Keresés

Részletes keresés

CivilWord Creative Commons License 2004.05.07 0 0 323
Igazság szerint nem csak a szürke/fekete cégekkel van baj, hanem a magyar mentalitással is.
Hogyan is történik általában Magyarországon egy gépvásárlás?
Nagyarc, önjogvédő fazon kinézi katalógusból / internetről / reklámanyagból / hirdetési újságból a szóbajöhető gépeket, majd elmegy a márkaboltba (!!!). Ott pofátlanul kiadja magát vásárlónak, végignézi / végigpróbálja / végigtapogatja a gépeket. Elmagyaráztatja magának az 50IQ-jával nehezen felfogható funkciókat, rabolva a drága pénzen foglalkoztatott, gyakorlott, szakképzett eladó munkaidejét.
Néhány nap kalandozás után a szaküzlet profi munkatársai segítségével kiválaszt egy típust. Ezután ismét végignézi a netet / hirdetési újságokat, hogy hol kaphatja meg legolcsóbban.
Elcaplat a szürke / fekete boltba, megveszi a gépet dokumentáció és valódi garancia, terméktámogatás nélkül.
Hazaér, elkezdi használni a gépet. Rájön, hogy néhány funkció fekete ló tarfejű intellektusa számára. Felhívja az eladót. Kiderül, hogy a flegma, leereszkedő "szakembereknek" halványlila érkezésük sincs a konkrét géptípusokhoz, a funkciók, lehetőségek fotográfiai összefüggéseihez. Hívja hát gátlást nem ismerő vevőnk a szakboltot, szaksztervízt. Részletes, szakszerű választ kap, elégedetten dől hátra, hogy milyen ravasz fickó is ő. Tízezreket spórolt, és lám, csak boldogul. Hogy meg tudta vezetni a szakboltot / szakszervízt...
Igen ám, de kicsit unalmas és drága minden kérdés után telefonálgatni. A német / angol / japán kézikönyv számára kínai, keríteni kellene egy magyart. Felhívja a márkaképviseletet, majd felháborodik, amikor 15 000 forint körüli összeget kérnek vacak száz-százötven oldalért. Akkor már inkább törvényt sért. Fénymásolja, netről letölti az illegálisan többszörözött dokumentációt.
Ha valaki figyelmezteti agyhalott barátunkat, hogy átkerült a törvény túlsó oldalára, anyázza a hazai képviseletet, márkakereskedőt, szervízt, állambácsit, mindenkit. Őt márpedig nem fogják meglopni! Mit képzelnek, hülye ő, hogy 10-15%-al többet fizessen a márkakereskedőnek???
Eután pár hónap boldogság következik. Gátlástalan, gerincfogyatákos vevőnk elégedett. Kitanulta a gépét, már másoknak is osztja időnként az észt. De ekkor beüt a katasztrófa. A gépe elromlik. Elviszi a kereskedőhöz. A kereskedő saját "szervize" átveszi a gépet, természetesen érdemi vizsgálat nélkül. Mélymagyar barátunk már itt kezd gyanakodni. Nem jó az, ha a tulajdonos jobban ért a gépéhez, mint a szervizes. De még reménykedik. Addig, amíg ki nem derül, hogy "bonyolultabb" esetekben hónapokig molyol a "szervíz" a javítással, cseregépet hosszú követelődzések után sem mindig biztosítva.
Ami ez után következik, azt szükségtelen leírnom. Számos ilyen vevő felháborodott hozzászólása olvasható a fotós témájú topic-okban. Ebben is.
Nekem csak két kérdésem lenne:
Min vannak felháborodva? Ha tudták pontosan, miért olcsóbb tízezrekkel a gép, miért nem képesek méltósággal tudomásul venni, hogy nem jött be a számításuk?
Elnézést a hozzászólás terjedelméért!
Előzmény: camouflaged II. (322)
camouflaged II. Creative Commons License 2004.05.06 0 0 322
Ebben az egészben az a szomorú csak, hogy olyan ember illetve cég indítja a fórumot akinek komolyan kéne hallgatni és nem arcoskodni a nyilvánosság előtt. Micsoda világ ha a kínai kereskedő nyit fórumot az adózás szabályairól, az autótolvaj a biztosítók belső szabályzatáról!!! Idáig jutott ez az ország?
Miről beszélünk itt? Szerviz, jogszabályok, garancia, vám, áfa, egyéb járulék?
Észre kéne venni itt a dolgokat!!! Kicsit ki kéne nyitni a szemeket végre!!!!!
A fent említett cég nem rendelkezik szervizzel!!
Attól hogy van szervizvezetőjük még nem tudnak szervizelni!!!! Ma egy komolyabb digitális szerviz felállítása több tízmillió forint.
Az még senkinek nem tűnt fel, hogy a szervizes árut nem egy Mo.-i szervizbe kell elvinni mint egy multi cégnél hanem a boltba? Vajon miért? Hát azért, mert ki kell külföldre szállítani, és akkor már kit érdekelnek a magyar jogszabályok és előírások. Sorolhatnám még a kisebb-nagyobb problémákat (mint például, hogy miért zárták be a boltot a hatóság emberei... stb.), de sajnos nincs értelme! Sajnos a magyar mentalitás miatt élnek az ilyen fekete zug kereskedők! Kit érdekel a vám és áfacsalások gyanúja és a tisztességtelen üzleti magatartás? Szomorú.
Csak ha valakinek még mindig nem tiszta írnék egy hasonlatot hátha világossá válik:
- A szomszéd aki Audi S8-al jár és nem dolgozik mert kéthavonta rommátöri az autóját és lebiztosítóztatja az nem gengszter hanem ügyes!
Adót nem fizet, de a támogatást a gyerek tankönyvére felveszi. Ellenben amikor Mi a szaros 4-6 éves Suzukinkra akarunk biztosítást kötni akkor a nettó jövedelmünk 20%-a elmegy a biztosítónak. De ekkor a magyar nem azt mondja, hogy a szomszéd miatt, hanem mert az a genyó biztosító egy rabló. De ha elmész munkanélküli segélyre akkor nem a szomszéd fogja a segélyt adni hanem a biztosító adózott nyereségéből osztja neked az állambácsi! Hát ez a helyzet itt most a nagy büdös EU-ban.
optikus Creative Commons License 2004.05.06 0 0 321
Osztan a sporolosoktol nem szeretnem hallani: "vettem egy digigepet de nincs hozza hasznalatim ki tudna adni?" jellegu sirasokat.
Előzmény: PalleR (318)
CivilWord Creative Commons License 2004.05.06 0 0 320
Még valami: a hatóságok pontosan tudják, mi folyik az országban. De amíg politikai kurzustól függetlenül az "országépítést" a hatalmas adók kivetésében látják a törvényhozók, a hatóság kénytelen hallgatólagosan tudomásul venni a szürkék tevékenységét. Ellenkező esetben ugyanis csak a multik tudnának talpon maradni.
A digifotó piac eléggé kicsi a gazdaság méretéhez viszonyítva, ezt esetleg fel lehetne szúmolni. De a törvényes működés lehetetlensége nem csak erre a piacra jellemző, hanem szinte mindegyikre.
Egy adalék: Az első digigépem multinál vettem. Érdekes módon adtak hozzá magyar kézikönyvet. A gyártó magyar képviselete valószínüleg felmérte, hány kiló, és szépen, szó nélkül szállította azt, amit a szürkéktől megtagad.
Előzmény: PalleR (318)
CivilWord Creative Commons License 2004.05.06 0 0 319
Nagyon egyszerű a válasz:
Úgy, hogy a tisztelt kereskedő urak nagy ívben tesznek a törvényekre.
Kezdem azt hinni, hogy jól teszik. Május elsején ugyanis megszüntették az eljárást többszáz csempész ellen, akik összességében olyan harminc-negyven milliárd forinttal nyúlták le az álamot. (Eu jog vs. magyar jog eltérő definíciói.) Az is hülye, aki ebben az országban tiszteli a törvényt. A kereskedelem nem a törvénytisztelő, becsületes embereknek való tevékenység errefelé, vadkeleten.
Ami jobban érintheti a vásárlót, ezért nagyon érdemes jól elolvasni az "üzletszabályzat"-nak becézett diktátumot, az a garancia, a szervízháttér. Az nem garancia ugyanis, hogy kiviszik X országba a cuccost, ahol vagy megjavítják vagy nem. Garancia az, amikor biztos lehetsz abban, hogy megjavítják. Erről nem az eladó flegma nagy arca alapján érdemes megbizonyosodni.
Egyébként írd alá nyugodtan az orrod elé tartott "lemondó nyilatkozatot", ha náluk vásárolsz. Aztán, ha probléma van, nyugodtan pereld be őket. Ugyanis az ilyen papírfecniknek, törvénysértő jellegük miatt nincs jogi relavanciájuk.
Előzmény: PalleR (318)
PalleR Creative Commons License 2004.05.05 0 0 318
Szevasztok

Azt nem értem hogy ha a torveny eloirja a magyar nyelvu kezikonyvet akkor hogy lehet hogy egy ijen bolt mukodik?
Felreertes ne essek, nem baj , SOT jo hogy van csak erdeklodok.

PallR

extremcomputer.hu Creative Commons License 2004.04.29 0 0 317
Kedves Hajjajj válaszomban nem állítottam hogy a törés nem garanciális azt írtam valószínűleg nem az. A végső választ természetesn a szakszervíz fogja kimondani. Amennyiben ott úgy ítélik meg hogy a törés anyagfáradás következménye természetesen díjmentesen garanciálisan megjavítják, ha pedig külső behatás, nem rendeltetésszerű használat következménye akkor erről szakvéleményt adnak és árajánlatot a javítás költségéről.

Üdvözlettel:

Extreme Digital szerviz

Előzmény: Törölt nick (315)
pggp Creative Commons License 2004.04.29 0 0 316
Gépészmérnök vagyok, de gondolom az ezen a területen alkalmazott elvek itt is érvényesek:
- Statikus törés. Ha hirtelen, túl nagy erőhatás miatt tört el, akkor a törési felület homogén, szemcsés. Ez nem garis.
- Anyaghiba (és ezért garis), ha a törési felületen anyaghiány (pl. légbuborék, kosz, zárvány) található, illetve ha anyagkifáradás lehet. Az anyagkifáradás úgy ismerhető fel, hogy a törési felület egyik része szemcsés, a másik (vagy teljes) része fényes/kagylós. Ezt hívják fáradt/kagylós törésnek. Itt egy ideillő példa:
http://www.optika.hu/fogyasztovedelem/
Előzmény: RollCow (313)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 315
Szeressük ezt a fajta hozzáállást... mert ugye anyaghiba nem is lehet egy-egy törés oka?
Igaz, nekem csak a töltőtollam repedt el anno, mégis díjmentesen kijavították. (árban nem sokban különbözik egy ilyen géptől)
Előzmény: extremcomputer.hu (314)
extremcomputer.hu Creative Commons License 2004.04.28 0 0 314
Kedves RollCow

Az ön által vázolt probléma sajnos nem valószínű, hogy garanciális mivel törés esetén a szakszervizek feltételezik a nem rendeltetés szerű használatot. A készülék javíttatását mindazonáltal el tudjuk mi is végeztetni a megfelelő szakszervizzel ehhez azonban be kell hoznia készülékét Visegrádi u.-i boltunkba.

Üdvözlettel:

Extreme digital szerviz

Előzmény: RollCow (313)
RollCow Creative Commons License 2004.04.22 0 0 313
A következőben kéne a segítség: vettem egy Canon A80-as gépet tavaly az extremcomputer.hu-nál (akkor meg voltam velük elégedve, írtam is itt a fórumon). Most letört az a vacak műanyag, ami az elemeket záró ajtót tartja a helyén. A gép még garanciális. Ilyenkor mi a teendő?
RC
rzsolesz Creative Commons License 2004.04.13 0 0 312
Lejárt a 15 nap a G3-as fényképezőgépem javítására. Írtam egy fax-ot az ExtremComputereseknek, melyben érdeklődtem a fényképezőgépem javításáról. Kellemes meglepetés fogadott, mivel foglalkoztak a fax-ommal, visszahívtak, elmondták, hogy sajnos még nem készült el a gép, de cserekészüléket tudnak biztosítani. Igaz nem ugyanolyat, de a szándék megvolt, és ez értékelendő szerintem. Elmondták, ami a jogszabályokban is meg van írva (2003. évi garanciavállalás még). Megpróbálják 30 napon belül megjavítani, de amennyiben ez nem sikerül akkor rendezik a tartozásukat. Ez azt hiszem így korrekt.... Majd megírom a végeredményt.
rzsolesz Creative Commons License 2004.03.26 0 0 311
Szomorúan olvastam a topicban lévő leveleket, különösöen a Canon Mo. divízióvezetőjének címzett pixel hibáról szóló levelet. Tavaly vásároltam egy Canon G3-as gépet, és sajnos engem is utolért a vész. Két halott pixel + autofocus hiba. A gépet tegnap adtam le javításra, természetesen garanciális. Előre félek, mi lesz az output. Canon G3-asoknak ajánlom a linket, amely a focushibát mutatja. Két G3-as gépet használtam, uolyan beállításokkal. http://web.axelero.hu/radicszs/G3/page_01.htm
extremcomputer.hu Creative Commons License 2004.03.26 0 0 310
Kedves MZ5

Remélem mire ezeket a sorokat írom rendeződött garanciális problémája. A nálunk vásárolt termékek (15 Kg súlyig) minden esetben helyi garanciával rendelkeznek ezért hozzánk kell visszajuttatni a hibás terméket és hozzánk kell befáradni a megjavított vagy kicserélt termékekért is. Ez honlapunkon és a számlán illetve garancialeveln is fel van tüntetve. Amennyiben a személyes átvétel nem megoldható megpróbálunk megoldást találni a távolság áthidalására remélem ez az ön estében is sikerült, bár ez nem tartozik kötelezettségeink közé.

Üdvözlettel:

Extreme Digital Szervíz

Előzmény: MZ5 (309)
MZ5 Creative Commons License 2004.03.25 0 0 309
Az A70-es garancikezelési stori korábban leirva a topicba E18 kapcsán ,most az akkor vett garanciás CF kártya halt be ennek a cseréje kapcsán kell tartós hányingerem visszatartanom.
Most mit irjak ?Folyamatosan hazudnak telefonon és közben nem teljesítik amik kötelezettségeik. No és ugye visszaélnek azzal,hogy 200 km távolságból nem mehetek be naponta beírni a vásárlók könyvébe és rájuk borítani a pultot.
Undorító sunyi,nyálas társaság.Persze lévén eredendően angyalföldi, azért meg fogom tenni amit meglehet.
Előzmény: iscsu (307)
iscsu Creative Commons License 2004.03.24 0 0 308
Utazgatnál érte Debrecenig? Egy ilyen "semmire se jó" gépért? ;c))
Eh, mégsem dobom ki. Úgy a szívemhez nőtt...

:cDD
-iscsu

Előzmény: Mice007 (306)
iscsu Creative Commons License 2004.03.24 0 0 307
Mi történt?
Előzmény: MZ5 (304)
Mice007 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 306
Igy van, dobd is ki... csak szolj hogy hova, es mikor :))
Előzmény: iscsu (303)
MZ5 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 305
Na, ne süllydjetek még el teljesen!
MZ5 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 304
Kedves mindenki
Ezuton tájékoztatlak benneteket,hogy a Visegrádi utcában már második alkalommal kell a jellemtelen,mindenféle korrektséget, üzleti etikát és ügyfélhülyének nézést tapasztalnom.
Az első alkalommal is nehezemre esett a rengeteg hazudozást és a garanciával kapcsolatos hozzááállásukat elviselnem ,de most is megmutatták magukat az nem volt véletlen.
Mindenkinek azt ajánlom,inkább gyüjtse még a pénzét és vásároljon máshol ,mert ez a hozzáállás nehezen emészthető,és a különböző vásárolt eszközök hosszabb hiánya meg mérget okozó.
Természetesen már korábban is voltak mások is aki megpróbálták ezt a külön topicban önmagukat fényező nyálasokat több helyen is megáztatni,természetesen én is megfogom tenni a tőlem telhetőt hiszen érdekeimet jelllemtelen módon másodszor sértik,és ugye az emberek az érdekeik alapján cselekednek .
Eddig voltak ők.
iscsu Creative Commons License 2004.03.14 0 0 303
"...és A-s gépet nem vennék, az semmire se jó szerintem..."

Aztaaa...miket tudok meg. Ki is dobom rögtön az A70-est. Huuu...bocs, de ez erős volt most egy kicsit.

-iscsu

Előzmény: Havoc (298)
Teaway Creative Commons License 2004.03.13 0 0 302
Azért a G5 se kutya, szerintem jól választottál.
Előzmény: Havoc (295)
selli2 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 301
Még nem néztem, az a baj hogy nem tul nagyok a lehetősegeim, mert már van egy csomo cuccom Canon A70-hez, memoria kártya, kiegészítő optika, tok. Ezeket nem akkorm kidobni ezért sztem A75 lesz. Kérdés, hogy milyen garival ( magyar, europai )

Egyébként király gépnek tűnik.

Előzmény: MeKrisz (300)
MeKrisz Creative Commons License 2004.03.11 0 0 300
Nézted már a Minolta Z1-et? Szerintem többet tud (az IS-t leszámítva) mint a Canon, és 108e a bruttó ára!

10*-es optikai zoom
640*480-as videó, stb..

Előzmény: selli2 (294)
selli2 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 299
hmm 172e - 100e = 72e ez egy picit sok nekem, de majd meglatom. lehet hogy 300d lesz belole :)
Havoc Creative Commons License 2004.03.09 0 0 298
Azér jócskán kell hozzá tenni, ha csak 100-ad van, de hidd el megéri.
Ott lehet is venni, ahonnan visszakaptad a pénzt:) Nézd meg a honlapot, az újdonságok közt szerepel. Most soligor kiegészítőket is elkezdtek forgalmazni, és lehet venni 2x telekonvertert, ami a 10x zoomját mingyá 20x-ra növeli és azzal már nagyon közeli képeket tucc csinálni. Én a helyedben mindenképp várnék és A-s gépet nem vennék, az semmire se jó szerintem. Olvass utána, nézzél teszteket és csak utána dönts milyen gépet veszel. Jó tesztek vannak itt:
http://www.tesztelo.hu/Digitfenykep/digitfenykep.html
Előzmény: selli2 (296)
pggp Creative Commons License 2004.03.08 0 0 297
http://geizhals.at/a84206.html
Előzmény: selli2 (296)
selli2 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 296
hmm, ez az s1 is nagyon jol hangzik, hol lehet kapni ? mikortol ? kb mennyi ? Lehet, hogy még a visszakapott léhez hozzárokok.
Havoc Creative Commons License 2004.03.08 0 0 295
Grt, hogy fisszafizették, szar érzés lehetett hogy így elhúzódott. Szerintem ha 100-at akasrz rászánni, ne vegyél még gépet. A canon powershot S1 IS az elég közel van árban, az jó vétel lenne. 10x zoom, sokkal jobb optika mint az A75. Előtétellencsék, adapterek is könnybben beszerezhetők szerintem hozzá. Powershot seria sokkal jobb. Azt ajánlom neked. Ha meg van 300 ezred akkor meg vegyé pro1-et:) Nekem G5 van, de ha tudom hogy megjelenik a pro1 ilyen hamar akkor azt vettem volna meg:)
selli2 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 294
Valami hasonlo arkategoriájut fogok venni, kb 100 rugom van ra. Canon PowerShot A75-re gondoltam,csak még nem igen kaphato? De azért kosz a tippet.

Akkor most nem tudom, hogy milyen garanciát érdemes választani ? Canon Hungária, vagy Canon Europa ?

Előzmény: pggp (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!