Keresés

Részletes keresés

AZS Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13680
"én hülye"

na ugye, hogy tudsz olyat írni, amibe nem kötök bele.
Előzmény: BadGe (13679)
BadGe Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13679

Köszönjük AZS hozzászólásait. (AZS ez neked szólt: köszönjük!) Kicsit bárdolatlan és nem tudhat mindent, de a maga egyszerű módján igaza volt és ha mégsem az csupán annak tudható be, hogy nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiságű információ ahoz hogy gondolkozhasson. Köszönjük meg AZS-nek hogy megosztotta magát velünk.

>>>> az alábbi ismétlés szándékos, mert a sok mellébeszélés közben elkallódnak a részletek és mivel a kommentelők egy részének pont ez a szándéka, szükségesnek tartom megismételni. szomorú de ez van >>>>

http://www.navisys.hu/resources/Image/map/navisys_m6_m60.png

ez az M6-os autópálya új szakasza valamint az M60-as autópálya Pécs és Bóly közötti szakasza. különben egy élmény volt :) íme:

középen én vagyok a térképész robot

ez az az autópálya szakasz amit valamikor mostanában adnak majd át, én hülye meg az erre a célra rendszeresített "terepjárómmal" defektet és salakdombon fennakadást nem sajnálva labdányi kövek között felvettem.

ge.

AZS Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13678
szánalmas... beteszed ide egy png linkjét, véleményt kérsz róla, és amikor a png-ről kapsz egy véleményt, elkezdesz megint überparaszt lenni...

no akkor csak a te kedvedért:

"te biztos látod, mit tud, de mi semmit - mert ez csak egy kép"

amúgy meg tessék, itt nincs tass (3000), de ugyanakkor itt van lórév (300), mindkét részlet a te png-dből származik. ha meg amúgy van tass, akkor a megjelenítő motorod egy rakás fos. mondjuk az se újdonság.

ja, a duna meg megállt a folyásában, mostantól csepel-félsziget, ugyebár.

Előzmény: BadGe (13677)
BadGe Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13677

huh, sajnos ennél többet nem tudok tenni. de nyilvánvaló hogy rosszul itélted meg a helyzetet és hibás feltételezésed miatt rosszul döntöttél. tassból annyi van amennyit látsz. gondolom lesz majd belőle több is. nem is értem miért jó azt mondani hogy nincs, főleg hogy az ingyenesen letölthető V2-ben is van. nem is vetted a fáradtságot arra, hogy ellenőrizd. egyszerűen csak hamis kijelentéseket teszel. szerintem már a sokadikat.

tass és környéke

szerintem a konkurenciánál nem dolgozik olyan kritikusom aki egy jottányit is közösséget vállalna veled. ebben valahogy egészen biztos vagyok és ehez még csak szeretnem sem kell őket.

apropó látod a háttérben a kék árnyalatait?

ge

Előzmény: AZS (13676)
AZS Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13676
"nem láthatsz minden részletet egy digitális térképen."
"Azok a részletek amelyek túl kicsik ahoz hogy értékelhetőek legyenek kimarad(hat)nak."

hogy egészen konkrét legyek: hazudsz. és még csak arra sem veszed a fáradságot, hogy legalább megpróbálj valami hihetőt hazudni.

nem a levegőbe beszélek, ezeket írtam:

"adony és rácalmás között bizony ott van kulcs, nem is kicsi. na ezen nyoma sincs."
"dömsöd, kunszentmiklós és szalkszentmárton között ott kéne lennie tassnak. de nincs ott, egyáltalán, még csak egy pacnival sem."

és főleg:

"a 3000-es lakosságú tass, a 2400-as kulcs nem létezik, de pl. a 300-as lakosságú lórév, meg mondjuk roboztanya igen."

ja, a tízszerakkora nagyközség túl kicsi az értékelhetőséghez, a tizedakkora tanya meg nem túl kicsi...

és minderre jössz itt ezzel a szánalmas hablattyal, hogy mi raboljuk el tőled a fejlesztési időt... ostobaságodnál csak a pofátlanságod nagyobb.
ja, és volt már olyan kritikusod, aki elment a konkurrenciához. tárt karokkal várták, ugyebár.
Előzmény: BadGe (13674)
BadGe Creative Commons License 2010.02.17 0 0 13675
schaf te vagy az? :) találó nevet választottál...
Előzmény: Törölt nick (13673)
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13674

jogos a kötekedés, de nyilván nem láthatsz minden részletet egy digitális térképen.

Ne felejtsd el, hogy a láttatott térképrészletet másodpercenként minimum 10x kell kirajzolnom, többnyire 3D-ben. Azok a részletek amelyek túl kicsik ahoz hogy értékelhetőek legyenek kimarad(hat)nak. Szerintem te is találkoztál már olyan térkép szoftverrel ami bizonyos nagyítási szinten a részeltek többségét úgy ahogy van eldobja.

ha van türelmed nézd meg bármelyik asztali vagy PDA-s térkép szoftvert ugyanilyen zoom szinten és figyeld meg mit látsz.

szóval fájna azt mondani hogy jól néz ki a térkp mi? szerintem konkrétan nagyon jól néz ki, és valahogy örülök annak, hogy neked ez rosszul esik.

viszont azt is be kell látonom hogy nem válaszolhatok minden ilyen kérdésre, mert obstruktív hozzászólást gyártani sokkal egyszerűbb mint válaszokat. főleg hogy az obstrukció célja pont az hogy ne születhessenek értelmes válaszok illetve hogy ne legyen értelme azoknak.

befejezésül: kedves kritikusaim, látogassátok meg valamely konkurensemet és kérdezzétek meg őket, hogy igényt tartanak-e a szolgáltatásaitokra. szerintem fejvesztve menekülnének. ahogyan nekem sem, gondolom másnak sincs szüksége ilyen emberekre. egyszerűen ciki. vagy kényelmetlen. vagy nem is tudom hogy mondjam finoman. olyanok vagytok mint a kivert kutyák. egyedül gyávák, de csoportosan azért csak-csak odamerészkedtek a tornácra szarni egy jó nagyot meg közösen ugatni.

:) most viszont tényleg kitiltom magam. el kell ismernem hogy ismét sikerrel raboltatok el tőlem 1 óra fejlesztési időt.

ge.

Előzmény: AZS (13667)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13673
Ne haragudj, de az autópálya a lôtéri kutyát nem érdekli, nem ott fog eltévedni az ember, hanem a hiányzó településeken és utcákon. Nálad ez valami rögeszme, hogy kontraproduktív, felesleges hülyeségekre pazarlod az idôdet és a pénzedet (autópályafelmérés, 3D, térképtömörítés, stb), aztán amikor az eredmény körbehordozása közben szólnak, hogy ezt kár volt, játszod a meg nem értett géniuszt. Mire jó ez?

De hogy ne csak fikázás legyen:
- háztól-házig tervezés
- használható térképanyag
- online hibabejelentô
- normális GUI, menubar nélkül (2010ben már senki nem fog pálcával egy displayt böködni)
- normális kapcsolatra való törekvés a kereskedôkkel, ügyfelekkel, disztribútorokkal

Ezek lennének a legfontosabb feladatok, ezekkel tudsz pénzt keresni. Minden más a "hobbi" kategória, amibôl nemhogy egy büdös vasad nem lesz, de pénzt visz el. Elôbb a munka, aztán a szórakozás.
Előzmény: BadGe (13654)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13672
na de ezt milyen strapás lenne má kimásolni, meg vektorizálni, meg ilyenek. meg az olyan snassz is lenne.
Előzmény: Törölt nick (13671)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13671
Hogyne lenne különbség a guglihoz képest, azon ottvan az összes utca...

Előzmény: AZS (13664)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13670
szóval a 3000-es lakosságú tass, a 2400-as kulcs nem létezik, de pl. a 300-as lakosságú lórév, meg mondjuk roboztanya igen. biztos van ebben logika, csak innen nézve nem látszik.
Jahno Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13669
Kunszentet ne emlegesd, ott a helyi erők mindig kiröhögték az ilyen kütyüs embereket, mikor vissza kellett fordulni a susnyásból, vagy a nem létező Tisza hídtól.
Jesu Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13668
Szálka a seggben, az még megvan? GPS koordinátát tudod?
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13667
sőt, hogy izgalmasabb legyen, komplett települések is hiányoznak.

csak így kapásból: adony és rácalmás között bizony ott van kulcs, nem is kicsi. na ezen nyoma sincs.
a duna túloldalán pedig dömsöd, kunszentmiklós és szalkszentmárton között ott kéne lennie tassnak. de nincs ott, egyáltalán, még csak egy pacnival sem.

hát ez így elég siralmas...
Előzmény: AZS (13664)
Jahno Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13666
Már csak egyre fussa, vagy mi van?
Előzmény: BadGe (13665)
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13665

kapsz egy rózsát a seggedbe :)

Előzmény: Jahno (13663)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13664
feltűnt rajta pár dolog, főleg az, hogy a közepes méretű települések is mintha utcaszinten lennének meg, de a kisebbek meg nem. amúgy nem sok különbséget látok mondjuk egy kimásolt gúglimepsz vagy map24 térképrészlethez képest, persze a színeket kivéve.
szóval az autópálya rendben van, de ugye a navigációra pont ott van a legkisebb szükség, a háztól-házig navigálás még mindig erősen kérdéses.

és hát megint ott akadok el, hogy ez egy png. jó, most nem animgif, mint pár éve, de attól még csak egy kép. így meg pont a lényeg veszik el belőle. te biztos látod, mit tud, de mi semmit - mert ez csak egy kép.
Előzmény: BadGe (13662)
Jahno Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13663
Mekkora mártír. Hidd el ez nekünk bőven elég lett volna az átadás másnapján. Vagy harmadnapján, vagy a mittomén. Akkor tán nem lesz defekt. Pár egyéb utcát tudunk mondani, de akár komplett városokat is, amik már évek óta léteznek, ha ez fel lesz mérve, akkor jöhet az M6.
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13662

akkor most válaszolj te értelmesen egy kérdésre:

mi a véleményed a csatolt térképrészletről? lehetne kifejtősen?

thx

ge.

Előzmény: AZS (13661)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13661
na, megy ez neked ;-) szóval hobbi.

------------------------------------
innentől meg már nem neked szól, hanem sajtmedvének:
még eggyel több embert irigyelhetsz, hogy mennyi ideje van ;-)))
Előzmény: BadGe (13660)
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13660

AZS:

azért vettem fel az épülő M6-ost, mert még mindig az AeroMap fejlesztésével foglalkozom és szükségünk van olyan térképi elemekre amelyekkel biztosítani tudjuk legalább az országos szintű navigációt. plusz az ilyen utak relatív jó mókának számítanak. talán kiderült, hogy számomra ez egy jó elfoglaltság, így nem lehet mindent csupán a célszerűség oldaláról vizsgálni. plusz eddig még nem láttam épülő autópálya alagutat sem, szóval érdekes volt.

Az AeroMap jelenlegi verziója (V2, ingyenes) sajnos már nem képes fogadni az új térképkészletünket, így ez a szakasz valószinűleg már csak valamelyik újabb program verzióban fog megjelenni. amit a képen láthatsz egy a PC verzió által generált mozaikokból összerakott montázs, valamit azért enged láttatni a majdani rendszerből. természetesen félkész.

ge.

Előzmény: AZS (13658)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13659
nemáááá, most tiszta nyál lett a segge...
Előzmény: sajtmedve (13657)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13658
régi jó szokásod szerint mellébeszélsz, és a kérdésre még csak véletlenül se válaszolsz.

na próbáljuk meg mégegyszer.
mindenféle indulat, hátsó szándék és egyéb nélkül, pusztán érdeklődésből, merő kíváncsiságból felteszek neked egy kérdést, kivételesen próbálj meg egy viszonylag egyszerű kérdésre valami értelmesnek tűnő választ adni. tudom, neked az szokatlan, de talán nem fog nagyon fájni.

szóval:

minek vetted fel az épülő autópályaszakaszt?

Előzmény: BadGe (13656)
sajtmedve Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13657
Ge,
szeretném ha tudnád. Az AM-et mádtam.
Volt HP-s és hivatalos változat is.Nem értem az itt hisztizőket, n megértettema változások szelét. Most van ájgo ivatalosan is, meg okosban is (mert az használható).
Nem hiszem, hogy valaha fogom még az AM-et használni (bár ki tudja), de ettől még nem fogok se rád, e másra köpködni.
Attol nekem se lene jobb, meg neked se rosszabb :-)
dolgoz csak és meglátjuk. Lehet hogy lesz még meglepetés? Ha nem, én akkor is úgy emlékszem az AM-re mint alső barátnőmre. Gyönyörű kapcsolat volt akkor, de mai eszemmel el lehetne bagatelizálni, de ne teszem. Akkor ez volt a ó :-)
SM.
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13656
hát a te esetedben konkrétan azért, hogy ezen töltsd ki a dühhöd, ne a kutyádon vagy a családodon. tekintsd ezt szivességnek.
Előzmény: AZS (13655)
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13655
ugyan minek?
BadGe Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13654

léci-léci, köpködjétek meg ezt is:

http://www.navisys.hu/resources/Image/map/navisys_m6_m60.png

ez az M6-os autópálya új szakasza valamint az M60-as autópálya Pécs és Bóly közötti szakasza. különben egy élmény volt :) íme:

térképező bot

ez az az autópálya szakasz amit valamikor mostanában adnak majd át, én hülye meg az erre a célra rendszeresített "terepjárómmal" defektet és salakdombon fennakadást nem sajnálva labdányi kövek között felvettem.

ge.

AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13653
"aztán van egy pár egyén, aki előszeretettel jár be ide, és még véletlenül sem magával a programmal, vagy a fejlesztőjével foglalkozik, hanem szinte kizárólag az itt hozzászólókkal, azaz a fizetős (és reklamáló) ügyfelekkel."
Előzmény: sajtmedve (13652)
sajtmedve Creative Commons License 2010.02.16 0 1 13652
nem hiszem el hogy mennyi szabadidőtök van. nem megy a biztosítás meg a kütyüpiac?
Ez olyan mintha 5 éve vettem volna egyszer egy parmalat tejet ami savanyú volt és még mindig ezt mesélem mindenkinek.
Semmi nem történt veletek 5 éve amiről beszélgetni tudnátok? Ingerszegény a környezet? De jó nektek......
sajtmedve
AZS Creative Commons License 2010.02.16 0 0 13651
és msmks vajon oda is bement verni a nyálát? ;-)))
Előzmény: Törölt nick (13650)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!