyezik, hogy tollasodásig kizárólag rovarokkal etetnek. Nagyon érdekes, hogy a kopasz, tokos fiókáknak pont úgy lecsúszik a falat, mint egy igazi rovarevőnek, olyan, mintha nem lenne álbegyük, de amint beleérnek abba a korba, hogy már másfajta táplálékot is kapnak, egyből képeznek álbegyet, úgy mint az igazi magevők, amelyeknek már napos kortól van begy.

Nálunk a mezei verebek a tollas fiókáknak gyakran hordják a kutya táljából a maradékot meg ázott tápot, darát, de ez nem mindig van így. A háziak viszont sokszor adnak növényi táplálékot az éppen tollasodó, vagy tollas, még fészekben ülő fiókáknak. Egyszer egy teljes háziveréb-fészekalj elpusztult nálunk. A fiókák még éppenhogy csak tollasodó korúak voltak. Mivel még nem oszlottak ezért felbontottam a zúzájukat, mindegyikben jó sok csávázott búza volt. Persze az, hogy mivel etetnek, szerintem függ a fellelhető rovarmennyiségtől is.

 

Előzmény: Ladybee (1581)
manitounickfree Creative Commons License 2013.06.03 0 0 1582

meg is volt első etetés, feneketlen bendő... nem kapott sokat.

:)

Előzmény: manitounickfree (1580)
Ladybee Creative Commons License 2013.06.03 0 0 1581

Ez nem jó válasz. Az öreg példányok gyomortartalom vizsgálatából nem vonható le semmi következtetés arról, hogy mit visznek a fiókáknak, azt ugyanis a csőrükben viszik.  Ami bennük van, azt a maguk épülésére fogyasztották el. Nálam a verebek a kiszóródott kölest eszik naphosszat, de a fiókáknak rovarokkal megrakottan érkeznek. A nyál sem játszik, az semmi a rovartáplálék 97 %-os nedvességtartalmához képest.

Előzmény: lili888 (1578)
manitounickfree Creative Commons License 2013.06.03 0 0 1580

persze befogáskor nem menekült, meg sem mozdult, állapota jó!

Előzmény: manitounickfree (1579)
manitounickfree Creative Commons License 2013.06.03 0 0 1579

sziasztok!

ismerős talált 1 szajkó fiókát. nem hagyta magára mert közelben van 1 lakótelep pár macskával.

mivel kellene etetni?

válaszokat előre köszönöm!

üdv. zoli

lili888 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 1578
Ne mondd, hogy nem kell mellé víz! Ha nem itatja, akkor legalább a rovart mártogassa vízbe.Nézd meg az általad fellinkelt rigós videót is, hogy mennyire ott a nyál. „a veréb a fiókáit szinte üzemtisztán rovarral neveli fel”???????? „Házi veréb táplálkozás: A fiókák 36% növényi, 64% állati táplálékot kapnak. /Rékási 1987//390 öreg példány gyomortartalmának vizsgálata során csak állati táplálék: 5, csak növényi : 357, vegyes: 28 esetben fordult elő/. Gyurgyalagtelepen megfigyelték táplálékparazitizmusát is.” -begykönyv
Előzmény: VladTepes (1560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!