Az első könyvednek az alábbiak szerint, most a regnáló kormánytagoknak bármelyikéröl kellene szólnia.
Igazán Medgyessyről.
Akkor elfogadnám a véleményed és a kritikád Orbánrol.
"Egyedül abban reménykedem, hogy az egymást követő rablóbandák "
Melyik könyved témálya egy "másik "rablóbanda?
'Vagyis nyugodjon le a hiszti, Orbán és tettestársai ne vizionáljanak nemzethalálról és ne álmodozzanak arról, hogy ők mentik meg a hazát"
Idézzek egy kis Fidesznácizást?
Járkáltak itt a kötelekkel az országban mint akikra a Holokauszt vár..
Ugyan már..
Ráadásul ugye, nem éppen az a kiszolgáltatott fajta jelent meg a köteles felvonulásokon.
"Kormányon pedig törekedjenek arra, hogy ők helyesen cselekedjenek, és bízzanak annyira a választókban, hogy azok észreveszik, jobb lett alattuk a sorsuk. "
Ez a szintársulat , melyik most a HATALMAT gyakorolja , bár már volt alkalmuk, nem igazán bizonyitottak.
Élen a miniszterelnökkel, akinek a kétes ügyeit most hadjuk.
Már akkor is hitelesebb lenne , ha pár aláírást a múltban mondjuk az" aluszékonyságával" lekéste volna.
Az utolsó mondatodra nem reagálnék.
Régen szokás volt egyszerü embereknél a kézcsók és a hála ima is.
Elháritani meg nem biztos , hogy lehet az ilyen gesztusokat.
Mondjuk akinek Szabolcsban a háza újraépült az árvíz után , annak a családnak az imáját különösen megértem.
Szerintem , most is fognak nemsokára imádkozni az emberek.
Van egy olyan érzésem , hogy az az ima nem köszönésképpen fog elhangzani, és nem Orbán lesz emlegetve benne , hanem valakinek a jó édesannya..
>mi szart és nyomorúságot én látok ma Magyarországon, nincs az a politikus, akinek elhinném, hogy jobbá vált, mint amilyen legrosszabb napjaiban volt.>>
De azér te mindig csak Orbánról akarsz könyvet írni.
(mer kacsint mi?):-DD
Nézd. Tévé ügyében tavaly volt két eltévelyedésem. Először is az, hogy megnéztem a bigbráder egy egyhetes adagját, mert az egyik kollágám fia volt bent vendég. A másik az, hogy huszonöt év szünet után rákaptam a sport1 adására és focimeccseket néztem rogyásig. Ennyi volt a tavalyi tévénézés adagom. Mondd kérlek, miért hazudnék ilyen apróságban?
A Blikk egy sajtótájékoztató után adta le a cikket. A sajtótájékoztatón én a következőt mondtam. "Aki a televízióban nézi az eseményeket, ha felháborodik, nyugodtan és felszabadultan anyázhat. Nekem finomabban kellett fogalmaznom."
Lásd, ez is egy megközelítés. A bizakodó reménykedés hangja, hogy egyszer végre ebben a büdös életben lesz igazság, hogy valakik, akik kezébe az irányítás kerülhet törődni is fognak ezzel a nyomorult kis országgal.
Én azonban kevésbé vagyok reménykedő, a rendszerváltás óta hatalomra került valamennyi kormány magasról tett a közösségre, miért higgyem, hogy pont ez a leszerepelt banda fog tisztességesen viselkedni?
Ami szart és nyomorúságot én látok ma Magyarországon, nincs az a politikus, akinek elhinném, hogy jobbá vált, mint amilyen legrosszabb napjaiban volt.
Egyedül abban reménykedem, hogy az egymást követő rablóbandák civakodásában benne van az a kis fékecske, hogy a hatalom nem marad véglegesen az övék. Nem akarom, hogy itt egységes gondolkodású nemzet legyen. Legyen sokféle gondolat és fogadjuk el, hogy egy 6-8%-os kisebbség kivételével senkinek a gondolatai sem kívánnak ártani a többségnek.
Vagyis nyugodjon le a hiszti, Orbán és tettestársai ne vizionáljanak nemzethalálról és ne álmodozzanak arról, hogy ők mentik meg a hazát. Vizionáljanak fejlődésről, az ország anyagi, szellemi gyarapodásáról. Ne tűrjék, igényeljék, hogy őket szellemi vezetőként tisztelje és szeresse a nép, hanem pragmatikus ellenzéki politikusként követeljék, hogy a kormány ne kövesse el balfaszságok sorozatát. Kormányon pedig törekedjenek arra, hogy ők helyesen cselekedjenek, és bízzanak annyira a választókban, hogy azok észreveszik, jobb lett alattuk a sorsuk.
És, hát nem akarok olyan társaság vezetése alatt élni, amelynek első emberével kapcsolatban bárkinek is eszébe juthat, hogy kezet csókoljon neki, vagy a templomban megtapsolja, és verset írjon hozzá.
"Az előszóból további terhelő adatokat tudunk meg a szerzőről. Büszkén közli, hogy nem néz tévét és újságot sem olvas és 1994 óta egyetlen Orbán-beszédet nem hallgatott vagy olvasott."
Blikk 2002:
„Ha a televízió előtt ülök, a látottakat abszolút nem visszafogottan kommentálom. Itt finomabban kellett fogalmaznom.”
Valaki valahol hazudott.
Vagy a könyvben vagy a Blikkben.
Nézd.
Azt írtam , hogy nem szólok hozzád, most mégis megteszem.
Igaz, hogy magamat idézem , de szerintem így is lehet gondolkodásra késztetni az embereket és nem kell sehol sem Hitler hozzá:
póráz válasz erre | adatok | e-mail 2003-05-20 22:11:43 (0)
Megvolt a Fidesz-kongresszus,Pártból Szövetség lett,Schmitt és Pokorni csatasorba állt, megtörtént a comeback is.
Elvis él a király visszatért.
Nem győzelmet akarnak, hanem valódi közéletet, mondják, nemzeti felelősséget emlegetnek, a beszédek üzenete szerint az alap szilárdból rakódik: a kerestény elkölcs, a szabadság , a rend és a természet törvénye a kohéziós habarcs.
Ennek fele sem tréfa , s noha két füves cigi közt lehet rajta mosolyogni, azért jó lenne azt hinni, hogy legalábba szándék komoly.
Hogy miért lenne jó?
Hát mert kicsi az ország és nagy a bánat: az új/ra/gazdagok , a politikaigazdaságmédia-elit tagjai ugyan vigyorognak, mint a tejbetök
/jó nagy a szólás szabadsága, meg a bevétele/,
ám a többség csak nyel, nyel, nyel mint a csaj a kocsisoron, aki tudja, hogty hiába csinál bármit, végül ugyis megszívja mindenfajta értelemben.
Úgy meg amúgy meg nem történik semmi, újra üres az államkassza, üresek a szólamok és újra üresek a fejek, az ország előtt nemhogy út nincs , de még a nyomvonal is újra eltünt az újat meg nincs aki kiijelölje.
Na itt türemkedik az öszképbe azon bizonyos nemzet iránt érzett felelősség, vagyis az a kérdés, hogy Orbánék össze tudják -e kapni magukat.
Nem a múlttalkell foglalkozni, hanem a jövővel, mondja a volt miniszterelnök és igaza van, már amennyiben nem felejti el mi/ke/t csesztek el legutóbb.
Ha az is hihet majd a magyar nemzetben, aki nem jár templomba, nincs három gyereke és szívott már füvet , akkor lesz szövetség , akkor lesz Fidesz, lesz nyomvonal , és lesz értelme azt mondani, hogy
Éppenséggel nem érzem offtopicnak, hisz egy holnap megjelenő könyvről (és írójáról) van szó. Az általam idézett tudósításban a szerzőgárda véletlenül állt így össze?
Én azért nem tárgyalok veled, mert elvakult vagy.
Rajtam meg marha könnyű átlátni, nemigen szoktam mást mondani, mint amit gondolok. Talán ezért nem támogatja Magyar Bálint sem a könyveimet.
2002 febr.
.: Kiss Péter: „AZ ELMÚLT NÉGY ÉV SORÁN A GYERMEKSZEGÉNYSÉG OLYAN MÉRETEKET ÖLTÖTT HAZÁNKBAN, AMELYRE EDDIG MÉG SOHA NEM VOLT PÉLDA. SOK SZÜLŐ NEMHOGY ÖLTÖZTETNI, DE MÉG ETETNI SEM TUDJA A GYERMEKEIT.
Ezek a szerzők véletlenül lettek kiválasztva, vagy valami mást is jeleznek?
Gyermeknapi számadás
A közelmúltban megrázó kötetet postázott a Gyermekétkeztetési Alapítvány azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozóknak, akik korábban már valamilyen formában segítették, támogatták jó szándékú tevékenységüket. „Ez van... A szegénység természete(s)” címû kiadványuk dokumentumokat ad közre, elsõsorban a pedagógusok által készített segítségkérõ környezettanulmányokat, melyeket neves írók-újságírók (Albert Györgyi, Megyesi Gusztáv, Szélesi Sándor, Fonyódi Tibor, Moldova György és Szegvári Katalin) és mások hasonló témájú írásai oldanak, színesítenek. (A könyvvel együtt adott CD pedig újabb 1473, támogatásra szorult családot bemutató környezettanulmányt tartalmaz!) Így akarja az alapítvány eddigi tevékenységét bemutatni, munkaprogramját ismertetni, és újabb adományokra ösztönözni az olvasókat.
Lehet, hogy most, a gyermeknap és a pedagógusnap táján az eredmények sorolása helyett talán szentségtörésnek hat kiáltó hiányosságokról szólni, de aligha maradhat nyugodt az ember lelkiismerete, ha egyszer is látott már éhezõ gyereket.