Keresés

Részletes keresés

enpesta Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19064

Nincs semmi félreértés, miért kellett volna a motort leállítania?

Ha én a Dob utcai körfolyosós, gangos bérházban, a harmadik emeleten, kinyitom a lakásom ajtaját, kiülök mellé a kis sámlimra napozni egy doboz sörrel a kezemben, az már automatikusan azt jelenti, hogy bárki számára szabad a bejárás a saját lakásomba?

Előzmény: V.Gy. (19055)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -12 0 19063

Az EU lelkén szárad két ártatlan ember halála:

"A Toyo Team Garage szerviz szerint amennyiben a Camry gazdája nem kapcsolta le a gyújtást a kiszállás előtt, a rabló akár úgy is képes volt elvinni az autót, hogy az indítókártya mindvégig a sofőr zsebében volt. Ez a rendszer csak a következő leállítás után tilt le, ha nem érzékeli a kártyát, így a beugrásos módszerrel ellopott mai Toyoták menet közben sem állnak le.

A márka magyarországi importőre szerint erre a furcsaságra egy európai biztonsági előírás ad magyarázatot. A jogalkotó szerint bizonyos közlekedési helyzetekben, például előzés közben vagy egy vasúti átjáróban balesetveszélyt okozhatna, ha egy ellopott autó hirtelen megállna."

https://telex.hu/belfold/2024/07/05/a-taxirablo-meghalt-ki-igy-fogja-megteriteni-az-arpad-hidi-balesetben-keletkezett-kart

Előzmény: Haragossy Dezső (19062)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -13 1 19062

Elnézést, kulcs sem volt, azt is csak itt hallottam szerintem.

"A típust kulcs nélküli indítási rendszerrel is ellátták, ezért csak akkor lehet elindítani, ha a közelben van az ehhez szükséges elektronikus kártya."

https://telex.hu/belfold/2024/07/05/a-taxirablo-meghalt-ki-igy-fogja-megteriteni-az-arpad-hidi-balesetben-keletkezett-kart

Szóval mit is kellett volna tennie a nőnek, hogy ne száradjon a lelkén két ártatlan ember meg a gyilkosuk halála?

Másmilyen autót kellett volna vennie, a rohadéknak?

Vagy az autógyár lelkén szárad most két ártatlan ember halála?

Legyünk következetesek, mondjuk ki bátran!

Előzmény: Haragossy Dezső (19061)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -11 0 19061

Bent volt a kulcs, a motor nem járt.

A gyilkos elrabolta az autót, erőszakkal elvette a taxistól.

Beindította az autót, és elviharzott.

Ha nem írja be a kódot x percen belül, akkor a motor leáll. Ez a rablásgátló.

De y<x perc múlva a gyilkos megölt két embert, ezért a rablásgátló nem tudta aktiválni magát.

Előzmény: V.Gy. (19059)
Vazul bá Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19060

ha dülöngélt a részeg, hogy tudott beleugrani ?

meg a leány kapaszkodott, mibe az autóba ? úgy sem tudta volna megállítani .. ösztönösen

valahogy  kurva zavaros ez az egész

ennek ellenére, tudom vannak hihetetlen történetek, de ezek soxor a résztvevők balfaszsága miatt 

alakulnak ki.

Előzmény: V.Gy. (19058)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19059

Nekem ez elég zavaros. Járt a motor? Benne a kulcs? Mi köze a rablásgátlónak bármihez (nem ismerem a működését), ha egyszer "legálisan" viszik el az autót?

Előzmény: Haragossy Dezső (19057)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19058

a kihalt utcában, hogy került oda olyan hamar a részeg?

Nem hamar került oda, hanem pont arra dülöngélt hazafelé botorkálva, amikor a szegény leány hazaért és kiszállt az autóból a kapu előtt...... :-((

Előzmény: Vazul bá (19052)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -12 0 19057

– Egyszer csak a semmiből, a hátam mögül lépett hozzám olyan közel, hogy még a büdös, savanyú leheletét is éreztem. Ijedtemben hátrébb léptem, mire ő azt kérdezte, utasra várok-e. Ezután agresszíven félre lökött és a kezem és a testem között befúrta magát az autómba. Gyomron ütött, a kezemre rácsapta a kocsiajtót, közben próbált ellökni. A lábamat is igyekezett elkaszálni, hogy felboruljak. Úgy voltam vele, hogy nem adom magam, ezért beleálltam a harcba. Amikor látta, hogy komolyabb ellenállásba ütközik, még inkább felgyorsult és elkezdett csapni, vágni, görcsösen kapkodni. Végül csak azért engedtem el az autót, mert majdnem ráment a lábamra a kerékkel és azt nem akartam. Annak idején 16 évig karatéztam, de a nagy darab férfit nem bírtam kirángatni – elevenítette fel a drámai pillanatokat a Blikknek Györgyi.

Mint mondta, 18 éve dolgozik a szakmájában és kizárólag este, éjszaka vállal fuvarokat. Ráadásul már nem az első eset, hogy támadás érte: korábban az egyik vendége sokáig fojtogatta, végül sikerült megvédenie magát. Mielőtt a tolvaj elhajtott a kocsijával, még ki tudott kapni egy telefont a műszerfalról. Próbált idegeneket leinteni, hogy utolérjék az ámokfutót, hiszen tudta, hogy az úgynevezett rablásgátló miatt hamarosan le fog állni az autója. A kikapcsolásához egy kódot kell beírni, amit csak ő tudott. Csakhogy addigra már megtörtént a tragédia.

https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/arpad-hid-amokfuto-taxis/eptkpq9

Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -10 0 19056

Nem a taxis nem állította le a kocsit, hanem a rablásgátló.

V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19055

A taxis áldozat nyilatkozta, hogy még nem állította le a kocsit sajnos.

Whatafakk?????????

Ezt csak most láttam. Tehát TÉNYLEG még járt a motor?? Taxis meg cigizgetett mellette? SAJNOS nem állította le?

Ne már. Remélem, itt valamit félreértettem.

Előzmény: Haragossy Dezső (19044)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -9 0 19054

Dulakodás volt, meg is ütötte a drogos gyilkos a nőt:

https://www.borsonline.hu/aktualis/2024/07/megrazo-reszletek-az-arpad-hidrol-minden-erejevel-azert-kuzdott-gyorgyi-hogy-megakadalyozza-a-tragediat

Egyébként pl. az én kocsimban lekapcsol a zene, ha nincs gyújtás. Biztos meg lehetne oldani, annyira nem fontos, de ha pl. zenét vagy híreket hallgatott a nyitott ajtónál, akkor azt csak így tudja megoldani.

Akkor az autógyár is részes a gyilkosságban bizonyára.

Valaki megkérdezte tőlem, miért zárom a kocsit, ha a lezárt garázsban van. Mert miért ne, nem tudtam rá mást mondani. Nincs biztos védelem. De kurvára nem hagyta felügyelet nélkül a kocsit a nő.

Előzmény: enpesta (19051)
Vazul bá Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19053

a rendőrök is elég balfaszok lehettek , hogy pont a sötétben vette vissza tőlük a fószer a kést 

aztán , az is érdekelne , hogy amikor megszúrta az egyiküket a másik kettő mit csinált ?

mert jogos önvédelemből le is lőhették volna

Előzmény: enpesta (19051)
Vazul bá Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19052

a kihalt utcában, hogy került oda olyan hamar a részeg?

amiről én írtam , ott lefelé- fölfelé hosszan el lehetett látni az egyenes utcában 

az út két oldalán házakkal, zárt kerítésekkel , ott tényleg nem volt semmi rizikó

persze, ha kint hagytam az utcán a kocsit és bementem a házba , természetesen bezártam,

de xerintem volt ott olyan is aki be sem zárta, és még a kulcsot is bent hagyhatta.

Előzmény: V.Gy. (19034)
enpesta Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19051

Nem is olyan régen, itt Bp-en, éjszaka, egy lakótelepi lph-ban három egyenruhás rendőr igazoltatott egy erőszakosan(?) dilisen(?) viselkedő férfit. Kést találtak nála, elvették tőle.

A lph automata lekapcsolta a világítást, az igazoltatott ezt a pillanatot kihasználva visszaszerezte a kést és az egyik rendőrt kétszer szíven szúrta.

Szóval ennek fényében szerinted a taxija mellett álldogáló nő....mit is tudott volna megakadályozni?

(Mellesleg volt egy kis dulakodás is, úgyhogy nem önként és dalolva adta át az autóját...akár ő is meghalhatott volna.)

Előzmény: V.Gy. (19043)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19050

"Talán nem halt volna meg az a két ártatlan, ha kiveszi a kulcsot."

De, pontosan ezzel a mondattal két ember halálában részesedéssel vádolod.

Hmmm... Tulképpen valahol .... igen. Nem szándékossággal és nem jogilag, de erkölcsileg, felelősségileg ... valahol ... igen. Elmondtam jóbőven, mit gondolok erről. Autót soha nem hagyunk elvihető állapotban. Pláne, ha professzionális autósok vagyunk, mint egy taxis.

Előzmény: Haragossy Dezső (19046)
Vazul bá Creative Commons License 2024.07.15 -1 0 19049

ne haragudj meg dezső, de az oszinak több esze van nálad 

Előzmény: Haragossy Dezső (19047)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19048

Állj. Jut eszembe. Hát én már jártam is így! Valami 30+ éve, hogy pösölés késő éjjel az 52-tesen, kulcs bent, motor megy, benzin tök kevés, és nem tudok visszajutni a kocsiba, lehetetlen, lezárva minden. :-D :-D Na az egy szép történet volt/lett. (az nem magát zárta le nyilván, egy ezeréves dácsia volt, azt ott konkrétan én b.tam el) Lehet innen van a kulcs-mindig-velem fóbiám. :-)) De hogy én kulcsot kocsiban még a saját udvaromban se hagyok, az biztos.

Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -12 1 19047

Rendben, algóré, meggyőztetek, a nő a gyilkos. Kiszálltam.

Előzmény: Vazul bá (19045)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -10 1 19046

"Talán nem halt volna meg az a két ártatlan, ha kiveszi a kulcsot."

De, pontosan ezzel a mondattal két ember halálában részesedéssel vádolod.

Előzmény: V.Gy. (19043)
Vazul bá Creative Commons License 2024.07.15 -1 1 19045

valamilyen szinten  mégiscsak hibás, mert a drogos kihasználta a helyzetet

ha leállítja a motort, ajtót bezárja, azt a tragacsot nem viszi el.

Előzmény: Haragossy Dezső (19041)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -11 1 19044

Kint cigizett a taxis, minek járatta volna a motort?

Tudtommal a rablásgátló is úgy működik, hogy a beindítás után x percen belül kell azonosítanod magad, pl. ujjlenyomattal. A taxis áldozat nyilatkozta, hogy még nem állította le a kocsit sajnos.

Baszki, ugyanúgy elrabolták tőle a kocsit, mintha a pirosnál leütött volna valakit a gyilkos. Elrabolták. Mit nem értesz ezen? Ott volt a kocsi mellett, gondoskodott róla, hogy illetéktelen ne vezethesse a kocsiját. Tudott volna jobban gondoskodni? Biztosan. Szerinted ha tőled elrabolnák a kocsidat, nem lehetne kitalálni, hogy mit csinálhattál volna jobban? Örülnél a nagyokosoknak, hogy ők kormányzárat is tesznek rá, meg plusz lakatot a kertkapura, és éjjel óránként kinéznek, nem? És ha te nem így tettél, akkor még ma is élne két ember?

Előzmény: V.Gy. (19042)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19043

Tőle vette el. Az ajtót is be kellett volna zárnia? Vagy nem kellett volna ott lennie?

Én csak annyit mondok, dehogy vádolom szegényt, hogy ha kulcs a zsebében van, esélye nincs a gyilkosnak elvenni tőle és elhajtani.

Előzmény: Haragossy Dezső (19041)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19042

szerinted a drogos gyilkos sasszemmel kiszúrta, hogy ott van a kulcs a lyukban, vagy azt látta meg, hogy ott egy nő és a kocsija, és emiatt őt látta alkalmas célpontnak

Az a baj, erre azt kell mondanom, tán járnia kellett a motornak. Nyilván kulcsot nem látott a sötétben kintről. Vagy csak rápróbált, küzdött, és volt kulcs. Ezt nem tuhatjuk, amíg a yard nem mond valamit.

Előzmény: Haragossy Dezső (19039)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -9 2 19041

Több mint igazságtalan, amit írsz.

Emberek halálában teszel részessé egy munkáját végző embert, akitől erőszakkal elrabolták és összetörték az autóját a gyilkosság során.

A drogos összetörte a kocsiját, és azért járkált, hogy elvegye valakiét. Tőle vette el. Az ajtót is be kellett volna zárnia? Vagy nem kellett volna ott lennie? Nem kellett volna megszületnie?

Ne tegyünk már gyilkosságban bűnrészessé valakit, aki nemhogy nem bűnös, hanem áldozata a bűnténynek! Az eszem megáll.

Előzmény: V.Gy. (19040)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19040

Nem értem, egy professzionális, egy taxis, hogy hagyhatta benne a kulcsot vagy akár járva a motort.

Nem akarom kimondani, illetve nem szívesen mondom, de szerintem a taxis hanyagsága nélkül nem halt volna meg két ártatlan fiatal ember és sérül meg még pár.... Mert a részeg drogos sütödés rohadék ment volna ... akárhova, gyalog tovább.

Előzmény: V.Gy. (19038)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.15 -10 1 19039

Én is kiveszem, de szerinted a drogos gyilkos sasszemmel kiszúrta, hogy ott van a kulcs a lyukban, vagy azt látta meg, hogy ott egy nő és a kocsija, és emiatt őt látta alkalmas célpontnak?

Előzmény: V.Gy. (19038)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.15 0 0 19038

Olyan szabályról nem tudok, hogy nem hagyhatod a kulcsot a kocsiban

Persze, mert nincs is olyan. De nekem valahogy teljsesen természetes, hogy kulcs jön velem, ha csak pösölni állok meg az 52-tes szélén a prérin. Ha pl. lezárná magát az autó... kulcs meg benne... (nem jellemző, sőt, sose, tudom, de műszakilag nem teljesen kizárható)

Nem értem, egy professzionális, egy taxis, hogy hagyhatta benne a kulcsot vagy akár járva a motort. Lehet ezzel tellessen egyedül vagyok-maradok itt, de akkor se tudom felfogni továbbra sem. Talán nem halt volna meg az a két ártatlan, ha kiveszi a kulcsot.

Előzmény: Haragossy Dezső (19036)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.14 -7 1 19037

Tipikus jogászkodás.

A jogászok 100%-a azt mondja, hogy nem szándékos volt, mert nem akart balesetet okozni. (Bár tudtommal van olyan alakzata is a szándékosságnak, hogy tudta, csak leszarta, hogy baj lehet belőle.)

Mindenki más meg szándékosnak ítéli meg az ilyet, mert szándékos szabálysértés vezetett az ún. gondatlan bűncselekményhez.

Ld. piálva, drogozva, gyorshajtva vezetés közbeni baleset. Valamiért ott is mindig el kell magyaráznia jogászéknak, hogy nem volt ott semmiféle szándékosság.

Előzmény: V.Gy. (19035)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.14 -6 1 19036

Dulakodás után vitte el a gyilkos a kocsit, így nem hinném, hogy lenne jelentősége jogilag, hogy benne volt-e a kulcs, hiszen erőszakkal tudta csak elvinni a kocsit, nem a taxis felelőtlensége miatt.

Rablásgátló is volt a kocsiban, csak nem állította le ez alatt a rövid idő alatt.

Olyan szabályról nem tudok, hogy nem hagyhatod a kulcsot a kocsiban, olyanról igen, hogy gondoskodnod kell arról, hogy illetéktelen ne vezethesse, de azzal nem tud mit kezdeni egy nő, ha leüti egy agresszív drogos baromállat.

Előzmény: V.Gy. (19034)
V.Gy. Creative Commons License 2024.07.14 0 4 19035

Ámokfutó sofőr autójában súlyosan megsérült egy kisgyerek

A másfél éves gyermeknek nem volt gyerekülése.

Hát én ezt nem értem, emberek:

"főosztálya közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást"

Gondatlan??? Rendőrök elől menekülés közben? A gondatlan az, ha benézek egy stoptáblát. Ha menekülök a hatóság elől, az annyira szándékos, hogy csak na. Legalább annyira, mint az ittasan okozás minősítése.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (19022)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!