Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.14 0 0 521
ezek a társaságok csak bekötött telefonkészülékekre jók. Manapság a computer telefon járja--persze idösebbek nem kompjutereznek. A voipstunt.com vagy a freecall.com a menö most, utobbinál 10 euro befizetés mellett korlátlan free minute Mo. is, ha lejár a 90 nap akkor pedig 1 eurocentért letelefonélod a 10 eurot. És ez akkor is érvényes ha vissazmentél Mo-ra--ott is használhatod,
Jo még a telefonkártya--olcsobb mint a pannon és társai.

Nekem is volt pannon (!) de kinöttem.
Amugy csodálom, hogy valaki 5000-en felüli hozzászolással Amerika-át cvel irja.
Előzmény: Törölt nick (520)
Tibor Arato Creative Commons License 2008.06.13 0 0 519
Előzmény: Tibor Arato (518)
Tibor Arato Creative Commons License 2008.06.13 0 0 518

Nem hiszem, hogy sok helyre lehet menni korulnezni ebben

a nagy Americaban 2het alatt.

Előzmény: Tibor Arato (517)
Tibor Arato Creative Commons License 2008.06.13 0 0 517

Ha szerzel nekik kuncsaftokat kapsz kedvezmenyt.

 

Előzmény: Tibor Arato (516)
Tibor Arato Creative Commons License 2008.06.13 0 0 516

En a Pannon Telecom-ot hasznalom, az is nagyon olcso.

Suruen telefonalok Magyarorszagra meg Munchen-be.

Előzmény: Törölt nick (514)
tecuko Creative Commons License 2008.04.16 0 0 513

Tavaly nyaron csinaltunk valami hasonlot. Eszakrol mentunk Del fele. Ket napot voltunk Virginia Beachen, ami egy csoppet unalmas, de a varos jo, van benne elet. ha buvarkdsz, erdemes idozni, mert tobb olyan vallalkozas van, ami kivisz ugy husz merfoldre, aztan csokolom, irany a fenek. Onnan North Carolinaig autoztunk. Outer Banks, nagyon tuti, azon mindenkepp erdemes vegigautozni, megallni itt-ott. Az ocean fele hideg volt a viz (julius), a kontinens feloli oldalom mar-mar tul meleg. South carolinaban nem alltunk meg, Georgia, savannah volt a kovetkezo. nem a varosban szalltunk meg, hanem egy kozeli kempingben, a viz fele. Az erdok csodasak arrafele, log az a sok bizbasz zuzmo. Savannah a vilag kisertetinek fovarosa, ugye, es az ejfelkor a fakon lengedezo zuzmok valoban adnak az erzesnek. Onna Florida, de nem mentunk messzire, mert ne talaltunk helyet a kempingekben. Visszafele valami szalloda volt South Carolinaban az ut mellett. Az I-95 kellemes, het kozben is autozhato Washingtontol Delre. Washingtonban erdemes megallni par napra. New Torkban szinten, de ha kocsiztok, kiszamithatatlan, hogy azt a kb 300 merfoldet hany ora alatt fogjatok megtenni. New Yorkba lehetoleg ne a Staten island - Verrazzano-hid iranyaba menjetek be, mert az altalaban szivashoz vezet.

Lenne meg ezer apro tanacs (pl., ha NC-ben kihagyod az ecetes NC-BBQ-t, akkor kar volt elindulni, szvsz, hasonloan New Yorkban muszaj enni bbq-t, burnt ends javasolt mindenkepp, kentucky verzio), Savannahban nezzetek meg a temetot, OBX-en a vilagitotornyokat, VB-bol battyogjatok at Norfolkba, ha erdekelnek a hajok, New Yorkban vizholyagos lesz a labad es valszeg el fogsz tevedni a metron, de na es?), de faradok.

Irj, ha segithetek.

 

Előzmény: Inezke (511)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 512
Inezke, le lett irva itt sok minden, ha valami kerdesed van, ne habozz feltenni. Utiterv az toled fugg, mi erdekel, en nem allithatom ossze.
Előzmény: Inezke (511)
Inezke Creative Commons License 2008.03.10 0 0 511

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni, annyi remek ötlet születik itt :-)

Május végén kb. 3 hetet töltünk az USA-ban, a keleti parton. Gyakorlatilag New York-Niagara Falls-Washington-Virginia, North Carolina-South Carolina-Georgia-Orlando és társai...Valahogy így képzelnénk el a dolgot, a sorrend lehet, hogy nem jó, de ez most lényegtelen is :-). Egyedül Orlandó fix, egy munka program miatt. Minden más fakultatív. Szeretnék kidolgozni egy jó kis útitervet, amiben minden érdekes dolog benne lenne. Pl. itt olvastam először erről a jópofa vízbe "merülős" harci járműről is :-) Biztos van számtalan  hasonló jó ötlet (bálna és delfin les stb.) még, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, megnézni, tapasztalni stb. Ha esetleg valakinek készült ilyen korábban, azt szívesen átolvasnám. Ha pedig csak "bedobálós" módon jönnének a gondolatok, annak is nagyon örülnék, mert mindent összegyűjtök és megnézem mi az, ami érdekes lehet számunkra is. :-)

A vízum megvan, szerencsére, mindenki megkapta a csapatból :-), velem nagyon kedvesek voltak, pedig fiatal vagyok, nő és gyerekem sincs...szóval meglepődtem ahhoz képest, amit szintén itt az Indexen olvastam, hogy milyen sok negatív élményt éltek át a magyarok a Nagykövetségen. Igaz, angol nyelvűre mentem...nem tudom, hogy ez könnyített-e a dolgon, mert azt is olvastam, hogy ott rendesebbek. Ez már nem derül ki, mindenesetre várom az utazást és a frenetikus ötleteket!!!! :-))) Köszönöm! További szép napot mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 510

Es New York meg mindig varazslatos.

Kiprobaltuk a kinai buszt, $ 35 oda-vissza, tiszta volt, odaertunk, hazaertunk, de tobbszor nem megyunk vele. 4 es fel ora helyett kozel 6 orat tartott az ut, annyira nem kenyelmes ennyit egy helyben ulni, a vonat sokkal jobb.

Mivel mar a nagy nevezetessegek regen ki lettek pipalva, most csak setalgattunk, Soho (ettermek hmmm) , Chelsea (art-gallery-k), stb.,  es felfedeztuk magunknak a Battery parkot, mesebeli hely, klassz jatszoteri szobrok (new yorkiak! Kinek a szobrocskai ezek? A metroban is lattuk oket?) erdekes emberek, lenge szello.

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 509

Ez az etterem volt a kedvenc:

 http://nymag.com/listings/restaurant/jean-claude/

A sef egy zseni :)

 

 

 

Előzmény: Ramon Salazar (506)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.03 0 0 508
Semmi baj nincs a hiradassal itt, az atlagos merikait a helyi hirek erdeklik elsosorban, mi tortenik itt ahol lakom. Azutan jon az orszagos hirek es csak egy keveseket erdekel ha egy kis afrikai banankoztarsasagnak uj diktator tabornok elnoke van. Hogyha valaki ilyen hirekre ehes, azt erdemes megjegyezni hogy 99% vilag ujsaganak van angol nyelvu valtozata (azt hiszem Magyaro. a kivetel). Persze valamibe mindig bele lehet kotni amivel le lehet gyalazni a szerencsetlen amerikaiakat, ami manapsag egy sportnak szamit vilagszerte.
Ramon Salazar Creative Commons License 2007.08.03 0 0 506

Hotdog bármelyik sarkon :)

 

Ja és az új iPhone megtekintése a Fifth Avenue Apple üzletben. Küldhetsz üzenetet is a bemutatódarabokról

Előzmény: Törölt nick (505)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 505

Valami kihagyhatatlan New Yorkban a hetvegen? :)

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 504
Hat en nem a Capitoliumban toltottem volna a keves idomet. Ehh. A muzeumok! Tessek visszajonni.
Előzmény: Ha (492)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.02 0 0 503
Teljesen jogos a kritika, az itteni hirado nem europai hirado. Szorakoztatnia kell a CNN-nek az MSNBC-nek, stb, a nezettsegi mutatok miatt. A sajat ferjem sem kepes levenni a szemet a kepernyorol, ha Anna Nicole Smith melleit mutogatjak, es maris kattan a szamlalo. PBS az egyeni befizetesekbol el, es ugyanilyen az NPR radio, ezt az interneten is megtalalod, es hallhatsz Latin-Amerikarol es sok minden masrol is, akar Magyarorszagrol is hallgathatod es betelefonalhatsz. A Washington Post jar nekunk, nem olyan rossz, amilyennek erzed. Meglephet a Comedy Central, a Daily Show pl, a Colbert Riport a TV-ben, gyakran jobb "hiradok" mint a vezeto hircsartornak.
Előzmény: Ha (498)
e_gabor Creative Commons License 2007.08.02 0 0 499

New York Times, Washington Times meg mindig a legjobb a napilapok kozul, ha megnezed az igazi helyi ujsagokat amik tenyleg olvashatatlanok, legfeljebb a kuponokert erdemes venni oket. Wall Street Journal peldaul hirek szempontjabol eleg jo, legfeljebb kidobod a tozsdei reszt, hetilapbol a New Yorker eleg igenyes (kicsit sznob). Latin Amerikarol tenyleg nem fogsz hireket talalni, bar spanyolul biztos van valami. Az van a hirekben ami erdekel valakit. En most Angliaban elek (elotte K-i parton 5 ev), annyira mar nem vagyok oda a Guardianert sem, az is kicsit tul van ertekelve, meg azt sem olvassak valami hu de sokan.  Independent meg mar kifejezetten idegesit.

 

 

Előzmény: Ha (498)
Ha Creative Commons License 2007.08.02 0 0 498

Nem tudom, hol láttad az írásomban, hogy CSAK kritizálom Amerikát, hiszen azzal kezdtem, és fejeztem be hogy sokkal több volt a pozitívum, mint a negatívum illetve, hogy egy nagyon más, izgalmas világ.

 

Ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy szerinted, melyek azok az újságok, amik nem üzleti napilapok és értelmes híreket (és elemzéseket) lehet olvasni bennük mind az országról (mármint USA) mind úgy általában a világról? Mi egyszerűen nem találtunk ilyet, pedig tényleg kerestük, kérdezgetve a helyieket is. Pl. egy olyan országban, ahol millió számra élnek latin-amerikai bevándorlók nem találtunk Latin-Amerikáról szóló híreket sem a Washington Postban, sem a New York Times-ban.

 

Persze, lehet, hogy csak én misztifikáltam túl ezeket a lapokat, hiszen Magyarországon valahogy úgy jön le, hogy ami ezekben a lapokban megjelenik az valami hihetetlenül fontos és mérvadó. Meg persze én "európaiul" gondolkodom, ahol vannak olyan újságok, mint a Guardian, vagy a Süddeutsche Zeitung, amikről azért lehet tudni, hogy pontosak és megbízatóak, valóban fontos hírekkel.

Előzmény: Törölt nick (497)
Ha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 496

Egyáltalán nem gondolom, hogy láttam Amerikát.

 

Egy részét láttam, aminek a történelmi része főleg a függetlenség kivívásához kapcsolódik. Gondolom, ha délebbre mentünk volna, akkor főleg a polgárháborúról találunk emlékeket. Pl. a barátnőm egy connecticuti kisvárosban lakik, ahol egy ágyúgolyó a helyi nevezetesség, meg egy csata, amiben a britek megöltek 8 helyit.

 

Ami viszont valószínűleg egész Amerikára igaz és elég csalódás volt, az a napilapok színvolnala, illetve a magyar (talán mondhatom európai) értelemben vett hiradó hiánya. Kicsit döbbenet volt, amikor az volt a nap híre, hogy egy öszvérnek "csikója" (nem tudom hogy hívhatnánk) született. Vettünk egy Washington Postot is, ami meglepően egyszerű volt. A lap meg amivel minden szállodában traktáltak (USA Today) olyan volt mint a Blikk. Amikor helyiekkel beszélgettünk, hogy náluk fontos kérdésekről pl. hogyan folyik a társadalmi vita (mondjuk klónozás) nem is igazán értették a kérdést. Úgy tűnik, hogy ezek a témák egyszerűen nem érik el a szélesebb tömegeket.

 

Atlantic City meg azért nem tetszett, mert óriási volt a kontraszt a parti rész és az 1 utcával mögötte levő részek között. Pl. végig teljesen biztonságban éreztün magunkat, de amikor láttuk, hogy hogyan és milyen házakban laknak az emberek, nem mertünk az utcán leparkolni. A parti sétány üzleteinek meg simán sikerült a 4 Tigris Piac alá menni. Veszteni összesen 1,5 USD-t vesztettünk, mert ennyi 25 centesünk volt, amit bedobtunk egy játékgépbe.

 

De az egész utat tekintve sokkal több volt a pozitívum, mint a negatívum. Pl. kedvesek az emberek, nem türelmetlenek, általában zökkenőmentesen megy minden, sok természeti szépség van (bár mi inkább csak tengerparti dolgokat láttunk). És hiába élünk már mi is Nyugaton, azért Amerika még mindig egy más világ. Szóval, ha nem is élnék ott, nyaralni bármikor szívesen visszamennék.

Tralfamador Creative Commons License 2007.08.01 0 0 495
Szuper, franko, hogy jol sikerult az utatok.
NY-ban egesz "kozel" lehettunk egymashoz, mert en is vagy 2-3 utcanyira voltam, amikor a csô elszallt.
Koszi az elmenybeszamolot, remeljuk masoknak is segiteni fog.
Előzmény: Ha (492)
Ha Creative Commons License 2007.08.01 0 0 492

Köszönöm a jótanácsokat, sok hasznát vettük az úton.

 

Végül NY mellett az alábbi helyeken voltunk: Norwalk (akvárium), Boston, Cape Cod (bálnanézés Provincetownból), Washington, Philadelphia, Atlantic City.

 

A bálnanézés szuper volt, azt a társaságot választottuk, amit ti ajánlottatok. És jöttek is a bálnák!:-)

 

Washintonban hétköznap voltunk, úgyhogy sehol nem volt nagy tömeg. Az útikönyv azt írta, hogy ha be akarunk menni a Capitoliumba, akkor menjünk oda jó korán, de ez tök felesleges, mert senki nem volt. Külföldiek az ajtóban is kérhetnek belépőt a Szenátusba, meg a Képviselő Házba. Mi mindkettőt megnéztük, nagyon érdekes volt. 2 hét alatt összesen 2 bunkóval találkoztunk, ami szerintem nagyon szép eredmény. Az egyik a Capitoliumnál volt, egy rendőr, aki elmondta a szabályokat a bemenetel előtt. Közölte, hogy nézünk mint a birkák, meg hogy senki nem tud angolul, stb. Szerintem, ez inkább az ő szégyenük, mert elég gáz, hogy nyáron, amikor szabadságon vannak az emberek, meg jobbra-balra hajtják az iskolás csoportokat gyakorlatilag csak a külföldieket érdekli a Capitolium.

 

Atlantic City nagy csalódás volt, szerintem oda nem érdemes elmenni, mi csak egyik este 2 órát voltunk, ami bőven elég volt.

 

Philadelphia nekem nagyon szegénynek tűnt. Pontosabban sokkal jobban látszott, hogy mennyi a szegény ember, mint máshol. De a nevezetességek, meg a városközpont nagyon jó volt.

 

Összességében pozitív élményekkel jöttünk haza, az egyetlen nagyon kellemetelen élményünk az volt, hogy pechünkre az első New York-i napunkon pont ott voltunk a Grand Central Stationon, amikor felrobbant a cső. Erről senki nem tehet, és egész profin megszervezték a rendrakást, de maga a dolog rém ijesztő volt. Azt sem tudtunk, hogy mitől féljünk jobban: hogy ránk dől egy ház, vagy hogy eltaposnak az emberek. Mivel senki nem tudta, hogy mi történt, ezért az emberek teljesen irracionálisan viselkedtek.

 

Persze ilyen bárhol előfordulhat, úgyhogy nincs is igazán köze Amerikához. Remélem, lesz még lehetőségem visszamenni, és a másik parton is szétnézni egy kicsit.

 

Még egyszer köszi mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 491

 Azert nem lattam meg, mert 5-kor zar, es mar haromnegyedkor sem engedtek be korabban :(

Előzmény: Tralfamador (488)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.21 0 0 490

paras hoseg lesz!

Nem voltam meg Rhode Islandon, de biztos klassz, mindenhol van erdekesseg.

4 eve elek a keleti parton, odavagyok New Yorkert, nagyon tetszett Chicago, es nem tudok betelni Washington DC-vel, mindegyik varosban el lehet tolteni egy hetet unatkozas nelkul. Nem szeretem az olyan vakaciokat, ahol minden nap mashol alszunk es 6 orat utazunk es 3-at varosnezunk, mert ugy nem ismersz meg egy helyet sem es az autozas faraszt el, nem a latnivalok befogadasa. EN tenyleg csak 1-2-3 varost javaslok, es ha eldontod, mik lesznek azok, ontjuk majd a javaslatokat. En vagyok a D.C. felelos, a tobbiek majd mondjak a tobbit, ja es en is tervezek augusztus legelejen egy New York hetveget, majd jovok kerdezoskodni en is, mi ujsag a varosban. :)

Előzmény: Ha (489)
Ha Creative Commons License 2007.05.20 0 0 489

Júlis 16-án indulunk 2 hétre.

 

Mi a véleményetek Newportról (Rhode Island)? A barátnőm már volt ott és neki tetszett.

Előzmény: Tralfamador (486)
Tralfamador Creative Commons License 2007.05.19 0 0 488
Bezony-bezony :) az nagyon tetszett nekem is anno, nagyon szep novenyek meg egyebek vannak ott. Meg ugye eleg jo helyen is van, szal a "turista" konnyen belebotlik. Mindenkeppen I. osztalyu idotoltes beterni oda.
Előzmény: Törölt nick (487)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 487
Ma voltam a National Greenhouse-ban, illetve Conservatory, vagy palmahaz, ahogy teccik. hogy kipipalhassam a listarol a kovetkezo "szegyen, hogy meg nem lattam" tetelt. Nagyon, de nagyon klassz hely, a kapitolium mellett.
Tralfamador Creative Commons License 2007.05.18 0 0 486
Hajra! (jo a kepzavar, jot rohogtem)
Ha mentek "bálnázni" es akartok fotozni, akkor erdemes keriteni/vinni valami masinat, amin legalabb van egy 200mm-es obi, DE egy tavcsô midenkeppen hasznos (sot baromira ajanlott) lehet, mert azert nem kozvetlen a hajo mellett jonnek fel a joszagok a vizbol...
(melyik honapban lesz az ut?)
Előzmény: Ha (484)
Tralfamador Creative Commons License 2007.05.18 0 0 485
ahaaa, ez jó, köszi ezt majd délután átnyálazom.
Előzmény: Törölt nick (483)
Ha Creative Commons License 2007.05.18 0 0 484
Nagyon jó dolgokat írtatok. Eddig a bálnák viszik a pálmát. (Hogy egy képzavarral fejezzem mi magam.:-) Mivel ahhoz Boston van közel, lehet hogy a végén Washington + rövid Philadelphia, illetve Boston és sok bálna lesz a terv. Még egyszer köszi!
Előzmény: Tralfamador (481)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 483

klasszak a balnak!

Eszembe jutott meg valami, amerikai tortenelem irant erdeklodo turistaknak, Jamestown most unnepli a 400 evet, itt a forgatokonyv

http://www.americas400thanniversary.com/calendar.cfm

bar ez kicsit messzebb van.

Tralfamador Creative Commons License 2007.05.17 0 0 482
((((Hogy verjem bele az index hozzászólásszerkesztôjébe....bocs)))
Előzmény: Tralfamador (481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!