Keresés

Részletes keresés

repacsek Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1509
Sajnos nagyon nehéz ügy, mi most iratkoztunk be 2010.áprilistól (legkorábban 2009.szeptembertől lett volna még 1-2 hely) pedig ez fizetős alapítványi bölcsi, az első havi díjat (30.000 Ft) és 10.000 Ft beiratkozási díjat már most be kellett fizetni. Ugyanott ovi is van, oda majd 2010. januárban (akkor még a bölcsit el sem kezdjük) kell hasonló módon jelentkezni. De ez legalább biztos hely...
Előzmény: genyanya (1505)
genyanya Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1508
ez nem tűnik túl gyakorinak, ha az arányokat nézem. Az más kérdés, hogy millióból se legyen egy a gyerekem, mert ha már megkapja, az súlyos követklezményekkel járhat. Majd megrágom, köszönöm.
Előzmény: repacsek (1504)
genyanya Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1507
bocs, ezt Babconak szántam.
Előzmény: genyanya (1506)
genyanya Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1506

jáj. :((

Köszi.

Előzmény: megyerizs (1502)
genyanya Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1505
időben jelentkeztem, de vannak, akik már tavaly jelentkeztek idénre. Többen, mint ahány gyereket összesen felvehetnek. (azzal bíztattak, hogy talán jövő szeptemberre már fel tudják venni. De akkor már minek, ha decemberben oviba mehet?!)
Előzmény: megyerizs (1502)
repacsek Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1504
Kerestem adatokat, de ha számok kellenek, az USA adatait tudom írni, viszont Európában is hasonló a helyzet.

Az Egyesült Államokban a Pneumococcus fertőzés évente körülbelül 40.000!!! halálesetet okoz és 500.000-re becsülik a Pneumococcus tüdőgyulladás számát. A S. pneumoniae felelős a közösségben szerzett, kórházi ápolást igénylő tüdőgyulladásos esetek 25-35%-áért.
Az Egyesült Államokban a Pneumococcus megbetegedések közül évente körülbelül 50.000 jár pneumococcus bacteriaemiával (a baktréium elárasztja a vérkeringést). Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy 100.000 lakosra évente átlagosan 15-30 bacteriaemia eset jut, ebből 50-83 eset/100.000 a 65 éves, vagy ennél idősebbet, 160/100.000 eset a két éven aluli gyermeket érint.
Megfelelő antimikróbás kezelés és intenzív ellátás ellenére a Pneumococcus bacteriaemia összesített halálozása 15-20% és idősekben ill. 2 év alattiakban ez az arány körülbelül 30-40%. Kórházban ápolt felnőttek között 36% összesített halálozást dokumentáltak Pneumococcus bacteriaemiában.
Az Egyesült Államokban a Pneumococcus betegség évente körülbelül 3.000 meningitis (agyhártyagyulladás) esetet okoz. A Pneumococcus meningitis évi incidenciája 1-2 eset 100.000 lakosra, mely 6-tól 24 hónapos korú gyermekekben és 65 évesnél idősebbekben a legmagasabb.

Előzmény: genyanya (1501)
Babco Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1503
"nálunk mennyire gyakori a Pneumococcus fertőzés?"

A kisebbik lányom csoportjában 2 éve halt meg miatta egy kislány.
megyerizs Creative Commons License 2008.06.17 0 0 1502

Szia,

Hogy-hogy nem vették fel?

Későn jelentkeztél?

Én februárban telefonálgattam bölcsi ügyben.

Jövő március körül szerettem volna, hogy kezdjék, de mivel szeptembertől kezdődik ott is a tanév, november körülig tartják a helyet.

genyanya Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1501

nálunk mennyire gyakori a Pneumococcus fertőzés?

meg még. Két bölcsibe jelentkeztem a kisebbikemmel, decembertől szeretném járatni (akkor lesz 2 éves), de persze egyikbe sem vették fel. szerintetek van még esélyem valahol helyet találni neki?

Előzmény: repacsek (1489)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1500

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Még gondolkodom rajta.

Mi sem vagyunk anyagilag elengedve annyira, hogy feleslegesen dobáljak ki oltásokra pénzt.

De a mai világban nagyon jól tudjátok, hogy

1. a munkaadó nem igazán szereti, ha sokat táppénzen vagy

2. a kieső jövedelem nem biztos, hogy takarja a kiadásokat (lakáshitel, gyógyszer...).

Nekem sajnos nincsenek nagyszülők, akik segíteni tudnának betegség idején.

Ezért próbálkoztam, hgy ha tényleg ellenállóbbak lesznek a babócák, akkor miért ne adatnám be.

Szeptembertől a kicsi megkapja ingyen, a nagy pedig 2 éven felül van, tehát egyszer kell valahogy kigazdálkodni 16eFt-ot.

Nem tudom ilyen korban milyenek a betegedési arányok, mármint arra gondolok, hogy akik otthon vannak.

Természetesen ősszel és tavasszal jönnek a taknyos időszakok, amit mi is el szoktunk kapni.

A nagyobbik 2-3 nap alatt túl van rajta, a kicsi 1-2 hétig is szörcsög, viszont jó vagy nem jó egyik sem lázasodott be még soha, még oltások után sem.

Reménykedem benne, hogy az immunrendszerük dolgozik rendesen.

Előzmény: krinyi (1493)
tina64 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1499

Szia!

Nem 4.-kerületes vagyok. Más kerben dolgozok. De jól tetted hogy elkezdtél keresgélni, jobb belátni a dolgokba ami majd vár Rátok. /  Az hogy 3. gnő jut 12 gyer. re az csudijó! Nálunk 2-en vagyunk 14 ill. 15-re./

Előzmény: repacsek (1498)
repacsek Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1498
:) Köszönöm a bíztatást!!! Most ott is dolgozol?
Bevallom, még elég nehéz szívvel gondolok arra, hogy már csak alig 2 évünk van, és aztán nem lesz a nap minden percében velem... Persze örülök, hogy jó helyet találtunk neki, és az eszemmel tudom is, hogy addigra szüksége is lesz rá, hogy ne csak velem legyen, de akkor is...
Nekem nagyon tetszett a bölcsi hangulata, ahogyan a gyerekekkel bántak, és ahogyan Lucát fogadták :) Örültem annak, amit a vezetőnő mesélt, pl. hogy 3 gondozónő jut 12 gyerekre, ez szerintem nagyon jó arány. Amikor indultunk haza, épp jöttek be a bölcsisek az udvarról, és épp kezdték őket fürdetni... erre még álmomban sem gondoltam, hogy jut idő-energia. Ez is nagyon tetszett :)
Előzmény: tina64 (1497)
tina64 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1497

REPACSEK

Szia!

Igaz távlati az élményem, de lásd. én is vadgesztenyés voltam / most 44 éves vagyok /. A bölcsit 6 hónaposan kezdtem a járokában mindenkit összeharaptam, csak nekem volt fogam! / Mégis nagyon szerettek! Az ovis éveimet is ott töltöttem. Most gondozónőként dolgozom. Kívánok kislányotoknak csodás éveket a volt bölimben!

Előzmény: repacsek (1496)
repacsek Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1496
És nem csak a többi gyerek helyzetét, hanem a családokban élő többi fokozottab kockázatú családtagot. Főleg az idősek, krónikus betegek (a rengeteg tüdőbeteg, bronchitises, asthmás stb) és a kisebb testvérek helyzetét.
De ezt már csak halkan merem megjegyezni... és nem is akarok tovább nagyon OFF lenni...

Más: esetleg nincs valaki, akinek van tapasztalata az újpesti Chinoin Bölcsivel vagy ovival kapcsolatban? Kislányunk most lesz 8 hónapos, ma voltunk beiratni ebbe a bölcsibe 2 és fél éves korától. Nekem tetszett, amit láttam, de jó lenne olyantól is véleményt hallani, aki jobban ismeri...
Előre is köszi, ha válaszol valaki :)
Előzmény: klaaris (1495)
klaaris Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1495
Azt azért tegyük hozzá, hogy a te unokád helyzetét is javítja, ha más gyerekeket beoltanak - nyilván ha a 20 fős bölcsis csoport fele oltva van, jóval kisebb a valószínűsége, hogy a nem oltott gyerekek megbetegedjenek.
Előzmény: AliceCsodaországban (1492)
mokusleqvar Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1494

Sziasztok,

a gyerekorvosunk nem javasolta, én végül nem adattam be a fiamnak. Igaz, ő - lekopogom - elég robosztus egészségű gyerek, betegesnek meg végképp nem mondható. Tavaly kétszer volt beteg talán (januárban kezdte), idén talán háromszor kapta el a takonykór. Én ezt nem tartom soknak. Annál is inkább, mert ugye ezek a gyerekek már nem lesznek mumpszosak, rubeolások, a többség bárányhimlós sem...

krinyi Creative Commons License 2008.06.16 0 0 1493

Én beadattam a kislányomnak, a korautógondozóban javasolták. Hát, összehasonlítási alapom nincs, mi lett volna, ha nem adatom be, de nekem mindenképpen egy kis megnyugvást adott. Igaz, nekünk több, nem kötelező védőoltást is javasoltak (amiket szintén beadattam neki).

A betegeskedésről: igaz, most nyilván nem ennek az időszaka van, de lánykám a legutolsóként betegedett meg a csoportból, 3 hét bölcsi után, torokgyulladása és pici fülgyulladása (egyetlen alkalommal fájlalta a fülét) van, de szerencsére nem komoly, láza is csak egyszer szökött fel.

Előzmény: megyerizs (1487)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1492
A lányomnak 100 ezer ft nettója van, plussz havi 10 ezer gyerektartás. Én nem mennék hozzád a gyerekemmel az biztos, te is csak mindenféle ujabb oltásra beszélnéd rá.
Ez éppen olyan mint a légzésfigyelő.... ááá hagyjuk is.

De akinek telik rá, csak oltassa be.
Előzmény: repacsek (1491)
repacsek Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1491
A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő.

Jelenleg 16000 Ft-ba kerül egy oltás. Az Eü Minisztérium áprilisban tett közzé egy nyilatkozatot, miszerint 2008. szeptemberétől a 2 év alatti gyerekek ingyen kapják az oltóanyagot. 2010-től kötelező lesz.

Amúgy nem akarok én senkit ijesztgetni, valaki kérdezett valamit, amire úgy gondolom - ha módomban áll - korrekt választ szeretnék adni. Attól, ha elbagatelizálod, anélkül, hogy tudnád miről van szó, a probléma még létezik. Az ára valóban nem olcsó sajnos, így sokaknak mérlegelniük kell, oltatják-e a gyereket, és ha igen, mikor. De felelősségteljes döntést csak akkor lehet hozni, ha van az embernek információja.
Előzmény: AliceCsodaországban (1490)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1490
Hát nem is tudom.. anno a lányaim sokszor voltak betegek a bölcsiben, meg az oviban, anno ilyen oltás még csak nem is létezett, az unokámnak az egy fizetésből nevelő lányom a lehető minden elérhető oltást beadatott, kezdve a kullancs ellenitől a bárányhimlő elleniiig (nagyon megspórolta jelzem a havi kosztpénzből) ... de ő is él... azért beírhatnád már , hogy mennyibe is kerül egy ilyen oltás (amit tudtommal még meg is kell ismételni).

MOndom: akinek van pénze rá, rajta. De a többi szegélnyebb pénztárcájú anyukát tán nem kéne megrémíteni és felesleges lelkiismeretfurdalásba lökni, hogy ő miért is nem volt képes rá....
Előzmény: repacsek (1489)
repacsek Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1489
Pneumococcus (Streptococcus pneumoniae( nem vírus, hanem baktérium. Középfülgyulladást, tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást, és a véráramba jutva szepszist okozhat. Nem véletlenül van rá védőoltás, ami remélhetőleg belátható időn belül a kötelező oltások sorába is bekerül.

Csak néhány adat: a világon évente kb. 700ezer 5 év alatti gyerek halálát okozza Pneumococcus fertőzés. A Pneuomococcus okozta agyhártyagyulladásminden 4.!!!! esetben halálos, a túlélőkben gyakori a maradandó idegrendszeri károsodás.

Ezek fényében én mindenképp beadatom 1 éves kora után, hogy mire közösségbe megy, védett legyen.

Orvosként nem vagyok híve a felesleges túlaggódásnak, de ez fontos, és örülök, hogy a világ olyan részén élünk, hogy módunkban áll megvédeni a gyerekeinket.
Előzmény: AliceCsodaországban (1488)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1488
Ha van rá pénzed, adasd be - elég drága oltás - de amúgy ez a vírus főleg a 2 év alattiaknál veszélyes, és főleg ők kapják meg.

A bölcsis gyerekek meg oltás ide vagy oda betegesek, és ez így van jól, most szembesülnek a többi bacival meg vírussal ami nem a családban volt, és ezt át kell vészelniük nekik is - mint ahogyan te is ezzel szembesültél amint közösségbe mentél akárhány évesen, az így működik és ezt senki nem spórolhatja meg magának, ebből is áll a szülőség többek közt, hogy átvészeljük a gyerekeinkkel az elkerülhetetlen gyerekbetegségeket, és ezáltal is fejlődik az immunrendszerük. Ez van.
Előzmény: megyerizs (1487)
megyerizs Creative Commons License 2008.06.15 0 0 1487

Sziasztok!

Novemberben mennek a srácaim bölcsibe és most nagyon gondolkodom, hogy beadassam-e nekik a pneumo elleni védőoltást?

Állítólag kevésbé lesznek betegesek.

Valakinek van erről valami tapasztalata vagy felesleges pénzkidobás?

Köszi,

megyerizs

repacsek Creative Commons License 2008.06.14 0 0 1486
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ismeri-e valaki a IV. kerületi Chinoin (Vadgesztenye) bölcsődéd, esetleg a XV. kerületi Beller Imre utcai családi napközit?

juditdora Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1485
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van valakinek tapasztalata a III. kerületi Szél utcai bölcsődével kapcsoltban? Kisfiamat szeptembertől felvették ebbe a bölcsődébe.

Üdv.: J.
krinyi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 1484

Köszi! Jól esik, amit írtál!

Mára, utolsónak a kiscsoportosok közül, az én kislányom is beteg lett: fül-torok-szemgyulladás...Lázas nem volt,de bevittem drnőhöz, kapott gyógyszert. Így még 1 nappal meghosszabboddik a 3 hetes bölcsödei szünet...

Előzmény: 4tissimo (1482)
Éloin Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1483
Krinyi, Tina köszönöm a válaszotokat!
4tissimo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 1482

Most elkezdhetném panaszolni a mi történetünket, ti. április elejétől nem jutottunk addig, mint Ti 2 hét alatt :)) Na akkor idézlek, hogy észrevedd Te is az apró sikereiteket:

Megnyugodott, amikor eljöttem (kb. fél órát maradtam), sírás nélkül ott maradt.

Mire a kinti ablakhoz értem, sírás = semmi.

Napközben, a gondozónők szerint, emleget még, de egyre kevesebbet sír.

És még rengeteg ilyet írtál... SZVSZ nagyon jó úton haladtok, az egészséges anya-gyerek kötődés látszik rajtatok, de emiatt ne bánkódj szerintem :)

Előzmény: krinyi (1479)
Pelle381 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1481
Csak bekukkantok elújságolni, hogy a kisfiamat felvették a bölcsibe, nagyon örülünk:-)  Szeptemberben izgulhatok én is a beszoktatással kapcsolatban, októbertől megyek vissza dolgozni.
tina64 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 1480

Éloin

Szia ! Igen minden megkezdett tanév jövő év aug, 31-ig tart. Az ovi 3 éves kor alatt nem vesz fel gyereket, pláne hogy ők is tele vannak. Szia

Előzmény: Éloin (1477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!