Keresés

Részletes keresés

Etus Creative Commons License 2012.09.06 0 0 78

Szia!

 

Ez a betegség rettenetes, tudom, hogy min mentél keresztül. Nekem sokáig tartott, de a fejemen volt és 3 idegvégződést illetve ideget támadott meg.  Mikor már a foltok (pöttyök) elmúltak akkor a fájdalmam nem csökkent, hanem erősödött.

Annyira, hogy egyszer el is ájultam a fájdalomtól.

Nálunk (nem otthon élek) a Fájdalom klinikán 3x blokkolták az idegeket. A blokkolás is nagyon fájdalmas volt, de legalább utána 3 hétig nem fájt.

Az övsömőr az herpesz zoster másnéven, lehet, hogy ilyet mondhatott az orvosod. Sajnálom, hogy ilyen bunkó volt és megalázóan viselkedett veled. Őrület amikor az ember beteg és fáj valami akkor még az orvos is rátesz egy lapáttal.

Én is kaptam olyan gyógyszert ami nyugtató illetve antidepresszáns volt, de nem szedtem be csak a fájdalomcsillapítót, ami nem igen hatott.  Lassan letelig az év, de 2 hónaponként megyek kontrollra a fájdalom klinikára, mert nálunk ilyen az orvosi ellátás és azt mondták, hogy kiújulhat.

A legtöbb esetben nem szokott szerencsére, de előfordulhat.

Ez sajnos benne van a pakliban.  Ahol az ővsömöröm volt ott kicsit érzékenyebb a bőröm és néha én is érzem amit te  is írtál. Szóval ott van csak most "alszik" és reméelem nem fog sohasem felébredni.

Előzmény: lámalány (77)
lámalány Creative Commons License 2012.09.05 0 0 77

Nekem körülbelül egy éve jött ki az övsömöröm. Először csak piros foltok voltak a derekamon és kicsit viszkettek, nem is foglalkoztam velük. Aztán egyre rosszabb lett a helyzet. Valószínűleg későn mentem orvoshoz (nem ok nélkül, mert rém bunkó volt :( ), aki Telviránt írt fel és borzasztóan megalázóan viselkedett. Mondta, hogy valószínűleg övsömör, de lehet, hogy herpesz vagy sziflisz. Lehet, hogy nem szifiliszt mondott, hanem valami más elég rosszul hangzó nemi betegséget (hála istennek már nem emlékszem) mindenesetre "hivatalból" borzasztóan intim kérdéseket tett fel a szexuális életemről és vért vetetett tőlem. Tájékoztatást alig kaptam és csak azért nem vertem fejbe, mert annyira borzalmasan éreztem magam testileg is és lelkileg is.

A gyógyszert szedni kezdtem és fájdalomcsillapítókat is, de csak egyre rosszabb lett a helyzet, egyszerűen elképesztő mennyire fájt. Kb. mintha 10 másodpercenként egy darázs csípett volna belém. Ezt valameddig el lehet viselni, de amikor már második éjszaka nem bírtam aludni, akkor éreztem, hogy a fájdalom egyszerűen felőrölte az idegeimet és totál kikészültem, kb. csak bőgni bírtam. Tudom, hogy nem vagyok egy vasember és biztos az is benne volt, hogy lekvár vagyok, de én ennyire rettenetesen még sosem éreztem magam. Már attól is irritáltá válik az ember, ha mondjuk két napra a foga közé szorul valami, ettől a folyamatos borzalmas fájdalomtól én teljesen kimerültem.

Mikor már totál kész voltam, akkor a család visszazavart az orvoshoz, pedig azt mondtam, oda többet nem megyek. Az átküldött a neurológiára, ahol szintén nem tűntek túl empatikusnak. Ott kaptam három receptet a fájdalomra, amiket (kb. 10000 forintért) kiváltottam. Amikor alaposabban megnéztem őket, nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Az első antidepresszáns volt. Na, mondom, ezt tuti nem szedem be. A második epilepszia gyógyszer volt. Hát ezt még annyira sem szedem be! A harmadik szklerózis multiplex kezelésére való! Na, akkor inkább jöjjön mégis az első. :)

 

Végül pár nap után azért csökkent a fájdalom és kb. egy hét után már szinte gyógyultnak éreztem magam. Egy év alatt a foltok sokat halványodtak, igazából már nem is látszanak, de az nagyon fura, hogy néha-néha a helyük vagy viszket vagy olyan furcsa nyomást érzek ott pár másodpercig, max. 1-2 percig, de ez igazából semmi.

 

Azoknak, akik most vannak benne sok kitartást kívánok, mert valami eszméletlen borzalmas nyavaja. Vigasztaljon a tudat, hogy egy hét alatt túl van rajta az ember és remélhetőleg soha többé nem jön elő. Jobbulást!

Balthazar Creative Commons License 2012.07.03 0 0 76

A fülem kezdett fájni, viszketni, csípni belül.

Majd a fülem körül néhány pontban fájt.

Utána a nyirokcsomóm dió méretűre dagadt.

 

Én balga, még bölcsesség fog gyulladásra gondoltam.

 

Aztán már csak fájdalomcsillapítóval tudtam aludni, dolgozni.

A 3. nap mentem el orvoshoz.

 

 

Lázam nem volt.

Hányás, hasmenés nem volt.

 

Szédülés minimális.

 

 

Körzeti orvos-> fül, orr , gégész-> bőrgyógyász.

 

-> herpes zoster

 

 

Kaptam Telvirant, Cataflamot, FORCID SOLUTAB ot,meg ecsetelőt.

 

Meg jegelnem kell.

 

Ez így több mint 10 ezer Ft, szóval még nem tudtam rögtön kiváltani.

Elolvastam a neten amiket írnak, így a fülben lévő övsömörről és az ütő megállt bennem.

 

Hetekig, hónapokig tartó fájdalom?

Arcidegbénulás?

Maradandó halláskárosodás???

 

O.O

 

Mondjatok valami bíztatót.

 

 

Etus Creative Commons License 2012.05.18 0 0 75

Nem nem használtam a hegek eltüntetésére semmilyen krémet.

Előzmény: bbfan1 (73)
bbfan1 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 74

Nekem kb másfél hét után kezdtek a piros pöttyök megprökölődni és három-négy hét után lepattogni, a vörös foltok, mélyedések viszont ottmaradtak a homlokomon és halványan még sajnos most is ott vannak, nem tudom, mit tegyek...

Előzmény: Szotyi68 (72)
bbfan1 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 73

És mit használtál a hegek eltüntetésére ? Vagy az orvos kevert valami krémet ?

Előzmény: Etus (71)
Szotyi68 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 72

Sziasztok!

Nekem a hétvégén lett övsömöröm. A jobb fülemtől indult lefelé a kulcscsont irányába. Tegnap kezdtem el szedni a Telviran 800 tablettát és használom a kenőcsöt. Mára a mellkasomon, hasamon, hátamon, vállaimon piros pöttyök jelentek meg. Amennyit utána olvastam, úgy tudom, hogy az övsömör csak az egyik oldalon és egy csíkban, az ideg lefutása mentén jelenik meg, ezért arra gondolok, hogy ez allergiás reakció lehet a gyógyszerre. Szerintetek mit csináljak? Orvoshoz már csak holnap este tudok visszamenni. 

A másik kérdésem, hogy a hólyagok, sebek kb. mennyi idő alatt gyógyulnak meg? 

Etus Creative Commons License 2012.05.07 0 0 71

Igen szerencsére eltüntek a hegek teljesen. Borzasztó lehet, hogy hónapokig kell várni időpontra.

Előzmény: bbfan1 (70)
bbfan1 Creative Commons License 2012.05.06 0 0 70

És a hegek is eltűntek ? Nekem még mindig ott vannak a homlokon, félek, ott is maradnak. A szememen is ott maradt enyhén a pirosság. El kéne mennem dokihoz, de szemészetre hónapokig kell várnom időpontra, a bőrgyógyászat nem tudom... de nincs valami jókedvem...

Előzmény: Etus (68)
Etus Creative Commons License 2012.04.05 0 0 68

Szia!

Nekem most múlt el majdnem teljesen. A fájdalom már elég kicsi.

Kb. egy hónapig tartott. (Dolgoztam végig, nem maradtam fekve.) Lassan enyhültek és egyre ritkábban jelentkeztek a tünetek, már alig emlékszem rá. -> szerencséd volt, hogy 1 hónap alatt elmúlt.

Előzmény: Törölt nick (67)
bbfan1 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 66

Szia !

 

Nekem a fájdalmaim gyakorlatilag megszűntek, viszont a homlokom jobb oldala még mindig zsibbad és a szemem is enyhén fel van dagadva. A doki azt mondta, már ne szedjem a gyógyszereket, mert hosszan se nagyon szabad, viszont a hegek ugyanúgy ott vannak, nagyon lassan halványodnak, laposodnak, viszont nekem már ez egy hónapja igy van és ahogy magamra nézek és látom a folyamatot, ez még legalább egy hónapig is így fog menni, ha egyáltalán ezek valaha teljesen eltűnnek... van rá valami kenőcs ami gyorsítja ? Körömvirág krémet javasoltak nekem.

Előzmény: Etus (65)
Etus Creative Commons License 2012.01.07 0 0 65

Szia!

 

Én lassan 2 hónapja, hogy elkaptam.  A pöttyök és a hegesedés az olyan 3 hét alatt el is múlt.  Szedtem a gyógyszereket és kenegettem a felírt kenőccsel is.

A fájdalom pedig sajnos nem, hogy elmúlt, hanem erősebben visszajött. Néha annyira fáj a fejem, hogy az valami rettenetes.

Decemberben pont karácsony előtt (22-én) elmentem az itteni fájdalom klinikára és egy hosszú tűvel leblokkolták a fájó idegeket.

Azt mondták, hogy 2 hétig fog hatni, de egy hét után már visszatért a fájdalom de még elviselhetően.  Ma telt le a 15 nap és elég erősen fáj.  2 hónapja szedem a fájdalom csillapítókat de alig hatnak valamit.

Előzmény: bbfan1 (64)
bbfan1 Creative Commons License 2012.01.05 0 0 64

Sziasztok !

 

Hát én is elkaptam... Szörnyen teltek az ünnepeink. Éppen karácsonykor sikerült elkapnom az övsömört. Erős fejfájással kezdődött, majd a fülemnél és a nyakamnál is kezdtem érezni a fájdalmat. A dokik össze-vissza diagnosztizáltak mindent, a lényeg az volt, hogy menjek haza és pihenjek... Aztán harmadnapra megjelent két piros pötty a homlokomon és másnap már tele voltam pöttyökkel és a szememre is ráhúzódott, feldagadt. A doktornő akkor már övsömört diagnosztizált és felírt Telviran tablettát, krémet, fájdalomcsillapítót. Hiába szedtem mindent, a fájdalmaim nem múltak, a homlokom teljesen bevörösödött és egyre több pötty lett rajta. Majd kb 1 hét után a pirosság lement, a pöttyök kezdtek barnulni és a nappali fájdalmaim megszűnni. Esténként még két napig erős fájdalmat éreztem, nem tudtam aludni. Aztán az is elmúlt, jelenleg azt várom, hogy végre essenek le a hegek. Egy része bebarnult, a picik pedig halványulnak. Lassan két hete vagyok benne a dologban....

Etus Creative Commons License 2011.11.30 0 0 63

Sziasztok!

 

Nekem másfél hete, hogy van. A fejemen kezdődőtt és nagyon fájdalmas.  Kaptam rá gyógyszereket, de nem igen hatnak. Nálunk min. 3 hetet  mondanak az orvosok, hogy jobb  lesz.

 

blazska Creative Commons License 2011.07.30 0 0 62

Sziasztok,

 

2010. nyarán kezdődött édesanyámnak az övsömör betegsége. Sokat jártam így utána a témának, és szerencsére viszonylagosan meggyógyult (lekopogom). Erről írok egy összefoglalót itt, érdemes elolvasni (kihez mentünk, mit szedett, szed, ...):

 

http://katablog.blogger.hu/2011/07/30/ovsomor

 

üdv,

b

ny63 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 60
Sztrip-tease táncosnő a barátnőd, vagy mi? Ez legyen akkor is az egyetlen szépséghibája...:-)))Idővel el fog halványodni. Fő hogy elmúlt és fájdalma már nincsen :-)))
Előzmény: Salinas Nex (58)
trünci Creative Commons License 2008.12.26 0 0 59

Sziasztok!

Övsömör problémával fordulok hozzátok, és bízom benne, hogy tud majd valaki nekem segíteni.

December elején jött ki az övsömör a bal vállamon, elég nagy területen, és alaposan felhólyagosodott.

Kaptam rá Telvirant, és fehér, rázós keveréket.

A jelenlegi fő problémám, hogy már szépen lepotyogtak a hólyagok, de rettenetesen viszket az érintett terület.

Van némi fájdalmam is, de az nem annyira vészes.

Nagyon szépen kérem, aki tud valami bevált módszert a viszketés ellen, írja már meg.

Előre is köszönöm!

Tündi

 

Salinas Nex Creative Commons License 2008.07.13 0 0 58
Sziasztok!

A barátnőmnek kb 4-5 hónapja jött ki övsömör az egyik farpofáján. Már nem fáj neki, de a hójagok után maradt foltok még mindig nem múltak el.
Arról érdeklődnék, hogy valaki nem ismer-e valami hatásos utókezelést, vagy valami szert, amivel hatásosan el lehet mulasztani ezeket a hegeket?!
Előre is köszönöm a segítséget,
Üdv!
ny63 Creative Commons License 2008.04.13 0 0 57
Övsömör is lehet! Menj orvoshoz, bőrgyógyászatra! Ott beutaló nélkül is fogadnak,. Jobbulást!
Előzmény: cleopatra-nyusz (56)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2008.04.13 0 0 56
sziasztok!már megint én.nem tudom hogy ezek a tünetek övsömörre utal e de megkérdem:hőemelkedés,izzadás,rossz közérzet,fájdalom,elég rosszul érzem magam.
elmegyek dokihoz mert szeretném tudni mi ez ha nem övsömör ako mi?
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2008.04.13 0 0 55
sziasztok!nem tudom hogy jó helyen járok e,de szeretnék tanácsot kérni.egy pár nappal ezelőtt hőemelkedésem volt.a mellem alatt az oldalamon azon a részen először viszketett,de nem akartam tudomást venni róla,szóval ma megnéztem és vörös hólyagszerű micsodák jöttek ki.meg fáj is.most ciki ami írok,de volt úgy hogy kipállott,de van kenőcs bekentem és egy kis ídő múlva elmúlt.most meg többször bekentem nem múlik.egy ismerősnek mutattam ő az monta övsömör.van egy pár tünet,csak nem tudom hogy ettől van e.szeretném tudni hogy övsömör e.vagy hogy hova forduljak?
dzsumi Creative Commons License 2007.11.29 0 0 54
Az Aciklovir nem antibiotikum, hanem bázis analóg vegyület: bróm-uracil..
Előzmény: Judu1974 (52)
Judu1974 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 53

Kedves Dora,

 

látom a dátum alapján eső után köpönyeg, de mehetsz napra, csak fontos a magas faktorszámú fényvédő használata az egész bőrfelületeden.

Egyébként hogy döntöttél, mi történt, meggyógyultál?

 

Üdv

Előzmény: dora30 (48)
Judu1974 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 52

Antibiotikumoknál jellemző probléma, hogy ha a kezelés ideje alatt napra mész, fototoxicitást okozhat. A megfelelő fényvédő használata ezért ilyenkor (is)

nagyon fontos. Szóval az orvos nem valami felesleges okoskodásból mondta, hanem

nagyon is körültekintő volt, a legtöbb orvos ezt nem említi, aztán mehetsz még külön bőrgyógyászhoz is a bőrreakciók miatt.

 

Ha küldtök e-mail címet tudok küldeni egy összefoglalót, mely hatóanyagokat érint ez a kérdés.

 

Üdv

Judu

 

Előzmény: prokariota (49)
vörös és fekete Creative Commons License 2007.11.05 0 0 51
Sziasztok! Egy hete jött ki rajtam, ma mentem el orvoshoz, és megállapította, hogy övsömöröm van, amit én már így itthon az internet segítségével diagnosztizáltam. Kezdődött viszketéssel, ugyanazon az éjszakán vállizületi fájdalom, majd rá néhány napra amikor a kiütések hólyagokká váltak jelentekzett hónalj fájdalom, (nyirokmirigy duzzanat). Kb 4 napig tartott, csípőizületi problémáim vannak immáron három éve, ősztől tavaszig, na pesrze ezt mondanom sem kell, hogy ez most is nagyon fáj, de ezt nem ennek a betegségnek tudom be. FERTŐZ!!! Az orvos azt mondta, hogy érintéssel fertőz, nem cseppfertőzéssel, tehát közös törülköző használata tilos, na de szerintem ennél természetesebb nincs is manapság. A még bárányhimlőn át nem esettekre jelent veszélyt, tehát többségében gyermekekre. Nekem nem járt túlzottan erős fájdalommal. Remélem már nem is fog! Aki éppen beteg jobbulást neki!

prokariota Creative Commons License 2007.09.13 0 0 49
Ha a Google keresőbe beütöd a telviran nevet, megtalálod a gyógyszer használati utasítását. Aciklovirt tartalmaz, legalább 7 napig kell szedni. Vese és májbetegség esetén ellenjavalt. Napfény érzékenységet nem írnak róla, ha ilyet okozna, feltétlen beírták volna. Ne tudom, hogy az orvosod miért javasolta, hogy kerüld a napot. Javaslom, hogy telefonon kérdezd meg, lehet, hogy ő maga sem tudja, csak mondott egy okosat..Képzeld el azt a szitut, hogy valaki ajakherpeszre szedi, az mit csináljon nyáron az orvosod szerint?..
Előzmény: dora30 (48)
dora30 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 48
igen csak sajnos a bőrgyógyászom azt mondta tilos napra mennem a gyógyszer szedés végéig, ami azt jelenti nem mehetek napra, nem tudom, hogy bírom majd ki........azért lett volna jó, ha valaki írja, hogy volt napom, miközben szedte a telvirant és nem lett semmi baja.........
Előzmény: prokariota (47)
prokariota Creative Commons License 2007.09.03 0 0 47
Szerintem nyugodtan csinálhatsz bármit, amihez kedved van, legalább elfoglalod magadat és nem  figyelsz úgy oda erre az alattomos betegségre. A "B" csoporba tartozó vitaminok állítólag enyhítik a fájdalmat. De ugyanezt megteszi az önszuggesztió is..
Előzmény: dora30 (46)
dora30 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 46

Sziasztok!

 

Ma tudtam meg, hogy övsömöröm van, 5 napja van kis folt a hátamon, nem fáj, csak picit viszket, Telvirant kaptam rá 800 mg-at ,7 napig kell szedni, viszont csütörtökön megyek nyaralni Spanyolországba, lehet napozni, nem tudjátok?!ugye lehet? titeket ért nap a betegség allatt?!

erzsimami Creative Commons License 2007.08.22 0 0 45

Sziasztok!

Még jó, hogy ilyen ritka ez a nyavalya. Már a hozzászólásokból ítélve.

Én is ebben szenvedek éppen most. Nem tudtam elképzelni mi bajom, vert a víz, itt fáj ott fáj. A melegre fogtam, aztán kijött egy-két pattinka a mellem alatt. Még mindig a melegre gondoltam a súlyom miatt is, de aztán jött az őrült bőrfájdalom. Még a ruha is fájt.

Doki írt tablettát, rázófrancot, és B-vitamint. Mert a B-vitamint nem szereti a vírus, gyengíti. De a nővérke szerint, ha meg tudom enni az élesztőt, az még jobb. Tele van B-vitaminnal. Gyerekkoromban mennyit ettünk!

Gyerekek és kismamákkal ne érintkezzem.

Hát hogyan mikor az unokáimra vigyáznom kell? Ráadásul egyik sem volt még bárányhimlős. Lányom szerint jobb ha átesnek rajta. Lehet, hogy igaza van.

Egyébként meddig tart ez a nyavalya? Remélem nem hetekig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!