Keresés

Részletes keresés

RocsiAlfaracing Creative Commons License 2002.11.11 0 0 20
Sziasztok

Na itt a pici kutya ,nem valami jó a kép de azért aranyos a kis csipás:)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: ohiki (18)
Aerol Creative Commons License 2002.11.11 0 0 19
Szia Ohiki!
Azt javaslom ne etesd a kutyáidat táppal,mert jól megsózzák,h a kutya meg egye és a veséje tönkre megy tőle.Persze,ha márkás a táp,pl:Eukanuba,megint más a leányzó fekvése.Én Pedigrével etettem,kész is van a kutyus.Lassan 12 éves lesz,de ő is nagy bohóc.
Előzmény: ohiki (18)
ohiki Creative Commons License 2002.11.11 0 0 18
Nekem most van két szukám, ők is 98-as születésűek. Sajnos nem igazán kiállítási egyedek, Molly nagy, magas, és sajnos sovány. Pedig féregtelenítem, tápot eszik, többet is mint a másik, mégsem hízik. El nem tudom képzelni miért van ez. A másik szukám, Dió, ö jó formájú, sötét szemű, jó házból való, kicsit hosszú a szőre. Vele minden rendben van, egészségileg.
Igazad van, nagyon szeretnek játszani. Szüleimnél van egy öreg kan, 93-as, már szinte vak, de még hozza a rongyot hogy húzzuk.
RocsiAlfaracing Creative Commons License 2002.11.10 0 0 17
Sziasztok!
Örülök hogy megtaláltalak benneteket!:)
Nekem is van egy tündér pici Rotti kutyám :)
A neve:Zseton:)) 98 márciusában született de még mindig ugy játszik mint fél éves korában.
Nekem ez az elso faj kutyám mindenki óvott ettol a fajtától hogy sokat betegeskedik stb stb de hál isten magamra hallgatam és elhoztam.
Sok mindent irhatnék róla de a lényeg hogy a legmerészebb álmaimat is felülmúlta ez a kutya hihetetlen értelmes jó házörzo nem kényes szinte beteg sem volt eddig.Annyira szeretetre méltó ,hihetetlen bátor és rettenetesen eros .
Hát röviden ennyi bocsánat az ömlengésért:))

Üdv:Rocsi

Előzmény: BaKu (16)
BaKu Creative Commons License 2002.11.07 0 0 16
Hát ez tök jó példa arra, hogy a nagytestű kutyák sokkal "gyerekbiztosabbak" mint a kistestűek... szerintem, sokkal jobb, ha egy jónevelt felnőtt kutya mellé "szerzünk" be egy gyereket, a kutya így kissé szülőjévé válik, és felelőségérzete lesz a kicsi iránt, s nem jáccótársként kezeli, akibe bele is haraphat a hancúrozás során. A nyugodtságából kifolyólag nem lesz féltékeny a roti a gyerekre... ennyi
Előzmény: Aerol (14)
BaKu Creative Commons License 2002.11.07 0 0 15
Kétségtelen, hogy igazad van, bár a a bírók véleménye gondolom kicsit sem hasonlít a tiédhez :) de ez nem is baj... a bírók úgy alakítják a sztendert ahogy nekik teccik és elhitetik a kedves "felhasználókkal", hogy ez így meg úgy van aztán közben lehet hogy mégsem... de ez nagyon kényes és nehezen kezelhető téma, szerintem hagyjuk, mert még egy felháborodott bíra megvádol minket vmi szörnyűséggel :)
Előzmény: Aerol (7)
Aerol Creative Commons License 2002.11.05 0 0 14
Nálunk ez úgy volt(van),h a kutyus 9 hónapos volt amikor a fiam született.Mikor haza hoztuk,megmutattuk neki és attól kezdve nem mehetett be abba a szobába.Később a lányom születésénél is így volt.A kutya nagyon szeret játszani a gyerekekkel.Az idegeneket nem engedi közel hozzájuk,nem téveszti szemelől őket,ha együtt megyünk sétálni.Mindamellett nem fogad szót nekik.Nem csinálja amit kérnek tőle,csak ha amúgy is azt tenné.Amikor tanultak járni,kedvenc játékuk volt amikor a gyerek átkarolta a kutya nyakát és körbe körbe mentek a lakásban.A gyerek visított úgy élvezte.A kutya mindíg ott volt a közelükben amikor elestek,megkapaszkodtak benne,de már ha megtántorodtak akkor is segített.A testével támasztotta meg őket.Minden esetre nem sokat voltak együtt felügyelet nélkül.A kutyus 10 éves,már öregszik,de most is szeret velük játszani.Minden esetre a gyerekekben állandóan tudatosítottuk,a kutya nem játék,ha elmegy,nem szabad utána menni,ha morog nem kell megijedni,de békén kell hagyni.Minden a nevelésen múlik.A kutyáén és a gyerekén egyaránt!
Minden jót:Aerol
Hopp majd el felejtettem:az én kutyusom kan és nem szuka
Előzmény: Ammandina (10)
ohiki Creative Commons License 2002.10.30 0 0 13
Nekem van néhány kutyám, de sajna még nincs csemetém. A kanom a szüleimnél van, öreg már, de soha nem fogom engedni a gyerekem közelébe. A szukák is irigyek mindenre, szerintem a gyerekre is azok lennének.
Véleményem szerint ha kisgyerek mellé veszünk kölyök kutyát, még az a legmegbízhatóbb párosítás.
együtt nőnek és megszokják egymást. A rotti nyugodt fajta, de az ingerlést nem szeretik, a gyerekek viszont kiváncsiak és szeretnek ingerelni. A kölyök azt szokja meg hogy a gyerek piszkálja.
Ammandina Creative Commons License 2002.10.30 0 0 12
Kicsi gyereket kistestű kutyával is csak felügyelettel szabad hagyni játszani. Engem sz érdekel igazán, hogy nincs-e kifejezett ellenérv a roti-gyerek párosra.
Előzmény: ohiki (11)
ohiki Creative Commons License 2002.10.30 0 0 11
Egy ismerősömnél van ilyen felállás, a rottit meg kell védeni a gyerkőctől.
Egyébként ne nyúljon a tányérjába, főleg ha eszik. Már a gyerek ne nyúlkáljon!
Megszokják a gyerekeket, de szerintem felügyelettel szabad csak bármely nagytestű kutyával játszani hagyni.
Ammandina Creative Commons License 2002.10.30 0 0 10
Sziasztok Roti kedvelők és Roti-gazdik.
Lenne egy kérdésen hozzátok. Hogy jön ki egy Roti szuka a kisgyerekekkel?
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 9
Lett kutyája az illetőnek és nagyon boldogok. :-)))
Előzmény: bagifruzsi (6)
Chifu Creative Commons License 2002.10.29 0 0 8
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban,hogy egy 4 éves nagyon jó törzskönyvel rendelkező roti kislányt bértartásba elhelyezném.Csak rendes családok jöhetnek szóba.
Ha tudnátok segíteni akkor a következő számon tudtok érdeklődni:
06/20/3170571
Előre is köszönöm.
Aerol Creative Commons License 2002.10.29 0 0 7
Kedves BaKu!
Sok dologban igazad van,de sajnos a kutya tenyésztés üzlet.Nem is akármekkora.Gondolod,h véletlen az a jelenség miszerint a nyertes kutyák nagyon a szakosztályvezetőére hajaznak?Változik a vezető,változik a bírók véleménye.Manapság ez nem arról szól mennyire van közel a kutya a sztenderdhez,hanem ez csupán szükséges rossz az eladáshoz.Vagy csak rosszindulatú vagyok?

üdv:Aerol

Előzmény: BaKu (4)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.18 0 0 6
Egy kis kiegészítés: Egy éves kkorig.
Előzmény: bagifruzsi (5)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 5
Keresek rottweiler vagy staffordshire terrier kutyát házőrzésre. Ha valaki tud ilyen kutyáról (ajándékba vagy eladót), akkor hívja a 06-70/271-29-60-as számot!
BaKu Creative Commons License 2002.10.15 0 0 4
Ahogy én látom…

A rottweiler magyarországi helyzete

Rottweiler. Ez a név manapság már nagyon sok emberben szélsőséges nézeteket vált ki.
Indokolatlanul negatív kép alakult ki erről a fajtáról, köszönhető a sajtó szenzációhajhász írásainak is. Akik semlegesek voltak azok is elbizonytalanodtak az utóbbi idők sajnálatos kutyaharapásos esetei miatt. Valljuk be ezeknek az eseteknek sok esetben rottweilerek voltak a szereplői. Ennek több oka is van.

Az elmúlt évtizedekben jelentős változások mentek végbe a társadalomban. Általános romlás következett be a közbiztonságban, amely arra késztette az embereket, hogy saját maguk is védjék értékeiket. Kézenfekvő volt, hogy a jó házőrző kutya sokat javíthat a helyzeten, bár teljes védelmet ők sem tudnak nyújtani. Ezzel egy időben a városi kutyatartás is egyre általánosabbá vált. Sajnos a rottweiler fajta is bekerült a divatos fajták sorába. A megnövekedett kereslet nagyon sok új, alkalmi tenyésztőt szült, akik a gyors pénzszerzés reményében nekifogtak rottweilert tenyészteni. A MEOE törzskönyvébe 1992-től 1996-ig 10–15 ezer kölyköt regisztráltak évente, de a törzskönyv nélküli rottweilerek számát még csak megbecsülni sem lehet. Ez a hihetetlen mérvű szaporulat törvényszerűen az állomány felhígulásához, romlásához vezetett. Egyre gyakrabban születtek félős vagy éppen indokolatlanul agresszív, gyenge vagy labilis idegrendszerű egyedek. Sajnos a piac válogatás nélkül befogadta mindet. Ma egyre gyakrabban találkozunk olyan vevőkkel, akik „nem kell törzskönyv, csak házőrzésre kell” szavakkal keresnek kiskutyát. Ez természetesen csak annyit jelent, hogy olcsó legyen. Széles körben elterjedt nézet, hogy a kutya attól drágább és attól értékesebb, hogy törzskönyve van. E téves szemlélet kialakulásáért nagy felelősség terheli azokat a „szakembereket” akik az elmúlt évek kutyás világát irányították.

Szép lassan a tenyésztők is „elfelejtették”, hogy a rottweilernek hatalmas egyénisége van és bár kitűnően alkalmas házőrzési feladatokra, azért ennél sokkal többre hivatott. Kiváló munkakutya, amelyet bizonyított és folyamatosan bizonyít nagyon sok ország rendőrségi állományában, sportkutyás rendezvényeken.

A családokhoz, gazdákhoz került kutyák többsége megfelelő szocializáció nélkül nőtt fel, mely felnőtt korban nagyon sok problémát okozott. Az országban lévő sok tízezer (talán még ennél is több) rottweilernek csak töredéke jár kutyaiskolába, pedig egy ilyen határozott munkakutya fajtánál fokozottan szükség lenne az alapvető engedelmesség elsajátítására. Az utóbbi években sok embernek státusszimbólum lett a fajta és sokan nem titkoltan erőfitogtatás céljából tartottak és tartanak ma is rottweilert. Nekik nem az a céljuk, hogy minél magabiztosabb, kézbentarthatóbb, irányíthatóbb legyen a kutyájuk, hanem éppen ellenkezőleg, szeretnék környezetüket félelemben tartani, bizonyítva ezzel az erősen vitatható felsőbbrendűségüket.

Szintén nem tett jót a fajtának a kiállításokon teret nyert bírói szemlélet, ahol a kutyákat kizárólag küllemük alapján ítélik meg. Ezeken a kiállításokon szép számmal vannak győztesek, a fajtát kellőképpen reprezentálják, de sokszor csak külsőleg. Egy-egy sokszorosan győztes, elegáns kutya utódai iránt jóval nagyobb az érdeklődés, mint egy „átlagos” szülőpár utódai után. Ez így természetes, de sajnos a kiállítási címek semmit nem mondanak a kutya belső tulajdonságairól, az olyan sokat emlegetett vézenéről. Pedig ez legalább olyan fontos mint a jó megjelenés. A napi együttélésben sokkal fontosabb.

A munkavizsgára kötelezett fajták esetében, (a champion cím megszerzéséhez kell kötelezően igazolni a sikeres munkavizsga meglétét) a tenyészszemléken hivatottak dönteni, mely kutyák lehetnek tenyészállatok. Itt jó esetben a kutyák külső és belső tulajdonságait is vizsgálják. Ezeken a tenyészszemléken lehetne kiszűrni az idegrendszeri vagy éppen küllemi hibákkal rendelkező rottweilereket, ezzel segítve a tenyésztést.

Sajnos ezeken a tenyészszemléken hosszú évekig „nagyvonalúan” kezelték a rottweilereket is. Olyan szemlélet alakult ki, ami csak árt az őrző-védő fajtáknak.

Ma már eljutottunk oda, hogy egyre jobban szigorodnak a tenyészszemle követelmények, de mint oly sok más, ez is nagy ellenállást vált ki az eddigi laza megméretést kihasználó kutyások körében. A hosszú távú cél, a fajtaadó ország tenyészalkalmassági vizsgálatának átvétele és alkalmazása. Az ADRK (Általános Német Rottweiler Klub) évtizedek óta következetesen azon munkálkodik, hogy a fajtát megtartsa olyan jónak, mint azt elődeik kitalálták. Szakmai munkájuk példaértékű lehet.

Ezt nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, lehetőséget kell adni a tenyésztőknek szándékaik felülvizsgálatára. Cél az Európához való csatlakozás, így a rottweiler tenyésztésben is fel kell zárkóznunk a nálunk fejlettebb ország kynológiai kultúrájához.


Kiácz Tibor


Copyright © 1998-2002 Kutya Szövetség - Minden jog fenntartva.

BaKu Creative Commons License 2002.10.07 0 0 3
háát én sem vittem el kutyasuliba... de folyamatosan emberek közelében van. itt a környéken (Nagykanizsa) akkoriban elég rossz híre volt a sulinak... most meg már túlkoros hozzá :) hm egyébként néha tök jó hogy ilyen neveletlen és önfejű... nem baj, ha csinál néha vmit és nem döglik egész nap :) ahhoz képest, hogy most cirka 60 kg egész fürge...
Előzmény: ohiki (2)
ohiki Creative Commons License 2002.10.07 0 0 2
Én Nyíregyházán vettem a kan kölyköt, Falco v Wachberg fia. Azt mondták hogy ne is találkozzon más kannal, mert megtörheti. Mi betartottuk ezt és rá is faragtunk. Kitiltottak a kutyaképző telepről. A pofámról a bőr leégett.
Mostani kutyáim már rendszeresen láttak embert, állatot és teljesen mások.
BaKu Creative Commons License 2002.10.04 0 0 1
hát azt nem tom, hogy normális-e, de az én 5 éves kanom is dettó ezt csinálja... én eddig azt hittem, hogy az önfejűsége miatt szól vissza, mert hát ugye amikor beszökik a házba, s mikor zavarom ki akkor is ezt csinálja... szóval ő is kölyök kora óta ilyen :)
Bár én akartam, hogy ilyen önfejű legyen, amikor mentem a kölyökért, az hoztam el a 6-ból amelyik széjjel-harapdálta a kezem meg a bokám...
Előzmény: ohiki (0)
ohiki Creative Commons License 2002.10.03 0 0 0
Szia!

Én 1991 óta tartok Rotikat, most is van 2 szukám. Szépek, jó házból valóak, nem igazán jól neveltek, de még senkit nem bántottak. Úgy gondolom azért, mert olyan helyen vannak tartva.
Biztonságos kenneljük van, senkire nem veszélyesek. A kanom aki már 8 éves, szintén egy mufurc, magának való vénkutya, de még ő sem veszélyeztetett senkit.
Viszont dorombol! Láttatok már ilyet? Ha simogatjuk akkor gyengéden morog. Normális ez?
Kiskora óta csinálja.

BaKu Creative Commons License 2002.10.03 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Elképedtem, mikor a címek között tallózva nem találtam ennek az elterjedt fajtának topicját. A fajtától különösen félnek az emberek, ez köszönhető a baleseteknek is, de szerintem mesterségesen szítják a gyülöletet ellene. Azt szeretném, hogy itt beszéljük meg azokat a dolgokat, amelyek felmerülnek a kutyával kapcsolatban; mind a tartással, mind a kutya által kiváltott reakciókkal kapcsolatban.

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!