De attol, hogy egy szam megvaltozik a szemelyi szamban, attol meg az illeto neme nem valtozik meg.
Ez így van. De a jogi helyzete ettől megváltozik. És nem a személyi számtól változik meg, hanem a személyi számot azért kell megváltoztatni, mert a társadalom a nemváltást annak minden következményével együtt elismeri.
Tehát házasodhat, bemehet a női napozóba, a női börtönben kell elhelyezni, a kórházban a női részlegen kell lefektetni, a nők nyugdíjkorhatára vonatkozik rá. etc.
Olyanok nem igazán vannak. Egy ismerősöm, aki ezen a területen dolgozik mondta, hogy egy heroinista max 1x esik vissza. Utána az esetek 99%-ában szép csöndben túllövi magát. Sajnos az egyik barátom is így járt.
Ha csak így bemondásra lehet, én farok nélkül szeretnék férfi lenni, az tokkal-vonóval kb. 25-30%-os átlagfizetés növekedést jelentene.
Még a végén támogatni fogom?
Nos, a mai hírek szerint a dagnatos gyerekeket gyógyító Madarász utcai klinikai csődbe ment.
Akit zavar a farka, vágja le.(szvsz egy-két tucatnál nincs több)
Jellemző hogy ennek a kormánynak melyik fontosabb.A fiúból lány akar lennei vagy fordítva, finanszírozza maga, ne az én TB-mből . A plasztikai bevatkozások is térítéskötelesek.
"hogy "bemondásra" változzon meg - lényegében csak az okmányaiban - az illetö neme."
Más nem is hiányzik. Akkor meg hallgathatnánk a ballib sípitozást a különféle felemerülő diszkriminációkról, hogy pl. miért nem mehet be a női öltözőbe a Józsi, pedig ő már Maca. stb. :)
De akkor nyilván a TB fogja fizetni, vagyis mi. Ezt egyébként indokolt esetben nem tartom helytelennek, azt viszont igen, hogy "bemondásra" változzon meg - lényegében csak az okmányaiban - az illetö neme.
Boccsánat, én voltam a figyelmetlen, és két malomban örlünk. Szóval az általam eddig leírtak akkor állnának, ha az illető alávetné magát a műtéti és hormonális kezelésnek. De akkor nyilván igen.
1. Ez az azonos nemüek házasságának lehetövé tétele. Szerintem ezzel úgy van a társadalom, mint az euthanáziával. Nálunk ez még korai.
2. Nem így van, a gyereke(ke)t vállalni is lehet, tehát már a születés elött megkapják a szocpolt, ezt a gyerek elmaradaása esetén akkor nem kell visszafizetni, ha orvosilag nem lehetett gyerekük. Ennek igazolása pedig itt nem probléma.
3. Na de akkor mi lesz a gyermek személyiségfejlödésével? 18 éves koráig ilyen nemü lesz, utána meg olyan?
4. Azt nem gondolod komolyan, hogy kéjtanyákat kellene csinálni a börtönökböl?