Keresés

Részletes keresés

Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 67
Pali bá:
Neked van ott egy nyaralód, ahova lemész kéthetente, befűtesz, és nézed a tavat.
Nekem ne mond, hogy nincs lakásod, gyalog mész le, a ház összecsukható, és tisztán napenergiával fűtöd?
Kőkemény környezetromboló vagy te is, csak éppen _neked_ az az érdeked, hogy a te ilyesfajta hasznodat/élvezetedet ne csorbítsa egy később érkező.
Előzmény: Pali bá (63)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.12 0 0 66
Nincs itt egy kis ellentmondás? Egyszer azt mondod, hogy nincs elég látnivaló, utána meg azt, hogy egy hét alatt csak a töredékét lehet megnézni. Épp az a jó. Így van értelme visszamenni.
Remélem végül találtál helyet a higanytároló vállalkozásodhoz.
Előzmény: Alfred (62)
AgentOrange Creative Commons License 2002.12.12 0 0 65
a rómaiak kezdték, le akarták csapolni...
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (61)
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.12 0 0 64
Kedves Alfred.
Nem vagyok isten áldotta zseni, hogy választ adjak arra, amire egymillió szakember évtizedek óta sem képes. Nyilván pótolni kéne a vizet, de
nem tudom, hogyan, honnan (a szakemberek se) Nyilván emelni kéne a szolgáltatások színvonalát, de a törvényeket úgysem tartja be, akinek kéne, kancsukázni meg még mégse ildomos, bár kétségtelenül hasznos. Nyilván ki kéne irtani a busát, meg az angolnát, amit viszont, amíg a tó gazdáját Halászati Rt.-nek hívják, hiába várunk, meg nyilván szét kéne szedni a parti betont, etc. Szóval valóban tenni kéne, rengeteg mindent, de hadd ne én mondjam meg, hogy mit.
Ugyanakkor: mivel hozzászólásaidból csak úgy süt, hogy zsigerből utálod a Balatont, kezdetnek azt javasolnám, hogy valamiképp csípj le valahonnan egy kis időt, és egyszer az életben ne menj tovább az M7-esen a siófoki Coca Cola beach felé, hanem a 89-es km kőnél kanyarodj el jobbra, és nézd meg a Balaton-felvidéket, ami Füred után kezd igazán érdekes lenni, Badacsonytól a Szépkilátóig pedig egyenesen lenyűgöző, nekem elhiheted. Ha visszajöttél, várom hozzászólásaidat, addig (a magam részéről)nem.
Előzmény: Alfred (47)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.12 0 0 63
Na EZ az amivel nincs értelme vitatkozni. Jó bőrhuzogatást!
Előzmény: Alfred (59)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 62
Pali bá:
"Fűzfőn kívül nem nagyon tudok ipartelepről."
Szinte mindegyik partmenti településnek van valami ipara, tsz melléküzemágak, volt nagyvállalatok volt telephelyei. Rondák, akkor is, ha csak elautózol mellette, de akkor különösen, ha gyalogosan caplatsz a kerítése mellett.

"a Balatonfelvidékre nem mondanám, hogy nincs ott látnivaló."
Nagyon állat dolgokat lehet ott találni, mikor felmértük annakidején a lehetőségeket a vállakozásomhoz, nagyon meg is lepődtem. De _gyalogos_ turista nincs, aki két hét alatt képes legyen ennek csak a töredékét is megnézni.

Előzmény: Pali bá (54)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.12.12 0 0 61
Nem jött be eddig semmi olyan ötlet, amikor beleszóltak a természetes egyensúlyba

Abba mar kb 150 eve beleszoltak. Az egyensulyt mar regen megbontottak a turizmus miatt. Elkezdtek szabalyozni, zsilipeket epitettek, emberek kezdtek a partjan hazakat epiteni stb stb
Ha nem szolnanak bele, akkor pl. kiszaradna-majd feltoltodne, elagasodna, elnadasodna, a partvonal elvandorolna. A termeszetes sekelyvizu tavaknak is van egy menses-e.

Előzmény: AgentOrange (43)
AgentOrange Creative Commons License 2002.12.12 0 0 60
meg is lett az eredménye...
Előzmény: Alfred (59)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 59
Pali bá:
"nem a tóról van szó hanem arról, hogy hogyan lehet még egy bőrt lehúzni róla."
Az intelektuális elfoglatsgokon kívül az emberi tevékenység itt a Földön abból áll, hogy igyekszünk "még egy bőrt lehúzni róla".
Előzmény: Pali bá (53)
AgentOrange Creative Commons License 2002.12.12 0 0 58
banyek, amikor lemegyek, soha nem unatkozom, úgy menjen oda az illető, hogy tudja, mit akar majd csinálni..persze ha lusta utánanézni, vagy elindulni valamerre, akkor várhatja, hogy a szájába repüljön a sültgalamb, nem fog...

a széls tömegekkel van a baj, aki nem hajlandó megmoccanni...akkor minek megy a balatonra?
Maradjon otthon, és nézzen tévét, az nem kerül semmibe, ha meg két kilóméternél nem bír többet gyalogolni, akkor húzzon le a strandra, aztán tömje a fejét hamburgerrel....esetleg vigyük nekik helybe az apátságot, meg a visszhangot, meg a kilátókat, stbstb?

Előzmény: Alfred (52)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 57
A természet már évezredekkel ezelőtt "felkészült" a kirándulókra.
Előzmény: Alfred (52)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 56
coropisnita:
"mitől természetbuzi az, aki (veled ellentétben) nem rajong az ötletért, hogy betongyűrűkűket dobáljanak egy természetes vízbe? He?"
Hö.Hö-hö.A betongyűrű képezi azt az alapot, amire a kikapart sarat tapasztják. A sziget elkészültekor nem betont fogsz látni, hanem egy nagy sárkupacot, ami ha a növények belakják nyáron zöld lesz, télen meg fehér - persze csak ha esik a hó. Hö. He.
Előzmény: coropisnita (50)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 55
Nem hinném, hogy a Balatonnal kellene építőipari kísérleteket végezni.
A Parlamentünk pedig egyfelől helyt ad még egy rakás hivatalnak, amik a németeknél nem a Reichstagban vannak (mellesleg azt is bővítették).
Ja,és háromszor ekkora volt ez az ország, amikor a Parlamentet építették.
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (51)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.12 0 0 54
Én nem tudom Te merre kirándulsz de Fűzfőn kívül nem nagyon tudok ipartelepről. Aki meg arra kirándul az megérdemli. És azért a Balatonfelvidékre nem mondanám, hogy nincs ott látnivaló.
Előzmény: Alfred (52)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.12 0 0 53
Nem azt mondom, hogy nem aggódom a vízszint miatt de nem tartom akkora tragédiának. Régen olyan is volt, hogy majdnem kiszáradt a tó. Az ilyen dolgok pár év alatt meg szoktak oldódni. Majd jön egy csapadékosabb év és minden rendben lesz. Remélem.
Persze ahogy pipacsmező mondta itt kurvára nem a tóról van szó hanem arról, hogy hogyan lehet még egy bőrt lehúzni róla.
Előzmény: Alfred (49)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 52
AgentOrange:
"menjen el kirándulni.
horgásszon.
ússzon."
A Balaton környékén kevés a látnivaló, egyáltalán nincsenek felkészülve a kirándulókra. A széles tömegek egy két kilométernél többet nemképesek gyalogolni, tehát a Balatont a déli és az északi partot is be kéne hálózni sétautakkal.
Meg kellene szüntetni az ipari tevékenységeket a partmenti falvakban, mert ma egy kirándulás eleje és vége egy-egy félig lerohadt ipartelep.

Horgászat, úszás, nem igazán kéthetes családi program...

Előzmény: AgentOrange (45)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.12.12 0 0 51
Aztán megépül, és rájövünk, hogy még millió dologra nem gondoltunk, és kezdődik a toldozgatás, foldozgatás. Ez volt Kiskörénél, lett volna Nagymarosnál, de a Balatont is említhetem.

Ez az epitoiparban mindig igy volt es mindig igy lesz. Az epito"tudomanyban" tevekenykedok nem a legfelkeszultebbek, tarstudomanyok eredmenyeinek szintetizalasa nehez, a kiserletekhez nagy penzek kellenek. Masreszt ez praxis es nem tudomany, a jo bevalt anyagok modszerek alkalmazasa nehezen valthato. A vilagon mindenhol.

Pl. ki volt az a barom aki azt a gigantoman Parlamentet a Duna partjatol 20 meterre epitette meszkobol? Minek ilyen nagy epulet pont a folyovizpartra egy ilyen kis orszag kis parlamentjenek, mikor pl. a nemet Reichstag otodekkora (a bonni parlament sem volt nagyobb)? A talajvizzel mi van? Mert kell minden evben felujitani az epulet homlokzatat? Mereteztek a talajt, hosszabb tavon elbirja egyaltalan?

Gondol erre valaki?
Nem, mert mindenki buszke ra, s a magyar latvanyossagok listajan a Nr1. A Parlament miatt jon ide a turistak nagy resze.

Előzmény: Csokis (35)
coropisnita Creative Commons License 2002.12.12 0 0 50
"Van a természetbuzi, aki szerint bűn az élet"
Mommámeg egykomám: mitől természetbuzi az, aki (veled ellentétben) nem rajong az ötletért, hogy betongyűrűkűket dobáljanak egy természetes vízbe? He?
Előzmény: Alfred (41)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 49
Pali bá:
"Nekem jó úgy ahogy van."
Ezzel nincs mit vitatkozni.
Előzmény: Pali bá (48)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.12 0 0 48
Na tisztázzunk valamit. Mint már említettem szarok a Balaton turisztikai vonzerejére mert nem azért szeretném, hogy szép legyen mert akkor több a német hanem azért mert sok időt töltök ott, ott találkozom a barátaimmal és szeretném ha a szabadságomat kultúrált körülmények között tudnám eltölteni. Ehhez nekem nincs szükségem a fizetős turistákra.

Arra pedig, hogy mit tud csinálni a Balaton mellett két hétig egy felnőtt azt kell mondanom, hogy nem csak olyanok vannak akik kivesznek egy Zimmer Ferit és lemennek a strandra. Úgy lehet, hogy unalmas. Én például még ilyenkor is lemegyek a Balatonra minden második, harmadik hétvégén, bedurrantok a cserépkályhába és az ablakon át nézem a tavat. Nyáron pedig nagyon sok időt töltök ott és még soha nem unatkoztam. Sőt jobbat mondok. Vannak emberek akik ott élnek és őket sem láttam még pengét nyelni azért mert megdöglöttek az unalomtól. Szóval el a kezekkel a Balatontól! Arra pedig szarok, hogy hoz -e pénzt a Demján befektetése mert nekem nem gazdagabb parti büfések kellenek hanem egy szép tó. Nekem jó úgy ahogy van.

Előzmény: Alfred (41)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 47
old schachterhand:
A Drakula park nem rossz ötlet, de az inkább Transzilvániába való.

Szerinted a meglévő állapotokból nagybefektető nélkül mit lehetne kihozni? Mert az a topicból ugye érezhető, hogy nagy az ellenállás, de mi lenne a megoldás?

Előzmény: old schachterhand (44)
pipacsmező Creative Commons License 2002.12.12 0 0 46
Asszem néhányan szem elől tévesztitek a lényeget: ez a project ugyanis kurvára nem a Balaton, mint természeti kincs megmentéséről szól, hanem egy üzleti befektetés a lényeg. Hát bocsássák áruba a jó édes anyjukat!
AgentOrange Creative Commons License 2002.12.12 0 0 45
"..de mit tud két hétig csinálni a Balaton mellett egy felnőtt? .."

menjen el kirándulni.
horgásszon.
ússzon.
ha meg nem találja fel magát, ne menjen nyaralni...

a balaton nem játékterem, vagy pláza, bármennyire szívesen csinálnának belőle azt.

Előzmény: Alfred (41)
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.12 0 0 44
Gondolom, neked Dracula Park is is tetszeni fog, a gumipókokkal. Jó utat, jó szórakozást.

Előzmény: Alfred (41)
AgentOrange Creative Commons License 2002.12.12 0 0 43
a szigetépítés mennyiben orvosolná az általad felsorolt problémákat?
vagy csak próbáljuk ki, hátha bejön, mint az angolnatetpítés, meg a kisbalaton lecsapolása?

Nem jött be eddig semmi olyan ötlet, amikor beleszóltak a természetes egyensúlyba...

Előzmény: Alfred (41)
Qqberci Creative Commons License 2002.12.12 0 0 42
A Velencei-tóban más csináltak két szigetet vagy húsz éve, meg lehet nézni, mire hasznosítják :-(((
Előzmény: Csokis (35)
Alfred Creative Commons License 2002.12.12 0 0 41
Érdekes, hogy a legtöbben mennyire kiakadnak ettől a tervtől. Van a természetbuzi, aki szerint bűn az élet, hagyjuk a természetet élni, csak mi takarodjunk el erről a bolygóról, meg van a helybéli, aki szerint minden szar, de a legszarabb, ha bármi változna.

Néhány évig a Balaton mellett dolgoztam, turistákkal foglalkoztam, a helyzet siralmas volt, azóta a hírekből látom, hogy egyre rosszabb.

A helyzet az, hogy a balaton körül kicsi unalmas falvak vannak (Siófok is az!), amik sokszorosukra duzzadnak június közepétől augusztus húszig. A helyi lakosok az érkezőket egyrészt utálják, másrészt szimpla jövedelem forrásnak tartják.
Van ezenkívül egy tó, amiben semmi érdekes nincs, főleg, ha rossz, vagy ha túl jó az idő.
Gyerekek elszórakoznak egymással, a kamaszok méginkább, de mit tud két hétig csinálni a Balaton mellett egy felnőtt?

Turizmus. A helyi turisztikai szakemberek évtizedeken keresztül azt hitték, hogy amit ők csinálnak, az profi vendéglátás. Aztán elbontották a berlini falat, és kiderült, se a keletnémeteket, pláne a nyugatnémeteket nem érdekli a tó mint üdülőhely. Ők legálisan akartak családi összejöveteleket tartani, úgy, hogy az a keletieknek is megfizethető legyen, de a nyugati is lazán tudott bőkezüsködni.

Ma már kizárólag hátrányos helyzetű német iskolások és német meg holland munkanélküliek jönnek ide, azok is tévedésből.
Sokáig azt hittem, a mi konkurenciánk az adriai tengerpart, de aztán kiderült, hogy a német belföldi szálláshelyek.

A németek tésztát zabálnak, mert az a legolcsóbb, a Ford Eskortjukat bezárják a nyaraló kertjébe, majd hordában gyalogolnak az út szélén a szomszéd faluba olcsóbb zöldségeshez, és volánbusszal utaznak Veszprémbe a Billába, mert ott a legolcsóbb a tej.
Ezek az emberek egyszer csúsznak le a csúszdán, egy fagyit vesznek a gyereknek, egyszer mennek el vacsorázni, egynapos Balaton-Budapest-Bugac-Balaton kirándulásra fizetnek be, és csak tíz olcsó sört isznak két hét alatt. Igaz, a szórakoztató programok sora ezzel ki is fújt, de nem baj, mert ha esik az eső, akkor összecsomagolnak és hazamennek.

Valamit kellene csinálni a Balatonnal, mert ami most van, annak nincs jövője.
Ebből már soha nem lesz turizmus, és az egész annyira gagyi, hogy ezért már a magyarok se adnak pénzt. Amiben mindenki reménykedett, hogy majd jönnek az oroszok, meg az ukránok, hát kérem, azok már ott vannak Spanyolországban, Északafrikában, meg Thaiföldön.

Nekem tetszik ez a sziget ötlet, mert pénzt hoz. És ha a Demján csinálja, akkor az nem fog megbukni, mert ha valaki, akkor ő tudja, hogy mibe érdemes haszonnal befektetni.

old schachterhand Creative Commons License 2002.12.12 0 0 40
Te a cementiparnál vagy? Mert akkor értelek.
Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (34)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.12.12 0 0 39
Ez olyasmi, mint az útépítés

Jo pelda.
Akkor az analogiat is latod pl. a vizfolyasokkal. Ott a szigetkepzodes pl. termeszetes.

Megvaltozik-e pl. a Duna folyam elovilaga amiatt mert Bajanal egy uj sziget keletkezik?

Előzmény: Törölt nick (21)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.12.12 0 0 38
Hány % a részesedése?!
Előzmény: Pali bá (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!