Keresés

Részletes keresés

Classic Girl Creative Commons License 2003.02.12 0 0 20
ok kuldom. de nincs mas cimed csak freemail? Az nagyon rossz. Allandoan hallom hogy nem mennek at a levelek, es en is tapasztalom. Ha van, legyszi ird meg az en mailomra, ha nincs akkor kuldom a freemailra.
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 19
najo, ha bpi, akkor kuldd el mailbe a nev cim telefon ki ajanlotta stb-t leci, meg azert erdekelne tol-ig, mi az az akarmennyi osszeg.. thanx
Előzmény: Classic Girl (8)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.10 0 0 18
Nem fogod magad meggondolni. Elotte irjal, es akkor ontunk beled meg egy kis lelket, erot. :)

En igy vagyok a mammografiaval. Keptelen vagyok raszanni magam hogy elmenjek. En attol felek de iszonyatosan. Nem a vizsgalattol, hanem az eredmenytol.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 17
akkor majd szurkoljatok, hogy ne gondoljam meg magam pár hét mulva :)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.10 0 0 16
SZTK siralmassag?

Hozza nem ertes. Amiert nekem mondtak hogy rakos vagyok, kozben semmi bajom. Mondjuk ez meg mindig jobb mintha forditva tortent volna.

Es szerintem a fertotlenites...hat...

Mert pl. a VII. es VIII. keruleti SZTK-ba gondolhatot kik jarnak.

Szerintem ha ennyire eleve parazol, es szerintem legfontosabb, legerzekenyebb "reszunk" megeri a penzt. Es amit en ajanlottam NEM DRAGA!! Nekem sincs, soha nem is volt penzem. Ot meg tudtam fizetni.

Es kedves Gabor doktor ur is azt hiszem Neked ajanlotta hogy menj orvoshoz amiatt a lufi dolog miatt. :) Amugy meg mindenkeppen ajanlott az evi egyszeri rakszures. Nagyon fontos, mivel ha idoben van eszreveve gyogyithato. Ugy sincs semmi bajod, de ajanljuk.

Előzmény: Törölt nick (14)
Halucska Creative Commons License 2003.02.09 0 0 15
Ha így gondolod, akkor ha hazajössz, tájékozódj a nőtársaidtól, akik sztk-ba járnak, hogy hol milyen a helyzet, lehet, hogy van nem gázos is, én csak egy helyen voltam, de az olyan volt, hogy két(!) embert hívtak be egyszerre. Amíg valaki gyógyszert írat, addig másvalakinek a lába között ott kukucskál a doki, mindenféle elfüggönyözés nélkül.

Szerintem az nem hipohonderség, hogy az ember elmegy rákszűrésre, és megéri az a párezer forint, hogy emberhez méltó módon bánnak veled. Ha mégis magánorvoshoz mész, akkor sem árt körülnézni, egyrészt az árakban is van különbség, másrészt nem biztosíték a pénzed arra, hogy normális legyen az orvos. Csak valaki által kipróbált dokihoz menj.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 14
pontosan mit értetek a sztk helyzet terén való siralmasságon? mer én oda akarok menni, mivel nulla pénzt akarok kidobni a hipohonderségemre
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.08 0 0 13
Félreértettél, én senkit nem beszélek le a megelőző szűrővizsgálatokról, csak éppen próbáltam megnyugtatni Alicét, hogy azért nem olyan fekete az ördög. A méhszájsebek nagyrésze olyan nőknél fordul elő, akinél volt valami ezt megelőző nőgyágyaszati esemény. Én is ismerek valakit, akit 20 éves korában meg kellett fosztani az egyik teljes petefészkétől, és a másiknak is a háromnegyedétől, és csak azt mondták neki, hogy Csernobil. (Megnyugtatásul hadd írjam azt is, hogy most várja a második gyerekét...)
Nekem is volt méhszájsebem a második szülés után 1 évvel, és ha nem váladékozik, akkor észre sem veszem, hálistennek váladékozott, amitől meg gombát kaptam és amiatt mentem el, állitólag a csonkolás előtti 24. órában, így megúsztam kiégetéssel.

Szerintem az első nőgyógyászati vizsgálat mindenkinek szar, de ezen át kell esni, mert nincs olyan nő, aki megúszná. (A férfiak sem ússzák meg az urológiát, előbb-utóbb mindegyiküknek baja lesz a prosztatájával.)

Előzmény: Halucska (12)
Halucska Creative Commons License 2003.02.08 0 0 12
Azért szerintem nem hülyeség évente egyszer elmenni rákszűrésre, valószínűleg nem poénból találták ki, hogy az jó. Nem mindig vannak tünetei az ilyen bajoknak. Nekem spec. volt egy barátnőm, akinek kb. 17 évesen méhszájsebe lett, csak úgy.

Viszont az is igaz, hogy én meg két évig kéthavonta jártam nőgyógyászhoz, mert beképzeltem magamnak mindenfélét, a vizsgálat annyi volt, hogy bedugta és kihúzta az ujját, aztán írt fel valamit. Aztán végre elmentem egy bácsihoz, aki rendesen megvizsgált, és kiderült, hogy semmi bajom.

alice_itt, szerintem próbálj meg keresni egy nőnemű orvost, úgy talán könnyebb. Meg ha az elején elmondod neki, hogy te még nem nagyon voltál ilyen helyen, és parázol, biztosan figyelmesebb lesz. Nem tudom, melyik országban vagy most, de gyanítom, hogy ott jobb eséllyel találsz normális nőgyógyászt. (Persze itt sem olyan siralmas a helyzet, bár sztk-téren azért eléggé gázos szerintem.)

Előzmény: AliceCsodaországban (10)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.06 0 0 11
Ez privat orvos, azert kell neki penzt adni, viszont amennyit eppen tudsz, es ez nagyon nagyon ritka. Amugy a privat orvosok nagyon dragak. Tovabbi infot kesobb, ha ugy gondolod tenyleg erdekel.

En nem megyek korzeti nogyogyaszhoz!!!! Nekem 18 eves koromban kozoltek hogy rakos vagyok. Akkor elmentem ehez az emlitett magan orvoshoz, es kiderult SEMMI bajom!!! Azota hozza jarok, persze most mar nem, mert kulfoldre koltoztem. Itt meg nincs orvosom.

Előzmény: Törölt nick (9)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.05 0 0 10
Soha nem adsz pénzt nőgyógyásznak?
Hmm.
Elvből?
Mégis mit gondolsz miért mennek el nőgyógyásznak a doktorok? (Néhány elkötelezettől eltekintve.)
Viszont megnyugtatlak, ha a lakóhelyedhez tartozó sztk-ba bejelentkezel nőgyógyászati rákszűrő vizsgálatra, nem kell fizetni.

(Én se fizetek egyébként, ugyanis mára már leszarom hogyan viszonyul hozzám. De míg olyasféle lelkiállpotban voltam, mint te, hogy számomra egy ilyen vizsgálat ilyen sokat jelentett, addig adtam. Meg adtam a lányaimnak is, hogy maszekhoz menjenek. DE a vizsgálat ugyanaz, és az orvosnak ez egy munka, nem fog külön energiát abba belefeccölni, hogy még megjegyzéseket is tegyen. Nálunk inkább az elfásult orvosok a jellemzőek, akik mindent automatikusan csinálnak.)

Ez a Gábor nevű nőgyógyász biztosan jól lebarmol engem, de én veled ellentétben nem nagyon hiszek abban, hogy valakire csak úgy mint derült égből a villámcsapás rátörjön a méhrák. A legtöbb méhrák abból ered, hogy egy kezeletlen és észrevétlen méhszájseb elburjánzik. Méhszájseb pedig akkor keletkezik, ha valakit kikaparnak, vagy szül, vagy ilyesmi. Ha valaki ilyesminek nem volt kitéve, panasza sincsen, az nem tudom mitől parázik ennyire.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 9
en soha nem adok pénzt orvosnak, elvből.. lehet, hogy itt rontom el? :) kinn vagyok, de majd otthon megyek. Ha nem találok, majd irok, kosz.
Előzmény: Classic Girl (8)
Classic Girl Creative Commons License 2003.02.05 0 0 8
En tudok egy nagyon nagyon jo, es kedves (nem ugy) nogyogyaszt. Az egesz csaladom, ismeroseim odajarnak. Meg szulni is, es annyi penzt adsz neki amennyid eppen van, egy zart boritekban. Vagy kulfoldon vagy ugyemlexem?

Ha erdekel, irj

Szerintem mindeki parazik tole, szoval nyugi. Senkinek nem kellemes. Az orvosnak meg nem tunik fel annyi ilyet latott mar.

Es mindenki aki megy orvoshoz eszebe jut hogy halalos beteg. Nekem is. Nekem mindig mondjuk.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 7
mindenütt azt irják, hogy évekig tünetmentes..
elég mondjuk gábor rovatát olvasni a velvetbe ha hipohonder akarok lenni :) aztán meg vannak nálam fiatalabb ismerőseim akik kemoterápiára járnak és ez már elég kiborito, hogy akkor most milyen világban élünk? nameg a statisztikák. vmi olyat olvastam, hogy minden 8.(!!) nőnek van mellrákja, és akkor a többit még nem emlitik.

Különben szüzlánykoromban egyszer voltam nőgyónál (nagyon nagyon régen), alig emlékszem, de kinos volt. Elvárták, hogy mindent tudjak hogy van, és nem tudtam, azóta sem tudom.

Előzmény: AliceCsodaországban (6)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.04 0 0 6
De hogy jutott ez pont most az eszedbe? Olvastál valami cikket, vagy megnéztél valamit a tévében?
Egy dologról megnyugtathatlak: ha AMÚGY semmi problémád, igen kicsi a valószinűsége annak, hogy méhrákod legyen. Indokolatlan hasgörcsök, igen erős görcsök a menzesz táján, indokolatlan vérzés stb - azért a ráknak is vannak ám előjelei.
Előzmény: Törölt nick (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.04 0 0 5
Széttárt lábbal kell feküdni, különben hogy a fenébe vizsgáljanak meg? Ha máshogy fekszel, az már szerelmi aktus. Van egy vizsgálóasztal, a végén két kengyel, arra ráteszik a lábadat. Ha a nőgyógyász megjegyzést tesz, jelentsed fel. De választhatsz női nőgyógyászt is. De mi a fenének tennének megjegyzést, azt hiszed a te micsodád olyan különleges vagy mi? :-)))

Ha csak amiatt akarsz elmenni, mert attól félsz, hogy különben rákos leszel, ne parázz. Óvatos ember mindent kivizsgáltat magán, de ha annyira félsz ne menj el, majd úgyis adódik olyan dolog, mikor kénytelen leszel elmenni. (Nem föltétlenül rák, csak pl. olyasmi mint ami velem is megesett, hogy nem maradt abba a vérzésem, aztán egy idő után muszáj volt megnézetni, mert egyre erősebb volt. Ilyesfajta hormonzavar megesik a legjobb családoknál is.)

Nyugi alice, nem eszik olyan forrón a kását. Ha ennyire félsz, ne menj el. De tényleg nem egy nagy ügy. Csak neked nagy ügy, az orvosnak semmiesetre. És neked is csak az első nagy ügy, a többire úgy mész majd mint a fodrászhoz.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 4
hát pont mert a csapbol is az folyik, hogy nem lehet tudni és aki nem jár szürésre az mind meghal rákba kvázi, szinte már reklámozzák.. meg ugye, ha beleolvasok a másik forumba, ott is azt látom, hogy _mindenkinek_ baja van.. félek.

(feküdni kell teljesen? és nem szoktak megjegyzéseket tenni meg ilyesmi? én már attól kiakadtam, mikor a körzeti közölte, hogy szép a gégefőm, és akkor azt akartam volna mondani neki, hogy "a kurva anyádat, semmi közöd hozzá")

Előzmény: AliceCsodaországban (3)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.04 0 0 3
Amúgy nem értem egészen a problémádat, ha nincs semmi bajod minek akarsz odamenni? vagy kötelező?
Ha meg valami problémád van úgyis odemész nincs mese.
Előzmény: Törölt nick (1)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.04 0 0 2
Figyelj alice, hidd el, hogy az első nőgyógyászati vizsgálat mindenkinek szörnyű. Nem amiatt, mert fáj vagy ilyesmi, hanem amiatt, hogy olyan méltatlan pózban vizsgálnak.
De mondjuk az első 3 után én már úgy voltam vele, hogy inkább 30 nőgyógyászati vizsgálat mint egy fogfúrás.
Annyira nem kell tőle félni.
Fel kell feküdnöd egy asztalra, gondolom láttad már a filmekben is milyen az, és ha utána sikerül valami másra gondolnod, igazán nem rémes. Te ott vagy valahol Skóciában? vagy máshol? valami angol nyelvterületre emlékszem, tehát ott még rendesen le is takarnak. Maga a vizsgálat se nem fájdalmas, se nem túl kellemetlen, - feltéve ha nem szorítod magad mindenütt görcsösen össze. Az a nőgyógyász,aki megvzsgál már sokszáz "olyat" látott életében neki csak egy új test vagy, és ez végülis megnyugtató.
Én a te helyedben egyáltalán nem paráznék, már csak azért sem, mert még a 80 éves vénkisasszonyok között sem találkoztam olyannal, akinek ne lett volna szüksége legalább egy ilyen vizsgálatra.
Engem először 20 éves koromban szűzen vizsgáltak meg, aztán egy év múlva - bár nem szűzen, de szűnni nem akaró vérzéssel, aztán mikor fogamzásgátlót felirattam, utána meg mikor teherbe akartam esni - no onnantól már olyan flegmán feküftem oda, hogy éppen csak a képesújságot hiányoltam vizsgálat közben.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 1
egyátalán, miért rémitik halálra az embert? nagyanyáink, dédanyáink hosszu életet éltek és soha nem jártkáltak szürésre, jött a bába, kihuzta belőlük a gyerereket és annyi.. ez most divat lett vagy vmi globális átok?
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 0
ez itt egy lyuk: 0
:)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 topiknyitó
Van itt még olyan aki soha vagy nagyon rég volt nőgyogyónál és nem bir elmenni, vagy aki annyira szereti, hogy megnyugtatna? Egyszerüen annyira megalázo és nem birom elképzelni, hogy bármilyen idegen is nyulkáljon meg nézzen, irtózok, de közben rettegek, hogy már biztos rákos vagyok és meg fogok halni. Miért nincs valami megoldás, én beküldeném digitális fotón minden részem, ha kell minta, kivágok magamból bármit csak neeeeem akarok egy idegent oda engedni, sőt, ha megtenném, utána legszivesebben a halálát kivánnám. Bocs. Mit csináljak?!? Miért kell tünetmentes egészséges embernek rettegni és megalázkodni? Vagy ha nem megyek, tulélhetem, ebben a korban, amikor fiatalok halnak halomra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!