Keresés

Részletes keresés

LyPapa Creative Commons License 2004.03.26 0 0 87
Sziasztok,

Az előbb hibás linket adtam meg :))

Feltettem néhány S2-vel készült képet
IDE .

A képeket leméreteztem kisebbre, mert az ADSL vonal már így is nehezen bírja. A képekből világosan látszik, a tanulnivaló csak szaporodik.

Üdv:

LyPapa

LyPapa Creative Commons License 2004.03.26 0 0 86
Sziasztok,

Feltettem néhány S2-vel készült képet
IDE .

A képeket leméreteztem kisebbre, mert az ADSL vonal már így is nehezen bírja. A képekből világosan látszik, a tanulnivaló csak szaporodik.

Üdv:

LyPapa

pggp Creative Commons License 2004.03.25 0 0 85
Hátha Valaki S2-t akar venni:
http://apro.kurzor.hu/browse.php?section_id=124
"S2Pro Fuji 6/12Mp-es professzionális dig (Hardver - Digitális kamera, kínál)

Rendkívüli lehetőség! Családi okok miatt verhetetlen áron eladó 1 db. Fuji S2Pro 6/12Mp-es professzionális digitgép, 3 hónapos, valóban nem használt, karcmentes, dobozos, Mo-n vásárolt, garanciális, ajándék kártyával! 600ezerért, számlával vásárolt, alku nélküli ára: 375ezer Ft!
Feladó: Dr.Bedros Róbert
Régió: Budapest - XII. kerület
Telefon: 0630-4448444
Ár: 375.000.-
URL: —
Feladva: 2004.03.23.
Érvényes még: 29 napig
Azonosító: 142890"

puffin Creative Commons License 2004.02.12 0 0 84
? van valakinek info-ja, hogy a Fujifp. s3pro mikortól lesz kapható mifelénk és persze az ára! ez utóbbiról itt-ott emlegetik, hogy 2000usd (euro) körül várható, persze amíg megteszi azt a végtelenül hosszú utat a magyar polcokig ez az ár biztosan combosodni fog valamennyit.

fujifilm kft.-nél ismerőse valakinek?

("nem mintha érdekelne", de mielőtt megveszem a 10d-t jó lenne tudni az s3 itthoni árát:)))
az is érdekelne, hogy az s2-é el fog e mozdulni legfelé ...(nem mimtha érdekelne:))) vagy mégis?

puffin Creative Commons License 2004.02.09 0 0 83
na sziasztok.
így hirtelen: nagyon szép darab. tényleg. robosztus (ha műanyag hát műanyag).
a ttl helyett való d-ttl engem is zavar (persze akkor, ha a sima ttl az sb sorozatú nikon vakukkal nem működik)...
a másik vesszőparipám a fénymérés manuális objektívekkel? erről még nem leltem információt.
ja és az ára?

kedves hsoma
lehet, hogy mégis maradok a 10d-nél:)

Előzmény: nikolausz (82)
nikolausz Creative Commons License 2004.02.06 0 0 82
Engem egy dolog bant, hogy elhagytak a jo oreg TTL vakuzast :-(
Az S2 pro tudta ezt egyedul a slr digit gepeknel.
Szerintetek mennyivel jobb az uj dTTL?
hsoma Creative Commons License 2004.02.05 0 0 81
A ha. Javítottak az ergonómián és a dizájnon, de hogy a műanyagvázat nem tudják mellőzni, ez nnagyon bánt (ezt nagyon ellensúlyozza a Super CCD 4 és a többi pozitív tulajdonság). Összességében véve jónak tűnik, és hát tudjuk, hogy a Digicam értesülései néha nem a legjobbak (pl.: D100: "F100 vázra épülő...", vagy: D1x: "F5 vázra épülő..." -hát ennyit...).
Lehet, hogy Puffin barátunknak mégse lesz 10D -je? -én reménykedek:) (de ezen a 1/180 -as vakuszinkronon csiszolhattak volna)
Előzmény: Badmotorfinger (76)
hsoma Creative Commons License 2004.02.05 0 0 80
A ha. Javítottak az ergonómián és a dizájnon, de hogy a műanyagvázat nem tudják mellőzni, ez nnagyon bánt (ezt nagyon ellensúlyozza a Super CCD 4 és a többi pozitív tulajdonság). Összességébe véve jónak tűnik, és hát tudjuk, hogy a Digicam értesülései néha nem a legjobbak (pl.: D100: "F100 vázra épülő...", vagy: D1x: "F5 vázra épülő..." -hát ennyit...).
Lehet, hogy Puffin barátunknak mégse lesz 10D -je? -én reménykedek:)
hsoma Creative Commons License 2004.02.05 0 0 79
Épp tegnap filóztam rajta, hogy milyen lesz az új Fuji DSLR, és tessék...
o0-0o Creative Commons License 2004.02.05 0 0 78
Mennyiért szeretnéd eladni az S2Pro-t?
;-)
Előzmény: hkr (77)
hkr Creative Commons License 2004.02.05 0 0 77
Ez az S3 nagyon szimpatikus.

Kiváncsi vagyok, mennyiért akarják majd mérni. Nem mintha váltani szeretnék, de sose lehet tudni...

Badmotorfinger Creative Commons License 2004.02.05 0 0 76
A HÍR !

http://www.dpreview.com/news/0402/04020503fujifilms3pro.asp

http://index.hu/tech/digicam?x:2004.02.05&164926

Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2004.02.04 0 0 75
Ráadásul, most jön a tavasz.
:)
Előzmény: Speibl és Hurvinyek (74)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2004.02.04 0 0 74
D100-ra nem panaszkodhatok.
Tavaly télen, -15-ben meglepően jól bírta.
Előzmény: hsoma (72)
hkr Creative Commons License 2004.02.04 0 0 73
Háááát... Ezzel kapcsolatban a gyakorlati tapasztalataim tényleg nem túl jók. A gép működik jó nagy cidriben is, viszont az akkuk nagyon gyorsan merülnek. Célszerű a gépet és a tartalékelemeket/aksikat meleg helyen, testközelben tartani és csak akkor elővenni a gépet, amikor kell.
Előzmény: hsoma (72)
hsoma Creative Commons License 2004.02.04 0 0 72
Hkr, vagy más S2 júzerek!

nekem ez a DSLR tetszik legjobban a "nagy 3" -asból (D100, S2, 10D), de egy dolog nagyon nem OK: ez pedig a minimális használati hőmérséklet. Mik a Ti tapasztalataitok, meddig megbízható?

Üdv: hsoma

puffin Creative Commons License 2004.01.24 0 0 71
mél vissza
Előzmény: hsoma (70)
hsoma Creative Commons License 2004.01.24 0 0 70
off: küldtem neked mélt Arsat ügyben
Előzmény: puffin (69)
puffin Creative Commons License 2004.01.24 0 0 69
hogyne érdekelne! jöhet, hiszen csúcs ez az adsl:)
Előzmény: hkr (68)
hkr Creative Commons License 2004.01.24 0 0 68
puffin,

Az elmúlt kb 1-2 hétben nem nagyon tudtam fotózással foglalkozni, munka és más hobbi kötött le. Azért van 1-2 új kép is, ha érdekel, mutatok egyet, csak jó nagy a mérete :-)

Előzmény: puffin (67)
puffin Creative Commons License 2004.01.23 0 0 67
szia hkr

további fejlemények, új képek, tapasztalatok (pro/kontra)...és úgy általában.
üdv.
puffin

Előzmény: hkr (64)
pggp Creative Commons License 2004.01.19 0 0 66
A reális ár a távolság függvénye ;-)
Előzmény: hsoma (65)
hsoma Creative Commons License 2004.01.19 0 0 65
Úristen!!!! ezek legális árak?????????
normális árak: www.bhphoto.com
Előzmény: pggp (62)
hkr Creative Commons License 2004.01.19 0 0 64
ehhez szerintem nem vezet más út, mint hogy bazi olcsón kell kihozniuk új DSLR-eket

Ausztriában a Sobotkánál (sobotka.at) már hirdetik a Nikon D70-et. 1100 euroért. A Sobotka viszont nem a legolcsóbb hely.

Előzmény: nyulcipő (60)
puffin Creative Commons License 2004.01.17 0 0 63
a sigma háza táján általában az EX sorozat darabjai között kell keresgélni...
Tamronéknál az SP....
Tokináéknál az ATX pro sorozat...
(vannak kivételek...magas osztályban egy-két gyengébb és a "gyengébb" kategóriákban kivételesen jó darabok.
nézni kell a teszteket...photodo, photonet és egyebek...
üdv.
puffin
Előzmény: gabor78 (61)
pggp Creative Commons License 2004.01.17 0 0 62
http://www.knips.com/
Előzmény: gabor78 (61)
gabor78 Creative Commons License 2004.01.17 0 0 61
puffin,

"third party gyártók (sigma, tokina, tamron) kedvezőbb áron kínálnak jó alternatívákat. egyik-másik minősége abszolút versenyképes a nagy gyártókéval. "

esetleg tudnál segíteni hogy konkrétan melyikek ezek, és hol tudom megnézni az árát / hol érdemes megvenni...

fejtörés az lesz :)
üdv!

Előzmény: puffin (57)
nyulcipő Creative Commons License 2004.01.16 0 0 60
Ebben igazad van, mármint hogy a Canon DSLR-ben fényévekre a többi cégtől. Abban lehet reménykedni, hogy a többiek be akarják hozni, és ehhez szerintem nem vezet más út, mint hogy bazi olcsón kell kihozniuk új DSLR-eket. Méghozzá a Canonnál olcsóbban, mert valahogy vissza kell tudniuk csábítani az átcsábult tömeget.
Na de meglátjuk mit hoz a jövő. Sajnos hiába mennek le az árak, nálunk akkor is minden dupla annyiba kerül mint nyugaton:( Ez van.
Bár én most nem gondolkozom DSLR-ben, azért nagyon remélem, hogy idén áttörés következik be az áz árukban.
Előzmény: puffin (59)
puffin Creative Commons License 2004.01.16 0 0 59
én ezt nem vitatom (mármint az usm vs. af-s tesztet). ami viszont bizonyos, hogy a nikon (lehet, hogy azért mert nagy dobásokra készül a közeljövőben) a középkategóriás (d30, d60, 10d, 300d) slr osztályban (ami mondjuk árban nagy nehezen öszebuherálható) rendesen lemaradt. Mind a mai napi egyetlen közép gépe van a d-100 ami árban a fujit is megelőzi, nemhogy a 10d canont...és azért nem tennék egyenlőséget közéjük.
szóval a nikon lépéshátrányban van és az utóbbi néhány hónap leforgása alatt jó néhány lelkes és kitartó "emberét" elvesztette az agyonagyalós-agyonhallgatós piaci viselkedésével. én is most készülök (részben legalább is) hátat fordítani nekik.

Az oly erőlködik ezzel a 4/3 szabvánnyal (lehet, hogy van jövője, de jelene szvsz nincs...hacsak a gyártók közös szabvánnyá nem teszik.

A minolta (én x-700 minoltával kezdtem fotózni) tényleg egy méltatlanul mellőzött szereplő, de ő a digi piacon (leszámítva egy régi modelljét lsd. képkovács) inkább az "elefántfejű" szuper kompaktokra, bridge-type kamerákra hajazott. D-slr ben úgy lemaradt, mint a borravaló...
(szerencséjükre viszonylag stabil táboruk van)

pentax..még talán éppen idejében lépett az *ist-tel így a pentaxos táborát meg tudta őrizni (nagyfokú lencse kompatibilitás).

Fuji S2 pro, jó darab, jó ccd technológia, de árban nem versenyképes a canonnal..

Contax n digital...hát igen csak győzze v.ki megfizetni (nem középkategória)

Leica digihátfal az R8, R9 vázakra..biztosan high-end buli lesz, de a fizetőképes (honi) kereslet, hát ebben szkeptikus vagyok...szintén nem közép kat.

én egy kicsit mérges vagyok a gyártókra a qurva marketingjük miatt, hogy miért nem hoztak ki a profi, jól starpálható vázaikra (nikonnál f5, f100) egy a leicához hasonló, de megfizethető árú d-hátfalat...ezzel tarthatott volna meg sok embert és erre mondhatnánk, hogy igen, ez egy szuper jól használható, koherens rendszer..

a nikonra (és fuji-ra) visszatérve a legjobban az bosszabntott fel, hogy ugyan pakolhatsz a d-100-ra és a S2 pro-ra manuális nikkorokat...de sajna oda a fénymérés...na menjenek a p.be..ugyanez a canonnál (nikon vagy m42 lencse eos vázon) továbbra is működik pedig a gép "azt sem tudja", hogy objektív van előtte.

na ilyenek.
várom az árak alakulását és a nikon d-70 névre keresztelt üdvöskéjét. (hátha nem lesz igaza ekének aki azt, mondta: "hogy várd meg a d-70-et, hogy aztán annál boldogabban vedd meg a canon-t)

Előzmény: nyulcipő (58)
nyulcipő Creative Commons License 2004.01.16 0 0 58
Én nem vagyok se a Nikon se a Canon mellett elkötelezve, csak egy érdekes dolog erre az USM dologra. Valahol olvastam egy tesztet, ha megtalálom és érdekel elküldöm. Szóval a teszt a különböző, AF rendszereket tesztelte. A Canon EOS 1v gép egy gyors L-es USM-es obival szrepelt, a Nikon F5 meg valami baromi gyors Nikorral, és még ott volt a Minolta egy régi dinax (valami 90-es évek közepe körüli csúcs asszem dinax 900xi vagy 9000xi) egy jobb Minolta obival. A tesztben a Nikon volt a leggyorsabb és csak utána jött a Canon USM rendszer. Ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy a Minolta egy hajszállal volt csak a Canon mögött.
A lényeg, hogy bár az AF sebessége függ mind az obitól, mind a váztól, a Canon nem húzott azért annyira el a konkurenciától, más kérdés, hogy a sajtó nagyon nyomatja valamiért. (a Minoltát pedig valamiért nagyon lehúzzák)
Előzmény: puffin (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!