Keresés

Részletes keresés

Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 0 8127

Most látom, hogy kihagytam, hogy az Accadémiát ismét megnéztem a hó első ingyenes belépés keretében, a Corrert a 2017. szeptemberben vásárolt 24 eurós városi múzeum pass 2 évig érvényes részeként láttam. Utóbbi a Venecia Unica Cardos csomagban csak 1/2 évig érvényes.

A Presepék mindenhol szépek, kettő különösen nagy hatással volt rám: az Eremitani templomé és a Frari oldalbejáratánál külön kápolnában berendezett csodálatos kompozíció. 

Előzmény: Manipura (8124)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8126

Palazzo delle Zattere, Zattere sétány a Zattere vaporetto megállótól a kis híd utáni épület: A V-A-C alapítványi szervezésben a , DK Zattere" (dom kultury) progamja. Ezek a 20-as  években amolyan hibrid  (hobby, közösségi, kultúra, mozi) rekreációs központokhoz hasonló elvű helyek voltak.  Van bent kisebb modern művészeti kiállitás, jógázáshoz meditációhoz alkalmas hely, egy közösségi üzenő fal, olvasószoba, dokumentumfilm különböző téma köré csoportosítva, büfé és pl. ingyenes Wc. :) 

Fáradt lábak, időjárási hatások miatt egy kellemes pihenésre be lehet térni. 

A Palazzo Zuckermann Padova városi múzeumai közé tartozik. Érvényes rá a Scrovegni jegye is. Gazdag  művészeti és applikációs dekorációs gyűjtemény több évszázados tálalási eszközök, bútorok, ékreszek, ruhák. Csodaszép tájképes festett porcelánok vannak. A másodikon egy családi gyűjtemény, a Museo Bottacin értékes történelmi érmék kincsestára, fegyverek, családi festmények, bútorok és dísztárgyak szobrok porcelánok. A Corso Garibaldin az Arénával szemben található, megtekintésre érdemes.

 

Előzmény: vélemény (8125)
vélemény Creative Commons License 2019.02.04 0 1 8125

A Palazzo Zattereről és a Palazzo Zucchereről még csak nem is hallottam. Pedig aVelence könyvem a National Geographic nagyon részletes könyve.

Te most közvetlenül a karnevál előtt, én 3 éve közvetlenül utána. Valószínűleg ekkor lehet olcsó szálloda árakat találni.

2001-ben amikor még nem ilyen kényelmesen/lassan utaztam, lenyomtam egy napot úgy, hogy reggel indultam Velencéből, Padovában leraktam a csomagot az állomáson, megnéztem a várost, múzeumban nem voltam, Scrovegnit tatarozták, összeszedtem a csomagot, tovább mentem Vicenzába, leraktam a csomagot, megnéztem a várost, bent voltam a Teatro Olimpicoban, összeszedtem a csomagot, továbbmentem Veronába, becsekkoltam a  szállodába és még aznap megnéztem a San Zenot. Most ezt már nem csinálnám.

Előzmény: Manipura (8124)
Manipura Creative Commons License 2019.02.04 0 2 8124

Sziasztok!

Szerdától vasárnapig voltam Velencében. A szállás az Accademia hídtól és a Zattere rakparti sétánytól 200 méterre, igazi velencei pompával berendezett (színes virágos muránói csillár, szövettapéta, festett szekrények) pici szoba volt. Svédasztalos reggeli volt, most megfizethető ára volt a holtszezon miatt.

Sokat gyalogoltam sikerült megnézni több mint 12 templomot, a Dalmaták (€6) és a Carmini (€7) scuoláját, valamint a Correr múzeumot a gyönyörű könyvtárral, barangoltam a Guidecca szigeten, voltam az ingyenesen látogatható Palazzo Zattereben. A karácsonyi fények még kint voltak, ami nagyobb meglepetés, hogy a presepe is mindenhol kivilágitva mozgásban lévő életképekkel mutatta be a csodát igy február elején is. Talán a a kínai újévet is megvárják.  

Az eső és acqua alta ellenére nagyon jól sikerült. Padovában a Musei Eremitanit, az Eremitani templomot a Scrovegni-kápolnát a Palazzo Zucckermant, a Duomót a Battisterójával a Palazzo Bo egyetemi fő épületet a Santót, a Piazza Erbét és Fruttét valamint az Urak terét és a Prato della Vallét a Caffé Pedrocchit és a Piano Nobilén lévő szalonokat és Risorgimentó kiállítást néztem meg. Tetszett a sok hasznos árkáddal díszes város, gazdagok a múzeumok, elképesztőek a freskók, kedvesek és segítőkészek az emberek.

 

Ha valakinek kérdése van szívesen segítek. 

vélemény Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8123

Velencében szerintem mindenki foglal előre szállást, ott pedig fizetni kell az idegenforgalmi adót. Fejenként és naponta. 3 éve 48€ volt a szobám reggelivel és 4€ az adó.

Előzmény: tefi (8121)
Manipura Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8122

Aki Velencén száll meg, fizetnie kell idegenforgalmi adót, plusz a helyieknek forgalmat/bevételt generál étkezéssel belépőkkel közlekedési bérlettel, wc-jegyekkel. Korábban is cikkeztek látogatási díjakról, de eddig elmaradt. 

Előzmény: tefi (8121)
tefi Creative Commons License 2019.02.02 0 0 8121

Igen,így érthető! 1 mondaton átsiklottam,ezért értetlenkedtem! :)

 

Mentesül a díjfizetés alól mindenki, akinek akár csak egy éjszakára szóló szállásfoglalása van Velencében.

 

Így már akár Punta Sabbioniban is hozzácsaphatják a hajójegy árához, akinek nincsszállásfoglalása!

Aki meg Velencében akar majd szállást foglalni, így járt, 1 napot fizethet.

Előzmény: vélemény (8114)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8120

Nagyon örülök, hogy a körülmények ellenére jól sikerült. Én nagyon szeretem a kisebb olasz városokat.

Furcsa lehet állandóan együtt élni egy ilyen dologgal, mint az aqua alta, vagy Nápolyban a Vezúv vagy akár a japánoknak a földrengés. Mi nem is fogjuk fel, hogy milyen szerencsénk van  természettel

Előzmény: Manipura (8119)
Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 2 8119

 

 

Tegnap reggel 8-kor és este 6-kor figyeltem az Accadémia híd mellett a vízállást. A reggelhez képest kb. 60 cm-t ment vissza a víz szintje. A  Santa Luciából a vapotettóhoz menet rájöttem, hogy hibát követtem el, mert tegnap csak este néztem  és csak a Zattere megállót.  A Ferrovia megállóban viszont az egyik monitoron ugyanazt a grafikont mutatták, amire előző hsz.ben utaltam. Ma este 7-kor 68 cm, 11-kor 120 lesz. Elég dúrva 4 óra alatt. A sirocco okozza, és elvileg holnap reggel 9 körül lesz még nagyon magas, és lassan rendeződik. Szóval meg kellett volna  nézni valamelyik  fő vonalon vagy a csomópontokon, és megkérdezni a szállodában, hogy járnak-e a vaporettók zavartalanul. Reggel egy helyi signora mondta el, hogy Tronchettón mindenki leszáll, és másik vaporettóval lehet átmenni de csak a Ple Rómára. A helyiek büszkén mondták, hogy ez Velence, a Serenissima ebben is unicum, aki nem itt él, nem ismeri a helyi sajátosságokat. 

Jól sikerült a nap, nem időztem sokat a múzeumokban, de szinte mindent megnéztem amit terveztem. A két foglalás és a későbbi érkezés miatt újratervezés és gyorsított menet volt, sajnos a csendes de kitartó eső miatt a város igazi hangulatát kevésbé fedeztem fel. A Battistero és a Scrovegni kápolna elképesztő, és a Santo is tetszett. Lejártam a lábam, de örülök neki. :)

Előzmény: vélemény (8116)
erikanyu Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8118

Javítom saját magam. Az febr.2.-a 9 óra. Azért folyamatosan nézegetem az oldalt.

Előzmény: erikanyu (8117)
erikanyu Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8117

Sziasztok! Februrá. 8.-i hétvégén megyünk. Ha jól olvasom Manipura által feltett oldalt. Magas vízállás várható febr.9.-én is. Izgalmas lesz. Akkor gumicsizma. :)

Előzmény: Manipura (8115)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8116

Gondoltam rád egész nap, hogy mennyire rendeződik a helyzet, mire visszaérsz. A helyiek gondolom nyugodtan veszik tudomásul.

Padova milyen volt? Ülsz a vonaton?

Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8115

Az előrejelzéseket néztem az ilmeteo és commune.venezia oldalakon is, ott jelezték hogy 1 és e között lesz a csúcspontja. Azt ott nem irtak tegnap hogy a vaporettók közlekedését hogyan befolyásolja majd. A városi weboldalon a passerelléket/ gyalogos emelt járdás utakat/ is mutatják térkpen, a szirenajelzést is bemutatják. Hamarosan eldől hogy  milyen kitédővel jutok vissza. :)

 

Előzmény: vélemény (8113)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8114

Velencét elég kevés belépőponton lehet megközelíteni. Vasútállomás, buszállomás,  kívülről érkező hajók állomása, Tronchetto parkoló. Szerintem hozzáadják a busz, vonat , hajójegy és a parkoló árához.

Előzmény: tefi (8112)
vélemény Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8113

Biztonságosabb a későbbi foglalás. 

Tegnap még nem jelezték, hogy magas víz lesz? A szirénázás is idegesítő lehet.Én rettegnék, nem mernék végigmenni azokon a pallókon.

A szállodát azért este meg tudod közelíteni?

 

Előzmény: Manipura (8111)
tefi Creative Commons License 2019.02.01 0 0 8112

Vajon hol fogják szedni a belépőt?

Felállítanak kapukat és csak úgy tud átmenni a turista ha fizet?

Előzmény: csapa (8110)
Manipura Creative Commons License 2019.02.01 0 1 8111

Gyönyörű volt a scuola. Tegnap 2 napra tervezett kürt sikerült futni. Most éppen kihúzott velem a vonat Padova a cél. Acqua Alta 3/4-es riasztás, szirénák kb. 10 percenként szólnak. A kis hajók nem járnak, a nagyobb vaporettók is eltéritett útvonalon. Az 5,2-es nem jár, a 2-es Tronchettóra vitt, onnan kisebb hajóval a Piazzale Romára, gyalog át a hídon a S. Luciára. Látszólag alig esik, de a kabát átázott. Velencében minden  egyedi. A Scrovegni foglalást először 10-re terveztem, de valamiért újragondoltam és 11.40-re tettem. Előbbit lekéstem volna. 

Előzmény: vélemény (8108)
csapa Creative Commons License 2019.01.31 0 0 8110
Manipura Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8109

Köszönöm mindkettőtök válaszát. A Dalmát lenne az igazi vágyam, de valahogy eddig nem volt szerencsém Velencében a Carpaccio képekkel. A tervben továbbra is szerepel, remélem, végre szerencsés konstellációban lesz minden hozzá. 

Az emlitett templomokat 2 kivételével láttam, a Zacchariába mind a két úton bementem, egyik kis kedvencem. 

A Gesuati valamint a sant Agnese karnyújtásnyira lesz a szállástól, a Frari pedig 4 látogatás után is hívogat. Csak Dorsoduróban 16 templom van, nem mindig sikerül ám pont azt megtalálni amit eredetileg terveztem. :) Sokkal több a terv és vágy, mint ami belefér a kötelező helyek és eltévedések mellett a 2 este és 2 teljes napba. :)

 

vélemény Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8108

Én ezt hívom San Giorgionak, de tényleg az a hivatalos neve, amit te megadtál

Előzmény: onlyread (8107)
onlyread Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8107

Nekem ez volt a kedvenc:

http://www.scuoladalmatavenezia.com/

Előzmény: Manipura (8105)
vélemény Creative Commons License 2019.01.24 0 0 8106

A San Giorgio mindenképpen, sőt ott kellemes a környék is. Talán még szebb, mint a San Marco belül.

A Correr nagy, de elég a 2 óra. Sokféle dolog van. A legkevésbé érdekes a régészeti részleg, a római gyűjteményekkel összehasonlítva különösen,  de át kell rajta menni a könyvtárhoz, amit viszont látni kell.

Templomok, nem tudom, mit láttál már. De szerintem még érdekesek San Zaccaria,San Sebastiano, Maria del Orto, San Alvise.  A San Giobbe 3 éve zárva volt, hátha már kinyitották

Előzmény: Manipura (8105)
Manipura Creative Commons License 2019.01.23 0 0 8105

Ha az általad látott scuolákat rangsorolni kellene, a San Marco és a San Rocco után melyik kettő következne? 

Templomok közül sok kimaradt, a Santo Stefanót és a Scalzit szeretném megnézni. A Correr és csatolt részeire elég kb. 2 óra?  Kikeresem majd amit irtál, mit hagyjak ki belőle.

A Padova terv nagyjából összeállt, a Cardot vettem meg. Versenyt futok az idővel majd. Egy 9 körüli érkezés lenne jó, de ahhoz 7.30 körül el kell indulni a szállodából. 

Néztem a Musei Eremitanit google beltéri nézettel, elég szép a kollekció. A Duomo biztos hogy kimarad, az Eremitani templom még kérdéses a sziesztás nyitvatartásuk miatt.

 

Előzmény: vélemény (8086)
Manipura Creative Commons License 2019.01.17 0 0 8104

Ezt most komolyan kérdezed??? Azt csak te tudhatod, mennyit szánsz egy napra, mekkora összeget engedhetsz meg magadnak.  Szinte mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Attól is függ, hol eszel,hány embernek milyen ajándékot vennél.  Egy hűtőmágnes is  5€, 1db. vaporetto jegy 7,50, tehát oda-vissza 15€, napijegy 20€.  Cappuccino 3-5 €, ásványvíz 1-3 €, wc  alkalmanként 1€, fagyi 3-6 €.  Velence alapból drága és zsúfolt, a carnevál idején e fokozódnak.

Manipura Creative Commons License 2019.01.17 0 0 8103

Ezt most komolyan kérdezed??? Azt csak te tudhatod, mennyit szánsz egy napra, mekkora összeget engedhetsz meg magadnak.  Szinte mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Attól is függ, hol eszel,hány embernek milyen ajándékot vennél.  Egy hűtőmágnes is  5€, 1db. vaporetto jegy 7,50, tehát oda-vissza 15€, napijegy 20€.  Cappuccino 3-5 €, ásványvíz 1-3 €, wc  alkalmanként 1€, fagyi 3-6 €.  Velence alapból drága és zsúfolt, a carnevál idején e fokozódnak.

 

 

Előzmény: geda1 (8102)
geda1 Creative Commons License 2019.01.16 0 0 8102

Sziasztok!

Buszos utazással lesz lehetőségem eljutni a karneválra.Érdekelne mennyi költőpénzt vigyek ha  ennék ott  valamit (pl.pizza,vagy valami olaszos tésztaételt) és valami apró szuvenírt is vennék emlékbe?Köszönöm,ha válaszolsz.

luci87 Creative Commons License 2019.01.13 0 0 8101

Sajnos ez nem egyéni utazás,hogy meg lehessen toldani...Még nem 100 % hogy megyunk, de azért köszi mindenkinek az infókat.

Előzmény: pandabarát (8100)
pandabarát Creative Commons License 2019.01.08 0 0 8100

Én megtoldanám egy nappal, ha még nem késő. A hosszú buszozás, nem alvás után nagyon fárasztó lesz az egész napos városnézés.

Előzmény: luci87 (8098)
Manipura Creative Commons License 2019.01.08 0 0 8099

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146591331&t=9096998

 

Egy saját hozzászólásom linkjét másoltam be. 

Javaslom, szánd rá az időt, és olvass vissza, sok tapasztalatot, sok praktikát leírtunk itt többen is. 

Ha február közepén mentek, a zsúfoltság garantált, mert febr. 16-márc.5. között van idén a Carnevál. Sok türelemre lesz szükség, százezrek várhatók naponta, és tömeges tumultus a vaporettókon a legismertebb látványosságok környékén és a Ple Roma-Rialto híd- piazzale San Marco általában táblákkal jelzett szűk sikátoros útvonalain.Tájékozódj hogy a befizetett útba mi tartozik bele az utaztatás és szálláson felül, tudd meg hol lesz a szállás, ezek mind befolyásolják a felkészülést. 

Szerintem ne tervezd túl, de egy Ple Roma-San Marco vaporettózást lehetőség szerint délidőben kivilágított San Marco Bazilikát vagy egyéb szép templomot és egy kilátót javaslok.  Kényelmes cipőt réteges öltözködést biztositó ruházatot napszemüveget sok pénzt vigyetek.

Web-camerák nézegetése utazás előtti napokon il.meteo.hu actv közlekedési ismeretek, vízállást aktualizáló oldalak előzetes infókhoz hangolódáshoz jók.

Nem elrettentésként írtam, mert Velence Őfelséges Serenissima látványa önmagában egy csodálatos egyedülálló élmény, de százezrek gondolják ugyanezt, és a sikátorok épületek befogadóképessége nem fejleszthető pár száz éve. 

Jó felkészülést!

luci87 Creative Commons License 2019.01.07 0 0 8098

Üdv.Soha nem voltam Velencében, pedig már megöregedtem...de elhatároztam nem halok úgy meg, hogy ne lássam.A férjemet nem igazán érdekli...de azért eljön velem biztos..:)Olyan utat néztem ki, hogy esti indulás, éjjel a buszon,másnap városnézés,éjjel egy hotelben.Másnap reggeli után kirándulás a környező szigetekre, du. induás haza, éjjel érkezünk.Minden érdekelne.Mit érdemes magunkkal vinni,milyen idő szokott lenni február közepén?Mennyi eurót érdemes előre megváltani, és vinni? mire figyeljünk, vigyázzunk? Én nem vagyok jó alvó, szerintem az izgalomtól nem fogok tudni elaludni a buszon, és másnap fáradt leszek..:( a férjem egy mormota, és horkol is...:) Köszi minden tanácsot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!