Keresés

Részletes keresés

K 1 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 20593

De igen váltottak . kb. kettő éve kapom a Taltz 80 mg ot . Meg vagyok vele elégedve ,99,9 százalékos, a tünetek csökkenése .  Laborom jó ,mellékhatást nem tapasztalok . 

Előzmény: napalm. (20592)
napalm. Creative Commons License 2021.07.19 0 0 20592

Nem váltottak másik szerre?

Többféle biológia terápia is van.

Előzmény: K 1 (20585)
napalm. Creative Commons License 2021.07.19 0 0 20591

Stelara-val minden fasza lesz.

Negyedévente kapod majd a szurit, nekem két kezelés után leradírozta a pikkelysömör 95 százalékát.

A hátamon maradt egy fél tenyérnyi folt, az ragaszkodik hozzám, nem távozik. :)

Azt kenem egy kevert krémmel hogy ne viszkessen aztán ennyi.

Előzmény: Raul (20580)
nev-2009 Creative Commons License 2021.07.19 -3 0 20590
worros Creative Commons License 2021.07.18 0 1 20589

Én sem értem ennek a dolognak itt mi keresnivalója van?!

Már a múltkor is lett beposztolva erről az oldalról. Ezt is elolvastam, azt is, megnéztem az oldalt, mert mindenre nyitott vagyok.

Ezek helyett a "baromságok" helyett a "tisztelt tisztánlátó" orvosok kicsit a psorival is foglalkozhatnának!

Mondjuk pl. csökkentsék azt a bürokráciát, ami miatt nem mehet pl. közgyógy vagy tb alapon egy csomó kezelés, miközben gyógyíthatatlan, az életminőséget totál szétcsesző/befolyásoló betegségről beszélünk!

Covid így, meg covid úgy, most őszintén kit és miről akarnak meggyőzni, amikor rendelet szabályozza pl. a maszkhordást, stb. 

Engem nem zavar ha a büdösszájúak is maszkot hordanak, legalább kevésbé lihegik tele a boltokat.

Ne itt promózza a tisztánlátást, hanem valami gov.hu végű oldalt hekkeljen meg...!

Előzmény: nev-2009 (20587)
ötfelezős Creative Commons License 2021.07.18 0 1 20588

Miért nem takarodsz már innen el a rákba?

Előzmény: nev-2009 (20587)
nev-2009 Creative Commons License 2021.07.14 -3 0 20587
Raul Creative Commons License 2021.07.12 0 0 20586

Kösz a választ, reménykedem.

Előzmény: K 1 (20585)
K 1 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20585

Igen térítés mentes . Sajnos nekem nem vált be ,csökkentek a tünetek, de számomra nem volt elfogadható . De van akinek használ . A jó benne ,hogy három havonta, egy szuri . 

ötfelezős Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20584

Volt egy bőrgyógyász, A városi bőrgyógyász, ki sokat beszélgetett velem. Egyszer rákérdeztem, miért érdekli pont az én átlagos életem? Azt válaszolta, idáig minden sömörös betegének voltak súlyos lelki problémái, és nálam is azt keresi. :D De én akkor is (ez három-négy évtizede volt) úgy éreztem, nincsenek akkora bajaim. A fizetés mindig kevés volt, a vekker mindig korán csörgött, na és? :) Kissé belekérdezve, olyanokat mondott a többi pácienséről, hogy szétállt a fülem. Alkoholizmus... ilyenek végképp nem voltak nálam. Szóval én nem nagyon hiszek ebben a lelkesdiben. Pláne, hogy azért vannak ismerőseim, akik tényleg egy életen át húzták a súlyos problémákat, a bőrük meg szép. :D

Te rendes ember vagy, kulturált. Viszont volt már itt pár erőszakos hittérítő, azokat utálom. :D

Én most jövök rá, hogy nekem négy éve használ a Sorion. Hiába, ha az ember öregszik, elszalad az idő. :D Az sem olcsó, és mivel én kb négy kis plakkra (max 3 cm) kenem, nem is tudom, hogy ha nagy felületen használnám, vajon kinőne-e a harmadik fülem, vagy tönkremenne-e a bal vesém. Mondjuk nekem annyira nem drága, mert én kb negyed milliméternyi vastagságot nyomok ki a tubusból, azt kapom le a másik kezem mutatóujjával szintbe, és dörzsölöm bele a bőrömbe. Most használom a harmadik tubust. Nem azonnali a hatás, de most már harmadszor jön elő a négy év alatt, és harmadszorra is eltünteti. Tavasszal szoktam ráébredni, hogy az alkarom ronda, és akkor egy ideig naponta kenem. :D Lehet, hogy ha tovább kenném, jobb lenne, de mihelyst nem látszom sömörösnek, azonnal elfelejtem. :D Csabesz ismertette itt, áldott legyen a neve. :) Nekem nagyon kevés csodaszer használt az itt ismertetettekből - volt olyan, akivel csúnyán beszéltem, mikor az általa biztos csodaszernek mondott húszezer forintos izé szó szerint semmit nem javított. :D Mondjuk ő inkább valami termékreklámozó volt, nem pedig sorstárs. A többi helyre most kipróbálom ezt a csingcsung kenyőcsöt (már megrendeltem). Mert, mint említett bőrgyógyász mondta, mindent ki kell próbálni, ami nem túl gusztustalan vagy drága, mivel nem lehet tudni, mi fog használni.

Előzmény: worros (20582)
Raul Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20583

Esetleg "biológiai kezelés"-ként hallhattál róla.

Előtte kipróbáltuk a Metotrexánt 3 hónapig, nem mondom, hogy semmit sem ért, de túl sokat nem javított, így a doktornő sikertelennek minősítette. Aztán kaptam 7(!) beutalót, mindenféle helyekre (labor, rtg, szakorvosok), ezeket sikerült lejárnom mostanra. Mindeközben valami vazelines krémet írt fel, ettől nem múlik el, de sokkal kevésbé ég, viszket, hámlik. Ami kisebb és látható helyen levő folt, azokat Dermovate-al kenem, a nagyobbakat pl. a lábamon ezzel a krémmel.

Előzmény: worros (20581)
worros Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20582

Nagyon örülök, amikor ilyen videókra, beszámolókra bukkanok:

https://www.youtube.com/watch?v=gXz3RxLSb3M

Bocsánat, angol nyelvű, de aki teheti/érti/le tudja fordítatni nézze meg!

Ez nyilván csak 1 a több ezerből, de itt is levonható a következtetés, hogy kb. semmi nem segít semmit, csak a gondok, problémák feldolgozása, megértése, bocsánat, lesz@rása.

Kb. fél éve jöttem ide a 20 éves betegségem után, mert 39 évesen úgy érzem elegem van. Szó szerint. Szerencsére egyre jobban érik bennem az a dolog, hogy alapvetően 2 út áll előttem:

- belekeseredek ebbe és a hátralévő életemben saját magam pokla leszek

- "felnövök" a problémákhoz, a sokszor stresszként megélt egyszerű hétköznapi dolgokhoz és túllépek ezen

Az elmúlt 3-4 hónapban kipróbáltam "mindent". Olyan dolgokat is, amiket eddig sosem. Kencék innen-onnan a világból, és most ott tartok, hogy a lassan menetrendszerű covid vakcinázás mellett még a psori injekciós kezelésével is kacérkodom.

Elég ebből! Szerintem mindenki túl messzire megy, ha tonnás kalapáccsal súlyt le erre a betegségre!

Ilyen a világ, hogy a túlzott hamis esztétika, a szégyellnivaló testkép és a sok idiótaság mellett egy sima plakkos térddel és könyékkel már ki sem megy az ember a napra sem. Szerintem meg az ottromba Michelin-baba testű, de szép bőrű emberek szégyelljék magukat, ne mi.

Szóval 3-4 hónap alatt elment ezekre a "vackokra" egy 100-150ezer ft. Nekem a PsoriEcz krémből is 2 tubus kell egy héten, az postával 10.000.-/hét! Oké, megéri, legyen ez az én cigim/kocsmapénzem..., de a problémát nem oldja meg. 

Továbbra sem tudom, hogy a 20 év betegség alatt egyszer miért voltam majd másfél évig tünetmentes, de az biztos, hogy akkor éppen nem ilyen stresszes munkahelyen/közegben dolgoztam.

Ti, akik ebben a betegségben szenvedtek sokszor gondolkodjatok el azon, hogy valójában mitől is nehéz az adott nap, mitől nem mosolyogtok és mit lehetne ez ellen tenni. Én is mindig szomorú arccal kenem magamra a szteroidot, aztán este fürdésnél meg csak mérgelődöm...

worros Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20581

Szia!

Én még csak nem is hallottam róla. Nemrég voltam bőrgyógyásznál, de Ő sem említette ezt. A Trexán volt terítéken, de nekem az már a veszett kategória...

Utána olvasva egész érdekes a dolog! Akinek van tapasztalata én is kérem, hogy ossza meg.

Én eldöntöttem a Closanasol után, hogy egyelőre nem kenek magamra szteroidot, mert semmit nem ér. Napra nem mehetek vele, stb.

Én is kérdeznék egyet:

-tapasztalt valaki bőr elvékonyodást? 

Én nem kentem hosszú hetekig magam szteroiddal, mégis érzem, hogy nem olyan a bőröm, mint volt. Nem vészes, de jóval érzékenyebb.

Ez amúgy valamikor elmúlik, vagy regenerálódik? 

Raul Creative Commons License 2021.07.07 0 0 20580

Sziasztok!

Stelara-val mik a tapasztalatok? Jövő héten kezdem, most úgy érzem, ez az utolsó esély a normális életre.

A doktornő nem mondta, hogy fizetnem kellene majd, ezt fizeti a TB?

Mackóbogár Creative Commons License 2021.06.26 0 1 20579

Jin jang kenőcsöt én is vettem, a plakkok eltűntek és szép babarózsaszínűre halványodtak a foktjaim. Most, hogy nyár van, a napfény nagyon jó hatással van rá, meg szerencse, hogy viszonylag kevés picike van csak, szóval mehet a rövid nadrág 😁😁😁

Octi19 Creative Commons License 2021.06.26 -1 0 20578

"Egy másik tulajdonsága az, hogy ha elnyomod, visszavág."

...ez az én tapasztalatom is! Amíg rendszeresen harcoltam ellene, addig mindig vissza jött és mindig súlyosabban mint előtte. Amióta nem foglalkozom vele különösebben, csak ha nagyon muszáj és akkor is csak a legminimálisabban, azóta beállt egy normalizálódott állapotba. A napra jól reagál, és ez az egyetlen módszer amire nem "vág vissza".

Előzmény: ötfelezős (20576)
worros Creative Commons License 2021.06.26 0 0 20577

"Egy másik tulajdonsága az, hogy ha elnyomod, visszavág."

Örülök, hogy leírtad ezt! Anno, 15 évvel ezelőtt, még jóval fiatalabban egyszer egészen belefáradtam már ebbe a kenegetésbe, a hülye szagú kenőcsökbe, az olajos ágyneműbe, stb.

Szó szerint lesz@rtam az egészet. Hosszú hetekig. Jól kiplakkosodtam, sokszor véresre kapartam, viszketett, de nem kentem. Felöltöztem, nem láttam, nem is érdekelt. 

Aztán egyszer csak abbamaradt az egész. Másfél évig SEHOL nem volt rajtam. A körmeim helyre jöttek, lekopogom, azóta sem beteg a körmöm, akkor kb. fogni is alig tudtam.

Most a Closanasol után ezt a JinJang krémet használom. Vettem még 2 dobozzal, mert 2-t már elkentem, de a jövőben tényleg nem tervezek több szteroidot használni.

Alakul ez a JJ dolog, halványodik, meg néhol nem is, de alapvetően az érzés, hogy nem kenem magam "méreggel" jó. Apró véraláfutások meg erek jöttek ki rajtam pár helyen. Na nem fogom még ezt is nézegetni...

Kezdem a sorsom is átformálni. Ez az élet már ilyen lesz. Nehéz úgy élni, hogy alapvetően kijelentsem magamnak (20 év psori után....), hogy én egy beteg ember vagyok. Nincs ezen mit szépíteni.

Valami hibás bennem, de örülök, hogy csak ennyi a bajom. Teljes életet élek, ezért meg csak hálás lehetek.

Előzmény: ötfelezős (20576)
ötfelezős Creative Commons License 2021.06.25 0 0 20576

Abban igazad van, hogy manapság egy ötezres az semmi a pikkelysömörrrel kapcsolatos próbálkozásokban, Nyilván van, amikor egy ötezres sokat számít, de ez sosem volt egy olcsó betegség. Még az ántivilágban, tán még amikor egy levél kalmopirin csak 2 Ft volt, akkor  a nagy ígéretnek látszó psoricur meg 400.

Másfelől meg a topik fele arról szól, hogy valakinek használt valami, másvalakinek meg nem. Ez, mondhatni, a pikkelysömör egyik genya jellemzője.

Egy másik tulajdonsága az, hogy ha elnyomod, visszavág. 

Előzmény: forgoszel (20550)
worros Creative Commons License 2021.06.25 0 0 20575

"Azt mondjuk nem értem miért nem érheti nap a bőrödet?"

Nem arról van szó, hogy nem érheti, de tenyérnyi vörös foltokkal, plakkokkal, apró pöttyökkel, stb. nincs mersze az embernek így kimenni az utcára...

Nincs kertünk a város szélén, meg nem kertes házban lakunk, szóval kifeküdni sem tudok sehova. Ez van...

Előzmény: forgoszel (20574)
forgoszel Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20574

Azt hiszem itt mindegyikünk tisztában van azzal, hogy ez nem gyógyítható. De azért normális életet szeretnénk élni amennyire lehetséges, és ha egy kenőcs vagy bármi segít - már pedig úgy néz ki ez a kenőcs segít - akárcsak egy hónapra, kettőre vagy többre már megérte.

Azt mondjuk nem értem miért nem érheti nap a bőrödet? Az egyik legjobb terápia. Nyáron jóval enyhébbek a tünetek pontosan a nap hatására. Talán neked kellene átgondolnod ezt a nem eszem, nem iszom ezt azt dolgot mert egyáltalán nincs bizonyítva, hogy ezek rossz hatással lennének a betegségre.

Előzmény: worros (20570)
Mackóbogár Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20573

Ékezet nélkül és egyben. Átírta, mikor elküldtem. pikkelysomorkezeles.hu

Így jó. 

Előzmény: Miandi (20542)
Mackóbogár Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20572

Szia😁

Pikkelysömör kezelés.hu

25 alkalom tb támogatott, én évek óta járok, nekem hatásos volt eddig mindig. Fény-fürdő kezelés, érdemes kipróbálni. Csak egy tipp. 

Előzmény: Miandi (20542)
forgoszel Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20571

De jó! Reméljük így is marad!

Előzmény: sörmét (20569)
worros Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20570

Jó látni, hogy valami használ. 

Én vettem 2 tubust ebből. Másfél elfogyott, semmi nyoma.

A gond az, hogy olyan sok helyen van rajtam ez a vacak, hogy mire bekenem (vékonyan) a harmada oda.

Előtte szétlőttem magam Closanasollal. Valahogy ott nem olyan vehemensen jön vissza, de már a tenyérnyi folt a vádlimon félig megint vörös és hámlik. 

Én tényleg csak azt nem tudom megérteni, hogy miért nem használ semmi?!

A Glutabance-ot is iszom, mind halottnak a csók...

MagneB6, D vitamon, stb., fürdés után Psoriasin kenőcs, mert azt nappal nem lehet használni annyira büdös. 

Nem eszek cukrot, nincs kenyér és még sorolhatnám. Nem iszok alkoholt, nem dohányzom (lehet jobb lenne....).

Tele vagyok combkörnyéken ilyen apró piros pöttyökkel, mint akit összemartak a szúnyogok. Ez már jön a könyökömnél is. Hiába kenem, semmi. 

A nap alig ér, érthető okokból... Nem mintha megnyugtatna, de ha hiszitek ha nem, én még nem láttam itt 50-70km-es körzetben egyetlen pikkelyes honfitársamat sem.

Bárhová megyünk a családdal én vagyok a hülye, aki hosszú cuccokban járkál 35fokos hőségben. Rettentően unom már.

Ráadásul a múltkor mondta a bőrgyógyászom, hogy a valóban valamire való kezelések sosem lesznek TB alapon, meg támogatás sem jár erre a betegségre (tipikus magyarországi állapot, bürokráciával meglocsolva...), mert akkor a pénzt az elkeseredett emberekről lehúzó 

magánrendelők, kezelők lehúzhatnák a rolót. El volt képedve, hogy Trexán injekciót cserélgetnek az emberek, meg "ész nélkül" fürdenek a szteroidban, hogy legyen pár nap/hét nyugtuk. Szégyen!

El kéne engedni ezt a nagyon meggyógyulást, a pénzt meg okosabb dolgokra költeni. 

A sima mezei fehér vazelin éppen olyan jó és éppúgy nem csinál semmit, mint ezek az ideig-óráig "működő" kencék.

Előzmény: sörmét (20569)
sörmét Creative Commons License 2021.06.21 0 0 20569

Ahol a legjobban zavart, ott gyakorlatilag tünetmentessé vált.

Az egyik könyökömön és térdemen is van 1-1 kisebb folt, azokat kisebb intenzitással kenegettem, ott nincs ilyen látványos javulás, de száraz bőrdarabok már onnan se jönnek le. Olyasmi, mint egy horzsolásos sérülés után a gyógyulásnak indult seb.

Előzmény: forgoszel (20567)
forgoszel Creative Commons License 2021.06.20 0 0 20568

Szívesen! :)

Előzmény: NewUser1 (20564)
forgoszel Creative Commons License 2021.06.20 0 0 20567

Szia! Mi a helyzet? Örülök hogy javult pár nap alatt.

Előzmény: sörmét (20562)
Octi19 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 20566

...hát persze, ha a várt kockázat 0,002°% és három embernél jelentkezik miden millióból az pont 50%-kal nagyobb! (a számok ismerete nélkül minden hír szó szerint lehet bármi is)

Előzmény: nev-2009 (20565)
nev-2009 Creative Commons License 2021.06.11 -1 0 20565

Az mRNS-vakcinák a vártnál többször váltanak ki szívizomgyulladást a fiatal férfiaknál (msn.com)

hm, és ha már a hazug, korrupt cenzúrázott média is ilyen cikket ír..... tán jelent valamit !

NewUser1 Creative Commons License 2021.06.02 0 0 20564

Szia! Én is kipróbáltam a krémet. Ugyan csak pár napja használom, de ennyi idő alatt is megszüntette a vörösödést. Erre még a Closanasol sem volt képes 3 hét alatt. Nem gondolta volna, hogy nem szteroid alapú krém ilyen hatékony lehet. Köszönöm az ajánlást. 

Előzmény: forgoszel (20561)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!