Keresés

Részletes keresés

huszabi Creative Commons License 2003.01.18 0 0 16
És Boross melyik vonulathoz tartozik nálad?
Előzmény: Nyolcker (13)
huszabi Creative Commons License 2003.01.18 0 0 15
Nem azok vezettek Hornék győzelméhez.
Az egész térségben megbuktak a rendszerváltó pártok, mert az emberek bizony hülyék, és azt hitték, hogy a komcsik elzavarásával el fog jönni a kánaán is.

Egyébként nem tudom, tudsz-e mondani a Horn-féle "Na és?"-nél pökhendibb mondatot.

Előzmény: SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG (8)
vizsla24 Creative Commons License 2003.01.18 0 0 14
Az egész MDF-stratégiának csak akkor van értelme, ha sikerülne a nem elkötelezett baloldali szavazókat, esetleg a korábban Centrumosokat megszólítania. Ez eddig - bár már 4-5 hónapja hirdetik nagy önállóságukat - egyáltalán nem sikerült, képtelenek elmozdulni az 1-2%-os holtpontról.
Nagyon szkeptikus vagyok. Úgy gondolom, hogy a magyar választók túlynomó többségének nem a "langyos középutasság" kell, hanem világos, a másik oldaltól jól elhatárolt kommunikáció.
A legkevésbé elutasított párt státusza felé törés - ezt jelezheti Dávid Ibolya népszerűsége - nem jelenti a párt választói számának növekedését.
Előzmény: Nyolcker (13)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.18 0 0 13
Aggodalmaidat megértem, de ennyi kockázatot én felvállalnék. Ne felejtsd el, hogy az MDF nemcsak személyi, hanem koncepcióválasztás elött is áll. Ha a Kalapos és az ö hagneme nyer, nekem kétségem sem lenne, hogy ez jó.
Csak egy személyes példa. Amikor Balsai elkezd nyilatkozni, és a profi gyilkos hidegvére kiül az arcára, hogy fideszesebb lehessen bárkinél, én átkapcsolok a tévémen. Erre a fröcsögésre én nem vagyok kiváncsi. De ha nyilatkozik Ibolya, Herényi vagy Pongrácz, és kiváltképp Csapody, öket szívesen meghallgatom, noha kökemény meggyözödéssel bírálják a balt. De miután kulturált és bölcs emberek, az ö ellenvéleményüket megszívlelendönek tartom.
Mindezek után: az Áder-féle mongyonle-örület viszont olyan gyermeteg erö(???)fitogtatás, aminek semmi értelme, azon még a nem elvakult jobboldaliak is csak mosolyognak.
Előzmény: SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG (8)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.18 0 0 12
Turul! Most komoly, felnött emberként eszmecserét kívánsz folytatni, vagy szórakozni akarsz? Az MDF ma parlamenti párt, nemde? Szerintem az MDF elöbbre tartana, ha nem vigyorogna be a képernyökre a párt képviseletében még mindig a Balsai-feeling. Az nem igaz, hogy te, a jobboldal mellett öszintén elkötelezett ember (amiben nincs kétségem) nem veszed észre: a pártjaid mindig veszítettek, amikor érvek helyett/mellett "mocskosrohadtkommunistáztak". Lehet, hogy neked is jólesik ilyesmiket mondani (bár az is lehet, hogy nem; nem akarnálak "zsigerböl" megbántani), de ennek a magatartásnak a nagy, milliós választó tömegekben ellentétes a hatása.
Még egyszer mondom, hogy ne a Kádár-rendszerröl kezdjünk el sokadszor és értelmetlenül vitatkozni: minél több a jobboldalon a komcsizás, annál jobb az MSZP elfogadottsága, minél jobban okádtok a D-209-es miniszterelnökre, ö annál népszerübb.
Kérlek, ne azt válaszold, hogy "akkor is boszorkány!", hanem gondolkodj el, legalább a tények alapján: célra vezetö-e a taktikátok?
Előzmény: Turulmadár (7)
macmester Creative Commons License 2003.01.18 0 0 11
Sajnos elég sok hátránya lenne, mivel hogy finoman fogalmazzak marakodnának egy keveset a koncon és akkor KO...
vagy a "király uralkodna akkor viszont megint KO
Előzmény: Puncengruber Aranka (9)
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.18 0 0 10
Főleg, mivel a rokonszenv nem a magas jobboldali pontszámokból, hanem inkább a magas baloldali rokonszenv-osztályzatokból adódik.
Előzmény: andrej11 (3)
Puncengruber Aranka Creative Commons License 2003.01.18 0 0 9
Kívánatos lenne egy egészséges jobboldal, szerintem csak idő kérdése.
Előzmény: Nyolcker (5)
SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2003.01.18 0 0 8
Az MDF mostani hangnemének szimpatikus mivoltában egyetértünk, ugyanakkor szükségesnek tartom leszögezni, hogy ez a hangnem homlokegyenest ellentétes a Kalapos Hölgynek a pártelnökök vitáján tanúsított hisztérikus hangnemével.
Ellenzékben különben igen könnyű és rizikómentes korrektnek és kultúrált hangneműnek mutatkozni (bár nem értem, hogy a fidesznek ez mért nem megy), de azért ha hatalomra jutna az MDF, valószínűleg visszatérnének a pökhendi, lenéző, kioktató hangnemű antalli idők, amik Hornék győzelméhez vezettek.
Előzmény: Nyolcker (5)
Turulmadár Creative Commons License 2003.01.18 0 0 7
Ilyeneket én is tudok: jobboldaliként nem élném meg tragédiaként a Történelmi Szociáldemokrata Párt győzelmét...
Ja, hogy ennek nincs reális esélye? :)))))
Előzmény: Nyolcker (5)
macmester Creative Commons License 2003.01.18 0 0 6
Nem számít, az a fontos mi lesz itt a FIDESZ kongresszus után, mennyit hoz a "Kereszténydemokratanéppárt" azaz összeszedi-e azt a 40-60% szavatót, vagy teljesen felaprítják egymást....
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.18 0 0 5
Én nem vagyok kormánypárti sajtó, de nagy rokonszenvvel figyelem Kalapos Hölgyék európaibb hangnemét. Egyszer már leírtam ezen a fórumon, de tartom is: baloldaliként nem élném meg tragédiaként az MDF esetleges választási gyözelmét.
Előzmény: andrej11 (3)
Nyolcker Creative Commons License 2003.01.18 0 0 4
Csökkent, ja! Mármint az óriási. De jöhet az olcsó poén még mindig: "Nézzetek a táblára!" 52:38...

Meg aztán... "Az összes választókorú körében a vezető kormánypártnak 37 százalékos a tábora, a legnagyobb ellenzéki pártnak 27 százalék. Az SZDSZ a parlamentbe való bejutást jelentő 5 százalék határán szerepel, s ezzel megközelíti a múlt év áprilisában megszerzett pozícióját. Az MDF általában 1-2 százalékon áll."
Most adjam össze a két oldal százalékait?

Amúgy meg: hajrá, MDF! Baloldaliként is örömmel látnám, ha egy tisztességes vitastílust, kulturált hangnemet (és nem a Balsai torz gúnymosolya mögül felfröcsögö gyülöletet) képviselö párt venné át a jobb vezetö helyét.

Előzmény: andrej11 (-)
andrej11 Creative Commons License 2003.01.18 0 0 3
Érdekes az is, hogy az MDF semmit sem tudott profitálni a Fidesz választások utáni népszerűség vesztéséből. Szerintem egyenlőre esélytelen az 5 % elérésére.
A Kalapos hölgy népszerűsége és a kormánypárti sajtó rokonszenve is kevés.
Előzmény: Törölt nick (1)
kis pimasz Creative Commons License 2003.01.18 0 0 2
Talán illene pezsgőt bontani, amiért a Fidesz hullámhegyre ért!
Előzmény: andrej11 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.18 0 0 1
ezért sürgető az előreh0z0tt választás az mszp számára
Előzmény: andrej11 (-)
Kulik Creative Commons License 2003.01.18 0 0 0
Lesz az még kevesebb is.
0
Előzmény: andrej11 (-)
andrej11 Creative Commons License 2003.01.18 0 0 topiknyitó
Szonda: csökkenő MSZP előny

2003. január 18., szombat, 8:30


Csökkent a szocialisták óriási fölénye, ám még így is jelentős az előnyük a vetélytárs Fidesszel szemben: az MSZP-re 52 százaléknyian szavaznának, a Fideszre pedig 38 százaléknyian, ha most lennének a választások - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából.

A változás mértéke az MSZP esetében az összes kérdezett körében valamelyest meghaladja a statisztikai hibahatárt, a Fidesznél viszont nem. A biztos pártválasztók körében viszont csak jelzésértékű emelkedés és csökkenés figyelhető meg. A választások óta egyébként csak az MSZP és a Fidesz szavazótáborának nagysága módosult, a többi párté lényegében semmit nem változott. Az összes választókorú körében a vezető kormánypártnak 37 százalékos a tábora, a legnagyobb ellenzéki pártnak 27 százalék a Szonda Ipsos szerint.

Az SZDSZ a parlamentbe való bejutást jelentő 5 százalék határán szerepel, s ezzel megközelíti a múlt év áprilisában megszerzett pozícióját. A MIÉP és a Centrum Párt viszont határozottan alulmúlja a választási eredményét - mostanában mindössze 1-1 százalékos tábort tudnak felmutatni. A Munkáspárt és a kisgazdapárt mindinkább eltűnik a politikai süllyesztőben, táboruk a közvélemény-kutatások során már alig észlelhető. Az MDF általában 1-2 százalékon áll.

Tavaly április óta a pártpreferenciával nem rendelkezők nagyságrendje és összetétele lényegében állandó maradt. Egyszer sem voltak kevesebben 26 százaléknál, de nem lépték át a 30 százalékos határt sem. E csoporton belül jelenleg 8 százalék bizonytalan abban, hogy melyik pártra szavazna, 10 százalék eltitkolja politikai hovatartozását, további 10 százaléktól pedig távol van a politika világa: pártok, választások őket nem érdeklik.

A január első felében végzett közvélemény-kutatás során 1500 felnőttet kérdeztek meg országos reprezentatív minta alapján, a hibahatár 2,5 százalékos.

[origo]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!