Elolvastad miről szól a klubtagsági?
Nem hiszem, ezért ide leírom a lényeget:
A klubtagság magában foglalja heti 3 konzultáció keretében 1 hónapig: szakértői tanácsadás, személyre szabott álláskereső stratégia kidolgozása, képességfelmérés, cél és motiváció meghatározása, önéletrajt és motivációs levél moderálása, korlátlan és ingyenes internethasználat, felkészítés az interjúra, cégadatbázis hozzáférés.
Még mindig drága?
Csak nehogy átvegye az irodátok a szolgáltatást tőlünk, mert ennyiért tiszta ráfizetés....
Az összeg jelképes, hogy az álláskereső elkötelezett legyen és motivált.
Ez mekkora már! Nem szégyellitek magatokat, hogy szerencsétlennek esetleg nincs munkája, nektek amúgy épp nincs számára ajánlatotok, de azért szépen levennétek 5000 Ft-tal. Attól talán befutna egy tuti ajánlat neki?
Szép dolog a legkiszolgáltatottabb embereket megvágni, mondhatom.
Hali!
Mi segítünk neked! Küld el a cv-d (ez ingyenes). Ha épp nincs ajánlatunk számodra, de SOS keresel állást, akkor 5000Ft-ért klubtag lehetsz. A klubtagságról bővebben a honlapunkon olvashatsz.
www.allasajanlat.hu
Hat igen ez egy nagyon jo kerdes. Mindenki turbositja az oneletrajzat(mondjuk viccesd, hogy neha inkabb lefele nehogy tulkepzett legyel), de csak egy bizonyos hataron belul erdemes.
Mert mint tapasztaltad is, ha fenyevekre van a valosagtol a beirt dolog az interjun ugyis kiderul es nem vesznek fel ugyse, akkor se ha megfelelnel, mert a ez egy nagy kamugyarto, ha ez nem igaz , ki tudja mas se.
Szerintem az a 3 ev szerinted nem relevansot nyugodtran hagyd benne hiszen az igaz, csak azert nem gondolod relevansnak mert regen volt?
Vioszont azt hogy az utobbi 5 evben nem dolgoztal ugy beirni, mintha folyamatosan dolgoztal vona-meg akkor is ha papiron ugye a gyes alatt se szunik meg a munkavisozny, az mar huzos.
Egyebkent mi van az elozo munkahelyeddel? Mivel gyesen voltal torvenyszrint kotelesek visszavenni.
Mas kerdes, hogy par honap mulva kirughatnak, de egyreszt mivel 7 eve munkavisoznyod van naluk ha rirugnak szep vegkielegitest kell adjanak. Masreszt az a par honap friss tapasztalat lesz es dob az oneletrjazondon.
A 2 év a valóság, ez 7+3-ra van felturbózva az önéletrajzban.
Ebből a 3 abszolút nem releváns (kit érdekel, mit csináltam 1987-90 között?), de újabban beírom. A 7 év úgy jön ki, hogy a gyest nem vallom be, hiszen azalatt is jogilag munkaviszonyban votlam. Ahhoz meg senkinek qrvára semmi köze, hogy a munkaviszonyom alatt effektíve dolgoztam vagy sem. Jogilag támadhatatlan hogy itt és itt munkaviszonyban álltam, ez és ez volt a munkaköröm, innentől azt vetítek amit akarok, mert magánügyeket kérdezget.
Ennek ellenére az összes közvetítő ezzel a témával kezdi, mintha megszólalna benne egy vészjelző ahogy beléptem: "Hány gyerek is van? Hány évesek? Ha ekkorák, mit csinált az elmúlt években? Hogy is van akkor a valóságban a munkaviszonya? Hány év telt effektív munkával a 1996-2003 időszakból?"
És így tovább, le nem száll az istennek se erről a témáról. A végén még ő van megsértve, hogy miért nem az első sor az önéletrajzomban az 5 év gyes és a 2 gyerek. Hiszen akkor soha be se hívnak, így viszont kénytelen 20 percet rám vesztegetni a drága idejéből.
Legszívesebben már az első ilyen kérdésnél kifordulnék az ajtón.
Ha nem vesznek fel egyetemre, kihagysz 1 evet(vagy kettot), de az alatt is dolgozol, max alacsonyabb beosztasban, dehat senki sem igazgatokent kezdi el a palyafutasat. Hogy oigy felhoztad utanaszamolasnal nekem ki jott, a 6 ev tapasztalata kene lennie a 2 helyett, az meg nagy kulonbseg.
mokus67:
Gondolom a masik 4 evben is dolgoztal, csak nem olyan pozicioban vagy nem erzed relevansnak.
De szerintem akkor se hagyd ki azokat az eveket a CV-dbol, ugyanis akkor is szamitanak valamit. Plnae ha fejlodes latni: az elejen dolgoztal alacsonyabb szintu munkat, aztan feljebbleptel stb. Meg mindig jobb az hogy 2 ev idevago tapasztalata van a 6 bol tipusu jelentkezo, mint osszesen eleteben 2 evet dolgozott jelentkezo, legalabbis szvsz.
nyman,
bocs, hogy igy ismeretlenül beleszólok, de az én véleményem az, hogy lehet, hogy 35 évesen valóban kevés a szakmai tapasztalat, de ha egy kicsit utánaszámolnál a dolgoknak, rájönnél, hogy nem is annyira. 2 kisgyerekkel az ember (az asszony) általában 5-6 évig van gyesen, előtte 2 év munka, 1 év szakmai továbbképzés: és már 26 éves vagy.
A bölcsészkarok általában 5 évesek, és ha nem vesznek fel azonnal az egyetemre, vagy utána nem találsz rögtön állást, ami könnyen elképzelhető, máris majdnem megvan a hiányzó 7 év az érettségi után.
"Nem néhány, hanem kb 15-18 ilyen helyre jelentkeztem be"
Eddig 67-helyre.
A bolcseszdiplomad milyen szakon van? 35 evesen 2 eves gyakorlat nem tunik soknak. Nyelvizsgam nekem is van, de nem ez szamit, hanem az aktiv tudas.
Kozigazgatas, kozszfera vonalon nem probalkoztal? Volt evfolyamtarsak mit csinalnak, hol dolgoznak? Tom, hogy huje bisztositos dumanak tunik, de szeggy ossze 80-100 embert az ismerosi korbol. Valszeg nem nehez es tarj fel lehetosegeket rajtuk keresztul. Az allasok igen nagy szamat meg sem hirdetik.
Mit hasznalsz allaskeresesre? A net egy lehetoseg. Ha van idod ugorj el a konyvtarba es lapozgasd at az ujsagokat, napilapokat is. Nezd meg a munkaugyi kozpontok kirakott anyagait. Ha kozszferaban szeretnel elhelyezkedni, tard fel a szoba joheto intezmenyeket es keresd meg a vezetoket, vagy osztaly-, irodavezetoket.
Nem akarlak elkeseriteni, ha csak kimondottan asszisztensi vagy titkarnoi, recepcios stb. allasokat keresel az altalad leirt adottsagokkal igen nehezen fogsz talalni.
"Ha egy kitűnő minősítésű Közgáz diploma kevés ezeknek a szemeteknek, akkor nem bírom ésszel felfogni hogy kiket keresnek"
Nem akarom megbantani, de egy kituno diploma meg nem sokat jelent. A suliban be lehet seggelni egy rakas mindent, de az elet es a munkakereses egy kicsit masrol szol. Munkaadokent nem a diploma minositese erdekelne engem sem.
Nem néhány, hanem kb 15-18 ilyen helyre jelentkeztem be.
Formailag kifogástalan CV, leszámítva a 35 feletti kort, 2 kisgyereket, és a kétségkívül nem trendi egyetemi (5 éves)bölcsészdiplomát.
Amíg beírtam a gyerekeket, soha egy sem válaszolt vissza. Azt se, hogy "NEM", belátható időn belül nem tudnak számomra állást ajánlani.
Amióta letagadom a gyerekeket, néha behívnak interjúra.
Az interjú vagy úgy végződik hogy majd sohanapján visszahívnak, vagy úgy hogy sorry, ez így nagyon gáz, nem tudnak mit ajánlani.
Mit rontok el?
Ami nekem van: C középfokú angol nyelvvizsga, bölcsészdiploma, utána 1 év szakirányú tanfolyam, 2 év releváns munkatapasztalat külföldi igazgatók mellett. (igaz, 5 évvel ezlőtt, azóta gyeden vagyok) Mi kell még emellé.
Hol tenyésznek azok a jelöltek akiknek ezek a közvetítők tudnak munkát szerezni? (aki nem gyökértelen szingli karrierharcos)
Egy ismerősöm (nő) tavaly végzett a Közgázon, kitűnőre. Idealisa módon fél évig keresett állást önerőből. SEHOGY nem tudott állást szerezni, fél év után feladta, és hagyta hogy a szülei összeköttetésekkel segítsenek.
Ha egy kitűnő minősítésű Közgáz diploma kevés ezeknek a szemeteknek, akkor nem bírom ésszel felfogni hogy kiket keresnek. Mi a jó nekik?
Az olyat, ahol neked kell penzt kell fizetni szerintem is felejsd el. Steni listaja jo, pl a manpower foglalkozik munkaero kolcsonzessel is. Nehany ilyen helyre bejelentkezel es lehet, hogy szinte folyamatosan lesz vmi. Nezz ra az allas.lap.hu-ra, ott elek kategorizalt linkgyujtemenyt lehet talalni. Idezhetnek meg tiz masik cimet is, de azok mind rajta vannak ezen az egyen. :o)
Azert ha a szakmaban van az ember akkor jo esellyel ki lehet talalni, illetve le lehet szukiteni a kort nehany cegre. Tul sok "amerikai FMCG", vagy "skandinav telekomos ceg" nincs. :o)
Nekem az tetszik a legjobban mikor semmiképpen nem akarják elárulni a cég nevet. Ilyeneket mondanak: nagy múltú multinacionális cég, dinamikusan fejlődő vállalat stb. Nem tudom ez mire jó. Úgy tűnik mintha szégyen lenne, mikor egy cégnek új munkatársakat kell keresnie.
Elég furcsa a tapasztalatom velük szemben. Találtam már állást állásközvetítőn keresztül, ami a HVG-ben hirdetett, de a többségük tevékenysége szerintem tragikomikus. Persze biztos van némi alapja a működésüknek, de nyilván náluk is vannak kamupályázatok. (Az állások nyilvános megpályáztatása egyébként tudtommal követelmény az ISO-minősítéshez - s ha megvan az ember, akkor is kiírnak ilyen esetben egy pályázatot.)
Kender. A neten bőven vannak már állást hirdető honlapok. Ha adminisztratív állást keresel, akkor persze nem mindegyik lesz megfelelő. De nézelődj a kövekezőkön:
www.jobmonitor.hu - nekik van admin/asszitencia menüjük.
www.allaskozvetites.hu - a legváltozatosabb "mezei állásokat" rakják ki. Ha feliratkozol a levelezési listájukra, akkor a szerverük napjában megkeres az általatt megadott szempontoknak megfelelő állással.
www.allascentrum.hu - itt is találsz admin/irodai menüt.
www.manpower.hu- itt is találsz admin ajánlatot.
www.allaspont.hu - a gördülő menüjükben vegyes a kínálat.
www.job.hu - itt is találsz miden kategóriából valamit.
Ha van valamennyi nyelvtudásod: www.grafton.hu.
Kender. Ez igen sajátságos módja lenne a közvetítésnek. Aki állásokat pályáztat, az nem keres meg avval a szándékkal közvetítőt, hogy az pénzért adja tovább az érdeklődőknek. Megbízásra konkrét toborzást végez a közvetítő, az pedig leginkább az életrajzod iránt érdeklődik és nem a pénzedet kéri. Az 5000-es közvetítőnek semmi többért nem fizetsz, mint egy címlistáért. Címeket pedig te is találhatsz magadnak. Ha nem akarod adatok utáni bogarászással tölteni az idődet, akkor kényelemből fizess nekik. Ha van időd bogarászni, akkor tedd meg magad.
Igen, de ez nem vezető állás és neki nem is ez a végzettsége, bár dolgozott már minőségbiztosítási területen egy évet.
Persze ő is tudja, hogy vannak jobban fizető cégek, csak nagyon fontos volt, hogy hamar találjon valamit.
Az viszont lehet, hogy azóta már emelkedett a pénze, mert a próbaidő alatt kapott ennyit.
köszönöm eddigi válaszaitokat!
Én amilyen hirdetést olvastam, s felhívtam, ott nekem kellene ecceri 5000 forintot fizetnem, s akkor ennek fejében adnak cégek címeit, ami szerintük nekem megfelel. Meg persze a cégnek is én :))
Méghozzá nem is keveset. Az átlagos fejvadász cégek, a kiközvetített munkaerő éves bruttó bérének a 15-30%-át kapják, ha viszont olyan posztra, szintre kell ember, ami már havi szinten is milliós tétel, akkor ez felmehet akár az egyéves bér 75-100%-ra is.
Ezzel szemben sajnos maguk a fejvadász cégek még csak kóstolgatják a rendszert, akiknél legalábbis én voltam, még nem voltak halálprofik.
(De legalább igyekeznek beletanulni...)
Amennyire én tudom, a fejvadász cégeknek nem az állást kereső fizet, hanem a cég, akinek a munkavállalót kiközvetítik. Tehát nem a te lédet nyúlják le.
A haverom egyébként tavasszal talált irodán keresztül munkát, Pesten, minőségbiztosítási mérnökként. Bruttó 250-et kap.