Keresés

Részletes keresés

rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 80
A hozzaszolasom nem errol szolt. Fuggetlenul attol, hogy en szemely szerint tampgatom-e avagy nem a 4-es Metro epiteset, attol meg elitelhetem az SZDSZ ketszinu koponyegforgato magatartasat, hogy SZERINTUK rendkivul fontos volt, ADDIG amig a jobboldalt lehetett vele csesztetetni, de most, hogy mar ez nem idoszeru, a dolog azonnal elveszitette minden jelentoseget....

Ezt a magatartast probald vedeni ha cafolni akarsz, mert erre utalt a hozzaszolasom, ne a 'kell-e epiteni 4-es Metrot' kerdest feszegessuk. :-)

Előzmény: ouzo (78)
ouzo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 79
Beismerném, ha baloldali lennék. Így nincs rá felhatalmazásom.
---
Apropó, hol a topikgazda? Érik neki is egy -1.
Előzmény: rtsrulez (77)
ouzo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 78
Személyes véleményem az, hogy a 4M csak a mélyépítő vállatok tulajdonosainak hozna könnyebbséget az életébe. Én úgy emlékszem, ez az egész csak úgy bedobódott eccer. Mert ha teszem azt normál esetben a főváros intézkedéseket tesz a közl.hely. megoldására, akkor vannak mindenféle alternatívák, amelyek hatástanulmányok, felmérések, gazdaságossági számítások alapján jönnek létre; nemcsak egyetlenegy "megoldás" van. Az M4 esetében a problémafelvetést, megoldást, számításokat megelőzte a döntés, mint annak idején a Tanú-ban a tárgyalást az ítélet.
Előzmény: rtsrulez (73)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 77
Ez is pontot fog erni :-) A Magyar Uttoroszovetseg elnoke teljesen johiszemuen eladott egy 96 milliot ero csilleberci vadaszhazat 15 millioert. Most azzal vedekezik, hogy az eladas idejen, meg nem tudta hogy az telekre van egy epitesi engedely, ami az erteket enyivel megnoveli :-) Tehat csak figyelmetlenul jart el, elkerulte egy aprosag a figyelmet ami az ingatlan erteket 81 millioval novelte :-)
Ez mar magaban is nagyon hiheto.

De azt is allitja, hogy csak joval az adasveteli szerzodes megkotese utan dobbent ra, hogy a vevo az unokatestvere :-)))

Az sem tunhetett fel neki, hogy az adott hazban O MAGA LAKIK :-) Elad egy hazat nem tudja kinek, de azert tovabbra is lakhat benne, ez van akinek termeszetes, bar szerintem nemi szorakozottsag kell hozza, hogy ne gondolkodjon el a dolgon :-)

Hogy nekem nincs ilyen unokatestverem, aki mero figyelmetlensegbol/szorakozottsagbol atjatszik nekem egy 96 millas ingatlant 15 millaert.... (Bar ha utanna nem koltozik ki....)

Forras:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9088931

bukker Creative Commons License 2003.02.20 0 0 76
Ebben teljesen igazad van ;-)
Előzmény: rtsrulez (75)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 75
Meg nem lepett, de attol meg pontot er ;-)
Előzmény: bukker (74)
bukker Creative Commons License 2003.02.20 0 0 74
Meglepett?
Előzmény: rtsrulez (73)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 73
Jo, akkor egy friss utalnivalo: Ugye a Fidesz egyik legnagyobb bune 4 evig a 4-es metro volt, most viszont mar az SZDSZ sem koltene egy fityinget se a 4-es metrora.

http://index.hu/politika/belfold/metr0220/

rtsrulez Creative Commons License 2003.02.20 0 0 72
Jaj, ilyenkor olyan oregnek erzem magam. :-(((

Ezt a viccet eredetileg meg a 'ki lotte le Kadart a Brezsnyev temetesen' formaban hallottam, de nincs kizarva hogy az sem az eredeti....

Előzmény: giovinezza (71)
giovinezza Creative Commons License 2003.02.19 0 0 71
Mikor lesz végre jó világ?

Amikor özvegy Medgyessyné bemegy a sittre látogatóba Kunczéhez és megkérdezi tőle, ki lőtte le Horn Gyulát Demszky temetésén?

ouzo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 70
1.Ha az ember szétnéz az állami tulajdonú cégeknél, hát ott bizony eddig sohasem látott gyorsasággal pörögtek le az események (a "vezet?váltás"). Kivéve az OTP-t, amely mindigis maradt szocialista kézben.
Boszorkányüldözés pedig igenis volt, lásd pl. a Proware Kft. teljesen jogtalan kutakodásait.
Előzmény: hm238423 (66)
ouzo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 69
Nos, vegyük el? maoista összeesküv? barátunkat, Gabikát.
Az Erzsébet híd korrózióvédelmét 2002-ben egy francia érdekeltség? cég nyerte, 440 millióval drágább ajánlattal, mint egy magyar cég. Ezért a közbeszerzési dönt?bizottság megbüntette Demszkyt és a f?városi önkormányzatot is.
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 68
Ja persze 4-el nem a vadat visszavonni akartam, mert a kulonbseg lathatoan minimalis.
Előzmény: rtsrulez (67)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 67
1, Az MSZP a boszorkanyuldozes szot atvitt ertelemben hasznalta. Azt te sem gondolod komolyan, hogy mivel senkire nem fogtak ra hogy boszorkany, es ilyen indokkal senkit sem egettek meg, ezert az MSZP teljesitette az igeretet :-). Merthogy ha igy gondolod, valoszinuleg eleg egyedul vagy a velemenyeddel. Ha 100 emberbol szerinted hany valaszolna arra hogy mit jelentett az MSZP ezen igerete azt,hogy 'hat nem egetik meg a banyakat'?? :-) Az igeret arra vonatkozott, hogy nem lesznek nagy tisztogatasok, de lettek.

3, Mindesetre azt igertek hogy nem lesz, es megis lesz.

4, Kapcsolodo topikokban olvastam, az MSZP-e valoban olcsobb volt egy kicsit, most hirtelen 248 millio remlik a 251 millios Fidesz tuzijatekkal szemben.

6, De bizony a hires hirhedt 'megis inkabb kozbeszerzes' palyazaton a kulfoldi cegek 1%-al adtak be alacsonyabb arajanlatot mint a Vegyepszere volt a tervezett szakaszokra :-) De legalabb ezert az 1%-ert cserebe szamukra kedvezobb fizetsi felteteleket kertek (azaz hamarabb kell fizetni). Na most ha az MSZP sem bir olcsobban epiteni mint a Vegyepszer hudedraga ajanlata, akkor meg mindig all amit irtam, hogy akkor vagy egyik sem lop, vagy mindketto.

Előzmény: hm238423 (66)
hm238423 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 66
"1, Az MSZP azt mondta, hogy nem lesz boszorkanyuldozes, ehhez keppest rengeteg embert kirugtak a miniszteriumokbol. "
Nem volt boszorkanyuldozes, csak lecsereltek bizonyos embereket.

"2, Amig nem ok voltak hatalmon, nagyon antidemokratikusnak tartottak hogy nem hetente van az orszaggyules, ez a velemenyuk a valasztasok utan megvaltozott. "
Igaz.

"3, Azt mondtak nem lesz gazaremeles. Aztan joval a valasztasok utan hozzatettek, hogy ok ugy akartak mondani, hogy nem lesz gazaremeles 2002-ben. (Csak valahogy az utolso resz mindig mindenhonnan lemaradt...) "
Most kikrol beszelunk. Az MSZP es politikusai nem mondtak, azota sem, azt, hogy ugy akartak mondani hogy. Az indexen elhangozott balosok koreben, de a valasztasok elott is.

"4, A 250 millios augusztus 20.ai tuzijatek 2001-ben eszelos koltekezesnek, es nagyzasi manaiank lett titulalva. Ehhez keppest, a 250 millios tuzijatek 2002-ben az egy szolid takarekos megemlekezes volt. "
Emlekezetemre hagyatkozom: nekem ugy remlik 2001 ben a tuzijatek tobb volt 500 millanal.

"6, Az autopalyaepitesen a Fidesz rengeteg penzt nyult le allitolag, aztan valahogy most a (nem Vegyepszer) vallalkozok is ~ugyanazon az aron epitenek mint a Vegyepszer tette volna. Most akkor a Fidesz sem nyult le, vagy az MSZP is? "
Egyelore nem epitettek semmit. Illetve nem allitottal semmit, igy nem is tudtad alatamasztani ervekkel. :-)

Előzmény: rtsrulez (13)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 65
Jo legyen. Ugyan kulonosebben nem tetszik, hogy maffiozounk olyanokat, akikrol ezt nem lehet tutira tudni, de azt el kell ismernem, hogy amenyi bizonyitek arra van hogy Kuncze maffiozo, anyi Pinter ellen is van.

Vegulis pontozas szempontjabol igazan nem szamit, vagy 0-0 vagy 1-1.

Előzmény: ouzo (64)
ouzo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 64
Igaz, Kuncze bácsi is Feny? bratyesza volt (többek közt). Rendben. Kössünk alkut: beismerem Kunczét, ha beismered Pintért.

Előzmény: rtsrulez (63)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 63
"Mindazonáltal, mivel a delikvens a belügyminiszter, így nem lehet azon az alapon megcáfolni az állításomat, hogy az igazságszolgáltatás nem érte utol, bár egyébként más esetben elfogadhatnánk döntő érvnek, de ebben az esetben nem. "

De neked eppen arra alapul az allitasod, hogy 'maffiozo, es ez abbol latszik hogy az igazsasagszolgaltatas nem erte utol.' Es ennek a bizonyitasi modnak a hatranyait probaltam a papas peldaval megvilagitani.

De ha akarod, szivesen felsorolom mindazon belugyminisztereket, akiket SZINTEN nem ert utol az igazsagszolgaltatas. Milyen kovetkeztetest vonsz le abbol hogy Kuncze meg mindig szabadlabon van?

Előzmény: ouzo (61)
firstmaggio Creative Commons License 2003.02.19 0 0 62
Hogy nehogy szomszéd tehene effekt legyen inkább a +1 pontot választom a másik -1-e helyett. :-)
Előzmény: 1Ogre (53)
ouzo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 61
"Az hogy a valasztasok ota sem tudjak elitelni azt nehezen tudod osszeeskuves elmelettel bizonyitani, de nem lehetetlen. " Ezek szerint az olajmaffia pártfüggetlen, demokratikus intézmény.

Mindazonáltal, mivel a delikvens a belügyminiszter, így nem lehet azon az alapon megcáfolni az állításomat, hogy az igazságszolgáltatás nem érte utol, bár egyébként más esetben elfogadhatnánk döntő érvnek, de ebben az esetben nem.

A pápai hasonlatot kifacsart szofista okoskodásnak könyvelem el, bár ha katolikus lennék, akkor sértésnek venném.

Mindenesetre az is figyelemfelkeltő, hogy a létező olajmaffiák és az általuk okozott többmilliárdos kár ellenére sem ért utol az igazságszolgáltatás egyet sem közülük.

Annak idején különösen hányingerkeltőnek találtam a hírt, miszerint a rendőrök viszkivel koccintottak a viszkis elfogásának örömére, de alatta volt egy hír, hogy ennek az előzménye az volt, hogy lelőttek két nyomozót Békés megyében. Milyen cég az, amelyiknek ünnepre ad okot, ha két emberét lelövik?

Előzmény: rtsrulez (60)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 60
"Tehát az, hogy egy maffiózó belügyminiszter, pontosan arról ismerhető fel, hogy nem tudnak semmiféle pert indítani ellene.
Ezért a "es igy a vad all, az ennek iranyaban rendelkezesre allo bizonyitekokat rendre elegtelennek talaljak a birosagok." pontosan az én állításomat bizonyítja"

Az hogy a valasztasok ota sem tudjak elitelni azt nehezen tudod osszeeskuves elmelettel bizonyitani, de nem lehetetlen.

Miondazonalltal felhivom figyelmed, hogy a tieddel tokeletesen azonos gondoloatmenet alapjan tudom 'bizonyitani' hogy II. Janos Pal is maffiozo, mert ot sem iteltek meg el sehol, sot O anyival nagyobb hal, hogy Ot mar meg beperelni sem probalta senki, biztos aki ilyet akart volna azt meg idejeben kinyirta az inkvizicio.... :-)

Előzmény: ouzo (59)
ouzo Creative Commons License 2003.02.19 0 0 59
Nem, Tasnádi még sehol sem volt akkor. Pintér vallomásai pedig igenis ellentmondóak voltak.
A debreceniexügyész esetben viszont felmerült a neve, de hogyan legyen valakinek tárgyalása, ha kirúgják az ügyészt, aki bizonyítékot talál ellene. Tehát az, hogy egy maffiózó belügyminiszter, pontosan arról ismerhető fel, hogy nem tudnak semmiféle pert indítani ellene.
Ezért a "es igy a vad all, az ennek iranyaban rendelkezesre allo bizonyitekokat rendre elegtelennek talaljak a birosagok." pontosan az én állításomat bizonyítja.
(Meg a tiedet is - Magyarország a 22-sek országa:))
Előzmény: rtsrulez (57)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 58
Na most ha baloldalrol cafolja valaki a baloldali egyik ervet, olyankor mi van pontozasilag? Mert ugy nez ki itt eppen az tortent.
Előzmény: ouzo (55)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.19 0 0 57
"Szerintem az Orbán kormány eltűrt egy maffiózót a belügyminiszteri poszton."

Semmifele birosagi itelet nem szuletett ellene, a kormanyvaltas ota sem. Sot eppenhogy olyanok derultek ki, hogy az ellene vallo tanuk bizony vallomasukat anyagi elonyok erdekeben tettek. Emlekszem, hogy indult ellenuk eljaras hamistanuzas miatt.

A Pinter = maffiozo allitas leginkabb Tasnaditol jon, aki valahogy ezzel akarja magat tisztara mosni. Ellen viszont a kormanyvaltas elott is utan is szuletett jogeros birosagi itelet, azaz Tsanadi egy bunozo. A szava nem igazan jo informacioforras, tekintve hogy ezzel probalja magat tisztara mosni (meg a felesege ugyvedenek a kezenek az el;toretesevel, meg a volt anyosa a valoperes targyalas napjan torteno sosavval torteno lefrocskoltetesevel, stb, amiert NEM iteltek ugyan el, de az elegge nyilvanvalo hogy O all a hatterben.)

Osszefoglalva: Bar nem zarhato teljesen ki, hogy Pinter tenyleg maffiozo, es igy a vad all, az ennek iranyaban rendelkezesre allo bizonyitekokat rendre elegtelennek talaljak a birosagok.

Előzmény: ouzo (54)
turboboci Creative Commons License 2003.02.18 0 0 56
Gázárszabályozáshoz kapcsolódva:
a MOL pert indított az állam ellen, de vesztett. Vagyis a Fidesz "alternatív" gázárszabályozási modellje, vagyis a lakosság indirekt támogatása a világpiaci ár alatt biztosított gáz révén, törvényes volt.
Azon érv, ami rendszeresen elhangzik az MSZP részéről, hogy tudniillik azért kell gázárat emelni, mert a Fidesz ezt elmulasztotta, önmagában nem állja meg a helyét.

A valódi érv, a MOL részvényeseinek érdeke, akik profitot akarnak. Egyébként 2002-ben "szegény" MOL profitja 55 milliárd forint volt.

Előzmény: rtsrulez (27)
ouzo Creative Commons License 2003.02.18 0 0 55
Én voltam autópályát építeni, és tudom, hogy a többszintű vállalkozói rendszer Horn-érabeli találmány.
És sajnos az alsó szintre szorultam :(
Előzmény: firstmaggio (47)
ouzo Creative Commons License 2003.02.18 0 0 54
Nagyon jó a topik.
Viszont szerintem a fikázásért járó mínuszpontot kiveheted, mert egy baloldali fikázhatja a baloldalt a jobboldal nevében.
---
Szerintem az Orbán kormány eltűrt egy maffiózót a belügyminiszteri poszton. Lásd: debreceni főügyész azonnali elbocsátása, egymásnak ellentmondó vallomások.

Az Orbánék ígéretükkel ellentétben nem igazán támogatták a kis- és középvállalkozásokat, (igaz nem is szálltak rájuk), mert a sorozatos adókedvezmények (pl.: kezdő vállalkozások elszámolhatják költségnek a beruházást) nem is voltak azok, mert máshol mindig behozták, tehát igazából senki nem járt soha jól. Akkor hol itt a támogatás? Az EVA viszont tényleg segít azokon, akiknek eddig izzadva kellett számlát venniük ÁFA+3-ért.

Az Orbánék leállították a (különösen magyar viszonylatban) jól sikerült Sulinet programot.

1Ogre Creative Commons License 2003.02.18 0 0 53
firstmaggio,

1. Beismeres elfogadva, jar a pont.

2. Ha jol ertem, ez az eredeti jobbos allaspont cafolata, mivel rtsrulez nem reagalt ra, ezert megadom a pontot (ami gyakorlatilag -1 erv pont a jobbosoknak). Ha jol emlekszem, ezt meg nem ismerte be a bal, ugyhogy toluk nem kell beismeres pontot vonni.

3. Ha jol ertem, ez beismeres, jar ra a pont.

4. Beismeres, jar a pont. Plusz ugy latom, hogy egy erv a fidesz ellen az amerikai offshore ceggel.

5. Nincs pont, rtsrulez cafolta, te meg egyetertettel vele.

6. Ezt legyszi magyarazd, mert nem tudom, hogy ez most erv a jobb ellen (nem hatekonyan epultek alattuk az autopalyak), vagy tagadasa az rtsrulez 6-os pontjanak.

Szoval osszesitve :

1. Bal +1 beismeres, jobb +1 erv.
2. Jobb -1 erv.
3. Bal +1 beismeres, jobb +1 erv.
4. Bal +1 beismeres, jobb +1 erv. Plusz a bejglis bal +1 erv.
5. 0
6. Kivarom, hogy hogyan akarod, +1 erv balra, vagy -1 erv jobbra.

Osszesitve : Bal +3 beismeres, +1 erv, jobb +3 -1 = +2 erv. Es meg varjuk, hogy mi lesz a 6-os ponttal. Az allas :


BAL érv : 5, beismerés : 5
JOBB érv : 10, beismerés : 2

Előzmény: firstmaggio (47)
firstmaggio Creative Commons License 2003.02.18 0 0 52
Előbb-utóbb idetéved.
Addig is alszom rá egyet.
bye
Előzmény: rtsrulez (51)
rtsrulez Creative Commons License 2003.02.18 0 0 51
Remelem a biro sporttars is erreteved meg mielott tulbonyolodna a pontok szamolasa, hogy most akkor mit ad meg hova...
Előzmény: firstmaggio (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!