Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 796

"Ezért, hogy itt van csak a fővárosban 30+ áruház, a németeknél, belgáknál, hollandoknál az egész országban egy sem."

 

Ott meg vannak mas halozatok, de nem ertem ezt a nagy Tesco ellenes felbuzdulast,nem kell ott vasarolni es kesz, van egy csomo mas uzlet is. En pl sosem vasaroltam kajat Tesco-ban pedig ott van tolunk egy kb 200 meterre. Bar ennek a husosreszlege kivalo,mert kiadtak gebinbe egy szeged kornyeki kis husuzemnek es azok aruja remek.

Előzmény: Törölt nick (793)
Derek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 795

"A GLOBUS konzervek egykor világhírűek voltak, megvette a gyárat, a márkát az UNILEVER, a minőségnek vége is lett."

 

ja vilaghiru volt MO-on es a szojuzban:-))

 

Igaz konzervet en csak a seregben ettem azon kivul soha,kiveve a maroccoi  vagy spanyol szardiniat es a sprotnit ami lett vagy eszt nem tudom

Előzmény: Törölt nick (791)
BigyoMail Creative Commons License 2010.11.19 0 0 794

"Mert azt hiszed, hogy a piac önszabályozó szerepe érvényre jut, holott erről szó sincs.
A szabad piac elve itt magyarországon csakis és kizárólag a luxuscikkek piacán érvényesül, de még ott sem 100 %-ig."

 

A piac önszabályozó szerepe működik. Akkor nem működne, ha csak  TESCO létezne. De van ezer más alternatíva. Az, hogy az emberek mit választanak az csak és kizárólag rajtuk múlik.

 

Amit a bérekről írtál az nagyjából helytálló. De ugye ez csak a piaci viszonyok leírását szolgálja. A kereskedők szemszögéből ez csak egy információ a kereslet felméréséhez. Annyiban befolyásolja a működést, hogy mivel a kereslet az olcsó és rossz termékekre van - elsősorban az általad is felvázolt okokból, másodsorban a vásárlók tudatlanságából adódóan - ezért a polcokat 80 - 20%-os arányban töltik fel olcsó és rossz termékekkel. Más kereslet esetén ez az arány változik. Ha nő a kereslet a drágább, ám minőségi termékek iránt, akkor a kereskedők ezt az arány eltolják a a minőségi termékek irányában.

 

Ami a lényeg: nem a TESCO akar mindenáron szemetet eladni, hanem alkalmazkodik a kereslethez. Nem arról van tehát szó, amit te mondani akarsz, miszerint azért van szemét a nagyáruházak polcain, mert a nagyáruházak ki akarnak szúrni az emberekkel, hanem azért vannak ilyen termékek, mert az emberek ezt veszik, épp azért, amit te szépen le is írtál.

 

Hiába lenne az áruházak polcain minőségi termék, ha azt senki meg nem venné, mert - mint azt te is leírod - nincs rá pénze.

 

Képzeld el azt a helyzetet, ahol kikapcsoljuk a piac önszabályozó rendszerét és minden áruházban kötelezően csak jó minőségű és értelem szerűen drágább termékek kerülnének ki a polcokra! Alternatíva nincs, nem lehet olyan boltba bemenni, ahol az olcsó, de rossz minőség található. Hány ember kezdene éhezni a százforintos kenyér és a kétszáz forintos felvágott nélkül?

Előzmény: Törölt nick (793)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 793

Te érted félre.

Mert azt hiszed, hogy a piac önszabályozó szerepe érvényre jut, holott erről szó sincs.
A szabad piac elve itt magyarországon csakis és kizárólag a luxuscikkek piacán érvényesül, de még ott sem 100 %-ig. A reklám piactorzító hatása ugyanis még ebben a szűk szegmensben is érvényre jut.

"a másik virsliszerű izé meg 200 Ft/kg. Az előbbit el tudtam venni kényelmesen a polcról, az utóbbi előtt tömeg szorongott. Mindkettő elérhető volt, nem csak az egyik, mégis a vevők a "szójásabbat" választották. "


Csak amíg nyugat-európában átlag 300-350.000 Ft a minbimálbér, addig itt 70.000. Ott nyugatabbra tehát van miből a polcon hagyni a szart (és ott is hagyják), itt meg nincs, mert a csekély bérből még a ruházatot, lakásrezsit, a bérletet, stb. is ki kell gazdálkodni és ahogy pl. egy BKV bérleten nincs mit spórolni, a virslin, felvágotton, kenyéren, csokoládén pedig van.
Ezért, hogy itt van csak a fővárosban 30+ áruház, a németeknél, belgáknál, hollandoknál az egész országban egy sem. A tesco ugyanis nyugat európában sehol nem rúghat labdába, ugyanakkor innen, a lengyelektől, szlovákoktól meg zsákszámra hordja ki a pénzt, mert a helyi politika és a korrupt ellenőrzés a kezére játssza a hazai vásárlóerőt. 

Előzmény: BigyoMail (792)
BigyoMail Creative Commons License 2010.11.19 0 0 792

Félreérted a helyzetet!

 

Ma is vannak jó minőségű termékek. Ezeknek az ára magasabb. A vásárló nem azt "mondja", hogy szójásabb felvágottat akar, hanem a két felvágott közül a szójásabbat választja, mert az olcsóbb. Tavaly szilveszteri példa: a TESCO-ban két fajta virsli volt kapható. (az árakra nem emlékszem pontosan, de a nagyságrend ilyesmi volt) Az egyik virsli 1500 Ft/kg, a másik virsliszerű izé meg 200 Ft/kg. Az előbbit el tudtam venni kényelmesen a polcról, az utóbbi előtt tömeg szorongott. Mindkettő elérhető volt, nem csak az egyik,  mégis a vevők a "szójásabbat" választották. Nem a TESCO-n múlott az, hogy mit veszek, hanem rajtam. A lehetőség adott volt.

 

A minőségromlás a magyar élelmiszeriparban is ennek köszönhető. Olcsóbb terméket kell előállítani, mert arra van igény, így az alapanyagokon spórolnak. Ha a vevők megfizetnék a jobbat, akkor az lenne. A magyar piac azon szegmense, ami a minőséget részesíti előnyben elég kis volumenű ahhoz, hogy annak kiszolgálása ne legyen rentábilis. Így, akik csak hazai piacra dolgoznak, kényszerűségből lemondanak a minőségről. Nem a tudás, vagy a szándék hiányzik a gyártókból ahhoz, hogy minőséget állítsanak ellő, hanem a kereslet hiányzik hozzá.

 

 

Előzmény: Törölt nick (791)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 791

"A TESCO üzletpolitikája ennél jóval egyszerűbb. Minden országban azzal tölti fel a polcait, amire a legnagyobb az igény, így tud a legtöbbet eladni és a legjobban keresni. Nálunk a szar, ám olcsó termékre van igény, hát azt árulnak. Ha nem a szemétre lenne igény, akkor már rég tönkre mentek volna, "

 

Ez marhaság.

 

A szocializmusban a legtöbb élelmiszeripari termék kiváló minőséggel bírt. A szemét is, ha olykor-olykor átsompolygott az országhatáron, ideig-óráig talált csak fogyasztóra. Ilyen volt egy időben a francia lágysajt, vagy a bulgár konzerv. Ez utóbbi egyébként nem is volt rossz, csak a magyar ízvilágtól idegen.

Ma ezzel szemben alig akad valóban jó minőségű termék. A GLOBUS konzervek egykor világhírűek voltak, megvette a gyárat, a márkát az UNILEVER, a minőségnek vége is lett.

 

"Nálunk a szar, ám olcsó termékre van igény,"

 

Ez érdekes. Én soha nem hallottam még olyat, hogy egy vevő azt mondta volna a hentesnek, vagy a csemegepultosnak, hogy kedveském, túl kevés ebben a felvágottban a szója, tegyenek már bele még egy keveset, mert ha nem, akkor másutt veszek, szójásabbat, olyat, amiben nincs ennyi rengeteg hús. 

Előzmény: BigyoMail (790)
BigyoMail Creative Commons License 2010.11.19 0 0 790

"A lengyelek-magyarok-szlovákok különösen jól átverhetők, el lehet adni nekik a szart is. Kb. ez utóbbi mondat a TESCO 'üzletpolitikája'."

 

 

A TESCO üzletpolitikája ennél jóval egyszerűbb. Minden országban azzal tölti fel a polcait, amire a legnagyobb az igény, így tud a legtöbbet eladni és a legjobban keresni. Nálunk a szar, ám olcsó termékre van igény, hát azt árulnak. Ha nem a szemétre lenne igény, akkor már rég tönkre mentek volna, hiszen nem kötelező a TESCO-ban vásárolni. Minden TESCO-ra jut egy Spar, Penni, CBA, Lidl, ALDI, meg még egy halom más bolt és áruház. Ha nem azt kapja a TESCO-ban a vásárló, amit szeretne, elmegy máshová, ahol olyan terméket kap, amire vágyik. Ez ilyen egyszerű.

Előzmény: Törölt nick (780)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 789

Én a TESCO-t csak azért ítélem el, mert borzalmasan kizsákmányolja a dolgozóit. Így könnyű olcsónak lenni!

BigyoMail Creative Commons License 2010.11.19 0 0 788

Így jár az, aki erőlteti a magyar beszállítót, hogy az üzletpolitikájának megfeleltesse a magyar - nem magyar áruk arányát...

Előzmény: Törölt nick (777)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 787

"Vegyél, egyél tesco-s  (ízetlen, sárga) paradicsomot, (méregzöld) banánt, (moslék) savanyúságot, (szétmálló, főtt, sótlan) grillcsirkét, stb. Majd megtudod."

 

Miert venne?

 

Ugy beszelsz,mintha mellettetek allna egy Tesco emblemat viselo geppisztolyos,hogy kotelezo megvenni a rossz minoseget.

 

Egyebkent is nagy hazugsag ez a felsorolas!

Előzmény: Törölt nick (785)
Márta123 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 786

Össznemzeti ügy:)))))))))))))))))))))) a Tesco.

Azért változatlanul nem értem, hogy mi ez az egészpályás letámadás a mi mostanában indult ellene, hiszen jó kis részt vállal a haza oltárán a különadóval. Ezzel szemben a CBA egy vasat nem fizet.

Én a magam részéről nagy ívben elkerülöm a CBA-kat, mert tudom, hogy a Tesco-tól veszi át lejárat előtt néhány nappal a termékeket és ráadáasul sokkal drágább mint a Tesco.

Tudod van akinek az ár is számít.

Előzmény: Törölt nick (783)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 785

"A TESCO-ban zömmel magyar áruk vannak"

 

Ez szimpla hazugság.

 

 

"a TESCO-ban bérlik a polcokat."

 

Ilyen hivatalosan nincs. Egyébként is, a beszállítók bérlik, helyesebben fiztenek polcpénzt, azok pedig hiába magyarok, olykor, ha az áru, amit szállítanak,  import.

 

"A CBA-nak nyilván riválisa, ahol szintén kifoghatod a rossz árut is"

 

A CBA-nak nem riválisa a tesco. A CBA kisboltokban forgalmaz, sokkalk rosszabb teljesítménymutatóval, mint a tesco.

Ennek ellenére a CBA-ban sokkal kevesebb a silány, a romlott áru.  Nem mintha ezzel a CBA-t akarnám dicsérni, mert az sem fenékig tejfel.

 

"Agyonpermetezett zöldségeket, antibiotikumos csirkéket ott inkább kapsz mint a tecskokban."

 

Kötve hiszem.

Vegyél, egyél tesco-s  (ízetlen, sárga) paradicsomot, (méregzöld) banánt, (moslék) savanyúságot, (szétmálló, főtt, sótlan) grillcsirkét, stb. Majd megtudod.

 

Előzmény: Halskette (784)
Halskette Creative Commons License 2010.11.19 0 0 784

A TESCO-ban zömmel magyar áruk vannak, a TESCO-ban bérlik a polcokat.

Nem attól rossz a TESCO, hogy a lánc tulajdonosa nem magyar.

A CBA-nak nyilván riválisa, ahol szintén kifoghatod a rossz árut is.

 

Szóval, nem értem, mi ez az attack a TESCO ellen?

Mennyivel korrektebbek a magyar boltok? Agyonpermetezett zöldségeket, antibiotikumos csirkéket ott inkább kapsz mint a tecskokban.

Előzmény: Törölt nick (780)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 783

" de nekem még soha nem sikerült romlott árút vennem a Tescoban"

 

A tamponok, inkontinencia-betétek, alkoholos italok között valóban kevés lehet a lejárt szavatosságú.

 

 

"Ha nem teszik vásárolj a"

 

Ez nem tetszik, v. nem tetszik kérdés, hanem bűncselekmény.  A fogyasztók megkárosítása ekkora volumenben, már össznemzeti ügy.

De te csak vásárold továbbra is ott a liberóidat, meg a szeszt.

 

 

Előzmény: Márta123 (781)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 782

Egyszer vásároltam a tescoban szélvédőmosó folyadékot .

Nem volt romlott .

Előzmény: Márta123 (781)
Márta123 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 781

Nem akarom én őket védeni  de nekem még soha nem sikerült romlott árút vennem a Tescoban.Kicsit el van ez az az az egész túlozva.

Ha nem teszik vásárolj a magyar üzletláncokban, ahol megveheted a Tesco lejárt élelmiszereit.

Előzmény: Törölt nick (780)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 780

A TESCO-t már régen be kellett volna záratni. Vezetőinek pedig börtönben lenne a helyük. 

Csalnak, lopnak, megtévesztenek. Milliárdos tételben.

 

Akciós sült pulykacomb a FOGARASI TESCO extrában 630 Ft/kg áron.

Ez még a nyers pulykacomb áránál is kedvezőbb, nosza, vegyünk.

A hús elképesztően büdös volt.

 

Minden második vásárlásnál volt valami kifogásolható. Amíg oda jártunk. Most már inkább máshová..

 

Nem véletlen, hogy nyugast európában sehol nincs TESCO, csak angliában, az alapító hazájában. Az sem véletlen, hogy kelet európában is csak a lengyeleknél, a szlovákoknál és itt vannak áruházaik, de ebben a térségben aztán dögivel.

 

Ahol még jelen van, aztk is a kontinens nyomornegyedei:

pl. Törökország, Írország.

 

plusz:

Thaiföld
Kína
Malajzia
India

Indonézia

 

Itt nálunk, csak a fővárosban és annak közvetlen közelében több mint harminc TESCO áruház épült és árul évek óta szutykot, hulladékot, szemetet.

 

A lengyelek-magyarok-szlovákok különösen jól átverhetők, el lehet adni nekik a szart is. Kb. ez utóbbi mondat a TESCO 'üzletpolitikája'.

 

 

digicat Creative Commons License 2010.11.18 0 0 774

http://en.wikipedia.org/wiki/Tesco

Már a 60-as években elég sok üzletük volt Angliában:

"During the 1950s and the 1960s Tesco grew organically, and also through acquisitions, until it owned more than 800 stores. The company purchased 70 Williamsons stores (1957), 200 Harrow Stores outlets (1959), 212 Irwins stores (1960, beating Express Dairies Premier Supermarkets to the deal), 97 Charles Phillips stores (1964) and the Victor Value chain (1968) (sold to Bejam in 1986).[13]"

 

 

"Tesco Extra stores are larger, mainly out-of-town hypermarkets that stock nearly all of Tesco's product ranges"

 

" The largest store in England by floor space is Tesco Extra in Pitsea, near BasildonEssex, with floorspace of 11,600 m² (125,000 sq ft)."

Előzmény: alienfromspace (768)
Baszajev Creative Commons License 2010.11.13 0 0 772

M A R H A S Á G.  A Tesco már rég egy nagy áruházlánc volt, mikor betette a lábát Magyarországra.  És még nem is vitték magukkal minden bizniszt, mert itt pl. biztosítás-bankbizniszben is a legnagyobbak kzt vannak.

Előzmény: alienfromspace (768)
Derek Creative Commons License 2010.11.13 0 0 771

"Tesco egy kisbolthálózat volt eredetileg és nem is volt multi. Kelet-Európában, pontosabban Mo-on lett nagyvállalat, ami több mint elgondolkodtató."

 

Egy fraszt,menj be a honlapjukra. A tesco eloszor Lengyelorszagban epitett ki halozatot.MO a masodik volt.

Előzmény: alienfromspace (768)
Baszajev Creative Commons License 2010.11.13 0 0 770

Ezt ugye viccnek szántad????? Amit te láttál az egy Tesco Express volt. Az ország tele van Tesco Extrákkal, csak nézni kellene...

A Sainsbury's sem nagyobb semmivel, mint egy Tesco Extra.

Előzmény: WasLos? (769)
WasLos? Creative Commons License 2010.11.13 0 0 769

A Tesco gyakorlatilag nem volt más mint egy angliai kisbolthálozat. Londonban a Trafalgar téribe és hébe-hóba a parlamenttel szembeniben vásárolgattam. Gyakorlatilag egy kis CBA-ként kell elképzelni. Az ottani tradicionális nagyáruház pl: a Sainsbury

Előzmény: trinity alignment (731)
alienfromspace Creative Commons License 2010.11.13 0 0 768

"Egy jelenség: nálunk hozzánk züllenek a multik"

 

Tesco egy kisbolthálózat volt eredetileg és nem is volt multi. Kelet-Európában, pontosabban Mo-on lett nagyvállalat, ami több mint elgondolkodtató. Nem ártana megvizsgálni hogyan zajlott le ez a folyamat. Erősen gyanús hogy a tesco-t a magyar elvtársak választották ki és csináltak belőle nagyvállalatot. Egy multinacionális keresdelmi lánc optimális szervezet hogy legalizálja a lehúzott állami pénzeket, maffia-szerű tevékenységre elképzelni sem lehetne jobbat.

 

Előzmény: trinity alignment (731)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 764
Nem akarok egy csomó szlovák árut venni, nem megyek oda. Van olyan áruházlánc, ahol sok magyar élelmiszert tartanak.
Mai tapasztalat: tesco-ba menés Vodafon miatt: üres az áruház:-))))))) nem vagyok egyedül:-)))
Fine Tune Creative Commons License 2010.04.18 0 0 762
Szerintem aki a Tesco-ba vesz biciklit, annak rengeteg pénze van. Az ember nem egy szezonra vesz bringát:)
Előzmény: balint111 (749)
Fine Tune Creative Commons License 2010.04.18 0 0 761
Nálam az Auchan kapott egy rossz pontot.

Nézem a nagyobb vajakat, teleöntve a fő hely szlovák vajjal 450 Ft. Jól eldugva magyar vajak 350 Ft. Rohadékok pár forint polcpénz miatt még át is basszák a vásárlóikat.

Én ugyan az utóbbi időben már csak műszaki cikkekért jártam oda, de ezek után már azt sem.



Előzmény: kiskakukkfioka (754)
m-a-x Creative Commons License 2010.04.17 0 0 760
kÖSZI. Ez megvan, de mit, hogyan kódol?
Előzmény: Derek (756)
Derek Creative Commons License 2010.04.17 0 0 759
"a 3/3 as mszmp-s miniszter úrelvtárs martonyi főrészvényese a tesco nak.."

Ennek igazan orulni kene ,hiszen akkor tobbsegi magyar tulajdonban van:-)
Előzmény: Törölt nick (758)
Derek Creative Commons License 2010.04.17 0 0 756
Tesco Product Number
m-a-x Creative Commons License 2010.04.17 0 0 755
Üdv!
Tudja esetleg valaki mit takar a tesco TPN száma az árukon?
????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!