Szerintem ess rajta túl gyorsan! Én is 3,5 hete jártam ott először, most meg már túl is vagyok rajta :-)))
Ja, annyi, hogy a szuri egyáltalán nem fájt, sokkal jobban idegesített, hogy előtte megnyomkodták szegény anyajegyemet! Erre allergiás vagyok, ne nyomkodják! Azaz mostmár nyugodtan :-))))))))
Sziasztok!
Én is pöttyös vagyok, sikerült már eddig 6 darabot leeszkábálni rólam.A legnagyobb falat a tavaly novemberi volt, kb.6 mm széles, kiemelkedő randaság az arcomon, pontosabban az államon.Rettenetesen féltem, hogy csúnya helye marad és megbánom, de szerencsére nem így történt, gyönyörűen gyógyult, pedig rendes műtét volt, késsel- villával.Mindez az Istenhegyi klinikán történt Balogh György doktor úr szikéje alatt, viszonylag borsos áron.De megérte.
Megváltam az undok anyajegyemtől!!! És még élek!!!
Igaz, most nagyon fáj, mert épp most ment ki teljesen az érzéstelenítő, de tudtam, hogy az első 2 nap ilyen lesz.
Ugye mivel az arcomon volt, fej-nyak sebészetre küldtek, ahol a dokinéni megállapította, hogy igen, ezt le kell szedni és mára adott időpontot (Rohr Petra, aranyos fiatal, jófej dokinéni). A legutóbbi féldélelőttös ottlét után sejtettem, mire számíthatok, bár konkrét időpontot kaptam, és ez bíztató volt. Odamentem a megadott időpont előtt félórával (dokinéni javasolta, mert hátha valaki meggondolja magát előttem), 1,5 perc múlva bevették a lapomat, majd újabb 1,5 perc múlva kijött egy talpig zöld ember, ő volt Zolika, a műtősfiú, és szólított. Bementünk egy igazi műtőbe, ahol teljesen zöldbe öltöztettek, sapka, papucs, miegymás, fölfektettek egy ijesztő műtőasztalra, majd a 20 perces előkészület után 10 perc alatt lenyisszantották a gazt :-) Csak az a gáz, hogy a koponyacsont nagyon jól vezeti a hangot, így minden nyisszantást hallottam. Majd a doktornő csengő-bongó hangon elordította magát, hogy "Zolikaaa! Anyag van! Hova tehetem?" Mire Zolika: "Tedd csak le valahova!" Ez volt az én anyajegyem :-))
A varrás nem fájt ugyan, de elég kellemetlen volt, mert nagyon húzták, hogy szép legyen majd a seb és néha szinte megemelték a fejem a cérnánál fogva.
A varrat elvileg 7-10 napig van bent, de nekem minimum 2 hét, mert van egy olyan hajlamom, hogy csúnyán gyógyulnak a sebeim. A kötés elég konszolidált, ha kibontom a hajam, szinte nem is látszik :-) Kötözés 1 hét múlva.
Szerintem se akadály a terhesség normál esetben, de nekem a pocakomon van, a köldököm körül több is, énis elmemtem bőrgyógyászhoz, pont azért mert sok időm volt, de ő azt mondta, hogy nem javasolja a levételt a baba miatt, nomeg tavasz is volt...
De _tényleg_ nem fáj?
Muta, azért megvárom azt az okt. 16-ot, amíg elmeséled :)
Kérsz még egy lökést? :-)
Én csak hónapok óta tervezem, de most érek rá jobban (ti. terhesség miatt csökkenő munka), úgyhogy elsétáltam a kerületi szakrendelésre bőrgyogyó ránézett, igen, le kell szedni, kezembe nyomta a beutalót, aztán 3 hét múlva lekapják.
Persze most, hogy leírtam, nagyon frappánsnak tűnik, de készültem rá erősen elméletben én is!
(bőrgyógyász szerint a terhesség nem akadály - helyi érzéstelenítéssel csinálják, akár egy fogászati beavatkozás - szerinted nem így van? Jövő héten megyek a nőgyógyászhoz is, mindenképp konzultálok vele, de hátha hallottál valami rémséget. :-)))
amúgy nem fáj (már szedtek le nekem korábban is), helyi érzéstelenítés tökéletesen hatott, csak utána a gyógyulás volt nehézkes, lassú, mert viszonylag nagy seb volt.
Huh, nagyon-nagyon köszi, adtál egy lökést nekem is, a jövhéten elkezdem szervezni...
(évek óta tervezem, de folyton volt valami akadálya, egyrészt a terhesség, meg hoyg csak ősszel lehet, hoyg regenerálódhasson mire nap éri, stb. no és legfőképp totál be vagyok ... hoyg fájni fog. Állatira félek tőle sajnos :(
Nem, kicsit bonyolultabb a dolog, nem is értem, miért.
Szóval bementem személyesen és kértem a bőrgyógyászatra időpontot (lent a recepción), mert ott csak előjegyzéssel fogadnak. A megadott időpontban bementem, megmutattam az anyajegyem, majd kijelentették, hogy igen, ezt le kéne venni, adtak egy beutalót a fej- nyaksebészetre, ahova 3 napi hideg élelmet kell vinni, és TÉNYLEG nem érkezési sorrendben hívnak be :-(, és ott adtak egy időpontot. Nem egyszerű :-)
Így utólag azon filózom, hogy talán a bőrgyógyászatot ki lehetett volna hagyni, de nem tudom, ahhoz mit szólnának. Na mindegy, végülis ez az egész 2 nap alatt lement, 13-án meg végre megszabadulok attól a rondaságtól :-)
A kidudorodó heg lehet akkor is, ha magánhoz mész, mert az azon is múlik, hogy olyan hegesedésre vagy- e hajlamos. De tény, magánban a szépségre tényleg /jobban/ odafigyelnek.
Ha 1 éven belüli a heg, akkor gyógylámpákkal, pl. bioptron lámpával még javíthatsz rajta.
Utána sajna már ezzel nem. Dehát karon talán nem olyan gáz..
Nekem a karomrol szedtek le egyet, felkar belso resze. Kb. 5 eve csinaltak hagyomanyos sebeszeten, de meg mindig nagyon ronda. Kidudorodo heg maradt a helyen, meg a cerna nyoma is latszik, apro kis pottyok formajaban.. videken csinaltak, ingyer, bar mentem volna maganhoz...
Meg harmat szeretnek leszedetni majd, ami rossz helyen van, es kidudorodo, de en inkabb megyek ezutan profihoz... igaz, azota Bp-en lakom..
Az anyajegyek szövetszaporulatok, melynek csoportjai: festékes anyajegyek, hámeredetű anyajegyek, éranyajegyek, kötőszöveti anyajegyek. (az utóbbi ritka)
A festékes anyajegyeknek tekinthető A lentigo (kis festékes anyajegy)-nem veszélyes, de azért nem árt rá figyelni; nagy festékes anyajegy, SZEMÖLCSÖS festékes anyajegy, szőrös festékes anyajegy.
Ami már nedvedzik, vérzik, nő, az már tényleg S.O.S, mert simán rosszindulatúvá válhat, én is hallottam már példáját a halálesetre is.
És ami közhely, de fontos, anyajegyesek: magas faktorszámú naptej nem feledendő!
Végülis ennyi a lényeg.
2 éve én is leszedettem az arcomról egy szőrös festékes anyajegyet. Pár éves voltam, mikor megjelent és csak nőttön nőtt 19 éves koromig. Már nagyon utáltam, mert tényleg ronda volt.
Dr.Mónos Zsuzsa szedte le, és nagyon meg voltam + vagyok elégedve. Természetesen azért látszik a helye, dehát ez természetes. Dermatoszkóppal vizsgálta meg. Ami fontos: 5-ös méretűvel, tehát állítólag a legvékonyabbal varta össze. (TB-re ezzel nem varrnak mert elég drága /5000 Ft./ 20 ezer Ft-ba került az egész, és utána 1000Ft kötözésenként. (Mindez a magánrendelésén!!) Szerintem megfizethető, főleg a 45000-50000 -hez képest. (Amikor anno szakembert kerestem, én is ilyen árakba botlottam.)
Azt hallottam, hogyha esetleg nem sikeres a beavatkozás, akkor az már valahogy megmutatkozik az első, pár hétben, késöbb már nem. De ezt csak hallottam valahonnan.Nekem minen rendben volt, igaz 1 hétig nem érhette víz, de kibírtam. Ja, és ami fontos, de azt úgyis elmondják: utána a napozás tilos egy darabig!
Ha nyakamon lenne, nekem sem jutna eszembe az sztk.(bar nem tudom, mit lehet ezen az egeszen olyan nagyon elbarmolni)Amugy tobbszor jartam mar eme intezmenyben, es nem volt gondom az araikkal...de ezen az osszegen nagyon fennakadtam.
Tinaa, mindenesetre ha megvan meg a hely, ahol csinaltattad, kuldd el legyszives a cimet/szamot mailben. Koszonom.
Nekem 5 éve szedtek le egy anyajegyet a nyakamról. Akkor 10 ezret fizettem, szövettannal, kontrolvizsgálattal együtt. Ennyire elszabadultak volna az árak?
A mütét egyébként kb.20 percig tartott, bőrgyógyász, kozmetológus, plasztikai sebész szakorvos végezte. A seb gyönyörűen gyógyult.
sztkba, annak idején azért nem mentem, mert azzal ijesztgettek, hogy ezeket a műtéteket ált. kezdőkre bízzák. Úgy gondoltam a nyakam megér annyit, hogy egy profi végezze el jól a műtétet.:-)
Sziasztok, ma voltam egy maganrendelesen, ahol a hatamon levo -pont a gerincvonalra eso- anyajegyet nezettem meg.Kozoltek,hogy ime egy szep nagy festekes anyajegy, melyet kivagnanak potom 45.000 forintert.Fel-, háromnegyedoras mutetrol beszeltek, az arban benne foglaltatik az utokezeles, szovettan, stb.Plasztikai sebesz csinalna.
De baromi dragank tunik...van valakinek tapasztalata ezugyben, realis ez az ar, avagy probalkozzak mas helyen...? (pl. sztk?)
Szia!
Nem tudom megvannak e még az anyajegyeid, ha igen én tudok valakit. Azt a bőrgyógyász dokinőt ajánlanám, aki nekem is segített. Csodálatosan dolgozik.
t.
Amikor terhes lettem, kenytelen voltam elkezdeni cicifixet hordani, igy kiderult, hogy pont a pantnal a hatamon van egy anyajegy (addig nem tudtam rola:). A pant zavarta az anyajegyet, folyton vakartam, amitol fajt, stb. Elmentem, es tok siman kb. 3 es fel perc alatt levettek a borgyogyaszaton. Elkuldtek szovettanra, negativ lett. En egy kispesti borgyogyaszaton jartam.
Én most voltam egy újabb helyen, Forrás Magánklinika, Szeged, ahol is felvilágosítottak, hogy szinte csak és kizárólag Lentigo-im vannak, ami nem anyajegy, hanem csak hasonló, jórészt nap hatására kijövő barnás (nagyjából)kör alakú folt, sokkal kevesebb rizikóval (a szeplőnél azért csúnyább dolog).
Ők azt mondták hogy inkább az az anyajegy, aminek saját vérellátása van, kiemelkedik, esetleg fekete szőr nő belőle, stb. Elég normálisnak és hozzáértőnek tüntek, türelemmel válaszoltak minden kérdésemre, és elmondták hogy nem érdemes leszedni ezeket mert csúnya hegek maradnak a vércsoportom miatt, inkább ha van kedvem félévente nézzek vissza.
A lézeres dolgokról szintén lebeszéltek (pedig ők is csinálják), merthogy állítólag bazi nagy sebet csinál, és néha tök aggresszíven visszanő a helyére az anyajegy, szóval csak a körbevagdosás az üdvözítő módszer.
Azért nekem már itt közben megint kezdenek összekeveredni a dolgok, hogy egyáltalán mi az anyajegy, meg mi nem? Minden helyen mást írnak, szerintem magyarországon gyüjtőfogalom minden olyanra ami barna és a bőrön van, de ez így biztos hogy téves!
A neten azt olvastam, hogy a NEVI-k családjában van a NEVUS (az anyajegy) is meg a szeplő, meg a lentigo is (meg még pár másik dolog).
Amit én eddig diszpláziás anyajegyeknek gondoltam, úgy néz ki "csak" lentigok, amik általában nem teljesen szimmetrikusak, kicsit ilyenek-olyanok.
Valami hozzáértő rendet tehetne a káoszban. :))
Az a szomorú, hogy ez a 3. hely vagy negyedik ahol jártam ilyen ügyben, és eddig mindenütt elfelejtették közölni, hogy ezek "csak" lentigok, és ne parázzak annyira feleslegesen. :-(
Nem állították sehol az ellenkezőjét persze, de olyan szinten nem foglalkoztam velem, a kérdéseimre se nagyon válaszolgattak, hogy hajjaj. Max elővették a dermatoszkópot, megnéztek párat aztán viszlát, jöhet a következő.
Ambulánsan bemehesz a kékgolyó bőrgyógyászatára, de sokat kell várni, mivel az ottani betegek is oda kell visszajárjanak. Sazkmailag biztosan jók. DE a sima bőrgyógyászatról is elküldik szövettanra amit levesznek, kérés nélkül, hivatalból. Ha vágni kell, sebész vegye le.