Ez is igaz lehet, de nekünk előre lefoglalt szállásunk volt "all inclusive" ellátással.(Nászút)
Ehhez képest mi elég sokat utazgatunk, nem csak a hotelben pihizve élveztük a mézesheteinket. Legközelebb, mert lesz legközelebb, bevállalósabbak leszünk , megigérem.
Nem, Los Roquesra egyenileg sokkal kifizetodobb menni. Vegy egy repjegyet akar tobb napra is es helyben lenyegesen olcsobb szallast lehet talalni, mint elore kifizetve. Raadasul az 1-2 napos turak epp hogy izelitot adnak az arnyekmenes feherhomokos turkizkekvizu kornyezetbol. Szerinem 4-5 napot is tokeletesen el lehet ott tolteni semmittevessel (island hoppinggal).
Sziasztok! Mi is szeretünk utazni,és most beleszerettem venezuelába.Sajnos egyéb elfoglaltság miatt,csak december,vagy január jöhet számitásba.ezért akarom időben felderiteni a dolgokat,én a Hotel Dune -re gondoltam,nemtom valaki járt már ott?
)VIKK111 ! Igen ! most érdemes menni. Ideális a klíma. Igaz mi hajóval voltunk de ápr. végén jött a hurrikán időszak amit nem volt egyszerű átvészelni. egyébként csak www.restplatzboerse.de jött be
A los Roques-i turák álltalában két naposak, ár nagyon változó. Legjobban akkor jársz, ha csomagban veszed meg, pl Jeep Safari-Isla Coche-Los Roques.(az első kettő mindig egy napos)
Köszi szépen az infókat! A roquesi túrát több napra ajánlod vagy egy napos. Egy kb. árat tudsz mondani? A szárazföldre gondolom szintén van lehetőség túrázni.
Szia! Már korábban írtam, hogy szerintem a legszebb és legkaribibb strandok Playa Zaragoza és Playa Caribe között találhatóak. Mi bátran étkeztünk az utcán is, semmi bajunk sem lett belőle. Többek közt a hamburgert és a lángosszerű készitményt (töltve darált hússal és félbehajtva a nevére sajnos nem emlékszem) próbáltuk. Playa Caribén mindjárt az első "étteremben" a parton egy sült hal két személyre, körettel kb. 12 euró. A hotelben is jókat ettünk, semmi panaszunk nem volt a konyhára. Los Roques: Itt érdemes alaposan körülnézni az ajánlatok között, mert egész nagy eltéréseket tapasztaltunk. A legjobb ajánlatot Playa Aguan a part fölötti soron sétálva kaptuk, igaz csomagban.
Azért annyit még irjatok, hogy Margaritán mennyire volt "karibi életérzésetek". Strandok, fehér homok, pálmafák, bulik illetve növényzet. Egy kicsit vegyesek az érzéseim abból, amit leirtatok. Milyen lehetőség van a különleges, illetve helyi ételek fogyasztására. Továbbá milyen költséggel jár a Los Roquesi kirándulás?
Szia! Nos az Isla Caribe hotelnek kék, nekünk narancssárga karszallagunk volt. Sok kék szalagos vendég járt át "hozzánk" enni, mert a konyha jobb volt a "mi" szállodánkban. Én nem próbáltam meg oda átmenni. Képek lesznek, kicsinyitenem kell elöbb... Üdv.
Kösz a beszámolót. 2 éve mi is itt laktunk a nejemmel.
Az érdekelne, hogy akkor építették a mellette lévő Isla caribe hotelt akkor még sima volt az átjárás, érvényes volt a karszalag oda is. Most mi a helyzet ezzel?
Szia! Azért nem akartam ide beszámolót írni, mert ez egy Venezuela és nem Margarita sziget topic. Jó, talán elnézik nekem ezt a kis off-ot... Szóval, nagyon röviden a sziget lenyűgöző és ellentmondásos. A sziget észak-keleti részén laktunknk a Puebló Caribe hotelben, Playa el Tiranon. A hoteltől kb 30 méterre az országúton átkelve volt a tengerpart és ugyanezen távolságban kezdődött egy szegénynegyed a másik irányban. Ebből rengeteget láttunk a szigeten. Szegényen van tartva a nép. Ezekben gond nélkül sétálhatsz, minket a két hét alatt egyetlen atrocitás sem ért. Mindenkinek ajánlom a buszközlekedés kipróbálását, amely felejthetetlen utazási élményt garantál. Megjegyzem a buszokat ugyanúgy kell leinteni mint egy taxit, nincs vagy csak nagyon ritkán van kiépitett buszmegálló a szigeten. Fizetni leszálláskor kell, vagy a végállomás elött összeszedi a viteldíjjat egy "kalauz". El Tirano-Porlamar kb 20 km. 2 bolivár a buszköltség. A tarifa általában megtalálható a busz belsejében az ablakon. A közlekedés kaotikus és olcsó, köszönhetően az olcsó benzináraknak. Elég sok rendőri ellenörző pontal találkoztunk az utakon, de a turistát mindenhol kérdések nélkül továbbengedték. Egy tank benzin 45 liter, pontosan 4.31 bolivárban. 1 euróért 6 bolivárt kapni a fekete piacon. Porlamarban hallottunk ennél jóval kedvezöbb ajánlatokat is , de ott nem mertünk váltani az utcán. Az egész sziget vámmentes, így az árak a magyarországinál jóval kedvezőbbek. Rengeteg szervezett utazási lehetőség, ha csomagban vásárlod még jobban jársz! Playa el Agua a legnépesebb tengerpart(közelsem a legjobb és legszebb), itt az út mellett végigsétálva számtalan ajánlattal találkozhatsz. Mi 2 bolivárért telefonáltunk haza 4-azaz négy percig!!! Itt találkoztunk a legkedvezöbb utazási ajánlattal is, de elkapkodtuk, mert már befoglaltuk egy másiknál elöbb. A sziget legszebb strandjai szerintem a Playa Caribe-Playa Zaragoza közötti részen terülnek el. Jóval kissebbek a hullámok és a tenger is tisztább. Mi Playa Caribére jártunk át rendszeresen taxival, érdemes a viteldíjjat előre tisztázni. Ha drága jön a következő... Rengeteg a "fekete"taxi. Az ár kb 20 km-re 20-40 bolivár között mozog. Mindig a legöregebb, legnagyobb országúti cirkálóra vadásztunk, ha taxit akartunk fogni...ilyenben otthon nem nagyon Ülhet az ember. Érdemes egy napot rászánni a Jeep-Safari nevű körutazásra, megismerheted a sziget látványosságait, ami nagyon tetszett oda bármikor visszamehetsz egyénileg késöbb. A szomszédos Coche és Cubagua szigete kb 1 óras hajókázással elérhető. A csodaszép fehérhomokos tengerpartért érdemes is. Indulnak utak a kontinensre és Venezuela egyik legszebb és "legkaribibb" nemzeti parkjába Los Roquesbe, amit feltétlen látni kell! Hááááát, röviden ennyi... Üdv mindenkinek! Huszas.
Szia, most értem haza, csak nagyon gyorsan válaszolok... 1.) Eurot vigyél, mert sokkal biztosabb pénz mint a dollár mostanság. 1 Eu-3.2 új bolivár hivatalosan, feketén 6.0. 2.)Ennél egyszerübben nem... :) Csak átsétálsz az úttesten (óvatosan, mert a gyalogosnak ott ritkán van igaza) a tenger felé és ahol a nyugágyak is vannak a napszemüvegárusnál érdeklödj Carlos felöl. 3.) Mindig csak annyit válts amennyi 1-2 napra elég. Most megyek aludni, mailben is kérdezhetsz, ha akad még kérdésed. Kellemes nyaralást!
Most már teljesen világos a szitu. Az hogy feketéznek, mert nincs elég keret az oké. De hogy még hivatalosan a bankokban sem lehet visszafelé váltani, azt nem gondoltam volna. Nagyon súlyos. Mindig tanul valami hasznosat az ember. Ezért szeretek csavarogni a nagyvilágban.
1. Euro vagy USD? melyiket vigyünk, melyiket szeretik vagy váltják ott jobban?
2. Egyszerűbben nem lehet megtalálni ezt a Carlos gyereket, csak így hogy a parton a napszemüvegeseknél? Egyébként hol a parton? A Pueblo Caribe Hotelnél?
3. Ha a Carlosnál váltok feketén, akkor ha marad a végén Bolivarunk akkor csak nála tudom visszaváltani, vagy a hivatalos pénzváltóknál is? Nem fognak kérni a vissza felé váltáshoz valami nyugta félét az első, eredeti váltásról?
Hát mi speciel nem a sziget miatt akarjuk átrepülni az óceánt, hanem mert barátaink laknak ott, akiket évek óta nem láttunk és jó lenne meglátogatni őket. :)