szétrázás: emlékszem, hogy anno amikor a 412-esek kerültek forgalomba, akkor az alacsonypadlósságuk miatt az önkormányzatok összefogtak és a tervezett útvonalakat felújították és garanciát vállaltak a folyamatos kátyúmentességre és Demszky féltéglával veregette magát...meg lehet nézni szegények orrát illetve hátulját: a megállókban rendszeresen felverik magukat az árkok miatt, de egy alaposabb alvázkimérés is tanulságos lenne.Most még garanciális a Volvo, de majd ha vége a dolognak akkor minden mindennnel össze lesz m,adzagozva, valamint megfolyt festékkel az első és 3. ajtó fölé nyomva a rendzsám része vagy egésze...balkánosítás felsőfokon.
Troli: van Ikarus jármű Kiepe elektronikával...most lesz lengyel (???) kasztni magyar elektronikával: ha teljesen magyr lenne a jármű ( és persze jól működne) akkor az egy kitörési lehetőség lenne a cégeknek egy külföldi járműbeszerzés tenderen...de ehez hosszútávon kellene gondolkodni. Mindegy, majd megszokjuk az új formákat és köynörgünk a külföldieknek, hogy még x évig tartsák fenn gyártókapacitásukat hogy legyen nekünk alkatrészutánpótlásunk.
Sajnos ez van!
Keletre mindent el lehet adni!:-(
A másik probléma, amit említesz, hogy ezeket a járműveket szana szét rázza a csodálatosan tükörsima Thököly út például!
Pedig a 435-et is szétrázza, de nem annyira!
Sebaj éljen az ész nélküli fejetlenség!:-)))
Nolátod EZ a baj: az oolcsó munkaerő révén nagyobb a haszon ( nem osztják meg a profitot sem a munkással sem a vevővel :((( ). Ami nem tetszik: a műszerasztal nagyon ocsmányul reng a csodás utak miatt. Ikarus forever!
Bocsi, lehet, hogy tévedek, de én úgy tudom, hogy a Volvo buszaink azok lengyel gyártmányok ( azokra a csuklós nagy kék izékre gondolok a BKV-nál): lehet jobb lenne az eredeti svéd :((
A 80-as troli nem Volvo volt, hanem Solaris (lengyel gyár). Volvo troli csak Linzben és most már Szegeden van/volt.
Egyébként tényleg a ragasztásnak a szaga ez, azokat nagyon zavarja, akiknek érzékeny az orra (pl. én). Ausztriában utaztam 4-5 éves Volvóval, annak is megvolt ugyanez a szaga, magyarul nem biztos, hogy egyhamar el fog tűnni...
Nem tudom, hogy volt-e csöves a buszon, de akárhányszor ilyen busszal utazom, mindig ugyanezt a szagot érzem. Én csak gyanítom, hogy a ragasztónak lehet ilyen szaga, amivel az üléskárpitot ráragasztották az ülésekre... Ezek szerint ezt a szagot csak én érzem a Volvo buszokon? Bár érdekes, hogy a múltkor a 80-as troli is Volvo volt, azon mintha nem éreztem volna...
Többször is volt már "szerencsém" ilyen busszal utazni, és mindig ugyanazt a szagot éreztem. Lehet, hogy nem az üléshuzatnak van ilyen szaga, én csak arra tippeltem, hogy mivel ezek a buszok újak, még elég friss a ragasztó és annak van ilyen szaga. Ez ugyanolyan mint az enyv, ha azzal ragasztasz valamit, egy jódarabig még érzed a bűzét...
Én sem úgy szagoltam meg, hogy hozzányomtam az orrom, de erre nincs is szükség: ha felszállsz egy ilyen buszra, a förtelmes bűz rögtön megcsapja az orrod.
És az is igaz, hogy nagyon kemények és kényelmetlenek az ülések!
Az új Volvo buszok üléskárpitjai szörnyen büdösek! Nem tudom, milyenek azok az üléshuzatok, vagy milyen ragasztót használtak, de kihányom a belem, ha megérzem a szagát!
Ha ott van az 56-os villamos akkor minek sűrítsék a környezetszennyezőbb buszt. Egyébként amikor én látom akkor nincs kitömve a 56, reggel sem sokan utaznak vele, mert sokat áll a dugóban. A 22-esnél éppen azért nem ugyanaz a helyzet, mert ott nincs párhuzamos villamos aminek valamennyire fix a menetideje. Reggel nekem nem mindig sikerül fölpréselődnöm a 22-esre, ami jó esetben ha jön 5 percenként ilyenkor.
Nem bírják a rázós budapesti utakat az új Volvo buszok
Index
2004. szeptember 14., kedd 9:04
Hosszú távon nem bírnák a budapesti útviszonyokat az idén vásárolt Volvo buszok, ezért a BKV arra kérte a svéd gyártót, alakítsa át a járművek lengéscsillapítóját - értesült a Magyar Hírlap. A fővárosi úthálózat, különösen a Thököly úti rázkódás nem tesz jót az európai városokban bevált svéd technikának.
A 7-es vonalán járó, idén vásárolt svéd autóbusz nagyon ráz és csörömpöl a gödrös, kátyús utakon. Haverla Ferenc, a BKV műszaki főmérnöke azt mondja, az alacsony padlós szerkezet meghatározza, hogy mekkora és milyen lengéscsillapító fér el a vázban. A Magyar Hírlap úgy tudja, a közlekedési vállalat felkérte a gyártót, vizsgálja meg, miként lehetne csökkenteni a rázkódást.
Haverla szerint szó sincs arról, hogy szétesnének a buszok a Thököly úton, csak épp gondosabb, gyakoribb és ezért költségesebb karbantartást igényelnek a járművek, ha marad az úgynevezett "kemé(ny rugózás".
A Volvo megkezdte a budapesti utakhoz szükséges változtatások kidolgozását, a jövőre érkező ötven új autóbuszt várhatóan már átalakítva vásárolja meg a BKV.
Apropó [122]-es. Az [56]-os egy villamosvonal mellett müködik, kb. egy villamosnak megfelelö kihasználtsággal is. Várható-e a közeljövöben vajon itt is a szardínia-üzemmód leváltása? A 22-eseknél lehet, hogy hasonló a helyzet, de az legalább 5 percenként jár.