Keresés

Részletes keresés

kanga 1 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4757

Szeretem a lovakat nekem is van négy. A ló IQ-ja a béka ülepe alatt van az állatvilágban. A ló rabszolga állat ez tény. Nem intelligens, hanem jól idomítható . Nem véletlenül használom a ló esetében az idomítás szót, malacra sosem használnám. Az ember nemes állatnak sorolta be a lovat mert régen csak a nemeseknek volt. A lovakat is funkciójuk szerint tenyésztették . Náluk is van kedvencnek való, háts, sport, nehéz munkára való és sajnos vágóló is. Miért nem tudod elfogadni akkor , hogy a malacot is szellektálták  vannak tenyésztettek ki disznót vágóállatnak külön fajtákat külön-külön más-más húsminőségre (nem elmulasztva az állatok totális lebutitását ) Tenyésztettek   kereső disznókat , terület örző disznókat,  labor disznókat, donor disznókat, társállat disznókat . Mi a gondod ezzel?

Előzmény: japipapi (4754)
japipapi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4756

Nem baj, hogy köszönök?

Szia!

Hidd el, ismerem, nem csak láttam. Divatos hóbort, mint a moncsicsi annak idején, igaz az nem élőlény volt. :-) Nekem azért tetszik, mert kis testű, igénytelen viszonylag, gazdaságos, könnyen - fajtájában belül- szaporítható,  mondják, ízletes, alacsonyabb a koleszterin szintje, ideális nyugdíjasoknak! :-)))) Bocs, hogy megbotránkoztatlak, nekem ő élelem, neked kis kedvenc. Legyen, Te dolgod, az én nézetem pedig az én dolgom.

Előzmény: kanga 1 (4750)
kanga 1 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4755

Ha figyelmesen olvasod, magad is rájössz, hogy a topicot nyitó illető informálódás, tapogatózás céllal nyitotta a topicot. Akkoriban még kishazánkban valóban nem terjedt el társállatként a malac. A topic nyitó azután nem is kezelte tovább az általa nyitott topicot, így kezeltük mi valódi malacfanok akik társállatként tartjuk a malacot. Csak és kiztárólag erről szól a fórum. Ha olvasod a fórumot akkor rájössz, hogy ez így van. Tehát a topic szándéka valószínűleg nem Zolinak nem egyértelmű.

 

Igen igazad van abban, hogy a tulajdonos jogilag megeheti a malacot,ha már megvette. Mint ahogy ha valaki megveszi a Mona Lisát tulajdonképpen joga van bajuszot festeni neki, vagy mellé pingáltatni saját arcképét. De feltehetőleg nem teszi, mert nem barbár.

Az én vásárlóim meg feltehetőleg nem eszik meg azt a fajta malacot amit nagyon komoly tenyésztési munkával 60 éven át szellektáltak addig amíg a legkiválóbb és legintelligensebb társállat lett belőle -bár az eredeti célja nem ez volt-.

Előzmény: japipapi (4753)
japipapi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4754

Szia, kanga 1!

Azért, mert nemes, okos állat, sokszor több az IQ, min némelyik embernek. Szemükben ott az értelem. Bár mondják, a ló jó ízű, tiszta állat, tudtommal soha nem ettem, tudatosan soha sem fogom megenni. A kedvenceknek ember által kinevezett malacokat zokszó nélkül feltálalom vacsorára. Van, aki csirkét, szárnyast, bármi mást sem vág le, de ha más levágja, megeszi,de  a pókot eltapossa! Na, ez az álszemérem, az álhumanizmus nálam. Nem örömmel ölök, de megteszem, hogy változatosan és egészségesen egyek.  Nekem is volt egyszer egy kinevezett kakasom, - ő viselkedett úgy, hogy kiérdemelje-, öregségében pusztul el, ha beteg volt vittem dokihoz, úgy kísérgetett, mint egy kutya, jött velem a szomszédba is, mellém ült és el sem mozdult. Mondtam neki: „na, megyünk!”, felállt egyet kukorékolt és elindult.  Nagyon jó pofa volt.

Előzmény: kanga 1 (4751)
japipapi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4753

Szia, Zoli!

Azért másoltam ide a topiknyitó szövegét, hogy Neked is egyértelmű legyen a szándéka!

Nincs szó semmilyen házi kedvencről, pusztán a malacról szól! Ez olvasatom szerint nem

"házi kedvenc topik.....", értelmezésed szerint, hanem, Malac a hazban! c. topik! Nem vitatom, bele fér a házi kedvenc is, de a gazdasági malac is bele fér, fajtától függetlenül, bele fér a vadmalac, a yorkshire, belkshire, mangalica, stb. malac a házban, és nem a vadonban. :-)

Engedessék meg! :-)

Előzmény: Rzola (4748)
ez-Ben Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4752

 

 :)) Ne tessék már, ilyen haragvó hangulatban kezdeni a Boldog új évet !

 

 Miért...miért, hát azért, mert árt a szépségnek. Az indiaiak sem eszik meg a szent tehenet, és ha esetleg ezt másképp látná az ember megsértődnének, és ha kézcsók kiséretében próbálna elnézést kérni, mégjobban... ( más kultúra ! )

 DE mivel nem vagyunk Indiában a szent tehén mellőzésével, DE egy szabályos kézcsók kiséretében szeretném csítitani feldúlt kedélyállapotodat. ( <3 .. V.3 ;)

 

 

Előzmény: kanga 1 (4751)
kanga 1 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4751

Azt írod, nem eszel lovat , delfint, elefántot? MIért?

Előzmény: japipapi (4747)
kanga 1 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 4750

"A Minnesota-i malackát Attila barátom által ismertem meg,"

 

Nem, nem ismerted, meg, maximum láttad, különben nem írnál ilyeneket!

Előzmény: japipapi (4747)
kanga 1 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4749

Igen, majd Kanga elmeséli, csak még nincs kedve, hozzá, mert hűti a vérét...

Addig ajánlom a trollkodáskifejezést kiguglizni..

Előzmény: japipapi (4747)
Rzola Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4748

Nem követsz el semmilyen bűnt énszerintem ,de nem biztos,hogy a házi kedvenc topikba szeretni fognak!
Majd Kanga elmeséli mi a helyzet a gazdasági törpemalac és a házi kedvenc között :)
Tudom , vagy is inkább sejtettem,hogy Attila révén kerültél ide,majd alkalom adtán a fürjeknél beszélünk a gazdasági részéról.Remélem tavaszra sikerül elindítani egy kisebb állományt.

Üdv. Zoli

Előzmény: japipapi (4747)
japipapi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4747

Szia, Rzola!


Nem, jó helyen vagyok. :-) A Minnesota-i malackát Attila barátom által ismertem meg, itt is topiklakó. Vietnami csüngős hasú malacot nem kedvelem, nekem sem külleme, sem gazdasági értéke nekem nem releváns. (Azért meghívásodra átmegyek körülnézni.:-D)

A topiknyitó nem zárta ki, hogy e malacot dekorációnak vagy gazdasági célra nevelik. Íme a kezdet: 

"Rollo 2003.03.28 20:50:00 ©

    topiknyitó

Nem tudom ki hallott mar olyat, hogy malacot a lakasban tartottak, de az utobbi idokben en talalkoztam ilyen ujitassal! 
Nekem, ill. csaladomnak vannak ilyen malacaik, de mi nem a lakasban tartjuk oket! 
Akit erdekel irjon! Toti"

 

Én gazdasági célra akarok tartani, meg fogom enni, illetve a felesleget cserélni fogom takarmánnyal. Szerinted milyen bűnt követek el? Mond már meg légy szíves, miért vagyok e topikon rossz helyen?

Előzmény: Rzola (4746)
Rzola Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4746

Szia Janipapi!
Kicsit eltévedtél ezen a fórumon és szerintem te nem Minnesotai malackát szeretnél hanem egy pár vietnámit :)
Gyere át ide itt meg is eszük őket!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194972

japipapi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4745

Szia, Kriszta!

Köszönöm kérdésed, de hízót nincs értelme tartanom, mert egyszerűen sok. Szeretem a frisset, a változatosságot, éppen ezekért tartok nyulat, szárnyasokat és sok fürjet, néha horgászok egy kicsit is. Ez a malacka is méretes, igénytelen, olcsón nevelhető, jó a hús-zsír aránya, viszonylag egyedül feldolgozható, - ideális nyugdíjasoknak, ehetnénk néha malachúst is. :-) 

Előzmény: Kriszta721 (4742)
japipapi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4744

Szevasz, kedves ez-Ben !

Hidd el, nem volt semmi rozsszándékom, és igaz szilveszter előtt nézegettem a sütnivaló egész kismalacot, citrommal szájában, de számomra irdatlan összeget kértek. Éppen ezért gondoltam, e fajta, az évvégére meg nől. Persze itt is van költség, de nem egyszerre kellene kiadnom, ha van egyáltalán. Gondolom, egy ilyen kis malac nettó 10-15 kg körül lehet, a családnak bőven elegendő. Azon kívül, ha pár van, akkor a szaporulat felnevelése nem megerőltető, 4-5 egyed esetén, már biztosan meghozza saját költségét, nem beszélve a minőségre. Látom elolvastad bemutatkozásom, (ezt nagyon kevesen teszik, már, mint a bemutatkozást), ugye nem vagyok vadember? :-) Bocsánat, de én a malackát kaja szempontjából közelítettem meg, csak úgy, mint más állataimat, hasznosságukat teszem előtérbe. Elfogadom azt is, hogy valaki hobbi állatot tart, de nem tartom épületesnek, vannak itt e Fórumon, akik egyetért velem, valakik nem, attól még mindenkinek lehet igaza. 

Jó egészséget és békét. 

Előzmény: ez-Ben (4743)
ez-Ben Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4743

 

 :)) Kedves Kriszta721 !

 

 Kézenfekvő válaszod még engem is "megfogott"- gratulálok. ( egyébként is 20 : 4 -re vezetsz ezen topikon tett hsz-dal Japipapa ellenében :)

 Japipapa is, jószívű ám, saját elmondása szerint nem eszi meg a lovat. Pedig, mint tudjuk az is jó ám... ( a fronton meg egyenesen igazi ínnyencségnek is számított- mondták.)

 

      Kedves Japipapa !

 

 Elismerésem, hogy újévkor csak gondoltál a szerencse malacra és a farkára. Gondolhattad, meghúzigálod egy kicsit, nemcsak a malac, de a " topik farkincáját" is, felpörgetve ezzel az, amúgy békés ( nem mindig ! ) fórum számlálóját, melyet, máris siker koronázott !

 

                                              SOK SZERENCSÉT !  

 

Előzmény: Kriszta721 (4742)
Kriszta721 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4742

Kedves japipapi!

Én azt gondolom, hogy kicsit elbeszélünk egymás mellett. Az, hogy ebben az országban mennyien éheznek, azért szégyellje magát az, aki miatt mindez megtörténhetett. De nehogymár nekem azt kelljen szégyellnem, hogy egy 30000-es malacka sétál a kertemben! Szerinted ehhez kinek van köze? Milliós nercbundák is sétálgatnak a városban, és aztán? Egyébként pedig nekem teljesen mindegy, hogy ki, mit eszik meg, én a házikedvencként tartott malacomat biztosan nem tudnám. De nem is értem: ennél lényegesen olcsóbban lehet mindenféle disznót venni, olyat is, ami szép nagyra meghízik. Miért nem olyat tartasz?

Előzmény: japipapi (4741)
japipapi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4741

Kedves Kriszta721!

 

Tudom, "Malac a házban" a topik címe, bőven bele fér, hogy fogyasztható! :-)

Így gondolom én is, a felületes olvasók biztosan szórják majd az átkot fejemre, de: ez nem dísz, csak egy sertés fajta, nem csak nevében, az emberek nevezték ki dekorációnak, így tudják az árát felturbózni. Malac, mert kicsi, igaz nem is hízó, de minden további nélkül jól mutat sülve is. 

Persze, az eladó eladhatja "pofára" is termékét, ne hogy már környezettanulmánnyal, közjegyzői hitelesítéssel, bűntetőjogi felelősséggel nyilatkozzon, hogy mi a szándéka a leendő termékkel! Teljesen életszerűtlen hozzá állás a vevőt illetően. Kutyát én sem eszem, Koreában viszont természetes. 

Senkit nem akartam és akarok bántani érzelmeit, de ez a véleményem. Kis hazánkban százezrek (talán lassan milliók is lassan) éheznek, mások 30 ezer forintos dekorációt tartanak malacként. Igaz amíg van lósz@r, veréb is lesz.

Kriszta721 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4740

Kedves japipapi!

Erre a hozzászólásodra fogsz itt kapni hideget, meleget. Ez itt nem a "hízómalac-fórum", a benne szereplő malacok pedig a barátaink, akiket  nem eszünk meg. Én ugyan csak a sajátomról tudok beszélni, ő  egyenrangú nálunk a kutyákkal, de soha nem fordult még meg a fejemben, hogy milyen szép látvány lenne a kemencében. Nem vagyok álszent, eszem húst, disznóhúst is. És hogy az eladónak mi köze van ahhoz, hogy hova kerülnek a malacok, igazából semmi. Azt viszont megteheti, hogy annak nem ad el, ahol nem látja biztosan jónak a kismalac további sorsát. 

Előzmény: japipapi (4739)
japipapi Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4739

Szia!

Kicsit régi témádra adom az én véleményem, természetesen bántás nélkül. Nem értem, mi közöd ahhoz, hogy a vevő mit akar tulajdonával? Te eladó vagy, lehet azért, mert túl sok malacod van, dísznek már túl költséges. Jót röhögtem Attila szövegén "jól szocializálódott" malac! Hát társalkodónak veszi valaki? :-) Szerintem kajálni. Jó sok állatom van, 70-80 db nyúl, 180-200 db szárnyas, tyúk, liba, kacsa, (néma, magyar, vad), gyöngyös, fürj, galamb. Szeretem őket, jól tartom őket, de kíméletesen mind a fazékba végzi. Idén bővítem az állományt, keltetek pulykát is és veszek ilyen kis malacot, párba, hogy majd szaporítom és természetesen szélesítem a gasztronómiai palettám. Mi baj azzal, hogy megesszük, amit megtermelünk? Jobb a zacskós csirke, tápos setés? Tejet sem eszed meg, mert aranyos volt a tehén boci korában? A búzát nem sajnálod, - levágják és végül is megsütjük? Ne essünk már a ló másik oldalára. A humanizmus szép és nemes, de az áll……, förtelem.

B.U.É.K.

Előzmény: KPDB (4698)
kurbli2 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 4738

Boldog újévet kivánok minden állatarátnak!!!!!!

zsazska Creative Commons License 2013.12.31 0 0 4737

Múlik a nap, s múlik az év. Ami rossz volt, elmúlt már rég. Holnap egy új évre ébredsz, s ehhez kívánok Neked nagyon sok szépet! BUÉK 2014!

ez-Ben Creative Commons License 2013.12.31 0 0 4736

 

 :))                               Malac a házban !

 

                                     Malac a házban

                                     Az éjfélt várja...

                              Szerencse és a malac farka

                             Együtt jár ezt mindenki tudja

                              Ha szerencse mosolyog rád

                                 Gondolsz-e majd rám ?

 

                                                          ( A kis Vilma-Körte, első szerzeménye :)

 

       Kedves Malacosok és Házasok !

 

 A tanult kismalac gondolataiból kiindulva, vidáman indulhattok az új évnek ! Hiszen kéznél van a szerencsét hozó malac farka, csak meg kell fognotok. És ha megvan a szerencse az meghozza majd a Boldogságot...2014-ben ez vár Rátok !

 

                      KELLEMES SZILVESZTEREZÉST kivánok !

 

kanga 1 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 4735

ez-Ben Creative Commons License 2013.12.26 0 0 4734

 

 :)) Köszönjük és viszont kivánjuk- a brigád- de gondolom a topik állandó és meghívott résztvevői nevében is.

 A kis Vilma karácsonyi ajándéka, egy nyaksál. Kék alapon körte motívumokkal diszítve. Keresgéltünk jegyet is valami gyerekszinházi előadásra de már nem leltünk...viszont rábukkantunk egy körtefesztíválra. Helyszin : Ökörirtófülpös - ahol már 5. alkalommal rendezték meg, persze nem most. Csak ámultunk, bámultunk, mert még soha nem hallottunk róla. ( férfiasan megvallva )

 Így aztán - átvitt értelemben- mi is kaptunk Vilmácskától ajándékot az általános műveltségünk tekintetében !

 További szép Ünnepet Mindnyájatoknak ! (... ilyenkor már le lehet ám csenni egy-egy szaloncukrot a karácsonyfáról !:)

 

 

Előzmény: kanga 1 (4733)
kanga 1 Creative Commons License 2013.12.25 0 0 4733

Boldog Ünnepeket Kívánok mindannyiotoknak!

ez-Ben Creative Commons License 2013.12.19 0 0 4732

 

 :))...kérlek szépen, mint már említettem a kis Vilma tanult kismalac. Végigolvasta a fórumot is és az 1713-as kép ragadt meg emlékezetében. A póz azt a vágyakozását fejezi ki ( mivel beszélni még nem tud :) hogy Ő is átélhesse azt a varázslatos pillanatot...

 Ha pedig már eladósorba cseperedik feltétlen a jobb profilja látszodjon a fotókon, hiszen az orrán látható pötty a szekszepilje.

 Köszönöm a képet és vidám napokat Vilmácskának, Lucának, Kangának egyaránt.

  Ha lógatnátok az orrotokat, úgy néznétek ki, mint "Túrórudika" de az csak neki állt jól és Mátyás királynak ! ( A lányok másképpen szépek... !:)

 

Előzmény: kanga 1 (4729)
kanga 1 Creative Commons License 2013.12.19 0 0 4731

kanga 1 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4730

kanga 1 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4729

Keresztapunak szeretettel! <3

 

Nem vagyok ám ilyen gnóm csak még pici és ez a békaperspektíva nem túl előnyös nekem!

ez-Ben Creative Commons License 2013.12.13 0 0 4728

 

 :)) Óhhh...nagyon köszönöm !

 

 Viszonzásul karácsonyra küldöm, Tom Jones : A szeretetotthon zöld fűvén- című számát.

 Bizony jólesett, hogy Vilmácskára számíthatok majd. És biztos, hogy látogatásai után a délutáni szendergésem-ben felsejlik majd egy pöttyös orrú malacka... egy hajpánt ,amely szőke hajat fogott össze...és egy vadkörtefa valahol, melybe két <3 van vésve...

 ( Egyúttal : Lucának, névnapi jókivánságaim + tejcsokoládé !:)

 

Előzmény: kanga 1 (4727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!